Форум інформатиків України

Ласкаво просимо до Форуму інформатиків України. Зараз форум у стадії заповнення але ми працюємо над цим. Якщо ви бажаєте взяти участь у цьому, прошу Вас зареєструватися на сайті.

Алгоритми перевірки якості веб-ресурсів: від шкільної інформатики до професійного SEO

stephaniedadevi

New member
Вітаю, шановні колеги!

Працюючи у сфері системної аналітики та інтернет-маркетингу, я часто згадую базу, яку дає інформатика: критичне мислення та вміння працювати з великими масивами даних. Сьогодні мережа переповнена інформаційним шумом, і вміння автоматизувати процес відбору якісних джерел стає критично важливим навичкою. Нещодавно, готуючи кейс для одного проекту, я натрапила на змістовний матеріал у блозі
rankexplore Хоча стаття присвячена просуванню в конкурентних нішах (лінкбілдінг для гемблінгу), з точки зору інформатики вона цікава своїм підходом до аналізу донорів. Там дуже детально розписано критерії, за якими можна оцінити "авторитетність" сайту та його безпеку для пошукових алгоритмів.
Мені здається, що подібні методи аналізу можна інтегрувати навіть у навчальний процес (наприклад, у модулі про інформаційну безпеку чи мережеві технології), щоб показувати учням на реальних прикладах, як працює сучасний інтернет.

Зверху