Пн, 11.12.2017, 14:57
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 6 з 6«123456
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Розв'язуємо задачі в стилі Python
swetikccc Дата: Ср, 06.12.2017, 19:46 | Повідомлення № 76
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Цитата Bandalak ()
А мій розв'язок не правильний?
Повідомлення № 71

100% повинно бути вірне.
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 06.12.2017, 19:48 | Повідомлення № 77
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3910
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Цитата swetikccc ()
7351

735
751

Точно...
Треба видаляти першу цифру, яка менша за наступну. А якщо такої немає, то останню.
swetikccc Дата: Ср, 06.12.2017, 19:58 | Повідомлення № 78
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Цитата Пилипчук_О_П ()
Треба видаляти першу цифру, яка менша за наступну. А якщо такої немає, то останню.

О дійно остананню.
Тоді у учня в алгоритмі непотрібен і перебір
mio Дата: Ср, 06.12.2017, 20:17 | Повідомлення № 79
Тут живе...
Повідомлень: 113
Нагороди: 0
Рейтинг: 29
Цитата swetikccc ()
Задача B. Число


Код
# зчитуємо рядок цифр і перетворюємо цей рядок у список, наприклад: для рядка 7531 --> отримуємо список ['7', '5', '3', '1']
number = list(input())
# створюємо ще один список
my_temp_list = []
# проходимо по індексах (значення item) елементів у списку із введених чисел
for item in range(len(number)):
    # на кожній ітерації
    # беремо зріз списку [:item] - від початку списку і до значення item (але не враховуючи item), результат - новий список
    # беремо зріз списку [item + 1:] - від значення item+1 і до кінця списку, результат - новий список
    # додаємо результати зрізів (додаємо два списки і отримуємо єдиний)
    # join - об'єднання елементів єдиного списку у рядок, без розділювача
    # приєднання кожного попереднього об'єднання до списку my_temp_list за допомогою append
    my_temp_list.append(''.join(number[:item] + number[item + 1:]))
# сортування за допомогою sorted(), в порядку зростання, наступний рядок наведений для перегляду всього відсортованого списку
print(sorted(my_temp_list))
# -1 - беремо з відсортованого списку my_temp_list останній елемент
print(sorted(my_temp_list)[-1])


Відредаговано: mio - Ср, 06.12.2017, 21:02
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 06.12.2017, 21:38 | Повідомлення № 80
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3910
Нагороди: 30
Рейтинг: 352
Пан mio пропонує згенерувати всі можливі числа і вибрати з них найбільше.
swetikccc Дата: Чт, 07.12.2017, 10:40 | Повідомлення № 81
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Код
n = input()
k = len(n)
z =0
for j in range(len(n)-1):
    if n<n[j+1] :                             
        n= n.replace(n, '',1)
        z=1
        break

if z == 0:
    n= n.replace(n[k-1], '',1)

print (n)


Перевірте відступи!


Відредаговано: Bandalak - Чт, 07.12.2017, 11:24
Bandalak Дата: Чт, 07.12.2017, 11:21 | Повідомлення № 82
Лідер форуму
Повідомлень: 5570
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Пане, swetikccc, поясніть роботу функції n.replace(n, '',1), будь-ласка!
swetikccc Дата: Чт, 07.12.2017, 13:50 | Повідомлення № 83
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3973
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
Цитата Bandalak ()
Пане, swetikccc, поясніть роботу функції n.replace(n, '',1), будь-ласка!
http://pythonz.net/references/named/str.replace/
Просто стираю символ(міняю на пусто)

Це не функція, а метод об'єкта типу рядок в 3 Пітоні.
САм за звичкою називаю функцією, але потрібно звикати що метод


Відредаговано: swetikccc - Чт, 07.12.2017, 13:53
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Сторінка 6 з 6«123456
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.