Нд, 22.07.2018, 15:45
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Розв'язуємо задачі в стилі Python
mio Дата: Чт, 09.11.2017, 11:35 | Повідомлення № 61
Тут живе...
Повідомлень: 116
Нагороди: 2
Рейтинг: 29
Цитата Bandalak ()
А що робити, коли потрібно вивести в один рядок без пропуску?

Код
print(a, b, sep='')
#або
print('{0}{1}'.format(a, b))
fox11 Дата: Чт, 09.11.2017, 12:39 | Повідомлення № 62
Прописаний назавжди
Повідомлень: 283
Нагороди: 3
Рейтинг: 61
Цитата swetikccc ()
Задача.Профессор
cin>>N;
cout<< N*8+4;
Bandalak Дата: Чт, 09.11.2017, 12:58 | Повідомлення № 63
Лідер форуму
Повідомлень: 5907
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
У цій темі задачі розв'язують на Пайтоні.
n=input()
Print(n*8+4)
swetikccc Дата: Чт, 09.11.2017, 19:00 | Повідомлення № 64
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4110
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Bandalak ()
У цій темі задачі розв'язують на Пайтоні.
n=input()
Print(n*8+4)

1 Вводится в Пітоні рядок, тому потрібно його перетворити на число
mio Дата: Чт, 09.11.2017, 23:19 | Повідомлення № 65
Тут живе...
Повідомлень: 116
Нагороди: 2
Рейтинг: 29
Цитата swetikccc ()
Задача 9
Заїзд в ЛКШ

Код
children = input().split(' ')
sum_children = transfer = 0 
for number in children:
    sum_children += int(number)
if sum_children % 3 == 0:
    averages_children = sum_children // 3
    for number in children:
        transfer += abs(int(number) - averages_children)
    print(transfer // 2)
else:
    print('NO SOLUTIONS')
Bandalak Дата: Пт, 10.11.2017, 07:53 | Повідомлення № 66
Лідер форуму
Повідомлень: 5907
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Цитата swetikccc ()
1 Вводиться в Пітоні рядок, тому потрібно його перетворити на число

Дякую, випустив з уваги оцю особливість!
Код
n=int(input())
Print(n*8+4)


Цитата mio ()
Код

Дітей завжди лякають змінні з довгими іменами. Вони їх плутають з командами.
Думаю, не варто іменувати змінні більше ніж 3-ма літерами. У більшості випадків достатньо одної.
То вже коли програма складна і має до сотні змінних - тоді можна по імені розуміти зміст. А тут і так не забудуть що є що.
Bandalak Дата: Сб, 25.11.2017, 12:07 | Повідомлення № 67
Лідер форуму
Повідомлень: 5907
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Як описати інпут, щоб вводилося два цілих числа з одного рядка через пробіл?
n,m=int(input())
Так ПОМИЛКА
mio Дата: Сб, 25.11.2017, 13:02 | Повідомлення № 68
Тут живе...
Повідомлень: 116
Нагороди: 2
Рейтинг: 29
Цитата Bandalak ()
Як описати інпут, щоб вводилося два цілих числа з одного рядка через пробіл?

Код
a, b = map(int, input().split(' '))
print(a, type(a))
print(b, type(b))


Відредаговано: mio - Сб, 25.11.2017, 13:03
swetikccc Дата: Ср, 06.12.2017, 12:36 | Повідомлення № 69
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4110
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Задача B. Число
Леді бере ціле число N і видаляє одну цифру так, щоб число що утворилось, було
максимально можливим. Наприклад, якщо число, яке взяла Леді 432, то вона видаляє
цифру 2, яка стоїть на 3 місці, у отримає число 43.
Напишіть програму, яка знайде максимально можливе число, яке можна отримати
після видалення однієї цифри. Формат вхідних даних:
Перший рядок містить одне ціле число N (10 ⩽ N ⩽ 1018). Формат вихідних даних:
Виведіть у першому рядку максимально можливе число, яке можна отримати після
видалення однієї цифри.
Приклад вхідних та вихідних даних:
Введення     Виведення
432             43
139             39
100             10


Відредаговано: swetikccc - Ср, 06.12.2017, 12:37
fox11 Дата: Ср, 06.12.2017, 16:18 | Повідомлення № 70
Прописаний назавжди
Повідомлень: 283
Нагороди: 3
Рейтинг: 61
Если 1 цифра < второй убрать первую
иначе, если  1 и 2 равны и первая < последней убрать первую
иначе  =  убрать последнюю.

Первые два условия можно объединить через или.
Прощу прощения, если бред, думал 5 минут. ))
Bandalak Дата: Ср, 06.12.2017, 19:42 | Повідомлення № 71
Лідер форуму
Повідомлень: 5907
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
Наприклад:
Дано:
27395
У циклі ділимо число на дві частини, викидаючи одну цифру, таким чином:
_ 7395
2 395
27 95
273 5
2739 _
Складаємо частини в одне число і шукаємо максимум.

Код
n = int(input())
m=1
left=1
p=0
max=0
while (left!=0):
   m=m*10
   left=n//m
   right=p
   p=n-left*m
   c=left*(m//10)+right
   if (c>max):
      max=c
print(max)
swetikccc Дата: Ср, 06.12.2017, 20:11 | Повідомлення № 72
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4110
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата fox11 ()
Если 1 цифра < второй убрать первую
иначе, если  1 и 2 равны и первая < последней убрать первую
иначе  =  убрать последнюю.

Первые два условия можно объединить через или.
Прощу прощения, если бред, думал 5 минут. ))

Вірне рішення
1 Для чого нам цифри з числами, беремо символи
2 Якщо попередній символ менше наступного то стираємо його
3 Якщо немає таких то стираємо символ зі списку від 0 до 9.
Завтра викладу рішення учня


Відредаговано: swetikccc - Ср, 06.12.2017, 21:00
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 06.12.2017, 20:35 | Повідомлення № 73
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4187
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата swetikccc ()
Виведіть у першому рядку максимально можливе число, яке можна отримати після
видалення однієї цифри.

Видалити перше входження мінімальної цифри.
swetikccc Дата: Ср, 06.12.2017, 20:39 | Повідомлення № 74
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4110
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Пилипчук_О_П ()
Видалити перше входження мінімальної цифри.

7351

735
751
Bandalak Дата: Ср, 06.12.2017, 20:41 | Повідомлення № 75
Лідер форуму
Повідомлень: 5907
Нагороди: 42
Рейтинг: 265
А мій розв'язок не правильний?
Повідомлення № 71
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.