Пн, 20.11.2017, 11:11
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 4 з 5«12345»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Розв'язуємо задачі в стилі Python
Bandalak Дата: Пт, 27.10.2017, 12:44 | Повідомлення № 46
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Знайомий олімпіадник стверджує, що програми на Пайтоні на 3 і 4 етапі олімпіад можуть у багатьох випадках не пройти по часу, через довге завантаження модулів і бібліотек.
І ще казав, що починаючи з цього року міжнародна олімпіада буде орієнтуватися тільки на Java i C++.

Чи це насправді так?
swetikccc Дата: Пт, 27.10.2017, 13:10 | Повідомлення № 47
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Пилипчук_О_П ()
В задачі нічого не сказано про цифру 0. 0123 - це 4-значне число?
Ні, це ж трьохзначне (значущих розрядів три)
Найменше
1023


Відредаговано: swetikccc - Пт, 27.10.2017, 13:12
swetikccc Дата: Пт, 27.10.2017, 13:14 | Повідомлення № 48
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Bandalak ()
Чи це насправді так?
Дісно так
На серверах де примають рішення іноді встановлено різний час для різних мов
swetikccc Дата: Пт, 27.10.2017, 17:50 | Повідомлення № 49
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Для початку,  задача 10, отримуeмо найбільше число
s = input()
p = [s[0], s[1], s[2], s[3]]
p. sort()
s2=p[3]+p[2]+p[1]+p[0]


Відредаговано: swetikccc - Пт, 27.10.2017, 17:51
volodschool2 Дата: Пт, 27.10.2017, 19:25 | Повідомлення № 50
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Для отримання найменшого:
p.sort(reverse = True)
swetikccc Дата: Пт, 27.10.2017, 19:57 | Повідомлення № 51
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата volodschool2 ()
Для отримання найменшого:p.sort(reverse = True)
Потрібно перевірити але якраз отримаємо від найбільшого до найменшого якраз універсальна заміна 4 рядочка в моєму коді
mio Дата: Пт, 27.10.2017, 20:36 | Повідомлення № 52
Тут живе...
Повідомлень: 111
Нагороди: 0
Рейтинг: 19
Цитата swetikccc ()
Задача 10

Код
numbers = list(input())
numbers_sorted = sorted(numbers)
numbers_sorted_reverse = sorted(numbers, reverse=True)
if '0' in numbers_sorted:
    for i in range(len(numbers_sorted)):
        if numbers_sorted [i]!= '0':
            numbers_sorted.insert(0, numbers_sorted.pop(i))
            break    
min_number = ''.join(numbers_sorted)
max_number = ''.join(numbers_sorted_reverse)
print(min_number, max_number)
swetikccc Дата: Сб, 28.10.2017, 08:18 | Повідомлення № 53
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата mio ()
Кодnumbers = list(input())
numbers_sorted = sorted(numbers)
numbers_sorted_reverse = sorted(numbers, reverse=True)
if '0' in numbers_sorted:
    for i in range(len(numbers_sorted)):
        if numbers_sorted != '0':
            numbers_sorted.insert(0, numbers_sorted.pop(i))
            break    
min_number = ''.join(numbers_sorted)
max_number = ''.join(numbers_sorted_reverse)
print(min_number, max_number)
CУпер
Yevhenii_Kozolup Дата: Сб, 28.10.2017, 16:23 | Повідомлення № 54
Новий користувач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Задача про сірники
Із сірників складається конструкція з декількох кубиків.
Наприклад, 1 кубик складається з 12 сірників, конструкція з двох кубиків - з 20 сірників (адже вони мають 4 спільних ребра)

Вхідні данні:
кількість кубиків (ціле число не менше 1)

Вихідні дані:
кількість сірників (ціле число)

Використовувати конструкції циклів суворо заборонено!!!

Додано (28.10.2017, 17:23)
---------------------------------------------
Доброго дня, мене звати Козолуп Євгеній. Я автор проекту Програмування в школі (http://proginschool.inf.ua). 
Зокрема двох навчальних посібників з рограмування мовою Python за навчальною програмою з інформатики для учнів загальноосвітніх навчальних закладів 8х та 9х класів.
Ознайомитися із змістом, анотацією, пробною лекцією та придбати посібники можна на сторінках сайту:
8й клас http://www.proginschool.inf.ua/posibnyk.html (40 грн. електронний варіант);
9й клас http://www.proginschool.inf.ua/posibnyk9.html (35 грн. електронний варіант).

Посібники вже придбали більше 82 разів, поки що відгуки позитивні, чекаю на ваші.

Bandalak Дата: Сб, 28.10.2017, 19:04 | Повідомлення № 55
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата Yevhenii_Kozolup ()
Використовувати конструкції циклів суворо заборонено!!!

Мається на увазі просто вивести математичну формулу і обчислити за нею?
beregok Дата: Сб, 28.10.2017, 19:17 | Повідомлення № 56
Прописаний назавжди
Повідомлень: 217
Нагороди: 6
Рейтинг: 33
Питання. 
А кубики розташовуються один за одним, в рядочок,
Чи в хаотичносу порядку приклеюються?
swetikccc Дата: Сб, 28.10.2017, 19:36 | Повідомлення № 57
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Задача.Профессор Самоделкин решил изготовить объемную модель кубиков из спичек, используя спички для рёбер кубиков. Длина ребра каждого кубика равна одной спичке.

Для построения модели трех кубиков он использовал 28 спичек.

Какое наименьшее количество спичек нужно Самоделкину для построения модели из N кубиков?

Все числа в задаче не превышают 2∗109.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 28.10.2017, 22:19 | Повідомлення № 58
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата Yevhenii_Kozolup ()
Використовувати конструкції циклів суворо заборонено!!!

Такі обмеження виглядають дещо кумедно. Людям пропонують не використовувати наявний інструмент на повну потужність тільки тому, що це не комфортно автору задачі...
Є подібні приклади. На олімпіадах з програмування багато учасників пишуть частину розв'язків мовою Пайтон, бо там є вбудована довга арифметика. Задача, на яку іншими мовами потрібно було б писати громіздку програму, здебільшого стає тривіальною, за умови використання мови Пайтон. Давайте заборонимо тим, хто знає мову Пайтон, використовувати особливості цієї мови.
Ще один момент. На багатьох олімпіадах акцентують на тому, що алгоритм розв'язку журі не розглядає. Потрібно тільки, щоб програма коректно прочитала вхідні дані і правильно вивела результат. Заборона використання чогось у цій ситуації означає, що журі вирішило довантажитися ручною роботою. Дивно, як на мене.
Bandalak Дата: Сб, 28.10.2017, 22:25 | Повідомлення № 59
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата Пилипчук_О_П ()
журі вирішило довантажитися ручною роботою

Не обов'язково. Проста програмка-аналізатор тексту може автоматично виявити заборонені оператори в розв'язку і зняти бали.

Але все-одно сенсу в додаткових обмеженнях я не бачу.
Bandalak Дата: Чт, 09.11.2017, 09:34 | Повідомлення № 60
Лідер форуму
Повідомлень: 5531
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Код
a = 17
b = 3
print("Остача від ділення числа",a,"на число",b,"дорівнює",a%b)
print(a,b)

Помітив, що при виводі декількох значень в одному рядку автоматично вставляється між ними прогалина:
Код
Остача від ділення числа 17 на число 3 дорівнює 2
17 3


А що робити, коли потрібно вивести в один рядок без пропуску?
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Сторінка 4 з 5«12345»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.