Вт, 26.09.2017, 05:03
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 3«123»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Розв'язуємо задачі в стилі Python
swetikccc Дата: Вт, 05.09.2017, 09:33 | Повідомлення № 16
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Давайте нумерувати задачі

Задача 5

Вводиться дробове число.
Виводяться окремо чифри цілої частини і дробової
Ввід 456.123
Вивід 456 123
swetikccc Дата: Вт, 05.09.2017, 09:43 | Повідомлення № 17
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата Bandalak ()
А так буде працювати?Код
f = input('Введіть текст ')
print(f.replace('Івасик','Петрик'))

В програмуванні ціную мінімалізм!
Навіть так
print(input('Введіть текст ').replace('Івасик','Петрик'))

Це об'ектна мова
volodschool2 Дата: Вт, 05.09.2017, 10:55 | Повідомлення № 18
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 267
Цитата swetikccc ()
Задача 5
a = float(input('Введіть число '))
print(int(a),a - int(a))


Відредаговано: volodschool2 - Вт, 05.09.2017, 10:58
swetikccc Дата: Вт, 05.09.2017, 11:22 | Повідомлення № 19
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата volodschool2 ()
a = float(input('Введіть число '))print(int(a),a - int(a))
Ваш варіант
Введіть число 452.123
452 0.12299999999999045

Підказка
В Пітоні вводиться рядочок
Працюемо з рядком
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.09.2017, 15:59 | Повідомлення № 20
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата swetikccc ()
Задача 5

Вводиться дробове число.
Виводяться окремо чифри цілої частини і дробової


Код
print (input('Введіть число ').replace('.',' '))
mio Дата: Вт, 05.09.2017, 16:20 | Повідомлення № 21
Тут живе...
Повідомлень: 108
Нагороди: 0
Рейтинг: 9
Цитата swetikccc ()
Задача 5Вводиться дробове число.
Виводяться окремо чифри цілої частини і дробової
Ввід 456.123
Вивід 456 123

Код
row = input().split('.')
print(row[0], row[1])
Bandalak Дата: Вт, 05.09.2017, 17:36 | Повідомлення № 22
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Зовсім інші принципи програмування, чим на Паскалі.
Багато де можна обійтися без порівняння та циклів!
Bandalak Дата: Вт, 05.09.2017, 17:37 | Повідомлення № 23
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Задача 6
Дано багатоцифрове натуральне число. Обчислити суму цифр.

Задача 7
Дано багатоцифрове натуральне число. Вивести його задом на перед.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.09.2017, 18:48 | Повідомлення № 24
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата Bandalak ()
Зовсім інші принципи програмування, чим на Паскалі.
Багато де можна обійтися без порівняння та циклів!

Принципи ті ж самі, відрізняються лише деякі дрібниці. Паскаль підтримує об'єкти. Ніхто не забороняє написати на Паскалі модуль з класом, який має відповідні методи і надалі ним користуватись. Це якраз нормальна практика. Просто в Пайтоні це вже хтось інший зробив за нас.

Ось, наприклад, в Delphi є готова функція для заміни крапки на пропуск (в нашому випадку):
http://docs.embarcadero.com/product....tr.html
Залишається запакувати її в метод.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.09.2017, 18:52 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата Bandalak ()
Задача 7
Дано багатоцифрове натуральне число. Вивести його задом на перед.

Код
print(input()[::-1];)

Те, що в одній мові виглядає як цікава задача початкового рівня, в іншій може виявитися тривіальною операцією. Ми вже з цим зустрічались.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Вт, 05.09.2017, 18:53
swetikccc Дата: Вт, 05.09.2017, 18:53 | Повідомлення № 26
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Задача 6
str1 = input()sum = 0
for i in str1:
    sum += int(i)
print("Сумма цифр:", summa)
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.09.2017, 19:00 | Повідомлення № 27
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Очевидно так:
Цитата swetikccc ()
Задача 6
str1 = input()
sum = 0
for i in str1:
    sum += int(i)
print("Сума цифр:", sum)
Bandalak Дата: Вт, 05.09.2017, 19:35 | Повідомлення № 28
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Код
for i in str1:

Поясніть таке використання циклу.
swetikccc Дата: Вт, 05.09.2017, 19:42 | Повідомлення № 29
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3863
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата ПилипчукОчевидно так:Дійсно так.
'Програмую ' на планшеті тому і бувають такі збої, дописував вже вручну
А задача 6, розв'язок якої виклав пан Пилипчук.
Почитайте про срезы(українською як перекладають не знаю)
Я з ними випадково познайомився, вивчення мови пітон в мене в зачатках тільки
s[0]- перший елемент рядочка, s[-1]-останній.(це з одним аргументом)
Перший аргумент среза  це початок, другий це кінець, третій крок
s[-6] шостий з кінця
Якщо це буде дійсно число(результат обчислень, а не вводу) то потрібно буде його перетворити на рядок, а ще ньюанс останній нолик буде спереду ж, тому обернений рядок потрібно перетворити на число, а потім виводити
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 05.09.2017, 19:44 | Повідомлення № 30
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата Bandalak ()
Поясніть таке використання циклу.

Подібно до циклу for-in в Delphi і FreePascal:
http://wiki.freepascal.org/for-in_loop/ru
Форум інформатиків » Розділ IV: ВДОСКОНАЛЕННЯ ФАХОВОЇ МАЙСТЕРНОСТІ УЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 4.3 Авторські методики. Алгоритміка та програмування. » Розв'язуємо задачі в стилі Python (Відвикаємо від звичок Паскаля і т. п.)
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.