В даній рубриці будуть розміщуватись новини в галузі освіти та їх обговорення
Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
[admin]Велике прохання - всі статті ховати у спойлер. Обов'язково зазначати джерело інформації. Пости з порушенням правил, будуть видалятися без попереджень та наступних пояснень[/admin]
"Усі підручники, які надруковано для 1-10 класів, залишаються чинними. Адже програми не змінюються. Змін зазнають лише навчальні програми для 11-х класів, підручники для яких будуть друкуватися наступного року", - додав він.
А чого вони вчепилися до нинішнього 11 класу? Чому б їм не дати нормально закінчити навчання по старій програмі? Можливо хочуть лишити там лише 1 год. інформатики?
Слышал уже с этого года хотят ввести зама по ИТ. Это было бы класс!!!
Интересно конечно. А от кого слышали? Как по мне, то это неплохая идея, все равно учителей информатики заставляют обслуживать всю школу (точнее компьютеры школы), то что это большой труд никто не берет во внимания, платят копейки за кабинет. И думаю хорошо бы было в связи с введением должности покончить с компьютерной неграмотностью многих (в моей школе это 80%) учителей школы и ввести обязательный экзамен с ИТ при аттестации.
Перший етап вступної кампанії продовжено до 5 серпня
Зважаючи на численні звернення абітурієнтів та їх батьків, Міністерство освіти і науки України прийняло рішення продовжити термін вступної кампанії на 5 днів Тобто перший етап вступної кампанії - подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів - продовжено до 5 серпня 2010 року, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. Як повідомлялося раніше, Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству освіти і науки продовжити термін прийому документів у вищі навчальні заклади. Напередодні у вівторок, Д.Табачник заявляв, що Міністерство освіти і науки не бачить підстав для продовження термінів роботи приймальних комісій у вищих навчальних закладах.
Додано (27.07.2010, 16:03) --------------------------------------------- Ну ось і почалося... На сайті МОНУ опублікований наказ за номером 666 (!) Про зміну назви навчального предмета
Наказ МОН № 666 від 05.07.10 року
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
№ 666 від 05 липня 2010 року
Про зміну назви навчального предмета
З метою посилення уваги молоді до надбань національної і світової культури, вивчення кращих творів світового письменства, формування у підростаючого покоління загальнолюдських і національних духовних цінностей, культурно-пізнавальних інтересів та естетичного смаку, наказую:
1. Змінити назву шкільного навчального предмета "Зарубіжна література" на "Світова література".
2. Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти (Єресько О.В.), Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О.А.) до 01.08.2010 внести відповідні зміни до навчальних планів і програм з літератури та підготувати методичні рекомендації щодо вивчення предмета "Світова література" в основній і старшій школі.
3. Наказ опублікувати в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України, газеті "Освіта України" та розмістити на сайті міністерства.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника Міністра Жебровського Б.М.
А я вважаю що правильно , а то у нас якось іде межа , а так наша література є частиною світової.
Про ці "реформи" Д.Табачник говорив ще в березні-квітні. Назва, в принципі, нічого не змінює, щодо суті говорити не можна, оскільки програми курсу "Світова література" ще немає, по розмовам буде "більше уваги російській літературі, до 75%"
іллюзії про введення посади заступника з ІТ хоча б тому, що ця влада (до речі, як і попередня) не вкладатиме кошти в те, де прибутки отримає аж через десятки років.
Цілком згоден. Там де не виділяються гроші - нічого путнього не виходить. В цьому просто переконаний.
у нас якось іде межа , а так наша література є частиною світової.
А на мою думку йде свідома кон'юнктурна підміна понять. Більшість це прекрасно розуміє. Одне, коли дитина бачить у розкладі: українська література й зарубіжна література. Зовсі інше - коли українська література й світова література. Чому б просто не зробити єдиний курс "Література". За великим рахунком переважна кількість учнів не читає ні ту, ні іншу (про це вже згадувалося на форумі).
Я про це вже говорив, практикую більш як 3 роки Навідь коли камери виключені а тепер в них немає потреби просто вони присутні.
а вони ж тупі - в мене висить сигналізація на рух і на звук в кутку, так колись спитали - шо це у вас. Кажу - вебка. Так ніхто і не додумався шо це сигналізація) Та чого ви так говорите, наче зараз діти - всі звірі. Я працюю в звичайній "рабоче-крестьянской" школі. Так впринципі діти нормальні, єбагато хороших, добрих. На уроках поводяться в основному нормально. Я клас колись забув закрити - після 1го уроку пішов, а прийшов на 6й (вікно було таке). Так при тому шо на кожній перерві забігають діти до мене - нічого не пропало (при тому в класі досить багато дорогої апаратури). Головне ставитися до дітей як до нормальних людей, поважати і воно повернеться тим же. ЗЫ звичайно є і дебіли, але їх мало.
Головне ставитися до дітей як до нормальних людей, поважати і воно повернеться тим же. ЗЫ звичайно є і дебіли, але їх мало.
Якщо додержуватись правила, викладеного в першому реченні цитати, то самі ж учні контролюють "антидибільний" режим в кабінеті та відношення до учителя. В всякому випадку - в моїй школі так.