|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
ECDL та вчителі інформатики
| |
IDN |
Дата: Mo, 27.09.2010, 18:37 | Повідомлення № 1 |
Новий користувач
| В цьому році в нашій області почали обговорювати можливість отримання сертификатів ECDL як вчителями так і учнями. Для тих, хто не в темі пропоную сайт http://www.ecdl.com.ua/ Ознайомившись з програмою ECDL та переглянувши інформацію про те, що вчителі в Донецькій та деяких інших областях вже отримали сертифікати ECDL в мене виникли наступні питання: 1) Скільки коштує проходження тестів та отримання сертифікату ECDL? (читав на форумах, що близько 100$ - 2007 рік) 2) Чи можливий варіант, що всіх вчителів інформатики зобов'яжуть отримати цей сертифікат? 3) Ми ж не можемо примусити учнів здавати тести на отримання сертифікату, бо вони платні! Я так розумію, що вчителі інформатики повинні готувати учнів до здачі тестів ECDL?
|
|
| |
mouse |
Дата: Mo, 27.09.2010, 21:14 | Повідомлення № 2 |
Ветеран спілкування
| Прочитав зміст модулів. Мабуть, я б заснув на цих курсах. И можливо прокидався б інколи, чи не пора вже додому. Комусь гроші потрібні? Чи давайте вже будемо знущатися над вчителями за їх гроші??? Це мене обурює. Нехай краще дахи у школах ремонтують і програми з інформатики нормальні пишуть.
|
|
| |
volevikt |
Дата: Mo, 27.09.2010, 21:33 | Повідомлення № 3 |
Перспективна вчителька
| Quote (mouse) Це мене обурює. Мене теж! Скільки можна? То "Партнерство", то Intel, а тепер ще й ECDL. Переглянула зміст модулів - нічого нового для себе не знайшла. Quote (IDN) Чи можливий варіант, що всіх вчителів інформатики зобов'яжуть отримати цей сертифікат? Я вже нічому не здивуюся.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Mo, 27.09.2010, 21:38 | Повідомлення № 4 |
Перспективна вчителька
| А с учетом что там вопросы оставлены так, что фиг поймеш что они имели ввиду. то вообще мрак (видела я их тесты)
|
|
| |
mouse |
Дата: Mo, 27.09.2010, 22:57 | Повідомлення № 5 |
Ветеран спілкування
| Та отож. Сертифікати вони роздають. Ніби ми з вулиці поприходили, а не з універів. Соромно за нашу країну.
|
|
| |
filnick |
Дата: Mo, 27.09.2010, 23:02 | Повідомлення № 6 |
Мудрий вчитель
| Quote (IDN) В цьому році в нашій області почали обговорювати можливість отримання сертификатів ECDL як вчителями так і учнями. Років тридцять тому в Європі та США було організовано продаж сертифікатів на право власності ... ділянки на Місяці. Продавці заробили досить непогано.
|
|
| |
mouse |
Дата: Mo, 27.09.2010, 23:05 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| В мене ідея щодо сертифікатів. Автори сайти можуть видавати також. Про ціну можна домовитись
|
|
| |
tipo4ek |
Дата: Tu, 28.09.2010, 08:35 | Повідомлення № 8 |
Тут живе...
| Цікаво, а яким саме чином вони змусять проходити цей тест? Якщо я заробляю за місяць не більше 150 у.е.....
|
|
| |
Newbie |
Дата: Tu, 28.09.2010, 09:44 | Повідомлення № 9 |
Хелпер
| не думаю, що його можуть зробити обов'язковим - TOEFL вчителі англійської ж не здають. а це фактично аналог, тільки у сфері ІТ. щодо наповнення модулів - то воно в принципі логічне. мова ж йде про користувачів, а точніше працівників, які повинні вміти користуватись певними технологіями на робочому місці. тобто це офісні програми, інтернет, базове розуміння "шо то воно за коробочка, яка гуде". тобто, секретар і соціальний педагог в школі мають вміти скористатись цими програмами, без допомоги вчителя інформатики. а от до уроків інформатики то взагалі не має стосунку. ми не навчаємо користувачів (хоч дехто і вважає інакше). але кожен учень, по ідеї, після закінчення шкільного курсу, повинен вміти здати такий тест. так само, як і TOEFL з англійської але ж до цього в школі не готують, і не повинні. у нас (у Львівській політехніці) намагаються отримати цей сертифікат учні, які планують продовжити навчання у Європі.
|
|
| |
argun |
Дата: Tu, 28.09.2010, 18:02 | Повідомлення № 10 |
Активний учасник
| Quote (IDN) 2) Чи можливий варіант, що всіх вчителів інформатики зобов'яжуть отримати цей сертифікат? Наявність диплому про освіту, та право викладати певний предмет, у вчителя - це державна гарантія, що ніякі сертифікати не потрібні. Враховуючи швидку зміну технологій нашого предмету - наявність свідоцтв про проходження курсів підвищення кваліфікації за державний кошт. Все інше від лукавого. Але в нашій країні все не так як у людей. Чиновники намагаються усілякими методами заробити як не на державі, то на підлеглих. Хто в цьому винен - ми. Як хтось писав на форумі - весь світ бастує відстоюючи свої права. А українці? На тому тижні у Франціїї пройшли багатомільйоні маніфестації проти проекту підвищення пенсійного віку на 2 роки. У нас жінкам піднімають на 5 років. Хоть хтось проти? Ні. Тому маємо те що маємо.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Tu, 28.09.2010, 18:13 | Повідомлення № 11 |
Перспективна вчителька
| где-то есть тест модуля 1, если кто хочет - могу поискать
|
|
| |
mouse |
Дата: Tu, 28.09.2010, 18:21 | Повідомлення № 12 |
Ветеран спілкування
| Quote (argun) Як хтось писав на форумі - весь світ бастує відстоюючи свої права. Це був є Якщо б таку атестацію зробили для вчителів безкоштовною, я б залюбки, був би ще один папірець в рамочці
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |