|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Проблеми розвитку освіти.
|
Ковальчук_Олександр |
Дата: Сб, 18.08.2007, 01:46 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Прохання говорити тут про стан інформатизації та комп’ютеризації шкіл, прогалини в освіті, загальні проблеми розвитку освіти
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: W-w-W - Сб, 26.12.2015, 16:10 |
|
| | |
filnick |
Дата: Нд, 22.08.2010, 08:30 | Повідомлення № 421 |
Мудрий вчитель
| Quote (gromko) логіка мені не зрозуміла, ніхто не зміг нічого відповісти Ви сильно перебільшили. Я маю на увазі логіку. Її не було з самого початку. Непослідовні, а отже, й нелогічні рішення міністерства радше вказують на політичну необхідність. Наспіх сколочені під прийнятий ВР закон зміни є непродуманими й суперечливими. Часу для розв'язання цих протиріч практично не залишилося. Тому весь навчальний рік проходитиме у вигляді сумбурного експромту. З надією, що можливо наступного року будемо мати якусь чітку схему.
|
|
| | |
gry |
Дата: Нд, 22.08.2010, 11:18 | Повідомлення № 422 |
Досвідчений учасник
| Quote (Шестопалов) Невже для того, щоб вчителі та учні блукали серед різних програм, підручників, методик, планів і вимог, не розуміючи, для чого такі мудрування. Чи не краще для всіх ввести у 9-11 класах ЄДИНИЙ одногодинний "курс молодого бійця", а профілізацію у додаткові години здійснювати за вибором відповідних спецкурсів? Просто, логічно, ефективно! Обома руками ЗА !!! Взяти в межах одного району/міста/ навчальні плани шкіл, подивитися хто що вивчає, зробити висновки. Хто що хоче(може) вивчає. Немає єдиного соціалього, чи як хочете його називайте, замовлення на інформатику, як предмет, а не як "бесплатное приложение к журалу "МУРЗИЛКА""...
|
|
| | |
Вчитель-з-Києва |
Дата: Нд, 22.08.2010, 11:35 | Повідомлення № 423 |
Прописаний назавжди
| Ситуация в школах и в образовании в Украине остаётся такой же, как при строительстве коммунизма. Тогда мудрое Политбюро ЦК КПСС вкидывало новую идею для счастья народного типа кукурузы в Мурманске, вырубки виноградников в Крыму или поворота рек Сибири, а народ единодушно одобрял решения партии, порой, не понимая, о чём речь. Целое сонмище секретарей, политруков, инструктуров следили, чтобы "верной дорогой шли, товарищи!" Что же после 19 лет свободной и демократической жизни изменилось в освите Украины? А ничего! "Политбюро" МОН придумывает всё новые и новые "измышлизмы" и требует от школ и учителей безусловного выполнения. А чтобы ни у кого не было сомнений, целая армия "методистов" из расплодившихся (у царя на район достаточно было одного инспектора) "управлінь освіти" следит за безусловным исполнением "новітніх інноваційних технологій". Встать за кафедру и провести показательный урок эти, как правило, не состоявшиеся учителя не в силах, а вот тиранить учителей бесконечными "низ-з-з-я!" много ума не надо. Разработать бы в своих многочисленных институтах МОН научные рекомендации, концепции и программы, предложить их обсуждение действующими учителями, для проверки их жизнедеятельности провести испытания в реальном учебном процессе. Нет же! Все новшества сваливаются учителям как снег на голову. А чтобы не возникало вольностей, выпустили на школы "вертухаев", которые оправдывают своё существование безконечными придирками и требованиеми ворохов различных отчётов. Когда же школяров учить?!
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Нд, 22.08.2010, 11:53 | Повідомлення № 424 |
Лідер форуму
| Quote (filnick) Наспіх сколочені під прийнятий ВР закон зміни є непродуманими й суперечливими. Часу для розв'язання цих протиріч практично не залишилося. Тому весь навчальний рік проходитиме у вигляді сумбурного експромту. Погоджуюся 100%. Цей сумбур ми вже відчули.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Нд, 22.08.2010, 12:15 | Повідомлення № 425 |
Лідер форуму
| Quote (serbor) Увы! У нас на областном семинаре вчера этот вопрос много раз задавали. Ответ был - уровень стандарта. Также и для математического и физического профиля. Хотя я не хочу им верить. Ждем инструкции МОН. Quote (BBC) Завжди вважав, що інформатика для фізико-математичних класів один з профільних предметів... Quote (Ковшун) Я теж так вважаю... Але в керівних органах освіти вважають по іншому МОН вже давно не вважає інформатику точною наукою, а по діючій концепції, Інформатика - це технології, читай трудове навчання! Тому по їхній логіці Інформатика не є профілюючою у фізико-математичних класах! Якщо справа і далі так піде, то Інформатика у школі стане повністю непотрібною, адже ми ж не вчимо учнів користуватися мобілками, перестанемо вчити і користуватися комп'ютерами. Дуже шкода!
|
|
| | |
serbor |
Дата: Нд, 22.08.2010, 22:45 | Повідомлення № 426 |
Наполегливий учасник
| Quote (Bandalak) МОН вже давно не вважає інформатику точною наукою, а по діючій концепції, Інформатика - це технології, читай трудове навчання! Немало виноваты сами учителя информатики. Это именно они отказыватся от изучения программирования в школе или наплевательски относятся к соответствующим часам в базовом курсе. Так или иначе они часто определяют, чем занимаются ученики в сфере информатики. И то чему они учат детей, на самом деле часто оказывается не так уж значимо. Вот и сметают наш предмет в "мусор".
|
|
| | |
filnick |
Дата: Вт, 24.08.2010, 14:18 | Повідомлення № 427 |
Мудрий вчитель
| Quote (Bandalak) МОН вже давно не вважає інформатику точною наукою, а по діючій концепції, Інформатика - це технології, читай трудове навчання! За великим рахунком років 15 тому перед міністерством стояло завдання - забезпечити всі школи комп'ютерною технікою. До цього й зводилася вся концепція інформатизації освіти. Потім повстало завдання забезпечити школи доступом до інтернету. Як констатував міністр на останній прес-конференції "всі школи вже мають доступ до інету". А, отже, на думку влади та МОН, завдання інформатизації в Україні виконане. На поставках, підключеннях, тендерах можна було заробити. Вони й заробили... Тепер їм це не потрібне.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Вт, 24.08.2010, 15:44 | Повідомлення № 428 |
Лідер форуму
| Quote (filnick) Як констатував міністр на останній прес-конференції "всі школи вже мають доступ до інету". Цікаво хто збирає такі дані для міністра? Треба виявити цих осіб і "накол" посадити! У нашому районі, як мінімум 12-15 шкіл інтернету ніколи не мали і ще скоро не матимуть! _____________________________________________________________________________ По сучасним стандартам школа вважається під'єднаною до інтернету тоді, коли в населений пункт заведено оптоволоконний кабель, а не тоді коли у когось з учнів є мобільний телефон, через який можна інколи при дуже сильній потребі вийти в мережу!
|
|
| | |
serbor |
Дата: Вт, 24.08.2010, 16:21 | Повідомлення № 429 |
Наполегливий учасник
| Quote (Bandalak) Цікаво хто збирає такі дані для міністра? Наши местные чиновники подали сведения и отчитались. Они всегда хотят отчитаться, как хорошо они работают. На примере моего города. Моя школа в интернете с 2001 года, с момента появления диалаповского укртелекомовского интернета в нашем городе. В 2007 я сам побегал и подключил школу через ADSL. В других школах интернет никого не интересовал. У нас в городе 7 школ. Если бы я работал в любой другой школе, я бы всё-равно побегал и подключил бы свою школу. Но в соседней школе учитель информатики сказал, что его должно государство обеспечить условиями и он сам делать ничего не будет. В остальных школах и учителя информатики постоянного нет. Итак началось, получили указания сверху, все школы должны быть в интернете. ГорУО посуетилось немного. С укртелекомом пообщалось. Пришел укртелекомовец и настроил в каждой школе один компьютер для доступа к интернет. А когда теперь приходится что-нибудь получить тем школам из интернет, они не могут, оказывается или у них настройки уже разрушены (винду переустанавливал кто-то) или вообще там компьютера нет. А подвести телефонную линию к кабинету информатики или локальную сеть - оно им не надо, да и некому делать. Но деньги за ADSL они перечисляют регулярно и в отчётах показывают 100%-подключение школ к интернету. Иногда меня просят пойти в какую-либо школу помочь, так там нет человека, кому моя помощь интересна. Да и они не против, чтобы я сам своими руками протянул им кабели и всё настроил, а они потом переломают всё и скажут, ну настрой заново (или не скажут, им и так хорошо). А интернет в других школах нужен раз год, скачать задания для олимпиады или что-нибудь подобное.
Відредаговано: serbor - Вт, 24.08.2010, 16:28 |
|
| | |
swetikccc |
Дата: Вт, 24.08.2010, 17:23 | Повідомлення № 430 |
Ветеран спілкування
| Quote (serbor) . А подвести телефонную линию к кабинету информатики или локальную сеть - оно им не надо, да и некому делать. Но деньги за ADSL они перечисляют регулярно и в отчётах показывают 100%-подключение школ к интернету. А висновок потрібно зробити такий. Гнати мітлою потрібно такого вчителя інформатики.
|
|
| | |
mouse |
Дата: Вт, 24.08.2010, 17:31 | Повідомлення № 431 |
Ветеран спілкування
| Як на мене - сумно і прикро за таку ситауцію... страждають в першу чергу діти. Ось вам і нерівний доступ до освіти. А можливо в ваших школах навчається майбутній программіст.. ну точніше гіпотетичний...
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Вт, 24.08.2010, 18:16 | Повідомлення № 432 |
Досвідчений учасник
| Quote (Bandalak) Цікаво хто збирає такі дані для міністра? Так це роблять наші районні методисти Quote (Bandalak) По сучасним стандартам школа вважається під'єднаною до інтернету тоді, коли в населений пункт заведено оптоволоконний кабель, а не тоді коли у когось з учнів є мобільний телефон, через який можна інколи при дуже сильній потребі вийти в мережу! Це точно
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Вт, 24.08.2010, 18:19 | Повідомлення № 433 |
Досвідчений учасник
| Quote (swetikccc) Гнати мітлою потрібно такого вчителя інформатики. Правильно!!! Але такі, на жаль, у повазі в адміністрації школи... Quote (mouse) Як на мене - сумно і прикро за таку ситауцію... страждають в першу чергу діти. Ось вам і нерівний доступ до освіти. А хіба про це думають чиновники?
|
|
| | |
serbor |
Дата: Вт, 24.08.2010, 18:46 | Повідомлення № 434 |
Наполегливий учасник
| Quote (swetikccc) Гнати мітлою потрібно такого вчителя інформатики Куда, у нас везде учитель информатики для птички, как правило совместитель, которого уговорили взять дополнительные часы. У нас в городе из 7 школ в 5 школах учителя, которых уговорили, я сам уговаривал некоторых, но вижу ничего хорошего из того, что они теперь есть, не вышло. В одной школе "работает" муж директрисы, его "все наши проблемы" вообще не интересуют, интернет в кабинете он не сделал (в кабинете директора есть), Windows переустановить не умеет, хотя информатику "преподает" давно (ему 50 лет). Часов ему дают много, сколько хочет. Но он их не хочет.
|
|
| | |
mouse |
Дата: Вт, 24.08.2010, 18:50 | Повідомлення № 435 |
Ветеран спілкування
| А у нас студенти постійно запитують - Ви не знаєте, де є місце вчителем інформатики в школі?
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2019.  |