|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Термінологія в шкільній інформатиці
| |
gromko |
Дата: Пн, 02.10.2017, 18:21 | Повідомлення № 1 |
Лінуксоїд
| Інформатика динамічно розвивається, оскільки вона є одним з двигунів науково-технічного прогресу, і як у кожній молодій науці у ній виникають термінологічні проблеми. Пригадуєте, як було: Application -> Додаток -> Застосунок Command string -> Командна стрічка -> Командний рядок Cell -> Чарунка -> Клітинка -> Комірка Current -> Біжучий -> Поточний Database-management system(DBMS)-> Система управління базами даних (СУБД)-> Система керування базами даних (СКБД)
|
|
| |
gromko |
Дата: Пн, 02.10.2017, 18:44 | Повідомлення № 2 |
Лінуксоїд
| Означення поняття "файл": Файл - це впорядкована сукупність даних певного типу, що розміщується на одному з носіїв даних і має ім'я (Інформатика, 5 клас,2013 р. Ривкінд, Лисенко, Чернікова, Шакотько) Файлом (від англ.file - подання документа) називають набір даних, що зберігається в пам'яті комп'ютера та має ім'я (Інформатика, 5 клас,2013 р. Морзе, Варна, Вембер, Кузьмінська, Саражинська) Файл (від англ.file - досьє, набір документів) - це програма або організована сукупність даних, що має свою назву і зберігається на пристроях зовнішньої пам'яті як єдине ціле (Малярчук С.М.) Файлом називають логічно зв’язаний набір даних, який розміщений у пам’яті ПК та має ім’я Файлом називають набір даних на файловій системі до якого можна звертатися за іменем (Шеховцов, Операційні системи) Файл — це сукупність даних, яка має своє унікальне ім'я та зберігається на зовнішніх запам'ятовуючих пристроях комп'ютера. Файл - сукупність взаємопов'язаних блоків інформації, яка розпізнається комп'ютером як одне ціле. Набір даних на логічному рівні розглядання. Файл - іменований блок інформації (впорядкована сукупність даних), який зберігається на носії інформації, має притаманний лише йому спосіб читання-запису. Файл - іменований блок інформації, який зберігається на носії інформації (Вікіпедія) Файл — це впорядкована сукупність даних, що зберігається на диску і займає іменовану область зовнішньої пам'яті (Вікіпедія)
Відредаговано: gromko - Пн, 02.10.2017, 19:12 |
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Пн, 02.10.2017, 21:14 | Повідомлення № 3 |
Ветеран спілкування
| Цитата gromko (  ) Файлом (від англ.file - подання документа) називають набір даних, що зберігається в пам'яті комп'ютера та має ім'я (Інформатика, 5 клас,2013 р. Морзе, Варна, Вембер, Кузьмінська, Саражинська) Як на мене, це - непоганий варіант. Тільки слово "ім'я" слід замінити на "назву". Ім'я має той, хто готовий відгукнутись, коли я до нього звернусь. Неістотам ми даємо назви.
|
|
| |
gromko |
Дата: Пн, 02.10.2017, 21:42 | Повідомлення № 4 |
Лінуксоїд
| Файл - інформаційний об'єкт, що містить дані або програми і розміщується на поіменованій ділянці носія даних. Як на мене - оптимальне визначення. "... або програми" - це для учнів 5 класу, адже програма фактично є типом даних, що містить вказівки для роботи комп'ютера.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |