|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Мережеве адміністрування та інтернет засобами LAN
| |
kom_adm |
Дата: Сб, 15.09.2007, 08:14 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Шановні колеги! Пропоную на обговорення програми для управління мережею (які існують, які ви використовуєте). А також про створення інтернету в локальній мережі. Хто щось знає ділиться досвідом. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:12 |
|
| |
Ковшун |
Дата: Вт, 18.09.2007, 18:04 | Повідомлення № 16 |
Досвідчений учасник
| Quote (Ковальчук_Олександр) Аналогічна ситуація з іншим програмним забезпеченням, наприклад, в школі замість стандартного Paint можна було б вивчати якийсь безкоштовний альтернативний графічний редактор, який окрім інструментів малювання має більш серйозні можливості, але Pain вивчають просто тому, що він стандартний, його не потрібно ніде шукати. А мені особисто він не подобається своєю примітивністю. Але ж за програмою для 11 класу (або 10, в залежності від того коли Ви вивчаєте програмування) у 11 річній школі, у 7 класі 12-ти річної школи, вивчається Paint. Програму державну треба виконувати. Інші альтернативні програми вивчайте, використовуйте, на занятті гуртка і т.д.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Ср, 19.09.2007, 13:27 | Повідомлення № 17 |
Ветеран спілкування
| Я й виконую: вивчаємо Paint. Я мав на увазі те, щоб в МОНУ замінили Paint більш соліднішим графічним редактором. А то в мене навіть багато учнів говорять про те, що Paint занадто примітивний. Графічних редакторів є cотні, причому багато безкоштовних і дуже хороших. А МОНУ робить ставку на Paint, тому що він не потребує багато ресурсів оп. памя’ті та входить в склад Windows. Я вже висловлював свою думку про Microsoft: така популяна компанія і інколи дуже розчаровує тим, що одні продукти робить досконало, інші - примітивно з малою функціональністю. Paint - приклад другого. Наприклад, нехай такий він був у Windows 95, 98. То чому ж його не вдосконалити в Windows ХР, Vista, добавити деякі можливості для роботи з цифровими фото: корекція кольору і контрасту, експозиції, можливість використання стилів тексту, покращити інструменти малювання і т.д. Але бачу вони над цим не "паряться" і ніяк його не вдосконалили. А в МОНУ все-таки вважають Paint основою основ. А якщо взяти програму Publisher, яка в школі не вивчається, то там взагалі повно недоробок (доречі Інтел, проводячи тренінги, цю програму рекомендує використовувати для створення сайтів). Вважаю, що створювати сайти в ній можна хіба що для перегляду в локальній мережі, оскільки ви дивилися на розмір кожної сторінки, що після утворюється. При створенні сайту, нормальним вважається об’єм веб-сторінки 1-200 кб. А в Publisher зазвичай об’єм сторінки сягає близько мегабайта, а то й більше. Такі сторінки при використанні Dial-up будуть грузитись по 20 хвилин. Аргументів є ще багато, проте я стримаюсь...
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Ср, 19.09.2007, 14:11 | Повідомлення № 18 |
Досвідчений учасник
| Quote (Ковальчук_Олександр) Я мав на увазі те, щоб в МОНУ замінили Paint більш соліднішим графічним редактором. А то в мене навіть багато учнів говорять про те, що Paint занадто примітивний. Графічних редакторів є cотні, причому багато безкоштовних і дуже хороших. А МОНУ робить ставку на Paint, тому що він не потребує багато ресурсів оп. памя’ті та входить в склад Windows. Так цей редактор планується вивчати у 7 класі, як найпростіший. Адже всякі учні за рівнем розуму є. І взагалі, більш серйозного редактора в повному обсязі на уроках вивчити повністю не можна, бо немає часу. Ми на уроках лише ази закладаємо.
|
|
| |
badm |
Дата: Чт, 20.09.2007, 11:49 | Повідомлення № 19 |
Знаток програмування
| Quote (Ковальчук_Олександр) А якщо взяти програму Publisher, яка в школі не вивчається, то там взагалі повно недоробок (доречі Інтел, проводячи тренінги, цю програму рекомендує використовувати для створення сайтів). Повністю згідний. Для створення сайтів, верстки газет є більш якісніші програмні продукти, а тренінг Інтел, це не що інше, як нав’язування відповідних програмних продуктів. (Така моя власна думка, а можливо хтось купить і ліцензію )
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Чт, 20.09.2007, 12:25 | Повідомлення № 20 |
Досвідчений учасник
| Quote (badm) ... а тренінг Інтел, це не що інше, як нав’язування відповідних програмних продуктів. (Така моя власна думка, а можливо хтось купить і ліцензію ) Повністю з Вами згодний!!! Я вважаю, що тренінг Intel не вирішує проблеми.
|
|
| |
vasmaz |
Дата: Пт, 21.09.2007, 15:14 | Повідомлення № 21 |
Часто заходить...
| Я користуюсь програмою Net Support School 8.50. Крек знайшов в Інтернеті. Ця програма на відміну від версії 8.1 не замінює відеодрайвери на сервері. За допомогою цих програм ще можна дозволити чи заборонити запуск вибраних програм на учнівських комп'ютерах і ін.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Пт, 21.09.2007, 21:15 | Повідомлення № 22 |
Ветеран спілкування
| Зрозуміло. Через кілька днів я завантажу в приватний форум програму Net Support School 8.1. Хотілося б ще й версію 8.5 завантажити, нехай би було для майбутніх VIP-користувачів з різних регіонів України. Ви ще говорили, що знаєте точний механізм створення інтернету в локальній мережі. Не могли б ви прочитати правила приватного форуму і там розказати про це детально, а також завантажити програмне забезпечення?
|
|
| |
Taras |
Дата: Пт, 21.09.2007, 21:38 | Повідомлення № 23 |
Новий користувач
| Я користувався програмою Net OP Shool і в принципі вона мене задовільняла навіть на ПК з 1100 МГц і оперативкою 128 МБ. В цьому році поставили в заклад новий НКК з істотно сильнішими конфігураціями і дана програма працює не коректно, а саме коли потрібно отримати або передати картинку робочого столу - компютер автоматично перезавантажується. Може хто зарадить в даній проблемі.... (Весь софт ліцензійний). Заздалегідь дякую! Додано (21.09.2007, 21:38) --------------------------------------------- Для настройки в локальній мережі надання доступу до мережі Інтернет використовую емулятор Проксі-сервера Usergate. Дуже зручний і простий в налаштуваннях. Дозволяє контролювати трафік, зокрема і по кожному ПК, час доступу, а також ресурси на які відбувається входження. Є можливість їхнього блокування.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Пт, 21.09.2007, 22:50 | Повідомлення № 24 |
Ветеран спілкування
| Quote (Taras) Щодо емулятора проксі нема проблем. І в придачу, можу завантажити невелику, але дуже корисну програму Children Control. Зробіть це, будь-ласка! Надіюсь ви розбиретесь, як завантажити в каталог файлів (читайте правила приватного форуму). Щодо проблеми з комп’ютерами, то ви правильно зробите, якщо поставите іншу Віндовс. А якщо не поможе, то це гарантовано щось із залізом. Швидше всього оперативна. До нас в район мав приїхати спеціалість із області і вирішити дану проблему, оскільки ПК на гарантії. Чи вже приїжджав, не знаю. Думаю, там стоять найдешевші оперативки і все інше. Для прикладу: наша школа отримала комп’ютерний клас 3,5 років тому. На цих міністерських комп’ютерах стояла абсолютно неправильна конфігурація вже на той час. Хто ж ставить на вчительський комп’ютер таку ж мізерну кількість оперативної, як і на учнівські (128 Мб). Як не як, але ж все-таки, він виконує роль сервера. Можна було б хоча б 256 поставити. Економія... Слів не вистачає виразити "подяку"
|
|
| |
Taras |
Дата: Нд, 23.09.2007, 09:04 | Повідомлення № 25 |
Новий користувач
| Ок. Я напишу для цього емулятора Проксі повну інструкцію по її встановленню і обслуговуванню (для того щоб кожний зміг з нею розібратись) і разом з нею завантажу в приватний форум.
|
|
| |
kom_adm |
Дата: Нд, 23.09.2007, 20:42 | Повідомлення № 26 |
Ветеран спілкування
| Quote (takdiy) В пошуковій системі введіть "Net Support School 8.50" і Ви отримаєте посилання на неї. Крек у приєднаному файлі. Дійсно, не зрозуміло як її знайти. Вводю в Рамблері, знаходить всяку єрунду. Вводю в Google - також знаходить різні документи, сайти, але нічого толком. Не могли б ви дати конкретне посилання на програму? Або якщо в вас є дана програмка, то завантажте її на файл-обмінник http://rapidshare.com і дайте посилання на файл у приватному форумі. Чи вам не підсилу завантажити файл розміром 15 мб в Інтернет? До речі, я завантажив у приватний форум програму Net Support School 8.1. ВІП-користувачі можуть завантажувати (розмір - 12.6 Мб). А версії 8.5 я, нажаль, не маю.
|
|
| |
sergey1979 |
Дата: Пн, 24.09.2007, 07:01 | Повідомлення № 27 |
Прописаний назавжди
| Поставив на закачку з цього посилання... 9 версія https://download.netsupportsoftware.com/Product/nssp/en/setup.exe Ліки доведеться пошукати, а поки подивлюся на її можливості Знайшов і ліки - хто не знайшов звертайтесь.
Відредаговано: sergey1979 - Вт, 25.09.2007, 07:07 |
|
| |
vasmaz |
Дата: Вт, 25.09.2007, 15:56 | Повідомлення № 28 |
Часто заходить...
| Програма Net Support School 8.50 входить в склад програми Net Support Manager 9.50. Цю програму я передав на диску в БСШ №1 разом з креком. При встановленні програми потрібно вибрати тільки встановлення модуля Net Support School. Зараз на офіційному сайті програми є Net Support Manager 10.02. До її складу входить, мабуть програма Net Support School 9.02. Якщо у Вас є можливість скачайте її, бо я зараз не можу це зробити. Крек до неї даю у файлі. Правда не знаю, чи він підходить, бо програми в мене ще немає.
Відредаговано: vasmaz - Вт, 25.09.2007, 16:05 |
|
| |
kom_adm |
Дата: Вт, 25.09.2007, 17:40 | Повідомлення № 29 |
Ветеран спілкування
| По ссилці sergey1979, завантажив програму Net Support School 9.02, проте реєстрацію зробити не виходить. Ваші прикріплені файли не дають результату, оскільки один із них до Net Support Manager 10.02, інший - до Net Support School 8.5. А у вас є до Net Support School 9.02? Щодо програми Net Support School 9.02: змін у інтерфейсі майже не має. Але, можливо, є серйозні зміни в якості роботи, функціональності. Наприклад, у мене в класі зараз установлена версія Net Support School 8.5. Не задоволений я тим фактом, що коли я в себе рухаю курсор миші по екрані, то на учнівських комп’ютерах він переміщується не плавно, а невеличкими ривками, що негативно впливає на сприйняття матеріалу.
|
|
| |
vasmaz |
Дата: Пт, 28.09.2007, 13:38 | Повідомлення № 30 |
Часто заходить...
| При вивченні теми „Інтернет” в мене виникли проблеми з проведенням практичних робіт. Швидкість з’єднання з провайдером у сільській місцевості дуже мала. Якщо на одному комп’ютері ще якось можна працювати, то коли до Інтернету під’єднуються 10 комп’ютерів – працювати неможливо. Тоді я вирішив створити у класі інтранет, тобто локальну мережу, в якій можна працювати з тими ж програмами, що і в Інтернеті. Для цього потрібно було встановити програми-сервери, які дали б змогу створити доменну структуру мережі. Для роботи з Web-документами в ОС Windows XP є вбудований Web-сервер (програма Internet Information Services). Для роботи з іншими сервісами Інтернету потрібно встановити відповідні програми-сервери. Мене цікавила в першу чергу електронна пошта. В Інтернеті є багато серверів для роботи з електронною поштою. Але, на мою думку, найкраща з них програма Eserv (www.eserv.ru)Я використовую версію 2.99. При встановленні програми, ставиться і документація по налагодженню програми. Ця програма є одночасно проксі-, Web-, mail-, ftp-, news-сервером. Тобто в класі є можливість працювати з Web-документами, електронною поштою, файловим сервером і телеконференціями (групами новин) без підключення до мережі Інтернет. Зрозуміло, що швидкість передачі даних набагато більша ніж при роботі через dial-up. Ця програма дає змогу вивчати тему „Інтернет” і тим у кого клас ще не підключений до Інтернету. На жаль, програма не безкоштовна. Працювати з демо-версією можна 30 днів. Потім її потрібно переустановити, видаливши перед цим всі сліди програми у реєстрі. Креком до програми цікавиться багато людей, але ніхто не знає де його взяти.
Відредаговано: vasmaz - Пт, 28.09.2007, 13:48 |
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |