Чт, 14.12.2017, 12:00
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 7 з 18«12567891718»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.1 Програмне забезпечення для роботи в школі » Net Support School 8.51 (Заміна відеодрайверів програмою Net Support School 8.51)
Net Support School 8.51
volodschool2 Дата: Пн, 26.05.2008, 08:47 | Повідомлення № 1
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Не знайшов на форумі відповіді на питання вирішення проблеми з відеодрайверами (не працює 3D) після встановлення прекрасної програми Net Support School 8.51. Якщо хто-небуть має вирішення цієї проблеми, прошу допомогти.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:05
piktor Дата: Пт, 12.06.2009, 09:59 | Повідомлення № 91
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Перепрошую пана, не зрозумів, де саме шукати те меню. В клієнтській частині все перерив, не знайшов. І гілку перечитав. Будьте ласкаві, допоможіть, бо для мене це "темний ліс" як для вас Ubuntu. :$
volodschool2 Дата: Пт, 12.06.2009, 12:35 | Повідомлення № 92
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (piktor)
де саме шукати те меню

Форум не дозволяє "по нормальному" вставити малюнки, тому пройдіть за цими лінками, там все видно. Шукайте в модулі учителя.
http://s52.radikal.ru/i135/0906/a5/20eb984d3209.jpg
http://i079.radikal.ru/0906/96/83f625de0d1c.jpg


Відредаговано: volodschool2 - Пт, 12.06.2009, 12:35
piktor Дата: Пт, 12.06.2009, 13:33 | Повідомлення № 93
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Дякую. Там ще залишилося невелике віконце коло форми входу в систему Windows - не критично, але маячить перед очима, при вході користувача в систему - кудись ховається. Вдома спробую зробити скріншот.
Але програма сподобалася. Спочатку думав ставити iTALC, зовсім різні речі. Якби воно під wine ще пішло, щоб з ноутбуку керувати заняттям.
volodschool2 Дата: Пт, 12.06.2009, 15:17 | Повідомлення № 94
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (piktor)
Спочатку думав ставити iTALC

NSS - потужніша і зручніша в роботі система.
Quote (piktor)
Якби воно під wine ще пішло

Десь тут на форумі читав, що буде працювати
Quote (piktor)
але маячить перед очима, при вході користувача в систему - кудись ховається

Спробуйте в настройках учнівських компів зробити таке:
http://s42.radikal.ru/i096/0906/ae/35ec20bed3ad.jpg
І ще одне. Для нормальної роботи 3D на учнівських комп’ютерах треба зробити так:
http://s41.radikal.ru/i091/0906/c7/5cca10c41f5a.jpg
Власне, ця тема виникла через проблеми відеодрайвера для версії 8.5. В 10-й версії проблема вирішується так, як показано на малюнку.


Відредаговано: volodschool2 - Пт, 12.06.2009, 15:19
piktor Дата: Пн, 15.06.2009, 11:08 | Повідомлення № 95
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (volodschool2)
Десь тут на форумі читав, що буде працювати

Я ще спробую викачати найновіший wine, бо в 1.1.11 у вікні налаштувань (те, що ви давали на скріншоті) попросту не видно жодного елементу керування. Власне, це мені потрібно щоб рулювати класом зі свого ноутбука під Debian.
Quote (volodschool2)
Спробуйте в настройках учнівських компів зробити таке:

Я там був, робив, іконка зникла, але маленьке віконце із заголовочком NSS Client показується.
Quote (volodschool2)
І ще одне. Для нормальної роботи 3D на учнівських комп’ютерах треба зробити так:

3D на учнівських машинах наврядчи буде, але дякую.

Додано (15.06.2009, 11:08)
---------------------------------------------
Формулюю проблему остаточно (те, з чим не зміг впоратися самостійно):
При старті Windows коло вікна логіну (я відімкнув вікно запрошення) з'являється повідомлення Cannot load ipbr32.dll і маленьке віконце з менюшкою Net Support Client. При вході користувача в систему воно дівається, але краще-б його взагалі не було.

volodschool2 Дата: Вт, 16.06.2009, 08:10 | Повідомлення № 96
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (piktor)
Формулюю проблему остаточно

Якщо віндовс не може завантажити потрібної бібіліотеки, то можливо її дійсно немає. Спробуйте пошукати самостійно цей файл. Завтра буду в школі і подивлюсь в якій папці має лежати цей файл, імовірніше всього в папці C:\WINDOWS\SYSTEM32\, або в папці, в яку встановлено саму NSS. На своїх компах я такого повідомлення не бачив жодного разу, та й ніхто з форумчан не жалівся на подібні витівки NSS10. Сплаш-форма на екранах учнівських компів з’являється на декілька секунд, але вже після появи робочого столу і потім зникає. Зазвичай це нікого не дратує, бо доводиться ще чекати парочку :'( хвилин, поки набере розгону DrWeb.

Додано (16.06.2009, 08:10)
---------------------------------------------
Не знаю, який файл не можуть завантажити Ваші комп’ютери, але файла ipbr32.dll я не знайшов ні на учительському, ні на учнівських комп’ютерах. Можливо, цей файл має завантажувати якась інша програма, яка встановлена на Ваших компах. Я думаю, що NSS10 тут не винна. А може це робота якогось віруса. Шукайте, бажаю успіхів.

piktor Дата: Вт, 16.06.2009, 10:15 | Повідомлення № 97
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Дякую.
Quote (volodschool2)
Можливо, цей файл має завантажувати якась інша програма, яка встановлена на Ваших компах.

Та віконце під заголовком NetSupport. Гадаю, це через використаний мною протокол IPX (по старій звичці з NetOp School) Сьогодні спробую поставити назад на TCP/IP.
Quote (volodschool2)
А може це робота якогось віруса.

Йой, мамцю, я тільки-тільки поставив систему! :Q Та-й софт брав із свого FTP сервера, захищеного ліцензійним оновленим кашпіровським.

Додано (16.06.2009, 09:29)
---------------------------------------------
Замінив протокол. Стало просити tcbr32.dll :'( На вчительському не вибиває. По ходу Windows винен.

Додано (16.06.2009, 10:03)
---------------------------------------------
А може це бути наслідком роботи таблэтки від K'ROOT?

Додано (16.06.2009, 10:15)
---------------------------------------------
Windows не винен:
http://www.prevx.com/filenames/X2914765581673055750-X1/IPBR32.DLL.html

Quote
Files with the name IPBR32.DLL have been seen to have the following Vendor, Product and Version Information in the file header:

* NetSupport Ltd; NetSupport IPX Bridge; V10.30

volodschool2 Дата: Вт, 16.06.2009, 10:36 | Повідомлення № 98
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (piktor)
Сьогодні спробую поставити назад на TCP/IP

На мережевих картах учнівських компів виставлено "Отримувати IP адресу автоматично"? На своїх я прописав IP вручну. Можливо тут "собака порилась".
piktor Дата: Чт, 18.06.2009, 11:48 | Повідомлення № 99
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
О! Вирішив! Проблема була в моїх умілих ручках, що поставили галочку скрізь, де побачили слово IPX. Навіть тут:
http://s45.radikal.ru/i109/0906/31/f23ddf7cab24.jpg

Додано (18.06.2009, 09:36)
---------------------------------------------
Що треба зробити мені лінивому, щоб вмикати комп'ютери дистанційно - у BIOS учнівських машин я вказав LAN/Ring Power on, але не спрацьовує.

Додано (18.06.2009, 11:48)
---------------------------------------------
Судячи з Вікіпедії, воно має лише будити (Wake on LAN), але в мене і того не робить:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN

Quote
Управляемый компьютер находится в дежурном режиме (stand by) и выдаёт питание на сетевой адаптер. Сетевой адаптер находится в режиме пониженного энергопотребления, просматривая все пакеты, приходящие на его MAC-адрес и ничего не отвечая на них. Если одним из пакетов окажется Magic Packet, сетевой адаптер выдаёт сигнал на включение питания компьютера.


Відредаговано: piktor - Вт, 16.06.2009, 10:38
volodschool2 Дата: Чт, 18.06.2009, 14:01 | Повідомлення № 100
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (piktor)
щоб вмикати комп'ютери дистанційно - у BIOS учнівських машин я вказав LAN/Ring Power on, але не спрацьовує

Вирішив спробувати. В класі 11 учнівських комп’ютерів, всі були вимкнені. На учительському виконав Manage/Power On. І сталось чудо! Один(?) комп’ютер увімкнувся! Поки що не знаю, чим відрізняється цей комп від інших, в біосі ніяких шаманських дій з бубном не проводив, на всіх компах (здається) настройки однакові. Якщо знайду, де собака порилась, дам знати.
piktor Дата: Чт, 18.06.2009, 14:33 | Повідомлення № 101
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Мої знайомі сисадміни казали, що ні у кого це не працювало.
Bandalak Дата: Чт, 18.06.2009, 14:34 | Повідомлення № 102
Лідер форуму
Повідомлень: 5582
Нагороди: 40
Рейтинг: 260
Quote (volodschool2)
Якщо знайду, де собака порилась, дам знати.

Шукайте песика в Біосі у налаштуваннях живлення (POWER SETUP), або в налаштуваннях мережної карти!
volodschool2 Дата: Чт, 18.06.2009, 14:44 | Повідомлення № 103
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1386
Нагороди: 12
Рейтинг: 287
Quote (piktor)
сисадміни казали, що ні у кого це не працювало.

В хелпі до NSS10 про все це написано, що має працювати, треба тільки скористатись "умілими ручками":

Client Power On
To Power on a NetSupport Client the workstation must have a Wake-on-LAN network adapter and a BIOS that will support it (consult your network adapter documentation for more information), the Client must also be Known to the Control. The Control sends a Wake-on-LAN packet to the Client network adapter which instructs the workstation to Power On.
To Power On a NetSupport Client
Select the icon(s) of the Clients you wish to Power On.
Choose {Client}{Power Management – Power On} from the Control Window drop down menu.
Or,
Click the Manage icon on the Control toolbar and choose Power On.
The Client workstations will now Power On.
Note: If the Client workstations are ‘Known’, the machines can be Powered On at the start of a session by choosing {Start}{Programs}{NetSupport School}{NetSupport School Power On Machines}.

piktor Дата: Чт, 18.06.2009, 15:58 | Повідомлення № 104
Активний учасник
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 19
Quote (volodschool2)
В хелпі до NSS10 про все це написано

Ага, я то читав перед тим, як запитати тут. Програма WOL http://www.simply-ware.com/WolHelp.htm свою роботу робить, тому, гадаю, справа у NSS. Можливо, тому, що NSS нове, а залізо старіше.
swetikccc Дата: Чт, 18.06.2009, 23:50 | Повідомлення № 105
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3977
Нагороди: 28
Рейтинг: 380
З усього прочитаного я зрозумів що компи включаються по MAC адресі карти
Отже в NSS повинна бути база цих адрес(а то можна б було б включити всі компи по мережі ;) навіть там де неустановленний NSS)
Можливо потрібно перевірити ци є ці адреси в NSS

Magic Packet

Magic Packet это специальная последовательность байтов, которую для нормального прохождения по локальным сетям можно вставить в пакеты UDP, TCP, IPX. Обычно для WOL пакеты протоколов верхнего уровня рассылают широковещательно, так как в случае динамического присвоения адресов неизвестно, какой, скажем, IP-адрес соответствует какому MAC-адресу. Однако, для корректного прохождения через маршрутизатор, запрещающий широковещательные пакеты, можно послать пакет по какому-то определённому адресу.

Відредаговано: swetikccc - Чт, 18.06.2009, 23:58
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.1 Програмне забезпечення для роботи в школі » Net Support School 8.51 (Заміна відеодрайверів програмою Net Support School 8.51)
Сторінка 7 з 18«12567891718»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.