Пн, 23.10.2017, 10:58
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.1 Програмне забезпечення для роботи в школі » Віртуальний ПК та Віртуальна мережа (Формат обговорення вільний)
Віртуальний ПК та Віртуальна мережа
НІКОЛЯ Дата: Ср, 11.11.2009, 22:19 | Повідомлення № 1
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Шановні колеги пропоную ваші увазі попрактикувати свої вміння та навики в створенні віртуальної мережі з декількох або декількох десятків віртуальних компютерів які можуть мати осі від лінукса і до 95 віндовса кожна машина індивідуально або і не обовязково так як кожна віртуальна машина може мати і дві осі.
Пропоную поковиряти цікаву прогамку установити її та погратись зветься вона SUN VirtualBox остання версія скачати можна ТУТ.
Дана софтина чим цікава Дозволя в рамках одного ПК створити до 10 віртуальних ПК кожний з своєю віссю софтом та своїми налаштуваннями (Не говорю вже про те що на кожну віртуальну вісь можна поставити теж віртуалбокс і розвернутись з мережами в прогресії про це пізніше) Требування мінімальні кожна віртуальна машина так сказати індивідуальна в плані того що відображається в повному обємі так як фізична має підтримку юсб віртульніх приводів дємона флопа та інші приколи, при бажанні дає можливість створити на 1 ПК сервері віртульний образ ОС з дестрибютива якої будуть грузитись фізичні ПК учнів по мережі в той час як фізична ОС учнівських та фізична вісь самого сервера буде буде знаходитись повністтю в незмінному стані. Ну і в такому дусі дальші хто має бажання прошу до обговорення та практики.
НІКОЛЯ Дата: Ср, 11.11.2009, 22:40 | Повідомлення № 2
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Наглядний приклад програми в дії

mio Дата: Чт, 12.11.2009, 00:22 | Повідомлення № 3
Тут живе...
Повідомлень: 108
Нагороди: 0
Рейтинг: 11
Цілком погоджуюсь з НІКОЛЯ. Беззаперечно корисна програма. Безкоштовна, легка в освоюванні, українізована (щось лихе слово підібрав, але тим не менше). На цей момент на фізичній ОС (WinXPSP3) встановлено 4 віртуальних ОСь такі: WinServer2003SE + 3*WinXPSP3. Хто бажає створити локальну сітку, як кажуть "не відходячи від каси", попрактикувати з правами доступу, опанувати нові ОС, без втановлення на фізичний комп'ютер, дружня порада - встановлюйте віртуальну машину VirtualBox і експериментуйте.

Відредаговано: mio - Чт, 12.11.2009, 01:17
sgrecords Дата: Пт, 13.11.2009, 13:59 | Повідомлення № 4
Активний учасник
Повідомлень: 604
Нагороди: 2
Рейтинг: 59
Quote (mio)
Хто бажає створити локальну сітку, як кажуть "не відходячи від каси",

Актуальна тема! Поставив три віртуалки VirtualBox, VMware, VirtualPC. Тестую на швидкість.
Andrey123q Дата: Нд, 10.01.2010, 19:56 | Повідомлення № 5
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Я тоже на виртуальных машинах экспериментировал с настройкой домена (Active Directory и т.п.), терминальной системы и знакомство с Linux OpenSUSE.
Очень полезные и актуальные программы. Так же в вирт. машинах очень удобно делать портативные программы, проводить разные тесты софта и т.п. Кроме того платный софт с разными временным ограничениями может стать т.ск. вечным - созданием снимков машины.

Додано (09.01.2010, 18:34)
---------------------------------------------
Сегодня с 20го раза настроил доступ к интернету в Linux Open SUSE на вирт машине. Все оказалось проще пареной репы...

Додано (10.01.2010, 18:56)
---------------------------------------------
Кстати, если вы не хотите запалить себя и свой камп в интернете, желательно делать это с вирт машины :?

НІКОЛЯ Дата: Нд, 10.01.2010, 20:47 | Повідомлення № 6
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Andrey123q)
Кстати, если вы не хотите запалить себя и свой камп в интернете, желательно делать это с вирт машины

Андрію а точка доступу тобіш вхідний порт, привязка до точки входу порту ;)
Для того щоб защаритись використовуються іші методи ;)
А от наслідки після того як ви щось вловили з вірусів , 2 сикунди і віртуальна система знову стоїть як нічого і небуло. в віртуалці теж викоистовується як шандов так і створення образу віртуальної машини акронісом та іншим софтом, швидкість відновлення хвилина.
Практично використання віртуальних машин приводить до унеможливлення дії вірусів ззовні, в нашому випадку це серфінг в неті. ;)
Andrey123q Дата: Нд, 10.01.2010, 21:26 | Повідомлення № 7
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (НІКОЛЯ)
Андрію а точка доступу тобіш вхідний порт, привязка до точки входу порту

Ну понятно без дополнительных примемов скрытия тут не обойтись. В плане скрытия следов все же вирт машина более оптимальна?
НІКОЛЯ Дата: Нд, 10.01.2010, 21:46 | Повідомлення № 8
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Andrey123q)
В плане скрытия следов все же вирт машина более оптимальна?

Беззаперечно а найкраще торохнути найближчу вай фай мережу і використати її ресурс для визначеного обєму роботи.
Або бескоштовні точки доступу до інтернету через вай фай мінімальний перелік яких я залишав в темі вай фай мережа.
Взагалі то варіантів купа. ;) Все залежить від вміння, знаннь, та бажання. ;)
Andrey123q Дата: Ср, 13.01.2010, 16:47 | Повідомлення № 9
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Читав начебто про те що хочу спитать, але хотів вточнити: чи можна безпечно клонувати віртуальну ОС на реальну машину, скажімо за допомогою акроніса, а потім просто доставити драйвера, в кого може є який досвід з цим?

Відредаговано: Andrey123q - Ср, 13.01.2010, 16:48
НІКОЛЯ Дата: Ср, 13.01.2010, 17:03 | Повідомлення № 10
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Andrey123q)
Читав начебто про те що хочу спитать, але хотів вточнити: чи можна безпечно клонувати віртуальну ОС на реальну машину, скажімо за допомогою акроніса, а потім просто доставити драйвера, в кого може є який досвід з цим?

13 Версія Акронісу бкз проблем залива образ зроблений з віртуальної машини на фізичну машину. Перевіряв робить без глюків.
Andrey123q Дата: Ср, 13.01.2010, 21:25 | Повідомлення № 11
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Тобто потім без проблем можна доставити драйвери і т.д. - тільки змінити SID при клонуванні таким чином комп'ютерів в мережі ?
НІКОЛЯ Дата: Ср, 13.01.2010, 23:08 | Повідомлення № 12
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (Andrey123q)
Тобто потім без проблем можна доставити драйвери і т.д. - тільки змінити SID при клонуванні таким чином комп'ютерів в мережі ?

Так але інсталіть акроніс вибірково не встановлюючи робочий монітор або вимкніть його в автозавантаженні через msconfig
TYP Дата: Чт, 14.01.2010, 00:14 | Повідомлення № 13
Прописаний назавжди
Повідомлень: 365
Нагороди: 5
Рейтинг: 28
Quote (НІКОЛЯ)
13 Версія Акронісу бкз проблем залива образ зроблений з віртуальної машини на фізичну машину

Та навіть з 9 версією acronis server з universal restore це можна робити. Сам так тримаю декілька збірок Windows під віртуалкою. Там же встановлюю програму для запису дисків. Для віртуальної машини роблю два віртуальні диски. Коли система готова, завантажуюсь під Акронісом і на другий віртуальний диск створюю образ. Потім завантажую систему, вкидаю чистенький DVD-R і прямо з віртуальної ОС записую. Плюс до всього там же роблю ISO-образ у якому присутній і сам Акроніс. А далі на любий комп*ютер.
НІКОЛЯ Дата: Чт, 14.01.2010, 07:26 | Повідомлення № 14
Знавець вірусів
Повідомлень: 2877
Нагороди: 17
Рейтинг: 201
Quote (TYP)
Та навіть з 9 версією acronis server з universal restore це можна робити.

Тут я з вами не можу не погодитись, теж. Але краще 12 ,11, або 13 з-за швидкості. Швидкість зводиться до максимуму зверта та розверта за 4,5 минути ;)
Andrey123q Дата: Пн, 18.01.2010, 00:10 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
На какой виртуальной машине можно нормально установить и запустить Mac OS, все мои попытки пока безуспешны... Может в настройках машины проблемы.

Відредаговано: Andrey123q - Пн, 18.01.2010, 00:12
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.1 Програмне забезпечення для роботи в школі » Віртуальний ПК та Віртуальна мережа (Формат обговорення вільний)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.