Сб, 25.05.2019, 23:22
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Технічні питання щодо ОС Linux.
Apice Дата: Пт, 19.10.2018, 07:36 | Повідомлення № 91
Прописаний назавжди
Повідомлень: 244
Нагороди: 5
Рейтинг: 65
Цитата skif ()
отримав чорний екран
Почитайте тут, може згодиться.
skif Дата: Сб, 20.10.2018, 19:00 | Повідомлення № 92
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
Цитата Apice ()
Почитайте тут, може згодиться.
встановив 16-ту версію, може потрібно було ще 18.10 спробувати але зараз не має часу на експерименти. Переходи на нові версії краще на канікулах, коли є час протестити, виправити.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 27.11.2018, 12:54 | Повідомлення № 93
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Linux Mint 19 Cinnamon + Intertelecom (модем Pantech UMW190)
З'єднання ніби встановлюється (див. на малюнку результат ifconfig -a), а зв'язку немає (наприклад, ping google.com мовчить).
На ноуті з Windows працює нормально.
Куди копати?
Прикріплення: 9002393.png(42.0 Kb)


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Вт, 27.11.2018, 12:57
mul44 Дата: Вт, 27.11.2018, 17:00 | Повідомлення № 94
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1116
Нагороди: 4
Рейтинг: 48
Какой шлюз установился? и днс?
что вот тут?
картинка
Apice Дата: Вт, 27.11.2018, 18:03 | Повідомлення № 95
Прописаний назавжди
Повідомлень: 244
Нагороди: 5
Рейтинг: 65
Цитата Пилипчук_О_П ()
Куди копати?
Гадаю, треба копати у бік DHCP - сервера, який встановлює IP-адресу. На Вашій картинці встановлено маску підмережі 255.255.255.255 - тобто широкомовна адреса усіх ПК у мережі. Потрібно якісь біти адреси виділити для номерів ПК у підмережі. У мене, наприклад маска така: 255.255.255.0

А яка маска підмережі у Win?


Відредаговано: Apice - Вт, 27.11.2018, 18:08
TYP Дата: Ср, 28.11.2018, 14:14 | Повідомлення № 96
Прописаний назавжди
Повідомлень: 467
Нагороди: 6
Рейтинг: 58
Ось цю статтю не читали?
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 29.11.2018, 13:00 | Повідомлення № 97
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Цитата Apice ()
А яка маска підмережі у Win?

У Windows ipconfig видає таке:
Адаптер PPP Intertelecom:

DNS-суффикс подключения . . . . . :
IPv4-адрес. . . . . . . . . . . . : 10.135.225.230
Маска подсети . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Основной шлюз. . . . . . . . . : 0.0.0.0
Тобто маска така сама.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 29.11.2018, 13:03 | Повідомлення № 98
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Цитата mul44 ()
Какой шлюз установился? и днс?
что вот тут?

Де можна побачити таку картинку?
Раніше цей самий модем на цьому ж комп'ютері з-під Edubuntu працював нормально.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 30.11.2018, 09:46 | Повідомлення № 99
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4305
Нагороди: 38
Рейтинг: 406
Фрагмент виводу команди nmcli device show:
Прикріплення: 3557061.png(49.6 Kb)
skif Дата: Пн, 03.12.2018, 18:05 | Повідомлення № 100
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
Пробую встановити Scratch 2 на Kubuntu 16. Гугл видає інструкцію як найбільш вдалу https://askubuntu.com/questio....4-64bit . Трохи мороки з нею, можливо є інший варіант?
Apice Дата: Пн, 03.12.2018, 18:47 | Повідомлення № 101
Прописаний назавжди
Повідомлень: 244
Нагороди: 5
Рейтинг: 65
Цитата skif ()
Scratch 2
А навіщо воно Вам? Для діток вистачає і того, що в репах. У крайньому випадку онлайн пограйтеся (https://beta.scratch.mit.edu/?tutorial=getStarted). Там взагалі третя версія. Колись, пам'ятаю, щоб не морочитися другу версію запускав під вайном. Але це ж не по-нашому ;)
skif Дата: Пн, 03.12.2018, 18:50 | Повідомлення № 102
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
Цитата Apice ()
А навіщо воно Вам?
Підручник Ривкінда 7 клас спирається на 2-гу версію. Мабуть стару версію будемо використовувати - не вдається мені Air запустити(

Додано (03.12.2018, 18:55)
---------------------------------------------

Цитата Apice ()
щоб не морочитися другу версію запускав під вайном
а чому б і ні, щось не подумав про вайн
gromko Дата: Пн, 03.12.2018, 18:59 | Повідомлення № 103
Лінуксоїд
Повідомлень: 3205
Нагороди: 33
Рейтинг: 401
Цитата skif ()
Пробую встановити Scratch 2 на Kubuntu 16
1. Налаштувати keyring для роботи Adobe Air
2. Завантажити Adobe Air
3. Завантажити Scratch 2 Offline
4. Встановити Scratch 2 Offline

Перший пункт необхідний для того, щоб Adobe Air зміг встановлювати файли в каталозі /opt , без цього Air не встановиться:

$ sudo apt-get install libgtk2.0-0:i386 libstdc++6:i386 libxml2:i386 libxslt1.1:i386 libcanberra-gtk-module:i386 gtk2-engines-murrine:i386 libqt4-qt3support:i386 libgnome-keyring0:i386 libnss-mdns:i386 libnss3:i386

 Копіюємо рядок після символа "$" , вставляємо в Терміналі, за запитом вводимо пароль "рута"(адміністратора) і чекаємо доки все встановиться.

Налаштуємо посилання на встановлені бібілотеки:
$ sudo ln -s /usr/lib/i386-linux-gnu/libgnome-keyring.so.0 /usr/lib/libgnome-keyring.so.0
$ sudo ln -s /usr/lib/i386-linux-gnu/libgnome-keyring.so.0.2.0 /usr/lib/libgnome-keyring.so.0.2.0
Завантажуємо Adobe Air звідси: http://airdownload.adobe.com/air....ler.bin

В Терміналі з правами адміністратора заходимо в теку де завантажений AdobeAIRInstaller.bin і дозволяємо йому виконуватись, як програма:
$ sudo chmod +x AdobeAIRInstaller.bin
Запускаємо установку Adobe Air:

$ sudo ./AdobeAIRInstaller.bin
Після того як все встановиться, завантажуємо Scratch 2 Offline, бажано не вище версії 4.55, звідси: https://scratch.mit.edu/scratchr2/static/sa/Scratch-455.air


Знаходимо у теці Завантаження цей файл, правою клавішею миші по ньому, обираємо "Встановити за допомогою Adobe Air". Чекаємо, доки встановиться, все (може на певний час "задуматись" при установці :) )

Інші способи:
https://jininote.wordpress.com/2016/10/30/scratchinstallubuntu/


Відредаговано: gromko - Пн, 03.12.2018, 20:31
gromko Дата: Пн, 03.12.2018, 19:03 | Повідомлення № 104
Лінуксоїд
Повідомлень: 3205
Нагороди: 33
Рейтинг: 401
Цитата skif ()
не вдається мені Air запустити(


https://www.noobslab.com/2015....tu.html
skif Дата: Пн, 03.12.2018, 19:25 | Повідомлення № 105
Прописаний назавжди
Повідомлень: 444
Нагороди: 3
Рейтинг: 64
gromko, air встоновив, scratch 455 i 461 вивалюється з помилкою "Sorry, an error has occurred. Adobe AIR application could not be installed. No authentication tools were found on the system." та грець з ним.
дякую за швидку відповідь)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
  • Сторінка 7 з 8
  • «
  • 1
  • 2
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • »
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2019.