Нд, 22.07.2018, 06:13
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Технічні питання щодо ОС Linux.
gromko Дата: Вт, 12.12.2017, 19:51 | Повідомлення № 61
Лінуксоїд
Повідомлень: 3176
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Цитата Yura_Shrol ()
Scribus має повну локалізацію українською чи ні. Бо в мене багато чого не переведено.
Як виправити?


У мене 1.5.3 - повністю перекладено:

Прикріплення: 8960695.jpg(45.7 Kb)
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 13.12.2017, 14:05 | Повідомлення № 62
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4186
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата Yura_Shrol ()
Scribus має повну локалізацію українською чи ні. Бо в мене багато чого не переведено.Як виправити?

Переклад версії 1.4.6 я підігнав майже до 100% (починав хтось інший). Але є технологічний момент: файл включено в розробку версії 1.4.7. Тому для 1.4.6 його потрібно звантажити і встановити самостійно.
Версія 1.5.3 поки що перекладена не повністю.
gromko Дата: Ср, 13.12.2017, 16:34 | Повідомлення № 63
Лінуксоїд
Повідомлень: 3176
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Пилипчук_О_П Це спрацювало? - http://informatic.org.ua/forum/73-993-86806-16-1513094518
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 13.12.2017, 18:37 | Повідомлення № 64
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4186
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата gromko ()
Не зовсім. Сесію розблокувати меніі вдається командою loginctl unlock-sessions, але після цього не малюється робочий стіл. З'являється тільки вікно вітання. На чорному тлі.
gromko Дата: Ср, 13.12.2017, 19:04 | Повідомлення № 65
Лінуксоїд
Повідомлень: 3176
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Цитата Пилипчук_О_П ()
З'являється тільки вікно вітання. На чорному тлі.

Середовище?
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 14.12.2017, 00:11 | Повідомлення № 66
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4186
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата gromko ()
Середовище?
KDE Plasma
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 14.12.2017, 00:19 | Повідомлення № 67
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4186
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата Пилипчук_О_П ()
З'являється тільки вікно вітання. На чорному тлі.
Через вікно привітання вдається запустити центр керування. Що треба перевстановити?
gromko Дата: Чт, 14.12.2017, 00:35 | Повідомлення № 68
Лінуксоїд
Повідомлень: 3176
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Цитата Пилипчук_О_П ()
KDE Plasma

Цитата Пилипчук_О_П ()
Через вікно привітання вдається запустити центр керування. Що треба перевстановити?

Або одне або друге:
1. Спробуйте запустити з консолі через startkde або через plasma-desktop (в нових - plasmashell) - цікаво, який буде "вихлоп" в консолі
2. Створіть нового користувача і зайдіть через нього - якщо Плазма в КЕДах "підніметься", отже "злетіли" налаштування
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 14.12.2017, 01:20 | Повідомлення № 69
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4186
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата gromko ()
1. Спробуйте запустити з консолі через startkde або через plasma-desktop (в нових - plasmashell) - цікаво, який буде "вихлоп" в консолі
startkde
$DISPLAY is not set or can not connect to the X sserver.

plasmashell
QXcbConnection: Could not connect to display
gromko Дата: Чт, 14.12.2017, 02:06 | Повідомлення № 70
Лінуксоїд
Повідомлень: 3176
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Цитата Пилипчук_О_П ()
plasmashell
QXcbConnection: Could not connect to display


Тут: https://forum.kde.org/viewtop....start=1
zivert Дата: Чт, 14.12.2017, 23:11 | Повідомлення № 71
Тут живе...
Повідомлень: 174
Нагороди: 2
Рейтинг: 39
Встановлювати Лінукс на кожний комп'ютер - це довго.
В Віндовз користувався Акронісом для клонування системи із встановленими програмами.
Чи є якийсь перевірений аналог Акроніса для Лінукса.
Yura_Shrol Дата: Чт, 14.12.2017, 23:22 | Повідомлення № 72
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 612
Нагороди: 2
Рейтинг: 61
Як один і способів зробити свою збірку за допомогою Remastersys 
https://linuxthebest.net/sozdat-sborku-remastersys/

Собі так зробив. Встановив весь необхідний софт, локалізації. А потім свою збірку встановив на всі учнівські машини. Добавив користувача учня, чуть підстроїв і все. Мене поки задовільняє.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 15.12.2017, 01:33 | Повідомлення № 73
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4186
Нагороди: 38
Рейтинг: 372
Цитата gromko ()
Або одне або друге:
1. Спробуйте запустити з консолі через startkde або через plasma-desktop (в нових - plasmashell) - цікаво, який буде "вихлоп" в консолі
2. Створіть нового користувача і зайдіть через нього - якщо Плазма в КЕДах "підніметься", отже "злетіли" налаштування

Не звик так робити, але цього разу здався :)
Пробую ставити Mint. Але вже поперли проблеми: "спроба встановлення зазнала невдачі...", а далі - щось про пошкодження КД. Причому, з цієї флешки в школі успішно поставив на 4 комп'ютери.
--
Очевидно, був "пил в контактах". Перезавантаження і рухи флешкою допомогли: Mint працює, оновлюю.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Пт, 15.12.2017, 02:28
gromko Дата: Пт, 15.12.2017, 12:44 | Повідомлення № 74
Лінуксоїд
Повідомлень: 3176
Нагороди: 31
Рейтинг: 385
Цитата Yura_Shrol ()
Як один і способів зробити свою збірку за допомогою Remastersys https://linuxthebest.net/sozdat-sborku-remastersys/

Собі так зробив. Встановив весь необхідний софт, локалізації. А потім свою збірку встановив на всі учнівські машини. Добавив користувача учня, чуть підстроїв і все. Мене поки задовільняє.
Remastersys  не працює в нових системах, можна спробувати SystemBack
Yura_Shrol Дата: Пт, 15.12.2017, 12:46 | Повідомлення № 75
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 612
Нагороди: 2
Рейтинг: 61
Цитата gromko ()
Remastersys  не працює в нових системах, можна спробувати SystemBack
Linux Mint 18.2 xfce
Працює
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.