Чт, 18.10.2018, 07:50
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

 
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt  
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Технічні питання щодо ОС Linux.
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 03.12.2017, 20:28 | Повідомлення № 46
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4231
Нагороди: 38
Рейтинг: 378
Цитата gromko ()
Графіка NVidia?

Інтегрований Intel
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 03.12.2017, 20:40 | Повідомлення № 47
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4231
Нагороди: 38
Рейтинг: 378
Цитата gromko ()
Спробуйте встановити рідний драйвер.

До цього не дійшло. Зайшов у Центр керування - Обладнання - Налаштувати графічний сервер і вказав марку і роздільність монітора. Після перезавантаження все стало на місце :)

Сьогодні бачив таку ж проблему при встановленні Mint.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Нд, 03.12.2017, 20:41
skif Дата: Нд, 03.12.2017, 23:43 | Повідомлення № 48
Прописаний назавжди
Повідомлень: 416
Нагороди: 3
Рейтинг: 54
шукаю тепер чат для локальної мережі. Читав тут десь писалось про pingvin, але він працює без сервера. А мені потрібно контроль - вкл/викл чат.
gromko Дата: Пн, 04.12.2017, 15:49 | Повідомлення № 49
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата skif ()
шукаю тепер чат для локальної мережі. Читав тут десь писалось про pingvin, але він працює без сервера. А мені потрібно контроль - вкл/викл чат.

У мене працює IPTux (без сервера). Якщо потрібне серверне рішення -
піднімаєте на сервері ejabberd, клієнтів Jabber повно, може бути і
кросплатформенне спілкування.
Особисто я не заморочувався.
draker Дата: Ср, 06.12.2017, 10:50 | Повідомлення № 50
IT school admin
Повідомлень: 151
Нагороди: 3
Рейтинг: 105


Информация о книге:
Название: Командная строка Linux. Полное руководство
Автор: Шоттс Уильям
Язык: русский
Издательство: Питер
Жанр: Операционные системы
Год: 2017
Формат: pdf
Качество: e-book
Страниц: 480
Размер: 10,1 Мб

Эта книга представляет обширный обзор «жизни» в командной строке Linux. В отличие от других книг, посвященных одной программе, такой как командный интерпретатор bash, в этой книге автор попытается рассказать, как поладить с интерфейсом командной строки в более широком аспекте. Как он работает? Что можно сделать с его помощью? Как лучше его использовать? Преодолев начальный страх перед оболочкой Linux, вы поймете, что командная строка - это естественный, логичный и простой способ общения с компьютером.


Відредаговано: draker - Ср, 06.12.2017, 10:52
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 10.12.2017, 23:18 | Повідомлення № 51
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4231
Нагороди: 38
Рейтинг: 378
Під час роботи в Mageia в якийсь момент помітив, що чомусь не працюють кнопки вимкнення/перезавантаження, хоча раніше працювали. Крім цього, якщо довго не "турбувати", то екран гасне після чого, замість екрану з запитом пароля, з'являється чорний екран з білими буквами, де пояснюється, як зайти в термінал і розблокувати сесію. Зробив хард-ресет кнопкою. Тепер система недовантажується: екран залишається чорним, вітальне вікно з'являється, але панелі завдань і робочого стола немає. Що злетіло? Куди копати?

Відредаговано: Пилипчук_О_П - Пн, 11.12.2017, 02:17
gromko Дата: Пн, 11.12.2017, 01:27 | Повідомлення № 52
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Пилипчук_О_П ()
Під час роботи в Mageia в якийсь момент помітив, що чомусь не працюють кнопки вимкнення/перезавантаження, хоча раніше працювали. Крім цього, якщо довго не "турбувати", то екран гасне після чого, замість екрану з запитом пароля, з'являється чорний екран з білими буквами, де пояснюється, як зайти в термінал і розблокувати сесію.
Проблема в налаштуваннх керуванням живлення (power management), на жаль, у мене не  Mageia.

Цитата Пилипчук_О_П ()
Зробив хард-ресет кнопкою. Тепер система недовантаажується: екран залишається чорним, вітальне вікно з'являється, але панелі завдань і робочого стола немає. Що злетіло? Куди копати?
Пошкоджений файл сесії.
Заходимо в консоль Ctrl+Alt+F1
Вводимо логін та пароль
заходимо в теку користувача:
cd ~/
Вилучаємо файли:
rm .Xauthority
rm .ICEauthority
Перезавантажуємось командою: sudo shutdown -r now
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 11.12.2017, 02:25 | Повідомлення № 53
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4231
Нагороди: 38
Рейтинг: 378
Цитата gromko ()
Пошкоджений файл сесії.

Не допомогло :(
Ще інформація. Під час останньої успішної сесії довстановлював якісь модулі Qt, а це, бачу, могло стати причиною. Щось подібне обговорюється тут: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1046566.html
У них і текст той самий на чорному екрані з'являється, і про оновлення Qt згадується.
gromko Дата: Пн, 11.12.2017, 21:13 | Повідомлення № 54
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Пилипчук_О_П ()
У них і текст той самий на чорному екрані з'являється


Такий текст?


В термінал зайти можна?
Прикріплення: 7939668.jpg(117.8 Kb)


Відредаговано: gromko - Пн, 11.12.2017, 21:14
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 12.12.2017, 11:34 | Повідомлення № 55
Ветеран спілкування
Повідомлень: 4231
Нагороди: 38
Рейтинг: 378
Цитата gromko ()
Такий текст?
В термінал зайти можна?

Такий (тільки українською), і в термінал зайти можна. Тільки що робити далі - незрозуміло.
Yura_Shrol Дата: Вт, 12.12.2017, 13:46 | Повідомлення № 56
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 623
Нагороди: 3
Рейтинг: 67
Scribus має повну локалізацію українською чи ні. Бо в мене багато чого не переведено.
Як виправити?

І друге питання. Друкує як чернетку. Блідні кольори і низька роздільна якість. 
Як виправити?


Відредаговано: Yura_Shrol - Вт, 12.12.2017, 13:49
Apice Дата: Вт, 12.12.2017, 18:16 | Повідомлення № 57
Прописаний назавжди
Повідомлень: 205
Нагороди: 4
Рейтинг: 44
Цитата Yura_Shrol ()
Scribus має повну локалізацію українською чи ні.
У мене локалізація не на 100%
Але ж розібратися можна :)

Цитата Yura_Shrol ()
І друге питання. Друкує як чернетку.
Експортуйте у PDF, а потім друкуйте.
gromko Дата: Вт, 12.12.2017, 19:01 | Повідомлення № 58
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата gromko ()
Такий текст?

Цитата Пилипчук_О_П ()
Такий (тільки українською), і в термінал зайти можна. Тільки що робити далі - незрозуміло.

Під рутом (з правами адміністратора):
отримати ідентифікатор сесії:

Код
loginctl list-sessions


Побачимо таке(для прикладу):

SESSION UID USER SEAT
c1 1000 eos seat0


Те, що під SESSION - ідентифікатор сесії.

Далі знову під рутом:

Код
loginctl unlock-session ID


де ID - ідентифікатор, який дізналися раніше (тобто замість ID вставите своє, у мене це було б с1)


Відредаговано: gromko - Вт, 12.12.2017, 19:02
gromko Дата: Вт, 12.12.2017, 19:10 | Повідомлення № 59
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Yura_Shrol ()
Scribus має повну локалізацію українською чи ні. Бо в мене багато чого не переведено.

Яка версія? За даними Transifex український переклад -99%
gromko Дата: Вт, 12.12.2017, 19:50 | Повідомлення № 60
Лінуксоїд
Повідомлень: 3189
Нагороди: 31
Рейтинг: 387
Цитата Yura_Shrol ()
Scribus має повну локалізацію українською чи ні. Бо в мене багато чого не переведено.
Як виправити?

І друге питання. Друкує як чернетку. Блідні кольори і низька роздільна якість.
Як виправити?

За замовчуванням при друці встановлено "режим чорновика"

Натискуєте "Налаштування", вибираєте в Print Quality необхідний режим від 1 до 4 і друкуєте.

Прикріплення: 0886740.jpg(38.9 Kb)
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2018.