Вт, 26.09.2017, 05:07
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 2«12
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Технічні питання щодо ОС Linux.
TYP Дата: Чт, 24.08.2017, 12:22 | Повідомлення № 16
Прописаний назавжди
Повідомлень: 358
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата Пилипчук_О_П ()
Щось змінилось. Тепер за командою sudo apt-get update отримую таке
Перезавантажте систему.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 24.08.2017, 12:26 | Повідомлення № 17
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Танці з бубном показали таке:
* при завантаженні системи з’являється повідомлення "Network service discovery disabled. Your current network has a .local domain, which is not recommended and incompatible with the Avahi network
service discovery. The service has been disabled";
* при зупинці завислої apt-get update через Ctrl-C в терміналі з’являються рядки на кшталт "Traceback (most recent call last):  File "/usr/share/squid-deb-proxy-client/apt-avahi-discover", line 126, in <module>  address = get_proxy_host_port_from_avahi()".
Тобто, squid-deb-proxy-client, який я колись ставив і в даному випадку використовуватись не повинен, якось пов’язаний з avahi.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 24.08.2017, 12:46 | Повідомлення № 18
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Схоже, що проблему вирішила команда sudo apt-get purge squid-deb-proxy-client
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/squid-deb-proxy/+bug/1501217
Дякую всім за допомогу.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Чт, 24.08.2017, 12:52
gromko Дата: Чт, 24.08.2017, 16:12 | Повідомлення № 19
Лінуксоїд
Повідомлень: 2532
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Цитата Пилипчук_О_П ()
squid-deb-proxy-client
Саме він блокував доступ
TYP Дата: Чт, 24.08.2017, 16:53 | Повідомлення № 20
Прописаний назавжди
Повідомлень: 358
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Колись теж ставили squid для контролю доступу і теж мали з ним проблеми. Що саме не пам’ятаю. Давно було.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 24.08.2017, 18:01 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата gromko ()
Саме він блокував доступ
squid-deb-proxy-client встановлений був давно для зменшення трафіку під час оновлення: в класі 5 комп’ютерів з Edubuntu. При цьому через підключення Інтертелеком ноутбук оновлювався нормально як в локальній мережі, так і автономно. Проблема з’явилась при переході на X-city. Можливо, система виявила локальну мережу (ноутбук-роутер) і тому намагалась шукати squid-deb-proxy, а що робити, коли не знаходиться, програмісти "забули" написати. Або десь в якомусь конфіг-файлі про це має бути зазначено.

Судячи з того, що підказку я знайшов на сторінці, в адресі якої є слово bugs, роблю висновок, що колись це виправиться. А може й вже виправилось: експериментую на Edubuntu 14.04, а вже триває друга половина 2017-го.
skif Дата: Пт, 25.08.2017, 23:39 | Повідомлення № 22
Прописаний назавжди
Повідомлень: 354
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Дайте хтось будь ласка відповідь для "чайника": як на кубунту інсталювати софт, що супроводжує навч. процес типу "сходинки до інформатики" .
MyTestX напевно буду у Wine натягувати?
mul44 Дата: Сб, 26.08.2017, 10:20 | Повідомлення № 23
Наполегливий учасник
Повідомлень: 919
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
Сходинки через вайн працюють у мене.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 26.08.2017, 11:18 | Повідомлення № 24
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата skif ()
що супроводжує навч. процес типу "сходинки до інформатики"

Якщо "типу", а не саме "Сходинки" (комерційний продукт), то не забуваймо про вільний GCompris. Там для Лінукса доступні всі вправи, на відміну від Віндовс-версії.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Сб, 26.08.2017, 11:19
Bandalak Дата: Сб, 26.08.2017, 12:02 | Повідомлення № 25
Лідер форуму
Повідомлень: 5392
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
А хіба у віндовс-версії після введення коду доступні не всі вправи?
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 26.08.2017, 12:58 | Повідомлення № 26
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3783
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата Bandalak ()
А хіба у віндовс-версії після введення коду доступні не всі вправи?

Доступні. Але ж якщо по хорошому, то код потрібно купувати :*
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Сторінка 2 з 2«12
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.