Сб, 18.11.2017, 12:13
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 3«123»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Технічні питання щодо ОС Linux.
TYP Дата: Чт, 24.08.2017, 11:22 | Повідомлення № 16
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
Цитата Пилипчук_О_П ()
Щось змінилось. Тепер за командою sudo apt-get update отримую таке
Перезавантажте систему.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 24.08.2017, 11:26 | Повідомлення № 17
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Танці з бубном показали таке:
* при завантаженні системи з’являється повідомлення "Network service discovery disabled. Your current network has a .local domain, which is not recommended and incompatible with the Avahi network
service discovery. The service has been disabled";
* при зупинці завислої apt-get update через Ctrl-C в терміналі з’являються рядки на кшталт "Traceback (most recent call last):  File "/usr/share/squid-deb-proxy-client/apt-avahi-discover", line 126, in <module>  address = get_proxy_host_port_from_avahi()".
Тобто, squid-deb-proxy-client, який я колись ставив і в даному випадку використовуватись не повинен, якось пов’язаний з avahi.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 24.08.2017, 11:46 | Повідомлення № 18
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Схоже, що проблему вирішила команда sudo apt-get purge squid-deb-proxy-client
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/squid-deb-proxy/+bug/1501217
Дякую всім за допомогу.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Чт, 24.08.2017, 11:52
gromko Дата: Чт, 24.08.2017, 15:12 | Повідомлення № 19
Лінуксоїд
Повідомлень: 2663
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Цитата Пилипчук_О_П ()
squid-deb-proxy-client
Саме він блокував доступ
TYP Дата: Чт, 24.08.2017, 15:53 | Повідомлення № 20
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
Колись теж ставили squid для контролю доступу і теж мали з ним проблеми. Що саме не пам’ятаю. Давно було.
Пилипчук_О_П Дата: Чт, 24.08.2017, 17:01 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата gromko ()
Саме він блокував доступ
squid-deb-proxy-client встановлений був давно для зменшення трафіку під час оновлення: в класі 5 комп’ютерів з Edubuntu. При цьому через підключення Інтертелеком ноутбук оновлювався нормально як в локальній мережі, так і автономно. Проблема з’явилась при переході на X-city. Можливо, система виявила локальну мережу (ноутбук-роутер) і тому намагалась шукати squid-deb-proxy, а що робити, коли не знаходиться, програмісти "забули" написати. Або десь в якомусь конфіг-файлі про це має бути зазначено.

Судячи з того, що підказку я знайшов на сторінці, в адресі якої є слово bugs, роблю висновок, що колись це виправиться. А може й вже виправилось: експериментую на Edubuntu 14.04, а вже триває друга половина 2017-го.
skif Дата: Пт, 25.08.2017, 22:39 | Повідомлення № 22
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Дайте хтось будь ласка відповідь для "чайника": як на кубунту інсталювати софт, що супроводжує навч. процес типу "сходинки до інформатики" .
MyTestX напевно буду у Wine натягувати?
mul44 Дата: Сб, 26.08.2017, 09:20 | Повідомлення № 23
Наполегливий учасник
Повідомлень: 957
Нагороди: 3
Рейтинг: 43
Сходинки через вайн працюють у мене.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 26.08.2017, 10:18 | Повідомлення № 24
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата skif ()
що супроводжує навч. процес типу "сходинки до інформатики"

Якщо "типу", а не саме "Сходинки" (комерційний продукт), то не забуваймо про вільний GCompris. Там для Лінукса доступні всі вправи, на відміну від Віндовс-версії.


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Сб, 26.08.2017, 10:19
Bandalak Дата: Сб, 26.08.2017, 11:02 | Повідомлення № 25
Лідер форуму
Повідомлень: 5521
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
А хіба у віндовс-версії після введення коду доступні не всі вправи?
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 26.08.2017, 11:58 | Повідомлення № 26
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата Bandalak ()
А хіба у віндовс-версії після введення коду доступні не всі вправи?

Доступні. Але ж якщо по хорошому, то код потрібно купувати :*
skif Дата: Вт, 03.10.2017, 14:28 | Повідомлення № 27
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Цитата skif ()
Дайте хтось будь ласка відповідь для "чайника": як на кубунту інсталювати софт, що супроводжує навч. процес типу "сходинки до інформатики"
скарбниця, інформатика 1 рік навчання працюють через wine) замість сходинок Gcompris
Ще потрібен алгоритм - організація локальної мережі (розшарення тек і тд.), як організувати? Всюди Ubuntu (KDE). Тільки через Samba?
gromko Дата: Вт, 03.10.2017, 14:50 | Повідомлення № 28
Лінуксоїд
Повідомлень: 2663
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Цитата skif ()
Тільки через Samba?

Тільки через Samba
ErV Дата: Сб, 14.10.2017, 17:50 | Повідомлення № 29
Новий користувач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Цитата skif ()
Тільки через Samba?
Дырявое ведро эта самба. Перешел на vsftpd с виртуальными пользователями. Надёжно как каменный топор.
skif Дата: Пн, 06.11.2017, 18:24 | Повідомлення № 30
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Цитата gromko ()
Тільки через Samba
розшарив папки для заг. доступу - все нормально працює. Хотів таким самим чином зробити папку заг. доступу один із каталогів Dropbox - з локалки не можу зайти - просить логін і пароль, хоч поставив гостьовий доступ. Це Dropbox якось не пускає - які можуть бути ліки?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Технічні питання щодо ОС Linux. (Строїмо пінгвіна.)
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.