Ср, 22.11.2017, 13:10
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 4«1234»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Побудова локальної мережі навчального закладу
Побудова локальної мережі навчального закладу
Andrey123q Дата: Чт, 25.03.2010, 21:02 | Повідомлення № 1
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Треба побудовати мережу в коледжі. Можливо хтось підкаже з власного досвіду, як це краще зробити, які можуть виникнути проблеми.
Маємо в кабінеті інформатики: 18 учнівських ПК (можливо ще плюс ~12), серверний ПК, викладацький ПК; поза кабінетом: ПК адміністрації, метод кабінет, бухгалтерія і т.д. - розташовані на різних поверхах, відстані декілька десятків метрів. Порадьте які краще брати кабелі, свіч (на 24 порти)? - бажано недорогі. Дивився недорогий свіч D-Link DES-1024D.
В локальну мережу з'єднані тільки ПК кабінету, необхідно о'бєднати в загальну мережу всі. Можливі проблеми: ризик зараження вірусами через мережу комп'ютерів кабінету та сервера.
В зв'язку з цією проблемою безпеки прикинув, щоб встановити на ПК адміністрації та інших Linux - якщо погодяться.
Інший варіант - щоб поза кабінетом щось кардинально не міняти, можливо поставити в кабінеті одну Linux машину, яка буде грати роль файлового серверу обміннику. Поставити на неї 2і мережеві карти - 1а з яких буде вести до свіча з учнівськими ПК та Сервером, 2а до інших комп'ютерів коледжу, зрозуміло щоб мережі не перетинались. При перезагрузці ОС на Windows (на машині обміннику) 2у мережеву карту відключати. Чи такий варіант це занадто?...

Дякую за пропозиції!

Andrey123q Дата: Ср, 31.03.2010, 15:07 | Повідомлення № 31
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Сделал я сегодня так с разными подсетями в кабинете - все нормально. Комп класс подсеть 192.168.0.0, на комп с выходом в интернет поставил подсеть 192.168.22.0, а на сетевом адаптере машины с Linux прописал 2а IP с обеих подсетей. Все нормально, подсети видят Linux, а друг друга не видят. Понятно маски везде одни и те же /24 .
Мне кажется такой подход рациональный и экономичный - разбиение на подсети в зависимости от зон безопасности


Відредаговано: Andrey123q - Ср, 31.03.2010, 15:19
swetikccc Дата: Ср, 31.03.2010, 20:45 | Повідомлення № 32
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Такими темпами Ви пане Андрію скоро вирішите захищений VPN ставити. )))
Andrey123q Дата: Сб, 03.04.2010, 09:06 | Повідомлення № 33
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (swetikccc)
Такими темпами Ви пане Андрію скоро вирішите захищений VPN ставити. )))

почему бы и нет ;)

Додано (03.04.2010, 09:06)
---------------------------------------------
Какой кабель лучше подойдет для внешней прокладки сети? Пойдет ли стандартная витая пара? Не хочется в некоторых местах тянуть кабель по всему зданию, а перекинуть с этажа на этаж через окна - хотя тоже наверное морока будет.

swetikccc Дата: Сб, 03.04.2010, 10:55 | Повідомлення № 34
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (Andrey123q)
Какой кабель лучше подойдет для внешней прокладки сети? Пойдет ли стандартная витая пара? Не хочется в некоторых местах тянуть кабель по всему зданию, а перекинуть с этажа на этаж через окна - хотя тоже наверное морока будет.

Лойдёт, токо в рукав возьмите, а лучше в два, внизу метал, а снаружи пластик
sgrecords Дата: Сб, 03.04.2010, 11:27 | Повідомлення № 35
Активний учасник
Повідомлень: 607
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Лет 6 назад воздушку метров на 150 обычной витой парой 5 кат. До сих пор молния не попала :)
pasichov Дата: Сб, 03.04.2010, 15:58 | Повідомлення № 36
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 3
Рейтинг: 70
Quote (Andrey123q)
Какой кабель лучше подойдет для внешней прокладки сети? Пойдет ли стандартная витая пара? Не хочется в некоторых местах тянуть кабель по всему зданию, а перекинуть с этажа на этаж через окна - хотя тоже наверное морока будет.

Обычная витая пара С5 имеет название UТP, а есть еще FTP (не путать с протоколом). Эта с экраном, более приспособлена к прокладке по открытому воздуху. Но я бы Вам советовал избегать таких решений - через окна. Лучше сделать один раз как надо - пустить вртикаль через все этажи.


Відредаговано: pasichov - Сб, 03.04.2010, 16:27
sgrecords Дата: Сб, 03.04.2010, 18:49 | Повідомлення № 37
Активний учасник
Повідомлень: 607
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Quote (Andrey123q)
Комп класс подсеть 192.168.0.0, на комп с выходом в интернет поставил подсеть 192.168.22.0

Как раздается интернет?
Andrey123q Дата: Пн, 05.04.2010, 12:56 | Повідомлення № 38
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1236
Нагороди: 3
Рейтинг: 84
Quote (sgrecords)
Как раздается интернет?

до этого дело еще не дошло.
sgrecords Дата: Пн, 05.04.2010, 13:31 | Повідомлення № 39
Активний учасник
Повідомлень: 607
Нагороди: 2
Рейтинг: 64
Так это как раз и интересно, модем на сколько я понимаю будет в какой-то одной подсети...
swetikccc Дата: Пн, 05.04.2010, 13:55 | Повідомлення № 40
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Можливий варіант, правда платний
Цікава річ я тестував , але потрібен виділений комп
І не забудьте кинуть гроші корристувачам, а то не буде працювати

Ideco ICS - надежный интернет-шлюз для контроля и управления доступом в Интернет и защиты от электронных угроз. Включает все необходимые компоненты современной сетевой инфраструктуры.
Контроль и управление доступом в Интернет
Защита пользователей и сети предприятия
Учет трафика, планирование и ограничение расходов
Межсетевой экран с поддержкой NAT
Прокси сервер с прозрачным кэшированием
Антивирус и Контентная фильтрация веб-трафика
Интеллектуальная приоритезация трафика – QoS
Оптимизация и балансировка загрузки каналов
Удаленное подключение сотрудников и локальных офисов
Корпоративный веб-сервер
Почтовый сервер с Антивирусом и Антиспамом

Відредаговано: swetikccc - Пн, 05.04.2010, 13:58
skif Дата: Ср, 26.10.2011, 18:51 | Повідомлення № 41
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
допоможіть будь-ласка з налаштуванням мережі.

мережа 10+1. на головний нет DSL, а з нього на компи мережі через проксі сервер SmallProxy.

але ось така проблема - на компютерах мережі на сторінках не відображаються деякі елементи флеш

вже почистив усі фільтри в проксі, поставив найновіший флеш плеєр. На всіх браузерах однакока картина (хоча на 2-3 компютерах відображається майже все)
антивірус Аваст, фаєрвола не має
може хтось з таким стикався?
Прикріплення: 7976418.jpg(85Kb)
swetikccc Дата: Ср, 26.10.2011, 21:05 | Повідомлення № 42
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Після всіх 'крутих 'проксі поставив CCProxy просто, легко, надійно
Особливо після тормоза UserGate 5


Відредаговано: swetikccc - Ср, 26.10.2011, 22:34
mouse Дата: Ср, 26.10.2011, 22:25 | Повідомлення № 43
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
swetikccc, для чого вам прокси?
swetikccc Дата: Ср, 26.10.2011, 22:34 | Повідомлення № 44
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Quote (mouse)
swetikccc, для чого вам прокси?

Хто в домі хазяїн? :)
Фільтри і все інше
mouse Дата: Ср, 26.10.2011, 22:43 | Повідомлення № 45
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Рейтинг: 62
:) На роботі проксі не прижився поки.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІХ: ІНТЕРНЕТ, МЕРЕЖІ, ХОСТІНГ » 9.8 Рубрика системного адміністратора » Побудова локальної мережі навчального закладу
Сторінка 3 з 4«1234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.