Сб, 23.09.2017, 12:09
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 4«1234»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.7 Факультатив з веб-дизайну » HTML (Навчання учнів створення сторінок мовою HTML)
HTML
Spirit Дата: Вт, 09.12.2008, 00:59 | Повідомлення № 16
Сис.адмін
Повідомлень: 406
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (zverok)
Глубина объяснения может варьироваться от класса к классу и от ученика к ученику.

Да, это всегда так :) согласен...

Quote (zverok)
проще приохотить к зачаткам программирования

ДА! Просто не могу не согласиться, что если показывать детям фишечки прикольные, то им будет интересней и появиться желание разобраться как оно работает...

Quote (zverok)
Это все к обсуждаемой теме имеет очень опосредованное отношение. Хотя Ваше стремление просветить окружающих похвально.

Я просто хотел показать тему с другой стороны, что на этом вопросе не стоит зацикливаться, так как тенденции идут к тому, что многие вещи есть готовые и их не надо писать, а они разворачиваются в несколько кликов мышки...

Ковальчук_Олександр, дать сделать детям сайт - это отлично!
Есть кой-какие идеи на счет порядка постановки задачи (это лишь гипотеза и личный опыт) :)
1. Я обычно начинаю делать сайт с идеи дизайна и его отрисовки, т.е. можно предложить сделать дизайн или найти готовый в И-нете.
2. Подготовка шаблона и размещение там графики.
3. Создание структуры меню и соответственно страниц.
4. Подготовка контента, картинок, фото и тектса.
5. Наполнение сайта.
Для особо одаренных учеников можно предложить создать сайт не с помощью таблиц, а всё с помощью тега DIV

Вот пишу я это всё... мысли, идеи, рекомендации... и думаю, а зачем я это делаю?..
...и понимаю, что для того, чтоб хоть несколько детей стало умнее, лучше и от этого будет становиться лучше наш мир... пусть хоть чуть-чуть, но лучше... и это круто, очень круто!..
(извините за философию не в тему...)

PanPete Дата: Вт, 09.12.2008, 01:39 | Повідомлення № 17
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
В роботі з дітьми по створенню сайтів йду по шляху - основи HTML --> створення сайту з використанням шаблону в FrontPage -->розбір "а як це зроблено". Одержавши швидкий практичний результат з використанням шаблонів та "примочок" редактора більшість учнів з задоволенням переходять до поглибленого вивчення питань веб-дизайну та веб-програмувння.
Доповнення. Зразу хочу дати відповідь опонентам, яким неподобається FrontPage - вибір редактора є несуттєвим, основна причина його вибору в мому випадку - наявність ліцензії + наявність шаблонів


Відредаговано: PanPete - Вт, 09.12.2008, 01:46
dpi Дата: Вт, 09.12.2008, 08:47 | Повідомлення № 18
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Года три назад поставил FrontPage на все компьютеры в классе. Так у меня один парень даже научную работу (учебник с тестом) толком защитить не мог. С тех пор только блокнот, FrontPage-ы они и сами освоят.
Ковшун Дата: Вт, 09.12.2008, 16:37 | Повідомлення № 19
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (dpi)
...С тех пор только блокнот,

Повністю Вас підтримую!
Спочатку треба засвоїти мову HTML!!!
А тоді вже учні самі навчаться використовувати візуальні редактори!
PanPete Дата: Вт, 09.12.2008, 17:14 | Повідомлення № 20
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (PanPete)
В роботі з дітьми по створенню сайтів йду по шляху - основи HTML --> створення сайту з використанням шаблону в FrontPage -->розбір "а як це зроблено".

В цьому випаку FrontPage - лише ланка ланцюга ( своєрідна цукерка), який тягнеться до роботи в ручному режимі (-->розбір "а як це зроблено). До речі Блокнот використовую лише на перших кроках, основну роботу "в ручному режимі" проводимо HTML редакторах. В даний час застосовую Top PHP Studio
Ковальчук_Олександр Дата: Вт, 09.12.2008, 21:37 | Повідомлення № 21
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
PanPete, рік назад я також вважав, що візуальні редактори - це круто. Точніше я і зараз так вважаю, але... користуватись ними варто лише тоді, коли досконало знаєш html та CSS. З учнями ми досить добре вивчили HTML, скоро закінчимо CSS і потім кожен напише сайт з 5-8 сторінок.
Користуємось постійно БЛОКНОТОМ. Хоча зараз, після 26 годин курсу "веб-дизайн" перейшли на Bred 3. ;)
Але це далеко не візуальний редактор, а той же Блокнот, тільки з підсвіткою синтаксису.
FrontPage - це помилка MS, напишіть сторінку, використовуючі інструменти і подивітся, скільки "лайна" лишнього буде в коді.
Macromedia (Adobe) Dreamweaver CS - річ потужна і генерує відносно правильний код, але ліцензія дуже дорого коштує, тому в школі ставити не варто.
zverok Дата: Вт, 09.12.2008, 22:05 | Повідомлення № 22
Креативний вчитель
Повідомлень: 153
Нагороди: 0
Рейтинг: 8
Quote (Ковальчук_Олександр)
Користуємось постійно БЛОКНОТОМ. Хоча зараз, після 26 годин курсу "веб-дизайн" перейшли на Bred 3.

К слову, безотносительно дискуссии "визуальное редактирование - редактирование кода" -- хороший редактор с подсветкой синтаксиса и прочими "программистскими" плюшками -- большое счастье.

Я ставлю везде EditPlus (но он платный, для него надо пираццкий ключик), но бесплатный Notepad++, например, -- очень неплохая альтернатива, куда лучшая, чем Бред3. А системный Блокнот вообще надо запретить как преступление против человечества :)))

Nicola Дата: Вт, 09.12.2008, 22:55 | Повідомлення № 23
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Використовую HtmlReader v1.7 редактор коду з підсвіткою синтаксису екран поділяється на дві горизонтальні частини. У верхній результат а у нижній - набір коду. І ще при створенні сторінок щоб не було проблем з гіперпосиланнями (а вони всі відносні) все знаходиться в одній папці, получається що вона є кореневою для автора сторінки. Потім ці сторінки учні по FTP з використанням свого логіна і пароля(я їх видаю) завантажують в свою директорію на сервер в інтрамережі ,проглядають , коректують , замінюють. іт.д. Їм цікаво та й навички набуваються. >:)
PanPete Дата: Вт, 09.12.2008, 22:57 | Повідомлення № 24
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (Ковальчук Олександр)
FrontPage - це помилка MS, напишіть сторінку, використовуючі інструменти і подивітся, скільки "лайна" лишнього буде в коді.

Поділяю вашу думку , але дивись повідомлення №17.
Відносно використання Блокнота - навіщо калькулятор, якщо є рахівниця?
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 10.12.2008, 01:08 | Повідомлення № 25
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Nicola)
Використовую HtmlReader v1.7 редактор коду з підсвіткою синтаксису екран поділяється на дві горизонтальні частини.

Не погано. Скачав версію 2.5, сподобався. Радує безкоштовність.

Quote (zverok)
Я ставлю везде EditPlus (но он платный, для него надо пираццкий ключик), но бесплатный Notepad++, например, -- очень неплохая альтернатива, куда лучшая, чем Бред3.

Я поставив Бред3 на учнівських компах тільки із-за того, що він підсвічує синтаксис і цим є кращий за Блокнот. Власне, більше нічого і не потрібно, бо якщо діти будуть натискати на знак "Ж" і автоматично появлятиметься <b></b>, або ж вставлятимуть картинку за доп. провідника і за них буде друкуватися <img src=...>, то це вже не написання сайту вручну. ;)
PanPete Дата: Ср, 10.12.2008, 02:11 | Повідомлення № 26
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Quote (Ковальчук_Олександр)
зараз, після 26 годин курсу "веб-дизайн" перейшли на Bred 3

Олександре Михайловичу, в скільки годин в загальному ви вкладаєте весь курс, на які класи орієнтуєте факультатив ?
Це запитання я задав лише тому, що ми часто робомо помилкові висновки про доцільність застосування певних прийомів, не знаючи в яких умовах здобувається досвід застосування цього прийому.
Я працюю за схемою:
1 етап - основи HTML - 1 рік 1 год/тиждень, учні 6-7 класів, доля кращого запоминання тегів - робота лише в "ручному режімі"
2 етап - побудова сайту з використанням візуального редактора, аналіз отриманого коду, його оптимізація, основи веб програмування - 1 рік 1 год/тиждень, для тих,хто пройшов 1 етап.
3 етап - - різні аспекти веб-дизайну та веб-програмування - без розділу на вікові групи для всіх бажаючих, які "вижили" на попередніх етапах, чи освоїли розглянуті теми самостійно (8 - 11 класи)


Відредаговано: PanPete - Ср, 10.12.2008, 03:41
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 10.12.2008, 03:49 | Повідомлення № 27
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (PanPete)
Олександре Михайловичу, в скільки годин в загальному ви вкладаєте весь курс, на які класи орієнтуєте факультатив ?

Це не факультатив, а Регіональна комп’ютерна школа.
На HTML виділено 22 години (по 60 хв). На CSS - 12.
Скільки виділю на створення сайту, не знаю. Мабуть, ще 10-15.
Quote (PanPete)
Я працюю за схемою:

За такою схемою можна з учнів зробити справжніх веб-майстрів. Удачі Вам та Вашим учням!
Nicola Дата: Ср, 10.12.2008, 14:51 | Повідомлення № 28
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Quote (Ковальчук_Олександр)
Скачав версію 2.5, сподобався. Радує безкоштовність.
Дякую за інфо. Теж скачав. На перший погляд краща версія. І для мене теж головне що безкоштовна.
Ковшун Дата: Чт, 11.12.2008, 16:57 | Повідомлення № 29
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (Ковальчук_Олександр)
...Саме таке завдання я збираюсь дати своїм учням. В нас є достатня кількість часу на освоєння html+css. Зараз вчимо css і тільки після детального вивчення даної технології, перейдемо до створення сайтів.

У видавництві "Аспект" готується до друку посібник "Основи HTML". Там якраз і йтиме мова про це.
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 12.12.2008, 19:20 | Повідомлення № 30
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Ковшун)
У видавництві "Аспект" готується до друку посібник "Основи HTML". Там якраз і йтиме мова про це.

Технологія CSS там буде описана? Якщо так, то мені буде потрібно 30 екз. посібників для учнів. Але не пізніше 15 січня. Коли вийде посібник з друку?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.7 Факультатив з веб-дизайну » HTML (Навчання учнів створення сторінок мовою HTML)
Сторінка 2 з 4«1234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.