Пт, 22.09.2017, 18:16
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 41234»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.7 Факультатив з веб-дизайну » HTML (Навчання учнів створення сторінок мовою HTML)
HTML
NataliyG Дата: Вт, 02.12.2008, 11:46 | Повідомлення № 1
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Вибачте тему, якось погано назвала, щось не можу прибумати краще.
Що я хочу сказати ця теме є дуже актуальна на сьогоднішній день. Вміння основ web-дизайну це є вимога часу.
От напрриклад нам на секційному засіданні говорили, що буде скоро курс за вибором основи Web дизайну. І ось недавно більшість вчителів району записали на курси по web дизайну і зокрема я їх проходила. Можу скинути завдання які потрібно було здати в результаті проходження курсів, якщо цікавлять когось, усі завдання по HTML.
Ще одне я чула від своєї сестри (вона працює в Київській школі, психологом) що учні їх школи не беруть участь в олімпіадах по програмуванню, а беруть участь в олімпіаді по web дизайну. Думаю, що на таких олімпіадах учнів виконують завдання по мові html.

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Ktara Дата: Вт, 02.12.2008, 16:24 | Повідомлення № 2
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3888
Нагороди: 36
Рейтинг: 285
Quote (NataliyG)
Можу скинути завдання які потрібно було здати в результаті проходження курсів, якщо цікавлять когось, усі завдання по HTML.

Скиньте, будь-ласка на tetiana.soloviova@gmail.com
Дякую
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 03.12.2008, 01:23 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (NataliyG)
Що я хочу сказати ця теме є дуже актуальна на сьогоднішній день. Вміння основ web-дизайну це є вимога часу.

Погоджуюсь. Мене ця тема цікавить більше, ніж програмування.
Але як в даному випадку розуміти поняття веб-дизайн?
Підготовка графіки чи веб-програмування? А може те і інше?
Тоді поговоримо про веб-майстрів, а точніше про те, як дати учням мінімальні знання веб-майстрів.
Quote (NataliyG)
Можу скинути завдання які потрібно було здати в результаті проходження курсів, якщо цікавлять когось, усі завдання по HTML.

Скиньте. Цікаво буде поглянути. Можна буде вирішити завдання прямо в цій темі.
Quote (NataliyG)
усі завдання по HTML.

Краще було б HTML+CSS.
HTML в одинці (без CSS) часто викликає головну проблему - неправильне відображення змісту сторінки в різних браузерах
CSS однаково розуміють і підтримують всі браузери. Тому краще всього писати сайт, використовуючи мінімум HTML+CSS.
CSS можна застосовувати як у вигляді зовнішньої таблиці стилей (окремому файлі) так і двома іншими способами (тег <style> та параметр style, всередині будь-якого html-тега).
zverok Дата: Ср, 03.12.2008, 03:52 | Повідомлення № 4
Креативний вчитель
Повідомлень: 153
Нагороди: 0
Рейтинг: 8
Quote (Ковальчук_Олександр)
CSS однаково розуміють і підтримують всі браузери.

Это неверно.

Newbie Дата: Ср, 03.12.2008, 11:26 | Повідомлення № 5
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
я побачила, що учням легше пояснити яка різниця між програмою і її виконанням (в Паскалі наприклад), коли вони перед тим спробували робити сторінки в Блокноті в html. Там явно видно що таке "код" і що таке "результат"

що стосується самого веб-дизайну, то це поняття дуже широке - від блокноту до укозу

NataliyG Дата: Ср, 03.12.2008, 14:34 | Повідомлення № 6
Активний учасник
Повідомлень: 680
Нагороди: 2
Рейтинг: 37
Quote (Ковальчук_Олександр)
Скиньте. Цікаво буде поглянути. Можна буде вирішити завдання прямо в цій темі.

Напевно я трохи не так висловилася.
Але я маю вже розвязані завдання я їх закину.
Попробую пригадати. як було завдання.
1. Структурування інформації.
1 сторінка: Створити таблицю з обєднанням клітинок
2 сторінка: Таблиця з обєднаням клінок в кольорах
3 сторінка: Подібна таблиця але більше обєднань
4 4+ сторінки: Структурування цифр. (по центру клітинки, зліва, справа і т.д.)
5. Створення фреймів
6. Вставка малюнка
6.1. Гіперпосилання на фрагмент малюнка
2. CSS
7.1 використання стилю css
7. використання внутрішнього стилю.
10. Тести по web-дизайну.
3. Створити сторінку на якій розмістити два архіви: Структурування інформації і CSS.
Насправді прості завдання.

Прикріплення: Gluz.rar(101Kb)
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 03.12.2008, 22:02 | Повідомлення № 7
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Ковальчук_Олександр)
CSS однаково розуміють і підтримують всі браузери.

Quote (zverok)
Это неверно.

Я про сучасні версії браузерів. Якщо говорити про CSS на прикінці ХХ століття, то тоді так.
Взагалі не зрозуміло, чому в новому ІЕ 7 не 100% підтримка CSS? А в опері від версії 9.2 практично повна.
Просто маю на увазі, що CSS більш досконало підходить для створення дизайну сторінки, ніж HTML і має кращу сумісність, неговорячи про можливість управління тисячами сторінок із 1 таблиці стилів.

NataliyG, завдання такого ж рівня ми з учнями цього року робимо в РКШ. CSS зараз тільки проходимо. Після пройдення матеріалу кожен буде писати сайт на html+css. Я радий, що пройшов даний курс разом з учнями.

Nicola Дата: Ср, 03.12.2008, 22:19 | Повідомлення № 8
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Щодо дизайну то на мою думку робота повинна виконуватись у такому порядку
1 Проект сторінки, її структура
2 CSS
3 Створення структури сторінки
4 Наповнення сторінки( якщо табличний варіант то комірок таблиць)

І саме головне використовувати візуальний редактор, щоб учні бачили результат введення HTML тегів та іншої інформації. Це значно підвищить інтерес до виконання роботи.
І наступне: щоб результат не був просто результатом, нехай після закінчення роботи завантажать через FTP на шкільний сайт в інтрамережі.
Поставте на будь який комп'ютер класу TopServer. В цьому пакеті є все навіть бази даних.

ps/ В цьому році приблизно за таким сценарієм вчили HTML в 11класі. То відбою від учнів не було. І на великій перерві і після уроків(Вдома компи мають одиниці)

zverok Дата: Ср, 03.12.2008, 22:31 | Повідомлення № 9
Креативний вчитель
Повідомлень: 153
Нагороди: 0
Рейтинг: 8
Quote (Ковальчук_Олександр)
Я про сучасні версії браузерів. Якщо говорити про CSS на прикінці ХХ століття, то тоді так. Просто маю на увазі, що CSS більш досконало підходить для створення дизайну сторінки, ніж HTML і має кращу сумісність, неговорячи про можливість управління тисячами сторінок із 1 таблиці стилів.

Современные браузеры тоже интерпретируют CSS по-разному (особенно если учесть наличие CSS1, CSS2, CSS3).
Но суть даже не в том. Суть в том, что назначение CSS -- вовсе не "правильное отображение во всех браузерах", а разделение структуры (HTML) и представления (CSS). Это вопрос не технологического, а идеологического характера.

PS. Для полноты картины необходим и третий компонент -- JavaScript для управления динамическим поведением страницы. Т.е. полноценный курс "по созданию веб-страниц" (заметьте, я не говорю "веб-дизайн", потому что понятие это расплывчато и тяготеет к "художественному творчеству") -- это HTML+CSS+JS.

Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 03.12.2008, 22:34 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Nicola)
4 Наповнення сторінки( якщо табличний варіант то комірок таблиць)

Quote (Ковальчук_Олександр)
Після пройдення матеріалу кожен буде писати сайт на html+css.

От я якраз зараз думаю, як запропонувати учням робити макет сторінки (точніше шаблон, що може використовуватись для всіх сторінок сайту)?
Ваша ідея цілком слушна:
Quote (Nicola)
1 Проект сторінки, її структура
2 CSS
3 Створення структури сторінки
4 Наповнення сторінки( якщо табличний варіант то комірок таблиць)

То фактично таку (однакову) структуру (подібно до юкоза) застосувати у кожній сторінці сайту, а потім пов’язати сторінки гіперпосиланнями.
В юкозі в більшості шаблонів використовується таблична структура. Адже використання фреймів є устарівшим методом.

zverok, дякую за уточнення, я зараз прочитав Вікіпедію http://ru.wikipedia.org/wiki/Cascading_Style_Sheets і зрозумів, що різні книги по CSS також по-різному інтерпретують матеріал. ;)
Nicola - чудова ідея (TOP SERVER).

Nicola Дата: Чт, 04.12.2008, 00:23 | Повідомлення № 11
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Quote (Ковальчук_Олександр)
чудова ідея (TOP SERVER).
Я цю ідею вже більше року втілюю в життя і писав у різних вітках форуму. :p
Spirit Дата: Нд, 07.12.2008, 14:33 | Повідомлення № 12
Сис.адмін
Повідомлень: 406
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
TopServer - не единственный вариант, есть еще более известный локальный веб-сервер ДЕНВЕР

Quote (Ковальчук_Олександр)
як запропонувати учням робити макет сторінки

Для РНР есть интересная штука Smarty, которая позволяет создать шаблон и к нему крепить контент.
А как сделать это для HTML пока не представляю, разве что предложить сделать шаблон, а потом чтоб создание всех страниц начиналось с этого шаблона.

HTML+CSS - согласен, но +JS - не согласен. JavaScript - это уже программирование... и если уже так разбираться, то давайте не JavaScript, а AJAX... но в базовом школьном образовании это не нужно! Тем более что сейчас создается только шаблон для сайта (БЕЗ ВСЯКИХ СКРИПТОВ) и потом шаблон вешается на систему управлением контента, а в системе управления есть свои компоненты и модули со скриптами, с Аяксом и т.д.

zverok Дата: Нд, 07.12.2008, 16:32 | Повідомлення № 13
Креативний вчитель
Повідомлень: 153
Нагороди: 0
Рейтинг: 8
Quote (Spirit)
HTML+CSS - согласен, но +JS - не согласен. JavaScript - это уже программирование...

Тем не менее, второй вопрос ученика, понявшего, что он "сам может сделать веб-страничку": "А как сделать, чтобы при нажатии на кнопку появлялось окошко?" Какой ответ здесь следует дать? Мой вариант: крепкое понимание HTML, плюс кое-какие элементы CSS, плюс общее понимание о сущности и применении JS. Глубина объяснения может варьироваться от класса к классу и от ученика к ученику.

И, кстати говоря, именно через такие "как бы посторонние" штуки учеников, мне кажется, проще приохотить к зачаткам программирования ;)

Quote (Spirit)
Тем более что сейчас создается только шаблон для сайта (БЕЗ ВСЯКИХ СКРИПТОВ) и потом шаблон вешается на систему управлением контента, а в системе управления есть свои компоненты и модули со скриптами, с Аяксом и т.д.

Это все к обсуждаемой теме имеет очень опосредованное отношение. Хотя Ваше стремление просветить окружающих похвально.

Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 07.12.2008, 21:38 | Повідомлення № 14
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Spirit)
А как сделать это для HTML пока не представляю, разве что предложить сделать шаблон, а потом чтоб создание всех страниц начиналось с этого шаблона.

Власне питання в тому, щоб запропонувати учням після вивчення html, css написати власний сайт.
Як краще буде їм це зробити:
- створити макет 1 сторінки, використовуючи <table>, <div> і т.д. Наприклад, поділити сторінку на частини: верхня частина, ліва частина (меню та ін.) права частина (вміст сторінки). Зробити це за допомогою <table>
- аналогічно створити інші сторінки, скопіювавши їх з головної і замінити вміст правої частини.
- підготувати графіку для сайту (іконки біля меню, в верхню частину (шапку) вставити логотип сайту і т.д.
- для управління дизайном сторінок використати зовнішню таблицю стилей. При потребі використовувати стиль методом "ін-лайн" (за допомогою атрибуту style в середині якогось html-тега).
- поєднати сторінки за допомогою гіперпосилань.
- використати готові "заготовки" Ява Скрипт, щоб сторінка хоч трішки стала динамічною.
Саме таке завдання я збираюсь дати своїм учням. В нас є достатня кількість часу на освоєння html+css. Зараз вчимо css і тільки після детального вивчення даної технології, перейдемо до створення сайтів.
gry Дата: Пн, 08.12.2008, 18:19 | Повідомлення № 15
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1016
Нагороди: 3
Рейтинг: 105
Quote (zverok)
плюс общее понимание о сущности и применении JS. Глубина объяснения может варьироваться от класса к классу и от ученика к ученику.

Погоджуюся з тим, що в кожному класі обов’язково знайдеться 3-5 учнів, яким цікаво, як на веб-сторінці прописати "біжучий рядок", "плаваючі гіперпосилання" і т.п. Тому ознайомлення з JavaS.., думаю, принесе користь.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.7 Факультатив з веб-дизайну » HTML (Навчання учнів створення сторінок мовою HTML)
Сторінка 1 з 41234»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.