|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
HTML
|
NataliyG |
Дата: Вт, 02.12.2008, 10:46 | Повідомлення № 1 |
Активний учасник
| Вибачте тему, якось погано назвала, щось не можу прибумати краще. Що я хочу сказати ця теме є дуже актуальна на сьогоднішній день. Вміння основ web-дизайну це є вимога часу. От напрриклад нам на секційному засіданні говорили, що буде скоро курс за вибором основи Web дизайну. І ось недавно більшість вчителів району записали на курси по web дизайну і зокрема я їх проходила. Можу скинути завдання які потрібно було здати в результаті проходження курсів, якщо цікавлять когось, усі завдання по HTML. Ще одне я чула від своєї сестри (вона працює в Київській школі, психологом) що учні їх школи не беруть участь в олімпіадах по програмуванню, а беруть участь в олімпіаді по web дизайну. Думаю, що на таких олімпіадах учнів виконують завдання по мові html. Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Вт, 02.12.2008, 15:24 | Повідомлення № 2 |
Перспективна вчителька
| Quote (NataliyG) Можу скинути завдання які потрібно було здати в результаті проходження курсів, якщо цікавлять когось, усі завдання по HTML. Скиньте, будь-ласка на tetiana.soloviova@gmail.com Дякую
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Ср, 03.12.2008, 00:23 | Повідомлення № 3 |
Ветеран спілкування
| Quote (NataliyG) Що я хочу сказати ця теме є дуже актуальна на сьогоднішній день. Вміння основ web-дизайну це є вимога часу. Погоджуюсь. Мене ця тема цікавить більше, ніж програмування. Але як в даному випадку розуміти поняття веб-дизайн? Підготовка графіки чи веб-програмування? А може те і інше? Тоді поговоримо про веб-майстрів, а точніше про те, як дати учням мінімальні знання веб-майстрів. Quote (NataliyG) Можу скинути завдання які потрібно було здати в результаті проходження курсів, якщо цікавлять когось, усі завдання по HTML. Скиньте. Цікаво буде поглянути. Можна буде вирішити завдання прямо в цій темі. Quote (NataliyG) усі завдання по HTML. Краще було б HTML+CSS. HTML в одинці (без CSS) часто викликає головну проблему - неправильне відображення змісту сторінки в різних браузерах CSS однаково розуміють і підтримують всі браузери. Тому краще всього писати сайт, використовуючи мінімум HTML+CSS. CSS можна застосовувати як у вигляді зовнішньої таблиці стилей (окремому файлі) так і двома іншими способами (тег <style> та параметр style, всередині будь-якого html-тега).
|
|
| | |
zverok |
Дата: Ср, 03.12.2008, 02:52 | Повідомлення № 4 |
Креативний вчитель
| Quote (Ковальчук_Олександр) CSS однаково розуміють і підтримують всі браузери. Это неверно.
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Ср, 03.12.2008, 10:26 | Повідомлення № 5 |
Хелпер
| я побачила, що учням легше пояснити яка різниця між програмою і її виконанням (в Паскалі наприклад), коли вони перед тим спробували робити сторінки в Блокноті в html. Там явно видно що таке "код" і що таке "результат" що стосується самого веб-дизайну, то це поняття дуже широке - від блокноту до укозу
|
|
| | |
NataliyG |
Дата: Ср, 03.12.2008, 13:34 | Повідомлення № 6 |
Активний учасник
| Quote (Ковальчук_Олександр) Скиньте. Цікаво буде поглянути. Можна буде вирішити завдання прямо в цій темі. Напевно я трохи не так висловилася. Але я маю вже розвязані завдання я їх закину. Попробую пригадати. як було завдання. 1. Структурування інформації. 1 сторінка: Створити таблицю з обєднанням клітинок 2 сторінка: Таблиця з обєднаням клінок в кольорах 3 сторінка: Подібна таблиця але більше обєднань 4 4+ сторінки: Структурування цифр. (по центру клітинки, зліва, справа і т.д.) 5. Створення фреймів 6. Вставка малюнка 6.1. Гіперпосилання на фрагмент малюнка 2. CSS 7.1 використання стилю css 7. використання внутрішнього стилю. 10. Тести по web-дизайну. 3. Створити сторінку на якій розмістити два архіви: Структурування інформації і CSS. Насправді прості завдання.
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Ср, 03.12.2008, 21:02 | Повідомлення № 7 |
Ветеран спілкування
| Quote (Ковальчук_Олександр) CSS однаково розуміють і підтримують всі браузери. Quote (zverok) Это неверно. Я про сучасні версії браузерів. Якщо говорити про CSS на прикінці ХХ століття, то тоді так. Взагалі не зрозуміло, чому в новому ІЕ 7 не 100% підтримка CSS? А в опері від версії 9.2 практично повна. Просто маю на увазі, що CSS більш досконало підходить для створення дизайну сторінки, ніж HTML і має кращу сумісність, неговорячи про можливість управління тисячами сторінок із 1 таблиці стилів. NataliyG, завдання такого ж рівня ми з учнями цього року робимо в РКШ. CSS зараз тільки проходимо. Після пройдення матеріалу кожен буде писати сайт на html+css. Я радий, що пройшов даний курс разом з учнями.
|
|
| | |
Nicola |
Дата: Ср, 03.12.2008, 21:19 | Повідомлення № 8 |
Прописаний назавжди
| Щодо дизайну то на мою думку робота повинна виконуватись у такому порядку 1 Проект сторінки, її структура 2 CSS 3 Створення структури сторінки 4 Наповнення сторінки( якщо табличний варіант то комірок таблиць) І саме головне використовувати візуальний редактор, щоб учні бачили результат введення HTML тегів та іншої інформації. Це значно підвищить інтерес до виконання роботи. І наступне: щоб результат не був просто результатом, нехай після закінчення роботи завантажать через FTP на шкільний сайт в інтрамережі. Поставте на будь який комп'ютер класу TopServer. В цьому пакеті є все навіть бази даних. ps/ В цьому році приблизно за таким сценарієм вчили HTML в 11класі. То відбою від учнів не було. І на великій перерві і після уроків(Вдома компи мають одиниці)
|
|
| | |
zverok |
Дата: Ср, 03.12.2008, 21:31 | Повідомлення № 9 |
Креативний вчитель
| Quote (Ковальчук_Олександр) Я про сучасні версії браузерів. Якщо говорити про CSS на прикінці ХХ століття, то тоді так. Просто маю на увазі, що CSS більш досконало підходить для створення дизайну сторінки, ніж HTML і має кращу сумісність, неговорячи про можливість управління тисячами сторінок із 1 таблиці стилів. Современные браузеры тоже интерпретируют CSS по-разному (особенно если учесть наличие CSS1, CSS2, CSS3). Но суть даже не в том. Суть в том, что назначение CSS -- вовсе не "правильное отображение во всех браузерах", а разделение структуры (HTML) и представления (CSS). Это вопрос не технологического, а идеологического характера. PS. Для полноты картины необходим и третий компонент -- JavaScript для управления динамическим поведением страницы. Т.е. полноценный курс "по созданию веб-страниц" (заметьте, я не говорю "веб-дизайн", потому что понятие это расплывчато и тяготеет к "художественному творчеству") -- это HTML+CSS+JS.
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Ср, 03.12.2008, 21:34 | Повідомлення № 10 |
Ветеран спілкування
| Quote (Nicola) 4 Наповнення сторінки( якщо табличний варіант то комірок таблиць) Quote (Ковальчук_Олександр) Після пройдення матеріалу кожен буде писати сайт на html+css. От я якраз зараз думаю, як запропонувати учням робити макет сторінки (точніше шаблон, що може використовуватись для всіх сторінок сайту)? Ваша ідея цілком слушна: Quote (Nicola) 1 Проект сторінки, її структура 2 CSS 3 Створення структури сторінки 4 Наповнення сторінки( якщо табличний варіант то комірок таблиць) То фактично таку (однакову) структуру (подібно до юкоза) застосувати у кожній сторінці сайту, а потім пов’язати сторінки гіперпосиланнями. В юкозі в більшості шаблонів використовується таблична структура. Адже використання фреймів є устарівшим методом. zverok, дякую за уточнення, я зараз прочитав Вікіпедію http://ru.wikipedia.org/wiki/Cascading_Style_Sheets і зрозумів, що різні книги по CSS також по-різному інтерпретують матеріал. Nicola - чудова ідея (TOP SERVER).
|
|
| | |
Nicola |
Дата: Ср, 03.12.2008, 23:23 | Повідомлення № 11 |
Прописаний назавжди
| Quote (Ковальчук_Олександр) чудова ідея (TOP SERVER). Я цю ідею вже більше року втілюю в життя і писав у різних вітках форуму.
|
|
| | |
Spirit |
Дата: Нд, 07.12.2008, 13:33 | Повідомлення № 12 |
Сис.адмін
| TopServer - не единственный вариант, есть еще более известный локальный веб-сервер ДЕНВЕР Quote (Ковальчук_Олександр) як запропонувати учням робити макет сторінки Для РНР есть интересная штука Smarty, которая позволяет создать шаблон и к нему крепить контент. А как сделать это для HTML пока не представляю, разве что предложить сделать шаблон, а потом чтоб создание всех страниц начиналось с этого шаблона. HTML+CSS - согласен, но +JS - не согласен. JavaScript - это уже программирование... и если уже так разбираться, то давайте не JavaScript, а AJAX... но в базовом школьном образовании это не нужно! Тем более что сейчас создается только шаблон для сайта (БЕЗ ВСЯКИХ СКРИПТОВ) и потом шаблон вешается на систему управлением контента, а в системе управления есть свои компоненты и модули со скриптами, с Аяксом и т.д.
|
|
| | |
zverok |
Дата: Нд, 07.12.2008, 15:32 | Повідомлення № 13 |
Креативний вчитель
| Quote (Spirit) HTML+CSS - согласен, но +JS - не согласен. JavaScript - это уже программирование... Тем не менее, второй вопрос ученика, понявшего, что он "сам может сделать веб-страничку": "А как сделать, чтобы при нажатии на кнопку появлялось окошко?" Какой ответ здесь следует дать? Мой вариант: крепкое понимание HTML, плюс кое-какие элементы CSS, плюс общее понимание о сущности и применении JS. Глубина объяснения может варьироваться от класса к классу и от ученика к ученику. И, кстати говоря, именно через такие "как бы посторонние" штуки учеников, мне кажется, проще приохотить к зачаткам программирования Quote (Spirit) Тем более что сейчас создается только шаблон для сайта (БЕЗ ВСЯКИХ СКРИПТОВ) и потом шаблон вешается на систему управлением контента, а в системе управления есть свои компоненты и модули со скриптами, с Аяксом и т.д. Это все к обсуждаемой теме имеет очень опосредованное отношение. Хотя Ваше стремление просветить окружающих похвально.
|
|
| | |
kom_adm |
Дата: Нд, 07.12.2008, 20:38 | Повідомлення № 14 |
Ветеран спілкування
| Quote (Spirit) А как сделать это для HTML пока не представляю, разве что предложить сделать шаблон, а потом чтоб создание всех страниц начиналось с этого шаблона. Власне питання в тому, щоб запропонувати учням після вивчення html, css написати власний сайт. Як краще буде їм це зробити: - створити макет 1 сторінки, використовуючи <table>, <div> і т.д. Наприклад, поділити сторінку на частини: верхня частина, ліва частина (меню та ін.) права частина (вміст сторінки). Зробити це за допомогою <table> - аналогічно створити інші сторінки, скопіювавши їх з головної і замінити вміст правої частини. - підготувати графіку для сайту (іконки біля меню, в верхню частину (шапку) вставити логотип сайту і т.д. - для управління дизайном сторінок використати зовнішню таблицю стилей. При потребі використовувати стиль методом "ін-лайн" (за допомогою атрибуту style в середині якогось html-тега). - поєднати сторінки за допомогою гіперпосилань. - використати готові "заготовки" Ява Скрипт, щоб сторінка хоч трішки стала динамічною. Саме таке завдання я збираюсь дати своїм учням. В нас є достатня кількість часу на освоєння html+css. Зараз вчимо css і тільки після детального вивчення даної технології, перейдемо до створення сайтів.
|
|
| | |
gry |
Дата: Пн, 08.12.2008, 17:19 | Повідомлення № 15 |
Досвідчений учасник
| Quote (zverok) плюс общее понимание о сущности и применении JS. Глубина объяснения может варьироваться от класса к классу и от ученика к ученику. Погоджуюся з тим, що в кожному класі обов’язково знайдеться 3-5 учнів, яким цікаво, як на веб-сторінці прописати "біжучий рядок", "плаваючі гіперпосилання" і т.п. Тому ознайомлення з JavaS.., думаю, принесе користь.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |