Ср, 20.09.2017, 03:15
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 3123»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.7 Факультатив з веб-дизайну » Коди і скрипти для веб-сторінок (Обмін кодами і скриптами для веб-сторінок)
Коди і скрипти для веб-сторінок
Lviza Дата: Чт, 04.09.2008, 18:21 | Повідомлення № 1
Тут живе...
Повідомлень: 158
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Більшість із вчителів, які створюють веб-сторінки не мають часу досконально вивчати java та інші мови для того, щоб "збагатити" веб-сторінку більш динамічними об'єктами. Та й конструкції HTML не завжди бувають простими. Пропоную в цій темі не просто обговорювати веб-дизайн, а конкретно пропонувати певні скрипти і коди для установки їх на свої сайти. Щось на зразок цього я бачила на форумі ucoz. Та не всі із наших колег цікавляться ucoz. Дещо можна запозичити з книжок, дещо один в одного. Обмінюймося, бо ми того варті! %)

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!


Відредаговано: Lviza - Чт, 04.09.2008, 21:37
Lviza Дата: Чт, 04.09.2008, 18:22 | Повідомлення № 2
Тут живе...
Повідомлень: 158
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Відповідаю на своє ж питання в цій темі: як зробити, щоб флеш файл було видно на сторінці і у тих, у кого не установлений флеш програвач.

<OBJECT classid=" clsid:
D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-4445535540000"
WIDTH="200" HEIGHT="100"
CODEBASE="HTTP://active.macromedia.com/
flash6/cabs/4>swflash.cab#version=6,0,0,0">

<PARAM NAME="movie" VALUE="шлях до файла">
<PARAM NAME="wmode" VALUE="transparent">
<PARAM NAME="quality" VALUE="high">
<EMBED src="шлях до файла" quality="high" wmode="transparent" WIDTH="200" HEIGHT="100"
type="aplication/x-shockwave-flash">
</EMBED></OBJECT>

Відредаговано: Lviza - Чт, 21.08.2008, 09:55
W-w-W Дата: Пт, 12.09.2008, 02:12 | Повідомлення № 3
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2715
Нагороди: 10
Рейтинг: 202
Прошу допомогти в такому питанні: Як на сайті моєї школи http://litvinovka.at.ua/ зробити за допомогою скриптів каскадне меню?????????

Меню мого сайту:

Головна сторінка
1 Вересня
Історія школи
Історія села

Педагогічний колектив
Інформація для вчителів
Інформація для учнів
Інформація для батьків

Наші досягнення
Музей школи
Самоврядування
На допомогу учню
На допомогу дирекції
На допомогу вчителю

Комп'ютерний клас
Шкільна майстерня
Шкільна бібліотека

Позакласна робота
Профорієнтація
Каталог файлів
Шкільна документація
Каталог сайтів
Гостьова книга
Форум
Інформація про сайт

Хочеться меню у кількості спростити і зробити зручним. Наприклад для виділених фрагментів таких як
На допомогу учню
На допомогу дирекції
На допомогу вчителю
було одне слово На допомогу: і так далі!

Чекаю на вашу допомогу!!!!!!!!!!!!

volodschool2 Дата: Сб, 13.09.2008, 01:00 | Повідомлення № 4
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
http://www.webtag.ru/scripts/javascripts/
http://www.script.moryam.net/index.php
Можна багато взяти на цих сайтах, а ще більше можна знайти гуглом
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 13.09.2008, 01:41 | Повідомлення № 5
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (WWW)
Прошу допомогти в такому питанні: Як на сайті моєї школи http://litvinovka.at.ua/ зробити за допомогою скриптів каскадне меню?????????

Знайшов в інеті цілком нормальне простеньке випадаюче меню, що складається з CSS, в якому можна налаштувати кольори фону і шрифту, фонове зображення і т.д. Меню з фоновими малюнками важить лише 6,5 Кб, що гарантує його швидке завантаження. Підлаштував повністю під ваш сайт. Якщо щось не так - правте CSS.
Меню знаходиться у прикріпленому файлі.
Установка:
1. Скопіювати код меню в блок "Меню сайта" (попередній зміст блоку видалити).
2. Завантажити файловим-менеджером фонові рисунки і прописати їх адресу в CSS.
3. Змінити посилання на свої.
Успіхів.
Прикріплення: forwww.rar(5Kb)
W-w-W Дата: Нд, 14.09.2008, 17:18 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2715
Нагороди: 10
Рейтинг: 202
Дякую шановні колеги за допомогу, нарешті розібрався з даною проблемою.

volodschool2, 94_S_MenuMaker - чудова програма і як результат таке приблизне меню вийшло в мене
Прогляньте будь ласка і підкажіть при можливості може щось треба підкоректувати.

Ковальчук_Олександр, спочатку були труднощі, але потім у всьому розібрався

Зразу меню ставити не буду, відшліфую, а потім почну переробляти!!!

Прикріплення: 1685790.rar(2Kb)
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 14.09.2008, 19:57 | Повідомлення № 7
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
WWW, дайте посилання на програму для створення меню.

P.S. Ваше меню важить вдвічі більше, що є суттєвим мінусом для тих, в кого dial-up. Також меню не працює в Опері і Мозілі, що взагалі недопустимо.
Ну а код меню туманний і не зрозумілий. Мабуть це той випадок, коли безкоштовна програма не кращий варіант (якщо вона безкоштовна).

volodschool2 Дата: Пн, 15.09.2008, 15:36 | Повідомлення № 8
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Quote (Ковальчук_Олександр)
дайте посилання на програму для створення меню

Програма в приваті за адресою http://informatics.at.ua/forum/11-64-11031-16-1221252515
Дещо "розумніші" програми для створення меню
http://narod.ru/disk/2608999000/CSS_Des.rar.html
http://narod.ru/disk/2609263000/DHTMMenu.rar.html


Відредаговано: volodschool2 - Пн, 15.09.2008, 16:51
InformGRU Дата: Вт, 16.09.2008, 13:25 | Повідомлення № 9
Часто заходить...
Повідомлень: 56
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Я більше схиляюся до каскадних таблиць стилів CSS і РНР - чудова мова. Тим людям, що знають С чи С++ або Perl надзвичайно легко в ній програмувани, але основною перевагою цієї мови є те, що вона працює з базами MySql.
/* Сам її вже 2 роки вивчаю і цього року, на гуртку з Веб дизайну (що веду вже 3 роки), хочу з дітьми створити свій сайт подібний до UcoZ шаблону, але свій*/
W-w-W Дата: Нд, 26.10.2008, 23:44 | Повідомлення № 10
Ветеран спілкування
Повідомлень: 2715
Нагороди: 10
Рейтинг: 202
Quote (Lviza)
Відповідаю на своє ж питання в цій темі: як зробити, щоб флеш файл було видно на сторінці і у тих, у кого не установлений флеш програвач.
<OBJECT classid=" clsid:
D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-4445535540000"
WIDTH="200" HEIGHT="100"
CODEBASE="HTTP://active.macromedia.com/
flash6/cabs/4>swflash.cab#version=6,0,0,0">
<PARAM NAME="movie" VALUE="шлях до файла">
<PARAM NAME="wmode" VALUE="transparent">
<PARAM NAME="quality" VALUE="high">
<EMBED src="шлях до файла" quality="high" wmode="transparent" WIDTH="200" HEIGHT="100"
type="aplication/x-shockwave-flash">
</EMBED></OBJECT>

Підкажіть що саме треба підставити в цей код, бо в мене щось не виходить дійти до результату! Я підставляв шлях файла і щось не виходить, можливо не розібрався повністю!!!! Буду вдячний за допомогу
TYP Дата: Пн, 27.10.2008, 00:55 | Повідомлення № 11
Прописаний назавжди
Повідомлень: 355
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
<div style="position:absolute; top:62px; left:20px; z-index:1;"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" namo_flashbutton width="154" height="124">
<param name="movie" value="/flash/1.swf">
<param name="play" value="true">
<param name="loop" value="true">
<param name="quality" value="high">
<param name="WMode" value="Transparent">
<embed width="154" height="124" src="/flash/1.swf" play="true" loop="true" quality="high" WMode="Transparent" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"> </object>
</div>

Ось таким чином розміщував флеш на сайті. За допомогою DIV та position:absolute; top:62px; left:20px; z-index:1; задавав вирівнювання. Шлях до файлу червоним. Спочатку такі речі тестую в Namo Web Editor а вже потім на сайт.

Відредаговано: TYP - Пн, 27.10.2008, 00:57
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 18.01.2009, 19:11 | Повідомлення № 12
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Викладаю в чистому вигляді скрипт меню цього сайту, та меню, присланого volodschool2
Прикріплення: menu.rar(11Kb)
TYP Дата: Нд, 18.01.2009, 21:03 | Повідомлення № 13
Прописаний назавжди
Повідомлень: 355
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Ось іще один зразок. Правда пункти меню в нього однакові.
Прикріплення: menu_.rar(12Kb)
Ковальчук_Олександр Дата: Нд, 18.01.2009, 21:11 | Повідомлення № 14
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
TYP, красиве меню. Погано, що трохи об’ємне.
TYP Дата: Нд, 18.01.2009, 22:14 | Повідомлення № 15
Прописаний назавжди
Повідомлень: 355
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Якщо Ви про тінь то її можна прибрати. Зараз часу немає заглянуть. Згодом можливо.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VIІІ: ОБМІН ДОСВІДОМ (УРОКИ, ФАКУЛЬТАТИВИ, ПОЗАКЛАСНА РОБОТА) » 8.7 Факультатив з веб-дизайну » Коди і скрипти для веб-сторінок (Обмін кодами і скриптами для веб-сторінок)
Сторінка 1 з 3123»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.