Чт, 21.09.2017, 00:54
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 13 з 14«1211121314»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.10 Вільне програмне забезпечення » Інтегроване середовище розробки Lazarus
Інтегроване середовище розробки Lazarus
gry Дата: Пт, 03.03.2017, 18:50 | Повідомлення № 181
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1016
Нагороди: 3
Рейтинг: 105
Цитата TYP ()
Я думаю, що і 8-класникам корисно "зрозуміти" принципи побудови подібної програми.
Де знайти таких 8-класників...
Цитата gromko ()
Класом ми робили проект "Калькулятор". Порчинали з трьохрядкового - 1 операнд, 2 операнд та результат, і звичайно набір кнопок для різних операцій.Потім ускладнили - один рядок, при натискуванні кнопки операцій попередній операнд заноситься в змінну, запам'ятовується знак операції, потім вводиться другий операнд, при натиску "=" проводиться обчислення, а результат поміщується у рядок, де вводили. Завважте, що нацьому етапі працювали "цифрові" кнопки калькцулятора - вводили дані лише з клавіатури.
Ого !!! У мене з 26 - один, ще щось "тіпа" може... 
Мабуть ,шановні, діти у нас різні... Або, щоб нікого не ображати, генотип не той, -  в залежності від регіону...

Уважно слідкував за вашим спілкуванням, прийшов до висновку - "вещи в себе...". 
Цитата TYP ()
Я думаю, що і 8-класникам корисно "зрозуміти" принципи побудови подібної програми.
По великому рахунку (" По большому счету" (RUS)) - один із 1000 може "зрозуміти".
TYP Дата: Сб, 04.03.2017, 20:53 | Повідомлення № 182
Прописаний назавжди
Повідомлень: 356
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата gry ()
Де знайти таких 8-класників...
Через те, що почав давати завдання не ті, що в підручнику, а практично спрямовані,  вже 6 чоловік прийшло на "додаткові" заняття. Причому я грішу і цикли ще не даю... Доки більшість не зрозуміє принцип використання змінних, те, що перевірити, що хтось щось клацнув, можна лише запам’ятавши це як а:=1. Доки більшість ставить питання, а чому 1, а не 2 я особисто вважаю, що відкинувши цей момент і перейшовши до циклів - толку дійсно буде 0.

Цитата gry ()
один із 1000 може "зрозуміти"
Якщо вони будуть створювати проекти на обчислення значень функції, знаходити периметри прямокутників - звичайно не зрозуміють. Практичні, життєві задачі де якусь частину знань вони беруть з власного життєвого досвіду вони сприймають краще.

Це як вивчати типи даних. Це як з питанням "навіщо стільки типів даних?", я завжди наводжу приклад коли мама відправляє їх в магазин за коробкою сірників і дає сумку "мрію окупанта", щоб "зручніше" було нести. Після цього вони не тільки починають пам’ятати, а ще й лізуть в мережу, щоб дізнатись, а скільки байт витрачає кожен тип. :)
mul44 Дата: Нд, 05.03.2017, 20:10 | Повідомлення № 183
Наполегливий учасник
Повідомлень: 915
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
Кто-то уже устанавливал себе новый Лазарус 1.6.4? А то тут есть жалобьі на компиляцию проектов, и мелкие шероховатости.
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 06.03.2017, 03:12 | Повідомлення № 184
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3774
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата mul44 ()
Кто-то уже устанавливал себе новый Лазарус 1.6.4? А то тут есть жалобьі на компиляцию проектов, и мелкие шероховатости.

Встановив, запустив, випробував (мінімально). Ніби працює. Які проблеми?
Bandalak Дата: Пн, 06.03.2017, 08:49 | Повідомлення № 185
Лідер форуму
Повідомлень: 5380
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Я встановив, але ще не випробував.
mul44 Дата: Пн, 06.03.2017, 18:26 | Повідомлення № 186
Наполегливий учасник
Повідомлень: 915
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
Цитата Пилипчук_О_П ()
Які проблеми?
у одного человека вот так:
На проекте с визуальной формой и кнопкой пишет: «Компиляция пакета LazUtils 1.0: Код завершения 256, ошибок: 1lazutf8.pas(194,3) Fatal: Невозможно найти gettext, используемый в LazUTF8 пакета LazUtils.»
в секции модуля LazUTF8:
implementationuses
gettext
{$IFDEF Darwin}, MacOSAll{$ENDIF}
;
(подсвечена строчка с gettext)
mul44 Дата: Пн, 06.03.2017, 22:11 | Повідомлення № 187
Наполегливий учасник
Повідомлень: 915
Нагороди: 2
Рейтинг: 43
человек разобрался, переустановил со всеми нужными зависимостями, и все ок.
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 31.03.2017, 01:38 | Повідомлення № 188
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3774
Нагороди: 28
Рейтинг: 309

Код
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  Label1.Caption:=FloatToStr(3/StrToInt(Edit1.Text));
end;
Вводжу в текстове поле Edit1 значення 0, тисну кнопку, чекаю повідомлення про помилку "Ділення на 0", а бачу на Label1 таке: "+Inf". Спочатку думав: глюк, навіть зібрався гуглити. Але придивився і впізнав: це ж "плюс нескінченність"! Замінив 3 на -3 і побачив "-Inf".
Готуйтесь пояснювати учням, які це виявлять, що на 0 ділити, якщо дуже хочеться, то можна :)
Apice Дата: Пт, 31.03.2017, 08:30 | Повідомлення № 189
Тут живе...
Повідомлень: 111
Нагороди: 2
Рейтинг: 20
Цитата Пилипчук_О_П ()
FloatToSt
Мені здається, що нуль є лише у цілих чисел (integer), а у дійних - наближене до нуля значення
swetikccc Дата: Пт, 31.03.2017, 11:03 | Повідомлення № 190
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3858
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Цитата Пилипчук_О_П ()
Готуйтесь пояснювати учням, які це виявлять, що на 0 ділити, якщо дуже хочеться, то можна
А якщо дати відповідь на питання, чому не можна ділити на 0 обгрунтовано то і.......
Можемо пояснити що ми безкінечно довго будемо шукати другий множник, тому там і безкінечність. ;)


Відредаговано: swetikccc - Пт, 31.03.2017, 11:07
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 31.03.2017, 13:50 | Повідомлення № 191
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3774
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата Apice ()
Мені здається, що нуль є лише у цілих чисел (integer), а у дійних - наближене до нуля значення

Чому? Результат ділення - нескінченність. Отже ділили саме на нуль.
volodschool2 Дата: Пт, 31.03.2017, 14:41 | Повідомлення № 192
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1357
Нагороди: 12
Рейтинг: 263
Лазарус 1.6.4, нормальна реакція на ділення на 0:
Прикріплення: 1592371.jpg(14Kb)
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 31.03.2017, 14:56 | Повідомлення № 193
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3774
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата volodschool2 ()
Лазарус 1.6.4, нормальна реакція на ділення на 0:

Справді. Я експериментував у версії 1.7 (розроблювана версія з ціллю 1.8).
Пилипчук_О_П Дата: Пт, 31.03.2017, 15:01 | Повідомлення № 194
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3774
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Цитата Пилипчук_О_П ()
чекаю повідомлення про помилку "Ділення на 0", а бачу на Label1 таке: "+Inf"

Виявляється, що це річ не нова: http://forum.lazarus.freepascal.org/index.php?topic=7675.0
Пилипчук_О_П Дата: Ср, 05.04.2017, 09:37 | Повідомлення № 195
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3774
Нагороди: 28
Рейтинг: 309
Прийнято в роботу практично 100% переклад інтерфейсу середовища Lazarus. Чекаємо версії 1.8:
http://bugs.freepascal.org/view.php?id=31614
Найнетерплячіші можуть експериментувати з розроблювальною версією 1.7.
На Ubuntu я компілював прямо з svn.
Може допоможе ця інформація: https://www.getlazarus.org/setup/


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Ср, 05.04.2017, 09:39
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.10 Вільне програмне забезпечення » Інтегроване середовище розробки Lazarus
Сторінка 13 з 14«1211121314»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.