Нд, 19.11.2017, 03:10
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 11 з 14«1291011121314»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.10 Вільне програмне забезпечення » Інтегроване середовище розробки Lazarus
Інтегроване середовище розробки Lazarus
Bandalak Дата: Пн, 27.02.2017, 12:29 | Повідомлення № 151
Лідер форуму
Повідомлень: 5522
Нагороди: 39
Рейтинг: 260
Цитата gromko ()
швидко "падає" кнопка, завдання - рухаючи іншу кнопку (внизу) праворуч-ліворуч слід "спіймати"

Може Тетріс зробимо? ;)
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 27.02.2017, 12:51 | Повідомлення № 152
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата gromko ()
Ще задача: з верху форми у довільному місці донизу швидко "падає" кнопка, завдання - рухаючи іншу кнопку (внизу) праворуч-ліворуч слід "спіймати" "падаючу" кнопку

Якщо в руках молоток, то все навколо здається цвяхами :)
Краще хай падають і рухаються не кнопки, а якісь цікавіші речі. Наприклад, геометричні фігури TShape або зображення TImage.

Таймер керує падінням, дві клавіші - рухом "ракетки".
volodschool2 Дата: Пн, 27.02.2017, 13:07 | Повідомлення № 153
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Я вже писав ТУТ про спосіб відслідковування "зіткнень", сьогодні на уроці спробував пояснити, як це працює. Бачу, що розуміння в учнів немає.
gromko Дата: Пн, 27.02.2017, 16:47 | Повідомлення № 154
Лінуксоїд
Повідомлень: 2664
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Цитата Bandalak ()
Може Тетріс зробимо? ;)

Робив - як для Lazarus і 8 класу є досить складним. У Скретчі - запросто!

Цитата Пилипчук_О_П ()
Якщо в руках молоток, то все навколо здається цвяхами :)
Краще хай падають і рухаються не кнопки, а якісь цікавіші речі. Наприклад, геометричні фігури TShape або зображення TImage.

Звичайно - це все лиш ідеї (свого часу реалізовані на Скретчі)

Цитата volodschool2 ()
Я вже писав ТУТ про спосіб відслідковування "зіткнень", сьогодні на уроці спробував пояснити, як це працює. Бачу, що розуміння в учнів немає.

Ми відслідковуємо "зіткнення" через координати об'єктів
volodschool2 Дата: Пн, 27.02.2017, 20:04 | Повідомлення № 155
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата gromko ()
Ми відслідковуємо "зіткнення" через координати об'єктів
Пропоную функцію для відслідковування зіткнень. От тільки чи для 8-го це класу?

Код
function Intersect(R1:TImage ; R2:TImage): Boolean;
var x,y,kx,ky,a,b,ka,kb:integer;
begin
   x:=r1.Width;
   y:=r1.height;
   kx:=r1.Left;
   ky:=r1.Top;
   a:=r2.Width;
   b:=r2.Height;
   ka:=r2.Left;
   kb:=r2.top;
   intersect:=false;
   if (ka>=kx-a)and(ka<=kx+x)and(kb>=ky-b)and(kb<=ky+y) then intersect:=true;
end;
gromko Дата: Вт, 28.02.2017, 07:43 | Повідомлення № 156
Лінуксоїд
Повідомлень: 2664
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Цитата volodschool2 ()
Пропоную функцію для відслідковування зіткнень. От тільки чи для 8-го це класу?

Подібним чином реалізовано і у нас, але діти використали вклладені розгалуження.
swetikccc Дата: Вт, 28.02.2017, 13:01 | Повідомлення № 157
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата volodschool2 ()
Пропоную функцію для відслідковування зіткнень. От тільки чи для 8-го це класу?

Цитата gromko ()
Подібним чином реалізовано і у нас, але діти використали вклладені розгалуження.

Створіть клас
Використайте це як метод класу.
Навчіть дітей використати створений вами клас в проекті

Використайте один з принципів ООП.


Відредаговано: swetikccc - Вт, 28.02.2017, 13:04
volodschool2 Дата: Вт, 28.02.2017, 13:41 | Повідомлення № 158
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата swetikccc ()
Створіть клас
Використайте це як метод класу.
Цитата volodschool2 ()
От тільки чи для 8-го це класу?
swetikccc Дата: Вт, 28.02.2017, 14:40 | Повідомлення № 159
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Ви ствержуєте що код внизу не для 8 класу?

Код
  private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string value = "Тут введіть 1 число";
            InputBox.Show("Вікно вводу", "Введіть значення:", ref  value);
            textBox1.Text = value;

        }
volodschool2 Дата: Вт, 28.02.2017, 16:06 | Повідомлення № 160
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата swetikccc ()
Ви ствержуєте що код внизу не для 8 класу?
Ні, цей код для 8-го годиться. А от розказувати про створення класів, мабуть, зарано.
swetikccc Дата: Вт, 28.02.2017, 21:31 | Повідомлення № 161
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3954
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата volodschool2 ()
Ні, цей код для 8-го годиться. А от розказувати про створення класів, мабуть, зарано.
Можливо я в попередньому недосконало розповів.
Створюетє клас з відповідними методами в окремому файлі, і дітки просто підключають цей файл до проекту, а потім просто викликають метод.
В Шарпі відсутній діалог введення(якщо не підключати бібліотеки бейсіка), тому створив клас з методом і дітки просто викликають метод Show() класу InputBox.


Відредаговано: swetikccc - Вт, 28.02.2017, 21:33
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 28.02.2017, 21:40 | Повідомлення № 162
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата swetikccc ()
Можливо я в попередньому недосконало розповів.
Створюетє клас з відповідними методами в окремому файлі, і дітки просто підключають цей файл до проекту, а потім просто викликають метод.

Досвід показує, що багатьом колегам з непоганим "процедурним" стажем все, пов'язане з ООП (починаючи з класів), дається ой як непросто. Це не сарказм, а спостереження.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 28.02.2017, 21:41 | Повідомлення № 163
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Напевно, легше сприймає основи ООП той, хто займався не стільки алгоритмікою, скільки розробкою прикладних програм. Саме там переваги ООП працюють на всю котушку.
Пилипчук_О_П Дата: Вт, 28.02.2017, 21:49 | Повідомлення № 164
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3867
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Під час вебінару 18 січня 2017 року я намагався пояснити ці речі у своїй доповіді:
http://interactive.ranok.com.ua/theme....vlovich
Але зворотний зв'язок переважно стосувався суміжних тем, а не власне ООП. Можливо, тут, на форумі, хтось захоче переглянути, покритикувати.
TYP Дата: Вт, 28.02.2017, 21:53 | Повідомлення № 165
Прописаний назавжди
Повідомлень: 378
Нагороди: 5
Рейтинг: 37
Цитата
Бачу, що розуміння в учнів немає.

Шановні колеги! Чи пробував хтось з Вас задавати чи пояснити учням принцип роботи Windows калькулятора? Як з розумінням таких речей?


Відредаговано: TYP - Вт, 28.02.2017, 21:55
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.10 Вільне програмне забезпечення » Інтегроване середовище розробки Lazarus
Сторінка 11 з 14«1291011121314»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.