Ср, 22.11.2017, 00:50
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 10 з 14«12891011121314»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.10 Вільне програмне забезпечення » Інтегроване середовище розробки Lazarus
Інтегроване середовище розробки Lazarus
swetikccc Дата: Пт, 24.02.2017, 22:48 | Повідомлення № 136
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Зробіть змінну глобальною Просто у вас в процедурі змінна обнуляеться постійно при натисненні кнопки.

Відредаговано: swetikccc - Пт, 24.02.2017, 22:51
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 25.02.2017, 01:10 | Повідомлення № 137
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата DPV ()
"Не розумію, мені це непотрібно, вам нада ви і робіть"

Яскраво... Навіть складно відреагувати. У нас діти наразі на вчителів реагують адекватно.
Цитата DPV ()
в школі змінилось 5 вчителів інформатики всі були з інших місць, щось не пішло

Зауважу: Ви вистояли при неабиякій конкуренції!
DPV Дата: Сб, 25.02.2017, 01:52 | Повідомлення № 138
Прописаний назавжди
Повідомлень: 297
Нагороди: 6
Рейтинг: 47
Цитата grebenchukov ()
Цитата swetikccc () Винесіть за процедуруВибачте, не розумію

Додано (25.02.2017, 01:52)
---------------------------------------------

Цитата Пилипчук_О_П ()
Зауважу: Ви вистояли при неабиякій конкуренції!
Я думаю, там також були якісь суттєві причини, коли б робота задовільняла потреби, то не звільнялися, це вже все давно  в минулому.

На даний час проблема і дуже велика ота відповідь дітей, що не хочуть виконувати завдання і вчити.
Прикріплення: 2463497.jpg(19Kb)
grebenchukov Дата: Сб, 25.02.2017, 09:33 | Повідомлення № 139
Прописаний назавжди
Повідомлень: 258
Нагороди: 2
Рейтинг: 31
Дякую всім, хто відповів  swetikccc, DPV

Відредаговано: grebenchukov - Сб, 25.02.2017, 09:43
gromko Дата: Сб, 25.02.2017, 10:05 | Повідомлення № 140
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Наступна проста задача: На формі 9 кнопок - 8+ одна з написом "Перевірити". Програма генерує випадкове число в межах від 0 до 255, необхідно натискуючи кнопки створити двійковий запис запропонованого числа, при натиску кнопки напис на ній змінюється з "0" на "1" і навпаки. Натиснувши "Перевірити", перевіряємо правильність роботи, у випадку правильного запису генеруємо нове число.
Roman255 Дата: Нд, 26.02.2017, 07:42 | Повідомлення № 141
Тут живе...
Повідомлень: 111
Нагороди: 0
Рейтинг: 14

       На початку   k = 0 ?
swetikccc Дата: Нд, 26.02.2017, 07:53 | Повідомлення № 142
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3957
Нагороди: 28
Рейтинг: 370
Цитата Roman255 ()
На початку   k = 0 ?
А хто його зна, вона не ініціалізована, ініціалізуйте k=0,і буде ноль.
VS наприклад нагадує про ініціалізацію.
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 26.02.2017, 08:47 | Повідомлення № 143
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата Roman255 ()
На початку k = 0 ?

Команду K:=0 слід написати в обробнику події "створення форми" - FormCreate. Створюється обробник при подвійному клацанні на формі (Lazarus).
Roman255 Дата: Нд, 26.02.2017, 09:07 | Повідомлення № 144
Тут живе...
Повідомлень: 111
Нагороди: 0
Рейтинг: 14
Цитата Пилипчук_О_П ()
Команду K:=0 слід написати в обробнику події "створення форми" - FormCreate. Створюється обробник при подвійному клацанні на формі (Lazarus).
Працює і к можна надати довільне ціле
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 26.02.2017, 09:55 | Повідомлення № 145
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата gromko ()
Наступна проста задача: На формі 9 кнопок - 8+ одна з написом "Перевірити". Програма генерує випадкове число в межах від 0 до 255, необхідно натискуючи кнопки створити двійковий запис запропонованого числа, при натиску кнопки напис на ній змінюється з "0" на "1" і навпаки. Натиснувши "Перевірити", перевіряємо правильність роботи, у випадку правильного запису генеруємо нове число.

Готово. Використав властивість кнопок Tag для зберігання ціни розряду (1, 2, 4, 8, 16 і т.д.). При клацанні Tag додається до загальної суми і змінює знак. Завдяки цьому для всіх кнопок один обробник. Решта - справа техніки :)

Код
var S,R:integer;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var P:TButton;
begin
  P:=Sender as TButton;
  s:=s+P.Tag;
  P.Tag:=-P.Tag;
  if P.Tag>0 then P.Caption:='0' else P.Caption:='1';
  end;

procedure Generate;
begin
  s:=0;
  R:=Random (256);
  Form1.Label1.Caption:=IntToStr(R);
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
   Generate;
end;

procedure TForm1.PerevirkaClick(Sender: TObject);
begin
  if R=S then begin
    ShowMessage('Правильно');
    Generate
  end
  else ShowMessage('Помилка')
end;


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Нд, 26.02.2017, 09:56
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 26.02.2017, 11:31 | Повідомлення № 146
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата Пилипчук_О_П ()
Решта - справа техніки

Випробування показали, що код треба вдосконалити, оскільки не коректно опрацьовувались 2-ге і наступні числа:
Код

var S,R:integer;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var P:TButton;
begin
  P:=Sender as TButton;
  s:=s+P.Tag;
  P.Tag:=-P.Tag;
  if P.Tag>0 then P.Caption:='0' else P.Caption:='1';
  end;

procedure Generate;
begin
  R:=Random (256);
  Form1.Label1.Caption:=IntToStr(R);
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
   s:=0;
   Randomize;
   Generate;
end;

procedure TForm1.PerevirkaClick(Sender: TObject);
begin
  if R=S then begin
    ShowMessage('Правильно');
    Generate
  end
  else ShowMessage('Помилка')
end;
ilona_15 Дата: Пн, 27.02.2017, 11:00 | Повідомлення № 147
Перспективна вчителька
Повідомлень: 124
Нагороди: 1
Рейтинг: 18
Хто вже виконував вправу 34, програма у Вас працює?
Пилипчук_О_П Дата: Пн, 27.02.2017, 11:53 | Повідомлення № 148
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3870
Нагороди: 30
Рейтинг: 346
Цитата ilona_15 ()
Хто вже виконував вправу 34, програма у Вас працює?

Дату потрібно вводити у форматі, який залежить від налаштувань операційної системи. В Ubuntu спрацювало ДД-ММ-РРРР або ДД-ММ-РР, у Windows 7 - ДД.ММ.РРРР або ДД.ММ.РР
gromko Дата: Пн, 27.02.2017, 12:18 | Повідомлення № 149
Лінуксоїд
Повідомлень: 2671
Нагороди: 26
Рейтинг: 343
Ще задача: з верху форми у довільному місці донизу швидко "падає" кнопка, завдання -  рухаючи іншу кнопку (внизу) праворуч-ліворуч слід "спіймати"  "падаючу" кнопку
volodschool2 Дата: Пн, 27.02.2017, 12:27 | Повідомлення № 150
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1372
Нагороди: 12
Рейтинг: 277
Цитата gromko ()
рухаючи іншу кнопку (внизу) праворуч-ліворуч
Чим будемо рухати кнопку, клавіатурою, чи мишею?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ V: ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ » 5.10 Вільне програмне забезпечення » Інтегроване середовище розробки Lazarus
Сторінка 10 з 14«12891011121314»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.