|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Охорона життя і здоров'я учнів
|
| | |
ihor_hontar |
Дата: Чт, 18.09.2008, 14:31 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений вчитель
| В даній теми я б хотів провести дискусію з проблеми:Чи має право вчитель інформатики оголошувати причини звільнення учня від роботи з комп'ютером в вступному інструктажі? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
InformGRU |
Дата: Чт, 18.09.2008, 14:51 | Повідомлення № 2 |
Часто заходить...
| Звільняє адміністрація школи, а не вчитель інформатики.
|
|
| |
Ktara |
Дата: Чт, 18.09.2008, 15:37 | Повідомлення № 3 |
Перспективна вчителька
| так, згодня. Звільняє від практичних робіт адміністрація. В мене є такі випадки. Але звільняється за станом тільки від практичних робіт (в мене є ті, в кого проблема із зором), тому вони навчається як на безмашинному варіанті. Але повнястю від інформатики не звільнений ніхто.
|
|
| |
W-w-W |
Дата: Чт, 18.09.2008, 16:22 | Повідомлення № 4 |
| Якщо є вагомі причини то можна звільняти учнів від занять, маю на увазі практичних, але учень повинен всеодно працювати на уроці, читати матеріали в зошиті чи підручнику
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Чт, 18.09.2008, 18:19 | Повідомлення № 5 |
Досвідчений вчитель
| Quote (Ktara) Але звільняється за станом тільки від практичних робіт Я це мав на увазі, що звільняються учні від практичних робіт, тобто роботою з комп'ютерем. Звісно від будь-якого предмету не може звільняти ні вчитель, ні адміністрація, якщо учень прийшов вчитися в нормальну школу. Але за станомо здоров'я (інвалідності) учень переводиться на індивідуальне навчання. Тут мене цівать урок інформатики: Згідно санітарних нормами учень може бути звільнений від роботи з комп'ютером, тобто від практичних, якщо, по-перше, учень проходить курс лікування очей і йому закапують очі; по-друге, коли учениця вагітна більше 2-х тижнів. Тоді учень повинен пред'явити відповідну довідку і його звільняється від роботи з комп'ютером. Чи є ще інші вагомі причини. А саме цікаве питання, може хто підкаже, чи вчитель інформатики має право наголошувати на вступному інструктажі на ці, вище сказані, причини?
|
|
| |
Newbie |
Дата: Чт, 18.09.2008, 20:06 | Повідомлення № 6 |
Хелпер
| а де це написано? бо я щось не в курсі... особисто я завжди говорю, що якщо хтось погано почувається, то на урок приходить, але за комп*ютер не сідає. якщо зовсім зле чується - то в медпункт. часто приходять учні і усно говорять, що в них очі закапані, чи що лікар сказав тиждень не користуватись телевізором - то звісно вони працюють в зошитах. не було випадку, щоб на цьому грунті обманювали - який сенс? таких учнів, які постійно мають проблеми із здоров*ям немає, тому не розумію цієї проблеми
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Пт, 19.09.2008, 15:20 | Повідомлення № 7 |
Досвідчений вчитель
| Quote (Newbie) а де це написано? От власне я і хочу взнати де виписані ці норми звільнення від роботи з комп'ютером. Особливо для вагітних учениуь. Може хто знає? Чи де зустрічав? Бо по цьому питаню мені вже двічі докоряють. Коли була перевірка з ТБ, то чому я не попереджую учнів про ці випадки, а тепер навпаки батьки підняли шум. Чому я учням про таке говорю. Ось і попробуй усім догодити.
Відредаговано: ihor_hontar - Пт, 19.09.2008, 15:21 |
|
| |
Ktara |
Дата: Пт, 19.09.2008, 16:33 | Повідомлення № 8 |
Перспективна вчителька
| В техніці безпеки про це не згадується, тому що не може бути у нас вагітних в 10-11-х класах Ми можемо лише згадати про те, що заборонена робота за компом за медичними висновками.
Відредаговано: Ktara - Пт, 19.09.2008, 16:34 |
|
| |
nirk |
Дата: Пт, 19.09.2008, 16:42 | Повідомлення № 9 |
Новий користувач
| ми ж живі люди, а не машини, невже без інструкцій жити не можемо? навіть, якщо дитина погано почуває себе можна дозволити не виконувати практичне завдання на уроці, при умові, що відпрацює в позаурочний час чи вдома. мова ж не йде про державну атестацію чи зовнішнє тестування. головне не дозволити розхлябаності й повального захоплення учнями хворобливим станом)))
|
|
| |
Newbie |
Дата: Пт, 19.09.2008, 17:05 | Повідомлення № 10 |
Хелпер
| Quote (Ktara) В техніці безпеки про це не згадується, тому що не може бути у нас вагітних в 10-11-х класах в 12-річній школі будуть якщо пішла до школи в 6,5 і закінчує її в 18,5 ... має повне право цікаво як будуть вирішуватись питання з декретом для тих, хто сумнівається - полічіть кількість ваших учениць, які народили в перший рік після завершення школи. навіть у мене таких предостатньо!
|
|
| |
Ktara |
Дата: Пт, 19.09.2008, 19:00 | Повідомлення № 11 |
Перспективна вчителька
| ну в нас трохи інше - в нас коледж, тому у нас народжують на 3-му, або 4-му курсі Quote (nirk) ми ж живі люди, а не машини, невже без інструкцій жити не можемо? навіть, якщо дитина погано почуває себе можна дозволити не виконувати практичне завдання на уроці, Можемо, але як це поянити перевіряючим які можуть раптово зайти? Погано почуваєш - є медпункт, будь-ласка туди
|
|
| |
ihor_hontar |
Дата: Пн, 22.09.2008, 13:10 | Повідомлення № 12 |
Досвідчений вчитель
| Quote (Ktara) В техніці безпеки про це не згадується, тому що не може бути у нас вагітних в 10-11-х класах Шановні колеги, я вже працюю 18-й рік у СЗШ. І вже за послідні 10 років в 11-у класі діти народжують і навіть в 10-у чуть не кожен рік. Школу закінчують екстернатом. І я вже з цією проблемою стикаюсь давно. Чи то в жіночій консультаціях їх попереджують, чи з медичної практики. Років 6 тому, я задавав це питання на курсах в інституті післядипломної перепідготовки. Мені дійсно підтвердили таку проблему, що після 2-3-х тижнів вагітності учениці звільняють від роботи за комп'ютером і навіть вказували на номер санітарних норм, а також коли була перевірка з ТБ, прои опитуванні учнів порушувалось це питання. І тепер я знову стикнувся з тією проблемою, але в притензіях з батьками, мовляв вчитель вимагає довідки з жіночої консультації. Мені потрібно зараз № документа на які посилається це звільнення. Колись я працював в обчислювальному центрі в Золочівській філії об'днання "ЛОРТА", там також дотримувались цих вимох, бо практично операторами працювали дівчата. Я тоді не думав, що з такою проблемою стикнусь у школі. А дівчатка, знаючи це, користуючись моментом, відмовляються працювати за комп'ютером на практичних заняттях. А в мене вимагають документальне підтвердження відмови працювати дівчаток за комп'ютером. І як оцінювати їхні практичні роботи?
|
|
| |
Newbie |
Дата: Пн, 22.09.2008, 16:45 | Повідомлення № 13 |
Хелпер
| ну це ж їх звільняють не лише з інформатики, а як мінімум, ще й з фізкультури. поцікавтесь як у вас вирішують такі питання? хоча на фізкультурі часто можна було обмежитись запискою від мами про погане самопочуття, і ніяких проблем не було. фізрук при зловживанні просто ставив одиниці за нормативи і все. бо формально йому необхідна було довідка від лікаря. вам теж! якщо раз-два таке сталось, то на слово можна повірити, а якщо в неї купа пропущених практичних, і без довідки, то це вже її проблеми! крім того, зараз практичні не обов*язково відробляти. або нехай виконують завдання в зошиті : по пунктах пише які кнопки треба клацати і які меню відкривати. після кількох таких "практичних" може не зловживатимуть. адже звільнення від практичної не дає звільнення від уроку! на тій же фізкультурі учень повинен навіть у форму переодягнутись і бути на уроці, просто не робити вправ. і які можуть бути претензії від батьків?!?! ви ж не вимагаєте довідки про відсутність вагітності, нє?? то які претензії?!
|
|
| |
Anatoli |
Дата: Вт, 23.09.2008, 07:11 | Повідомлення № 14 |
Прописаний назавжди
| Здається, оцінки ставлять за знання, правильно? В Критеріях що написанно? Якщо вагітна розрізняє окремі об'єкти - 1 бал, якщо вагітна має стійкі системні знання (з інформатики) і продуктивно (в цьому контексті) їх використовує - 12 балів. А ходить чи не ходить на уроки - то байдуже. Це ж незалежне оцінювання. Дав дирктор розпорядження не ходити - хай не ходить - не атестована. Атестується, коли повернеться з декретної відпустки.
Відредаговано: Anatoli - Вт, 23.09.2008, 07:13 |
|
| |
nadya_hontar |
Дата: Ср, 24.09.2008, 19:12 | Повідомлення № 15 |
Я тут недавно...
| Quote (Anatoli) хай не ходить - не атестована. А якщо не атестована за рік, хоч з одного предмету, тоді не допускається до ДПА. Відповідно не видається атестат. Учениця має право перездавати ДПА через рік.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |