|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Обговорюємо проект нових програм з інформатики
|
Ковшун |
Дата: Пн, 24.12.2007, 21:07 | Повідомлення № 1 |
Досвідчений учасник
| Шановні колеги!!! МОНУ опублікувало новий проект ПРОГРАМ З ІНФОРМАТИКИ ДЛЯ 12-ти РІЧНОЇ ШКОЛИ. Тож давайте уважно ознайомимось з текстом програм, які пропонуються і висловимо свої враження. Архів даного проекту можна завантажити звідси: http://www.info-privat.at.ua/load/0-0-0-17-20 (280 Кб). Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Ср, 04.06.2008, 01:43 |
|
| | |
filnick |
Дата: Вт, 11.08.2009, 15:44 | Повідомлення № 76 |
Мудрий вчитель
| Quote (Newbie) якщо школа прийняла рішення про впровадження такого профілю На жаль, таких профілів не багато. Я б сказав, всього один.
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Вт, 11.08.2009, 17:33 | Повідомлення № 77 |
Досвідчений учасник
| Quote (Newbie) дик це ж прописано в навчальному плані, вони апріорі "належать" інформатиці, якщо школа прийняла рішення про впровадження такого профілю Вибрали технологічний профіль і вивчають АВТОСПРАВУ! Ось і весь "дик".
|
|
| | |
Newbie |
Дата: Ср, 12.08.2009, 20:10 | Повідомлення № 78 |
Хелпер
| Quote (Ковшун) Вибрали технологічний профіль і вивчають АВТОСПРАВУ! ну, бачили очі, що вибирали, тепер їжте, хоч повилазьте у нас вибрали технологічний напрям, інформаційно-технологічний профіль, і ніхто на години інформатики не зазіхає правда іноземці трохи кіпішували, що їм другу іноземну нема куди втулити, але зрештою зрозуміли, що якщо вибрали такий профіль, то нема чого рівнятись на години, які є у філологічному профілі (для батьків, до речі, в нас це найскладніший вибір, бо і інформатика, і іноземна у нас досить сильні. "маси" навіть висловлюють ідею створення інформатично-філологічного профілю )
|
|
| | |
TanyaRadchuk86 |
Дата: Нд, 06.09.2009, 00:26 | Повідомлення № 79 |
Новий користувач
| Допоможіть, мені будь-ласка! В цьому році я вперше викладаю інформатику. мені потрібні календарні плани, я знайшла,але вагаюся вони це чи ні.В 9 класі - 1 год. , в10- 2 год, в 11 - 2 год., + варіативна 10 - 6 год, в 11 - 5 год
|
|
| | |
koljada |
Дата: Нд, 06.09.2009, 02:08 | Повідомлення № 80 |
Часто заходить...
| Новий навчальний стартував, а в 9 класі жодного відручника. Віртуалізація суцільна. Палці можна звихнути з такою доступністю якісної освіти.
|
|
| | |
syajhvfnbrf |
Дата: Ср, 16.09.2009, 16:58 | Повідомлення № 81 |
Новий користувач
| Ба, та навіть на вивчення інформатики з 9-го класу 12-ти річної освіти наші "Головні економісти" не виділяють годин - криза бачите. Я так розумію: в 9-их класах на вивчення інформатки відводиться одна година, але клас повинен ділитися на групи, бо на кожному уроці учень має працювати за комп'ютером. У школі, де я працюю, виділили 1,5 год. для вчителя, але 1 год. інформатики для учнів. Як цей парадокс запровадити в життя?! Прошу, колеги, разповісти, як у вас походить процес вивчення інформатики у 9-их класах?
|
|
| | |
filnick |
Дата: Ср, 16.09.2009, 18:52 | Повідомлення № 82 |
Мудрий вчитель
| Quote (syajhvfnbrf) У школі, де я працюю, виділили 1,5 год. для вчителя, але 1 год. інформатики для учнів. Уточніть, з ким і як вчитель проводить 0,5 години. Якщо цих пів-години виділено з варіативної частини, то Ви проводите по два уроки в одному семестрі, і по одному в іншому (або по два уроки одного тижня, по одному уроку - іншого тижня). Поділ на групи не вписується у навчальний план - ні у інваріантну, ні у варіативну частину. Він вказується у додаткових годинах в тарифікаційному списку для школи (там є пункт - додаткові години за рахунок поділу класу).
Відредаговано: filnick - Ср, 16.09.2009, 18:59 |
|
| | |
Ковшун |
Дата: Ср, 16.09.2009, 19:03 | Повідомлення № 83 |
Досвідчений учасник
| Quote (syajhvfnbrf) Прошу, колеги, разповісти, як у вас походить процес вивчення інформатики у 9-их класах? Згідно програми МОНУ. Quote (syajhvfnbrf) Я так розумію: в 9-их класах на вивчення інформатки відводиться одна година, але клас повинен ділитися на групи, бо на кожному уроці учень має працювати за комп'ютером. Правильно розумієте. Якщо в класі 16 і більше учнів, то під час проведення уроку інформатики він ділиться на групи. У кожній групі 1 година на тиждень. Якщо такий поділ здійснено, то в 9 класі маєте 2 години.
|
|
| | |
offside |
Дата: Пт, 18.09.2009, 12:50 | Повідомлення № 84 |
Тут живе...
| Вибачте якщо не в цю тему пишу. Допоможіть знайти спецкурс або лекційний курс з інформатики 1 година на тиждень для 9 класу
|
|
| | |
russo |
Дата: Пт, 18.09.2009, 19:40 | Повідомлення № 85 |
Тут живе...
| Quote Допоможіть знайти спецкурс або лекційний курс з інформатики 1 година на тиждень для 9 класу Є спецкурс "Основи візуального програмування". Вивчається Visual Basic. 1 год на тижднь. Можна вивчати в 9 класі. А також ще 4 спецкурса. Перелік є в програмі для 9 класу.
|
|
| | |
offside |
Дата: Пн, 21.09.2009, 09:17 | Повідомлення № 86 |
Тут живе...
| Quote (russo) Є спецкурс "Основи візуального програмування". Вивчається Visual Basic. 1 год на тижднь. Можна вивчати в 9 класі. А також ще 4 спецкурса. Перелік є в програмі для 9 класу. Підкажіть будь ласка де взяти в електронному вигляді
|
|
| | |
Ковшун |
Дата: Пн, 21.09.2009, 10:25 | Повідомлення № 87 |
Досвідчений учасник
| Quote (offside) Допоможіть знайти спецкурс або лекційний курс з інформатики 1 година на тиждень для 9 класу Можна вивчати "Основи Інтернету" Є програма для цього. Автор її І.О.Завадський. Зверніться у видавництво "Аспект" http://www.aspekt-edu.kiev.ua там повинен вийти з друку посібник "Основи Інтернету".
|
|
| | |
ceti |
Дата: Сб, 28.08.2010, 16:16 | Повідомлення № 88 |
Я тут недавно...
| ШАНОВНІ КОЛЕГИ!!!! ДОПОМОЖІТЬ! Наша адміністрація школи вирішила в цьому році зробити інформаційно-технологічний профіль. можливо у когось вже є тикий профіль? мені хочаб календарне планування знайти!
|
|
| | |
dpi |
Дата: Сб, 28.08.2010, 16:23 | Повідомлення № 89 |
Досвідчений вчитель
| Quote (ceti) ШАНОВНІ КОЛЕГИ!!!! ДОПОМОЖІТЬ! Сочувствую. 4 года работали по этому профилю. И вот убедил всех, что результаты не снижу, если его не будет. И свершилось. В 10-м осталось 4 часа но профиль убрали!
|
|
| | |
swetikccc |
Дата: Пн, 13.09.2010, 08:22 | Повідомлення № 90 |
Ветеран спілкування
| Круглий стіл авторів підручників Пани чубляться – в селян лоби тріщать.Додано (13.09.2010, 08:22) ---------------------------------------------
Quote (Глинський__Ярослав) В мене є така пропозиція: чому б для 11 класу не створити один підручник, де рівень стандарту був би частковим випадком академічного рівня? Чому такі теми як електронні таблиці і бази даних учні рівня стандарту (читай гуманітарії) мають вчити в однаковому обсязі з учнями академічного рівня? Фізико-математичний профіль - гуманітарії. )))))
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |