Сб, 18.11.2017, 15:58
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 9«1234589»
Модератор форуму: НІКОЛЯ, Ktara, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.5 Обговорення програм з інформатики (нова 11-річка) » Інформаційно-технологічний профіль
Інформаційно-технологічний профіль
Newbie Дата: Чт, 26.08.2010, 22:02 | Повідомлення № 1
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
За з'ясуванням стосунків стандарт-академічний рівень якось непомітно пройшов профільний рівень вивчення інформатики. У кого є класи інформаційно-технологічного профілю?

Наразі пропонується вивчати академічний рівень+курси за вибором. По суті там від саме академічного рівня мало що залишається, курс перетворюється на просту суму курсів за вибором (Основи створення комп’ютерних презентацій + Сучасні офісні інформаційні технології+ MS Excel у профільному навчанні + Основи Інтернету + Інформаційні технології у навчанні). При цьому відсутнє програмування. В академічному рівні програмування буде в 11 класі, тоді ж, я так розумію, передбачатиметься і в профільному.
Зовсім не будучи фанатом програмування як такого, я думаю, що такий перекос несправедливий, принаймні по відношенню до учнів, які власне обирали інформаційно-технологічний профіль. Тим більше, якщо врахувати, що 8-9 клас вони йшли за програмою поглибленого вивчення інформатики (хоча учні в 10 класі добряче перемішались, тому далеко не всі у 8-9 мали такий обсяг інформатики). Чи продовжити саме за цією поглибленою програмою, доповнивши її якимсь курсом за вибором, щоб вийшло 5 год/тиждень? Чи може академічним рівнем, а програму для поглибленого вивчення "вважати" курсом за вибором, який доповнює цей академічний? Як вирішити ситуацію?

І ще, думаю, що тема дуже близька - поглиблене вивчення інформатики у 8-9 класах. Воно є, чи нема, а то з листа неясно? Цьогоріч дали не 3+3 години у цих класах, а 3+2,5. Що я маю зробити з програмою (і з якою), щоб скроїти планування - наразі не уявляю.

Шановні форумчани!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

vinohodov Дата: Пт, 03.09.2010, 10:54 | Повідомлення № 31
Прописаний назавжди
Повідомлень: 327
Нагороди: 1
Рейтинг: 29
Quote (svbor)
так. подивіться уважніше тут вже поділились своїми наробками

Я видел, хотелось бы еще увидеть чью то версию
skif Дата: Пт, 03.09.2010, 11:15 | Повідомлення № 32
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Quote (Newbie)
А от курс Сучасні офісні інформаційні технології я, напевне, буду якось міняти на вивчення програмування...

то це ви самі формуєте перелік курсів, по яких будете працювати? нам щось обіцяють, що ще буде програма "зверху" для таких класів, ми вже з вчителем на паралелі не знаєм як діяти :?
Newbie Дата: Пт, 03.09.2010, 11:23 | Повідомлення № 33
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (skif)
то це ви самі формуєте перелік курсів, по яких будете працювати?

як вам сказати... у журналі буде записано так, як у цьому файлі :) проте складно собі уявляю як і навіщо повторювати вкотре вже вивчені теми, коли у профільному класі просто необхідно вивчати на досить серйозному рівні програмування...
skif Дата: Пт, 03.09.2010, 11:39 | Повідомлення № 34
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Quote (Newbie)
коли у профільному класі просто необхідно вивчати на досить серйозному рівні програмування

я також за це думав, в листопаді буде оліміпіада, а профільний клас програмування не мав...
а не можна, наприклад, 2 години на презентації виділити, 3 - на програмування, і так паралельно працювати?


Відредаговано: skif - Пт, 03.09.2010, 11:40
Newbie Дата: Пт, 03.09.2010, 12:20 | Повідомлення № 35
Хелпер
Повідомлень: 1412
Нагороди: 9
Рейтинг: 91
Quote (skif)
а не можна, наприклад, 2 години на презентації виділити, 3 - на програмування, і так паралельно працювати?

я приблизно так і планую
zava Дата: Пт, 03.09.2010, 12:46 | Повідомлення № 36
Тут живе...
Повідомлень: 120
Нагороди: 2
Рейтинг: 23
Quote (Newbie)
А от курс Сучасні офісні інформаційні технології я, напевне, буду якось міняти на вивчення програмування... Він і так дублює більшість вивченого матеріалу

Підтримую асболютно. Я розмовляв з Т.П. Каравановою і В.П. Костюковим і ми домовилися розробити:
а) Програму курсу за вибором "Основи програмування", який міг би йти замість "Сучасних офісних". Її спробуємо затвердити до нового року.
б) Програму для інформаційно-технологічного профілю з розрахунку на учнів, які в 9 класі вчилися за моєю програмою. Основна ідея: 2 лінії, як і в програмі поглибленого вивчення; технологічна лінія складається з програм курсів за вибором; лінія "програмування" розписана послідовно, від початків до достатньо глибокого рівня. За основу береться візуальне середовище розробки. Цю програму спробуємо затвердити до наступного навчального року.

На жаль, не вирішується та колізія, що програма курсу за вибором "Основи програмування" буде після нового року, а готувати дітей до олімпіади потрібно восени :( Тут нічого не залишається, як писати в журнал одне, а викладати інше.

До речі, на порталі itosvita.ucoz.ua, на сторінці 10 клас, розміщено методичні матеріали, що стосуються інформатики взагалі та інф.-тех. профілю зокрема. Тематичне планування - від Newbie

Відредаговано: zava - Пт, 03.09.2010, 12:52
Глинський__Ярослав Дата: Нд, 05.09.2010, 14:38 | Повідомлення № 37
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Quote (skif)
а не можна, наприклад, 2 години на презентації виділити, 3 - на програмування, і так паралельно працювати?

Добре, що в учасників форуму ця думка отримує підтримку. Пропоную свої послуги майбутньому авторському колективу щодо роботи над програмою "Основи програмування". Цю лінію у шкільній інформатиці яі підтримував від початку її становлення з 1985 р., хоча були важкі часи, коли приходилося протистояти прихильникам кнопканатискацького (користувацького) навчання. Вважаю, що на сьогоднішній день кращої книжки, з якої можна стартувати навчання, ніж моя "Інформатика. 10-11 клас. Частина 1. Алгоритмізація і прогамування"+ робочий зошит до нього немає (читай www).
skif Дата: Пн, 06.09.2010, 10:47 | Повідомлення № 38
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
Quote (Глинський__Ярослав)
"Інформатика. 10-11 клас. Частина 1. Алгоритмізація і прогамування"

повністю спираюсь у викладанні програмування на ваші підручники, легкі у сприйманні, маю ще ваш Паскаль - одна проблема у відсутності достатніх прикладів типових задач (самих розв'язів) :?


Відредаговано: skif - Пн, 06.09.2010, 10:49
ded01 Дата: Нд, 10.10.2010, 21:00 | Повідомлення № 39
Новий користувач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Я тут трошки підзбирав матеріал по 10 класу. Кому треба - користуйтесь: http://forteacher.at.ua
Тільки ніяк не можу знайти прогаму по курсу "MS Excel у профільному навчанні". Можливо хтось поділиться?


Відредаговано: ded01 - Нд, 10.10.2010, 21:01
skif Дата: Пн, 08.11.2010, 21:00 | Повідомлення № 40
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
тут знайшов досить файні практичні по Флеші http://choippo.edu.ua/rar/konkurs/sapetova/index.htm , Автор: вчитель інформатики Чернігівської ЗОШ № 7 І-ІІІ ступенів Сапетова Л.А.

Додано (08.11.2010, 21:00)
---------------------------------------------

Quote (ded01)
Я тут трошки підзбирав матеріал по 10 класу. Кому треба - користуйтесь: http://forteacher.at.ua

програми і планування то добре, а от матеріал по тих пунктах назбирати то можна дуба "врізати"
svbor Дата: Пт, 10.12.2010, 20:21 | Повідомлення № 41
Прописаний назавжди
Повідомлень: 265
Нагороди: 5
Рейтинг: 21
Шановні вчителі, які викладають в профільному класі.
АУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Відгукніться!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
В 10 класі ми повинні врахувати зміни до програми. Якщо рівень стандарт і і академічний ще "доганяємий", то що ми робимо в профільному???
Адже наскільки я зрозуміла ми переходимо на зовсім іншу програму з профільного напрямку на програму поглибленого вивчення.
Як будемо ДОГАНЯТИ????
Глинський__Ярослав Дата: Пт, 10.12.2010, 21:36 | Повідомлення № 42
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Quote (svbor)
ншу програму з профільного напрямку на програму поглибленого вивченн

Програма поглибленого вивчення, що опублікована на сайті МОНУ, непідйомна для більшості шкіл, які вже вибрали інформаціййно-технологічний профіль.
Ця програма у м. Львові може бути реалізована, наприклад, в 1-2 класах на всю область. Програма фактично є програмою підготовки збірної команди області чи навіть України для участі в міжнародних олімпіадах.Це програма для ліцеїв і гімназій відповідного напрямку. А таких одиниці на всю Україну. Рівеь підготовки за цією програмою на мою думку не придатний для масового використання. Ні підручників, ні навчальних посібників також немає. ТОму переходити на цю програму не має можливості. Потрібна зовсім інша програма. Курси за вибором також не розв'язують питання, хоча вони ближче до тіла.
skif Дата: Пн, 27.12.2010, 20:46 | Повідомлення № 43
Прописаний назавжди
Повідомлень: 379
Нагороди: 2
Рейтинг: 32
готуюся до наступного семестру, йду по плануванню якщо не помиляюсь Newbie, паралельно вивчали Паскаль. Підручників нам так і не привезли, ні для звичайного ні для профільного класу. З чого готуватимите Ms Excel у профільному навчанні, можливо є якісь посібники? Бо це кожен урок розробляти з Інтернету і купляти свої дорогі книги не нормально...
програма з МОНу дійсно "чудо", вона "цікава" для молодих спеціалістів, а що скажуть вчителі, які років 10-15 закінчили інститути, тоді тільки на офісі, досі і паскалі "сиділи"
інформатика - це дійсно унікальний предмет, більше немає такого, коли потрібно постійно наздоганяти час, що кілька років викидати старі практичні і розробляти нові під нові версії програм, постійно вивчати нові середовища...
вибачаюсь за оффтоп, але щасливі інші предметники, що не розуміють слів VBA, Script, Flash, HTML і різної всячини :)

Додано (27.12.2010, 20:46)
---------------------------------------------

Quote (svbor)
В 10 класі ми повинні врахувати зміни до програми. Якщо рівень стандарт і і академічний ще "доганяємий", то що ми робимо в профільному???
Адже наскільки я зрозуміла ми переходимо на зовсім іншу програму з профільного напрямку на програму поглибленого вивчення.
Як будемо ДОГАНЯТИ????

пропонуєте планування переписувати по-новому? чесно кажу, ще мені таку поглиблену програму потрібно буде з три місяці опрацювати щоб її в нормальному режимі давати дітям...
моя думка - тягтиму поки як є, на наступний навчальний рік вже подумаю, вони знову щось поміняють...


Відредаговано: skif - Пн, 27.12.2010, 20:40
dpi Дата: Ср, 29.12.2010, 09:28 | Повідомлення № 44
Досвідчений вчитель
Повідомлень: 1438
Нагороди: 1
Рейтинг: 39
Quote (svbor)
Як будемо ДОГАНЯТИ????

Quote (Глинський__Ярослав)
Програма поглибленого вивчення, що опублікована на сайті МОНУ, непідйомна

Quote (Глинський__Ярослав)
Ця програма у м. Львові може бути реалізована, наприклад, в 1-2 класах на всю область.

Профильных классов по информатике в области и не может быть больше. Это вам не математика или укр. мова - ЗНО.
Назвался груздем ...
Профильные и должны заниматься как олимпиадники, иначе какой же это профиль? То же мне придумали: "расширять и углублять кнопкодавские темы и спецкурсы". :Q

Allina Дата: Пн, 03.01.2011, 00:25 | Повідомлення № 45
Я тут недавно...
Повідомлень: 24
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Newbie)
але ж це профільний клас, думаю батьки морально готові до купівлі профільних підручників з профільних предметів

А якщо, це сільська школа, де профілізація обов'язкова і виходить навіть не з бажання, або хоча б можливостей учнів, а з наявності спеціаліста і матеріальної бази. А учням, якщо кудись їздити то краще "тупо відсидіти" лишню годину інформатики
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІІ: МЕТОДИКА, ЗАСОБИ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИКИ » 3.5 Обговорення програм з інформатики (нова 11-річка) » Інформаційно-технологічний профіль
Сторінка 3 з 9«1234589»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.