|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Методичні рекомендації щодо вивчення інформатики у 09/10 р. |
| Махновець_Ігор |
Дата: Пн, 27.07.2009, 22:41 | Повідомлення № 1 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| В Інформаційно-методичному збірнику, що надходять в школи, розміщено програму за якою потрібно вивчати інформатику у 9 кл. за 12 річною системою. Методичні рекомендації щодо вивчення інформатики у 2009/2010 н.р. Все розміщенно в прикріпленні! Ваші думки стосовно програми та рекомендацій! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| Newbie |
Дата: Пт, 14.08.2009, 08:12 | Повідомлення № 106 |
|
Хелпер
Група: Друзі форуму
| у цій країні як не рано, то вже зразу пізно - вчора вже було пізно цікавитись які підручники потрапляють в яку школу. список затверджений ІМЦО і розісланий по районах (міста), може по області якісь інші розклАди.
|
|
| | |
| BBC |
Дата: Чт, 03.09.2009, 19:59 | Повідомлення № 107 |
|
Тут живе...
Група: Кандидати в VIP
| Я так зрозумів, що наразі гриф МОН мають три програми для 9 класу: 1) Володіни "Основи інформатики 9" 2) Завадський 3) Караванова
Відредаговано: BBC - Чт, 03.09.2009, 20:00 |
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Пт, 04.09.2009, 13:33 | Повідомлення № 108 |
|
Модератор
Група: Модератори
| Quote (BBC) Я так зрозумів, що наразі гриф МОН мають три програми для 9 класу: 1) Володіни "Основи інформатики 9" 2) Завадський 3) Караванова Я ще розумію, коли пропонуються три різні підручники, а от три різні програми - це вже нонсенс! Я люблю однозначність, послідовність та скінченність!
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Пт, 04.09.2009, 13:38 | Повідомлення № 109 |
|
Модератор
| Я завжди користувався календарними планами, складеними Шестопаловим. А цього року нам категорично заборонили переносити теми з класу у клас і робити програмування в 10 класі. Може хтось підкине стандартний календарний план по стандартній програмі для 10-11 класів?
|
|
| | |
| Вчитель-з-Києва |
Дата: Пт, 04.09.2009, 15:35 | Повідомлення № 110 |
|
Прописаний назавжди
Група: Кандидати в VIP
| Quote (Bandalak) А цього року нам категорично заборонили переносити теми з класу у клас і робити програмування в 10 класі. Може хтось підкине стандартний календарний план по стандартній програмі для 10-11 класів? "Никогда не торопитесь выполнять приказ, ибо может поступить новый, отменяющий первый." По секрету: возможно в ближайшее время у вас вернётся прежнее разумное руководство и всё снова станет, как прежде.
|
|
| | |
| Ковшун |
Дата: Пт, 04.09.2009, 15:43 | Повідомлення № 111 |
|
Адмін
| Quote (Bandalak) А цього року нам категорично заборонили переносити теми з класу у клас і робити програмування в 10 класі. А у нас ніхто не забороняв...
|
|
| | |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Пт, 04.09.2009, 17:56 | Повідомлення № 112 |
|
Адмін
| Quote (Bandalak) А цього року нам категорично заборонили переносити теми з класу у клас і робити програмування в 10 класі. Цікаво, чим визвана така заборона? Вчитель має право змінювати порядок і послідовність вивчення тем і вносити корективи в діючу програму. Я от цього року планую в 11 річній школі перейти на вивчення візуального програмування і в 10 класі, а на 11-й залишиться користувацький курс, точніше інформаційні технології.
|
|
| | |
| russo |
Дата: Сб, 05.09.2009, 13:37 | Повідомлення № 113 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| Чи можна в 10 класі у цьому році вивчати як факультатив візуальне програмування за програмою 12-річної школи (спецкурс)?
|
|
| | |
| PanPete |
Дата: Сб, 05.09.2009, 14:19 | Повідомлення № 114 |
|
Наполегливий учасник
| Працюю в іншому регіоні, але повідомлення на різні теми, що прозвучали від членів форуму, що працюють в Зпоріжському обласному відділі освіти дозволили мені сласти певне враження про роботу цього відділу. Тому з зацкавленням прочитав їхні "Методичні рекомендації щодо викладання інформатики" на 09-10 н.р. Шановні, поясніть будь ласка вашу позицію відносно змін в програмі, які може вносити вчитель, адже Цитата №1, з розділу "нформатика в 9 класі": Quote Методична служба ЗОІППО рекомендує в цьому випадку ті теми програми, які учні вже вивчали, повторювати на рівні узагальнення та систематизації знань з обов’язковим тематичним оцінюванням. Вважаємо, скорочування, пропуск та заміну тем недопустимим." Цитата №2, з розділу "Загальні рекомендації щодо календарного планування":. Quote "Вчитель може вносити до 25% змін, які стосуються порядку викладання тем та розподілу годин на вивчення тем. Але при цьому вчитель не може пропускати ніякі фрагменти навчального матеріалу (окремі питання, поняття, вміння та навики), які зазначені в програмі. Якщо вчитель вважає за необхідне перенести вивчення якоїсь теми з одного року навчання на інший, то такі зміни потрібно затвердити рішенням педради школи". То вчитель може, чи вчитель не може? Або - вчитель може, але не при навчанні по підручнику, співавторами якого ми є?
Відредаговано: PanPete - Сб, 05.09.2009, 14:21 |
|
| | |
| GаrDArik |
Дата: Сб, 05.09.2009, 16:18 | Повідомлення № 115 |
|
Прописаний назавжди
| Переглянувши тему, виникло декілька питаньЖ - Скільки програм для вивчення інформатики існує? Якщо можна, дайте всі відповідні посилання.
- Які підручники дозволені МОН для викладання інформатики?
Якщо можна, прошу дайте чіткі відповіді з конкретними посиланнями на норм акти чи програми. ДЯКУЮ!)
|
|
| | |
| PanPete |
Дата: Сб, 05.09.2009, 18:27 | Повідомлення № 116 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (GаrDArik) Переглянувши тему, виникло декілька питань Відповіді можливо знайдете тут: http://vinformatics.at.ua/publ....-1-0-21
Відредаговано: PanPete - Сб, 05.09.2009, 18:37 |
|
| | |
| russo |
Дата: Нд, 06.09.2009, 06:49 | Повідомлення № 117 |
|
Часто заходить...
| Дякую за посилання, хоча і не я задавав питання.
|
|
| | |
| PanPete |
Дата: Нд, 06.09.2009, 10:47 | Повідомлення № 118 |
|
Наполегливий учасник
| russo, будь ласка, та відповідь я давав GаrDArik (див пост 137)
|
|
| | |
| GаrDArik |
Дата: Нд, 06.09.2009, 12:48 | Повідомлення № 119 |
|
Прописаний назавжди
| І я дякую Вам, ПанПетте!) Знайшов навіть більше, ніж шукав) ctrl+D - полюбе)
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Вт, 08.09.2009, 13:06 | Повідомлення № 120 |
|
Модератор
| Quote (Ковальчук_Олександр) Цікаво, чим визвана така заборона? Офіційно область каже, що це зроблено для того, щоб у всіх було однаково і не було путаниці при перевірках і зрізах. А неофіційно, щоб не купували у Аспекті підручники Шестопалава......
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|