Сб, 03.12.2016, 02:18
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Безлимитный хостинг, бесплатный домен, бесплатный хостинг, Хостинг, dedicated, сервер, хостинг в Европе, хостинг в Германии, выделенный сервер

Сторінка 6 з 19«12456781819»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.3 Підручники і посібники у відгуках вчителів » Підручник з інформатики для 8 класу (Обговорення підручників з інформатики для 8 класу)
Підручник з інформатики для 8 класу
volevikt Дата: Чт, 21.04.2016, 19:37 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1579
Нагороди: 23
Рейтинг: 160
Дана тема призначена для обговорення підручників з інформатики для 8 класу, за якими навчатимуться учні у 2016/2017 навчальному році.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст, будуть видалятись без попередження!!!
swetikccc Дата: Пт, 29.04.2016, 09:01 | Повідомлення № 76
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Цитата Шестопалов ()
Неможливо забезпечити одночасно і якість, і безкоштовність.

Всі безкоштовні програми і ОС - неякісні.
gry Дата: Пт, 29.04.2016, 19:00 | Повідомлення № 77
Наполегливий учасник
Повідомлень: 846
Нагороди: 2
Рейтинг: 47
Цитата swetikccc ()
неможливо забезпечити одночасно і якість, і безкоштовність.
  Вчителі загальноосвітніх навчальних закладів з 29 квітня до 11 травня (відкинемо вихідні-порахуйте дні !),  обиратимуть підручники за електронними версіями оригінал-макетів.
До-речі, намагався сьогодні завантажити - "ЗАСЬ" - сервер не працює.....
"А як же свята", ???, спитаєте Ви.  А хіба ми люди...   Кидайте все і вивчайте ті недолугі підручники, бо міністерство "заспалося", "за...............", а тепер "терміново",  за рахунок вчительського часу,  намагається виправити ситуацію.

http://osvita.ua/school/51257/  Усього на конкурс оригінал-макетів підручників для учнів 8 класу було подано 199 проектів із 62 назв. (цитата)


Відредаговано: gry - Пт, 29.04.2016, 19:17
swetikccc Дата: Пт, 29.04.2016, 19:13 | Повідомлення № 78
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Цитата gry ()
"ЗАСЬ" - сервер не працює.....

Завантажив, окрім поглибленого і Морзе.
Мій вибір Казанцева в основному тому що VB.NET(вибір на перший погляд)
Тому по цьому підручнику найзручніше давати C#.
.NET і там і там.NET
Відкрив нугад і попав на
Функцію MsgBox, а це чистий Visual Basic, потрібно було б дати MessageBox - класс.
MessageBox.Show - метод дозволяє використовувати не тільки змінні, а і присвоювати змінним і технолоія .NET
А основи не важче функції MsgBox
Помилки
1, Не згадується навіть про перетворення типів, я розумію VB "толерантне", але.....
2, В практичній робиться калькулятор і ніде в підручнику не згадується про локальні чи глобальні змінні, область їх видимості.

А так мені поки що підійде


Відредаговано: swetikccc - Пт, 29.04.2016, 22:03
SLKuty Дата: Сб, 30.04.2016, 03:51 | Повідомлення № 79
Монтажер
Повідомлень: 763
Нагороди: 4
Рейтинг: 65
Цитата swetikccc ()
і ніде в підручнику не згадується про локальні чи глобальні змінні, область їх видимості.
Я прослухав стартовий курс по C# там також не згадується :)

Може хто має літературу по C# українською мовою. ???! Відеоуроки українською також не можливо зайти.
 Російською є багато, але, в основному, описуються старі версії C#
swetikccc Дата: Сб, 30.04.2016, 07:18 | Повідомлення № 80
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Цитата SLKuty ()
Я прослухав ст. товий курс по C# там також не згадується
Просто чудовий курс, якщо не  згадується
1. Між відповідними дужками{}
2. В циклах.

В підручнику змінна для всієї форми, а не локально для процедури.
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 30.04.2016, 10:43 | Повідомлення № 81
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3052
Нагороди: 18
Рейтинг: 161
Цитата swetikccc ()
Всі безкоштовні програми і ОС - неякісні.

:)

Це, між іншим ніяк не характеризує платні програми. Тобто, з цієї фрази репліка "Всі платні програми - якісні" буде хибним висновком. Ну й сервіспаки від Мікрософт вам у поміч...


Відредаговано: Пилипчук_О_П - Сб, 30.04.2016, 17:02
Вчитель Дата: Сб, 30.04.2016, 18:41 | Повідомлення № 82
Прописаний назавжди
Повідомлень: 317
Нагороди: 1
Рейтинг: 13
"Завантажив, окрім поглибленого і Морзе."
А що завадило? Може там і собака зарита?
А тепер щодо приколів "Чого немає Сішарп, Пайтона і т.п. навіть у поглибленці?" Шановні, ми свідомі того, що дай Бог на Паскалі (під Лазарусом) більшості вчителів хоч якийсь рівень забезпечити... Адже ми маємо справу з учнями восьмого класу, які лише через три (мо' й чотири) роки зможуть стати на самий початок шляху заробляння грошей програмуванням... Що тоді буде трендом? А я Вам відповім - розуміння алгоритміки і того, як працює комп. Не думаю, що на той час масово з"являться дійсно багатопроцесорні машини - реально нефоннейманівські, а не машини з розділенням потоків між фоннейманівськими ядрами. Тому другий етап навчання має бути на Паскалі (або Бейсіку). З Паскаля легше вийти на ООП, як на мене, хоча я товарно програмую на бейсіку ... Той, хто думає, що те, що ми пишемо на Сі обо іншій ООП мові, транслюється не для тривіальної машини фон Неймана, най подивиться (якщо знає як) декомпіляцію створеного коду - у найкращому випадку там є зачіпки для можливого поділу на процеси. А що казати про мови, для яких є тільки або переважно, інтерпретатори - здрасьте фон Нейман с его моделью (архитектурой) и Виктор Михайлович ("ступеневе програмування").
Отже маємо дві причини для надання переваги Микольці Вірту. Як на мене, є ще одна - Паскаль привчає до строгості в усьому, у т.ч. і в роботі з файлами, у класичному Паскалі є поняття процедури і запису - що ще треба для переходу до ООП? Далі - Обжект Паскаль і ... пряма дорога (уторована знанням основ алгоритміки) до дуже швидкого опанування сучасних мов.

Додано (30.04.2016, 19:41)
---------------------------------------------

Цитата swetikccc ()
А так мені поки що підійде
[color=rgb(0,0,0)]Подивіться і решту[/color]
mul44 Дата: Сб, 30.04.2016, 19:03 | Повідомлення № 83
Активний учасник
Повідомлень: 639
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Цитата swetikccc ()
Всі безкоштовні програми і ОС - неякісні.
а всі платні якісні?
Вчитель Дата: Сб, 30.04.2016, 19:27 | Повідомлення № 84
Прописаний назавжди
Повідомлень: 317
Нагороди: 1
Рейтинг: 13
Народе, прочитайте підручники, писали їх не невігласи... Всі ми можемо помилятися, але якщо мовчатимете, то знову пострижуть під одну гребінку... Доки є можливість вибирати - вибирайте! Пишіть, що не влаштовує - автори підручників не вороги одне одному, повірте, вибирайте те, що Вам найбільш подобається. Цього року Вам також пропонуватимуть ("ненав"язливо"), але майте свою думку...

Часу дуже мало! За Вас можуть вирішити!


Відредаговано: Вчитель - Сб, 30.04.2016, 19:29
swetikccc Дата: Сб, 30.04.2016, 19:32 | Повідомлення № 85
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Цитата mul44 ()
а всі платні якісні?
Почитайте попередній пост пана Пилипчука, він зрозумів суть висновку.

:-)
Обв'язково, як буде вільний час подивлюся і решту.
Та і Казанцевої я продивився пару сторінок, мені подобається в неї простота викладання, водночас практична яку я передивився,
не 'тупе' відтворення коду.
Паскаль чисто процедурна мова, вийти на ООП на ній важче(особисто ніяк не міг, поки не почав вивчати ази C++.)
Інтепритаторні мови, мови Веб і адміністрування.
Син наприклад в захваті від можливостей ООП удавчика.
Різниці між С++ і Паскалем при звичайному шкільному рівні майже ніякої.
В плюсах правда потрібно робити наголос зразу на об'єкти, бо навіть потоки вводу і виводу зав'язані на об'єкти.

Яку ще знайшов 'помилку' в підручнику Казанцевої, це відсутність наголосу на ініціалізацію змінних(для бейсіка і паскаля це не біда), а от С++ напряму вигрібає сміття з пам'яті( колисть був не забив нуликами масив, то відгріб по повній).
c=c+8; якщо не ініціалізувати в плюсах с то буде кошмар, а от паскаль скоріше пропусте.
mul44 Дата: Сб, 30.04.2016, 20:36 | Повідомлення № 86
Активний учасник
Повідомлень: 639
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
Цитата swetikccc ()
Почитайте попередній пост пана Пилипчука, він зрозумів суть висновку.
А я не зрозумів: навіщо писати "Всі безкоштовні програми і ОС - неякісні.", а потім казати що хтось "зрозумів". Це те саме що сказати "всі хто закінчив Пед. після  2005 невігласи і тупі вчителі"
swetikccc Дата: Сб, 30.04.2016, 20:48 | Повідомлення № 87
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3279
Нагороди: 20
Рейтинг: 241
Цитата mul44 ()
Це те саме що сказати "всі хто закінчив Пед. після  2005 невігласи і тупі вчителі"

А звідки ви це взяли.
Моє тверженя похідне від тверження Шестопалова, а Ваше?
Ланцюг логіки
mul44 Дата: Сб, 30.04.2016, 22:24 | Повідомлення № 88
Активний учасник
Повідомлень: 639
Нагороди: 1
Рейтинг: 32
А так у вас наоборот они хорошие? Тогда свои слова назад забираю)
gromko Дата: Нд, 01.05.2016, 06:13 | Повідомлення № 89
Лінуксоїд
Повідомлень: 2116
Нагороди: 16
Рейтинг: 196
З Великоднем всіх нас!

Щодо програм, підручників і третього-десятого:
- 60 % вчителів інформатики не знають програмування на будь-якій мові зовсім, особливо це стосується тих, хто викладає інформатику в "довантаження" та вчителів молодшої школи;
- 30 % вчителів інформатики знають програмування тільки в "межах" підручника;
- 10 % вчителів інформатики вміють програмувати на декількох мовах програмування, 1% з них можуть підготовити учасників та призерів олімпіад з програмування.


Все інше - від "лукавого" (розмови про С#. Python. JS. Pascal. Delphi чи Lazarus), у більшості шкіл "програмування" зводиться до переписування програми з підручника та її запуску
Пилипчук_О_П Дата: Нд, 01.05.2016, 10:43 | Повідомлення № 90
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3052
Нагороди: 18
Рейтинг: 161
Цитата swetikccc ()
Паскаль чисто процедурна мова, вийти на ООП на ній важче(особисто ніяк не міг, поки не почав вивчати ази C++.)

Паскаль починався, як процедурна мова. Але його ідеологія дозволила просто розширитись до об'єктів. Колись, самотужки розбираючись з ООП саме у Паскалі, написав невеликий матеріал. Знайду - опублікую.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.3 Підручники і посібники у відгуках вчителів » Підручник з інформатики для 8 класу (Обговорення підручників з інформатики для 8 класу)
Сторінка 6 з 19«12456781819»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2016.