Сб, 22.07.2017, 17:54
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 3 з 19«123451819»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.3 Підручники і посібники у відгуках вчителів » Підручник з інформатики для 8 класу (Обговорення підручників з інформатики для 8 класу)
Підручник з інформатики для 8 класу
volevikt Дата: Чт, 21.04.2016, 20:37 | Повідомлення № 1
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1760
Нагороди: 24
Рейтинг: 177
Дана тема призначена для обговорення підручників з інформатики для 8 класу, за якими навчатимуться учні у 2016/2017 навчальному році.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст, будуть видалятись без попередження!!!
Пилипчук_О_П Дата: Сб, 23.04.2016, 00:02 | Повідомлення № 31
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3603
Нагороди: 27
Рейтинг: 277
Цитата swetikccc ()
Розвантажили дітей
Автори перебувають між двох вогнів: з одного боку вимоги програми, з іншого - ті, хто шумлять про перевантаження дітей (замість того, щоб зробити громадську організацію і реально впливати на процес). Проблема справді серйозна. Хтось намагається повністю реалізувати програму, інші - максимально розвантажити дітей. Чи вдалось нам знайти золоту середину - час покаже. Зараз можу лише сказати, що на "шліфування" формулювань і, зокрема, скорочення тексту витрачається досить багато зусиль і часу.

Як на мене, є недолік самої системи. Зараз вчителі отримають декілька приблизно однакових підручників. Кращим був би варіант, коли авторський колектив розробляє програму і підручник (бажано й супутні матеріали). Програма, звичайно, повинна відповідати стандарту освіти.
TYP Дата: Сб, 23.04.2016, 10:11 | Повідомлення № 32
Прописаний назавжди
Повідомлень: 331
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата Пилипчук_О_П ()
Кращим був би варіант, коли авторський колектив розробляє програму і підручник
+100500
Olena_Bondarenko Дата: Пн, 25.04.2016, 14:38 | Повідомлення № 33
Новий користувач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Рейтинг: 4
Якщо бажаєте встановити Лазарус: інсталяційний файл можна скачати з сайту www.lazarus-ide.org, у підручнику є посилання. Середовище україномовне (частково), і для учнів мені здається зручнішим, ніж Делфи.
Bandalak Дата: Пн, 25.04.2016, 16:34 | Повідомлення № 34
Лідер форуму
Повідомлень: 5204
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Ще б було непогано, розробити і роздати в електронному вигляді методичку по роботі в середовищі Лазарус. А то діти програму напишуть, а куди її ліпити не знатимуть!
swetikccc Дата: Пн, 25.04.2016, 17:06 | Повідомлення № 35
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3745
Нагороди: 23
Рейтинг: 331
Цитата Bandalak ()
Ще б було непогано, розробити і роздати в електронному вигляді методичку по роботі в середовищі Лазарус. А то діти програму напишуть, а куди її ліпити не знатимуть
В чому напишуть, в блокноті?
Я не знаю що там в делфі,  простір імен чи щось іншe, але писати віконні додатки без відповідної IDE......?
Он в Ривкінда зразу дають все на Лазарі і не потрібно собі робити лишню мороку.
Bandalak Дата: Пн, 25.04.2016, 17:19 | Повідомлення № 36
Лідер форуму
Повідомлень: 5204
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Цитата swetikccc ()
В чому напишуть, в блокноті?

На дошці і в зошиті.
swetikccc Дата: Пн, 25.04.2016, 17:26 | Повідомлення № 37
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3745
Нагороди: 23
Рейтинг: 331
Цитата Bandalak ()
На дошці і в зошиті
Ми ж не консольні пишемо.
Тут будуть задіяні кнопки, поля і т. д., їх властивості, методи.
Краще і простіше і раціональніше зразу в IDE.
Ktara Дата: Пн, 25.04.2016, 18:00 | Повідомлення № 38
Перспективна вчителька
Повідомлень: 3822
Нагороди: 36
Рейтинг: 273
Цитата Bandalak ()
На дошці і в зошиті.
А как ты на доске хочешь это написать? :)
Bandalak Дата: Пн, 25.04.2016, 18:31 | Повідомлення № 39
Лідер форуму
Повідомлень: 5204
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Цитата Ktara ()
А как ты на доске хочешь это написать?

Цитата swetikccc ()
Я не знаю що там в делфі,  простір імен чи щось іншe, але писати віконні додатки без відповідної IDE

Ну спочатку мабуть писатимуться консольні програми, як на Паскалі, а тільки потім справа дійде до візуалізації.
Bandalak Дата: Пн, 25.04.2016, 18:34 | Повідомлення № 40
Лідер форуму
Повідомлень: 5204
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Цитата swetikccc ()
Краще і простіше і раціональніше зразу в IDE

Погоджуюся, але щось не побачив в демках підручників детальний опис середовищ.
Думаю, було б добре акцентуватися на чомусь одному, наприклад ЛАЗАРУС, а не давати можливості вибирати туди-сюди, Делфі не Делфі. Було б зручніше обмінюватися досвідом.
swetikccc Дата: Пн, 25.04.2016, 18:37 | Повідомлення № 41
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3745
Нагороди: 23
Рейтинг: 331
Цитата Bandalak ()
Ну спочатку мабуть писатимуться консольні програми, як на Паскалі, а тільки потім справа дійде до візуалізації.
Та ні.
Так як зараз в 11 академічному, навіть "крутіше".
Ми ше побачимо всю"прелесть" такого програмування, головне для всіх учнів.
TYP Дата: Пн, 25.04.2016, 20:49 | Повідомлення № 42
Прописаний назавжди
Повідомлень: 331
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата Bandalak ()
Ну спочатку мабуть писатимуться консольні програми, як на Паскалі, а тільки потім справа дійде до візуалізації.
Я раніше теж так думав, але з досвіду викладання програмування у 8 класі (за Володіними) з 1 год. на тиждень це як:
var
a,b:string;
begin
а:='вивчення програмування через написання консольних програм';
b:='обнять і плакать';
if a=b then write(b) else write(b); {b - в обох випадках виведення не помилка}
end.

Якщо і починати то як у Скретчі (щоб вони бачили НАГЛЯДНИЙ РЕЗУЛЬТАТ РОБОТИ ПРОГРАМИ) з завдань з кнопками, формами, простим калькулятором. Розгалудження через Checkbox, RadioBox. З циклами так швидко в голову не приходить. (Хоча графіка на канві... можна).


Відредаговано: TYP - Пн, 25.04.2016, 20:50
Bandalak Дата: Пн, 25.04.2016, 21:23 | Повідомлення № 43
Лідер форуму
Повідомлень: 5204
Нагороди: 34
Рейтинг: 245
Але Скретч був описаний від А до Я під конкретне середовище.
А тут програми пишуть, а набирати їх пропонують хто де хоче. І ще треба вміти набрати.
TYP Дата: Вт, 26.04.2016, 08:08 | Повідомлення № 44
Прописаний назавжди
Повідомлень: 331
Нагороди: 4
Рейтинг: 28
Цитата Bandalak ()
а набирати їх пропонують хто де хоче
Можливо я щось пропустив, але, набирати хто де хоче можна HTML, а візуальні середовища передбачають собою такий собі проект, який складається з декількох файлів. Чи хтось думав, що файл, що описує форму з кнопками теж у зошиті будемо описувати?
ALEKS Дата: Вт, 26.04.2016, 08:14 | Повідомлення № 45
Прописаний назавжди
Повідомлень: 285
Нагороди: 2
Рейтинг: 36
Цитата Пилипчук_О_П ()
Зараз вчителі отримають декілька приблизно однакових підручників.
Ми сьогодні  не бачили жодного, а заявку вже вимагають на вчора... ГОворять, щоб вибирали авторів по минулорічним підручникам.
Цитата Пилипчук_О_П ()
Кращим був би варіант, коли авторський колектив розробляє програму і підручник
А не краще було б зібрати всі авторські колективи і розробити один гарний підручник і програму...
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.3 Підручники і посібники у відгуках вчителів » Підручник з інформатики для 8 класу (Обговорення підручників з інформатики для 8 класу)
Сторінка 3 з 19«123451819»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.