|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Підручники з інформатики для 11 класу
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Th, 16.06.2011, 10:17 | Повідомлення № 16 |
Ветеран спілкування
| Це межує з піратством... В кожному файлі, напевно, великими буквами написано: "Ви розумієте, що копіюєте цей файл лише для ознайомлення і повинні знищити його відразу ж після прочитання, а вінчестер відформатувати!"
|
|
| |
serbor |
Дата: Th, 16.06.2011, 10:55 | Повідомлення № 17 |
Наполегливий учасник
| Quote (Пилипчук_О_П) Це межує з піратством... Например у нас каждому 10 классу досталось по 3 учебника информатики. Электронные копии доступны всему классу. От этого "пиратства" ничего кроме блага нет. Неужели правильнее, если ученики просто не будут иметь доступ к учебникам? Покупать они их точно не будут. Они и бесплатные не читают.
Quote (Пилипчук_О_П) В кожному файлі, напевно, великими буквами написано: "Ви розумієте, Да ничего там не написано. Некоторые файлы повыкладывали авторы, некоторые кто-то посканировал. Многое сканировал я сам. А многое я просто сам создаю.
Відредаговано: serbor - Th, 16.06.2011, 10:59 |
|
| |
Ktara |
Дата: Th, 16.06.2011, 11:16 | Повідомлення № 18 |
Перспективна вчителька
| Quote (Вчитель-з-Києва) Шановні колеги! Як ви відноситесь до використання електронних версій підручників? Чи будуть ними користуватись ваші учні? А почему бы и нет. Только если электронная версия будет стоить столько же сколько и бумажный вариант (как сейчас продается) то это явно нелогично. Я все равно все книжки перевожу для себя в цифровой формат (по возможности) или приобретаю сразу в электронном варианте (если издательство предлагает такой вариант) Если цена электронной версии будет приемлемая, то мои дети будут нею пользоваться
|
|
| |
Ktara |
Дата: Th, 16.06.2011, 11:17 | Повідомлення № 19 |
Перспективна вчителька
| Quote (Пилипчук_О_П) Це межує з піратством... В кожному файлі, напевно, великими буквами написано: "Ви розумієте, що копіюєте цей файл лише для ознайомлення і повинні знищити його відразу ж після прочитання, а вінчестер відформатувати!" У нас 3 учебника информатики на 150 человек. Так что учителей вынуждают заниматься пиратством
|
|
| |
serbor |
Дата: Th, 16.06.2011, 11:45 | Повідомлення № 20 |
Наполегливий учасник
| Quote (Ktara) Так что учителей вынуждают заниматься пиратством А разве отсканированные копии страниц учебников, которые распространяются по школам бесплатно является пиратством?
|
|
| |
Ковшун |
Дата: Th, 16.06.2011, 15:33 | Повідомлення № 21 |
Досвідчений учасник
| Quote (serbor) А разве отсканированные копии страниц учебников, которые распространяются по школам бесплатно является пиратством? Я думаю так: Якщо матеріал відскановано і використовується лише в межах школи, то тут немає ніякого піратства.
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Th, 16.06.2011, 15:52 | Повідомлення № 22 |
Лідер форуму
| Якщо йти строго по закону, то навіть коли сусід по парті читає з підручника друга, при цьому не має власного - це піратство!
|
|
| |
serbor |
Дата: Th, 16.06.2011, 17:02 | Повідомлення № 23 |
Наполегливий учасник
| Quote (Bandalak) строго по закону, то навіть коли сусід по парті читає з підручника друга, при цьому не має власного - це піратство! И где юридически это закреплено?
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Th, 16.06.2011, 17:11 | Повідомлення № 24 |
Лідер форуму
| Треба пошукати, або юристів запитати.
|
|
| |
serbor |
Дата: Th, 16.06.2011, 17:28 | Повідомлення № 25 |
Наполегливий учасник
| Quote (Bandalak) Якщо йти строго по закону Надо всегда идти строго по закону, но сначала надо знать этот закон, самому его чтить и выполнять и требовать того же от всех. И нарушители не должны оставаться безнаказанными.
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Th, 16.06.2011, 17:38 | Повідомлення № 26 |
Ветеран спілкування
| Quote (serbor) И где юридически это закреплено? У Законі "Про авторське право і суміжні права"
Наш випадок підпадає. очевидно, під пункт 2. Наприклад, коли я виявив, що у підручнику бракує одного аркуша, відсканував з іншого примірника, надрукував і вклеїв на місце - порушення немає. А забезпечувати 150 учнів, придбавши 3 примірники, - це, звичайно, порушення.
Повний текст закону: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....3968650Додано (16.06.2011, 17:34) ---------------------------------------------
Quote (Bandalak) коли сусід по парті читає з підручника друга, при цьому не має власного - це піратство! Це - не піратство, оскільки відсутній факт копіювання. "Копіювання" частини матеріалу в пам'ять учня не враховуємо  Додано (16.06.2011, 17:38) --------------------------------------------- Проблема, звичайно, серйозна: засоби якісного копіювання доступні, а скористатися "на всю котушку" - зась! Один з конфліктів постіндустріального переходу. Ще деякий час подібні речі будуть спостерігатись в різних галузях діяльності.
Відредаговано: Пилипчук_О_П - Th, 16.06.2011, 17:31 |
|
| |
serbor |
Дата: Th, 16.06.2011, 17:41 | Повідомлення № 27 |
Наполегливий учасник
| Quote (Пилипчук_О_П) відтворення примірників твору Здесь идет речь о творах, они принадлежат их авторам, а мы сканируем страницы учебников, выпущенных за государственные деньги. Эти учебники уже принадлежат народу, ученикам, я так думаю!
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Th, 16.06.2011, 17:56 | Повідомлення № 28 |
Ветеран спілкування
| Не втримаюсь від відповіді цитатою: Quote (serbor) И где юридически это закреплено?
|
|
| |
serbor |
Дата: Th, 16.06.2011, 19:02 | Повідомлення № 29 |
Наполегливий учасник
| Quote (Пилипчук_О_П) 2) репрографічне відтворення навчальними закладами для аудиторних занять опублікованих статей та інших невеликих за обсягом творів, а також уривків з письмових творів з ілюстраціями або без них за умови, коли: а) обсяг такого відтворення відповідає зазначеній меті; б) відтворення твору є поодиноким випадком і не має систематичного характеру; Если я к уроку отсканировал 1 параграф учебника и положил его в общедоступную папку - это "поодинокий випадок"? Если я ко многим урокам так делаю - это "систематичний характер"?
|
|
| |
Пилипчук_О_П |
Дата: Th, 16.06.2011, 22:15 | Повідомлення № 30 |
Ветеран спілкування
| Quote (serbor) Если я ко многим урокам так делаю - это "систематичний характер"? Думаю, що так.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |