|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Підручники для 9-го класу, що надходять по держзамовленню
|
Bandalak |
Дата: Ср, 28.10.2009, 01:31 | Повідомлення № 1 |
Лідер форуму
| Нарешті дочекалися..... Ось і настав той день, коли бібліотекар з радісним виразом обличчя запропонував забрати підручники з інформатики для 9-го класу. Учні з вигуками "Ура" помчалися в шкільну бібліотеку, попрямував туди і я... Але радість тривала не довго! Після поверхневого знайомства з підручником ми зразу зрозуміли, що цим книгам одна дорога - під вазони! А дістались нашому району підручники авторів Морзе. Слава професорам! Ми ще можемо зрозуміти низьку якість типографського друку, коли майже всі малюнки повністю розмазані і фарба перейшла наскрізь аркуша - це вина типографії. Ми ще можемо зрозуміти подекуди розірваний стиль викладання з окремими мало зв'язаними фразами - це ми не вміємо читати. Ми також розуміємо відсутність компакт диска, посилання на який використовується чи не на кожній сторінці - це свого роду бізнес. А ось той факт, що в даному підручнику відсутні більшість розділів, запропонованих у програмі Завадського, яка затверджена МОН як базова у 9 класі - тут вже вибачте, цей факт ніякій логіці не підлягає!!! А був такий гучний конкурс підручників, так всі метушилися, так всі "оцінювали", що аж ми пересічні вчителі повірили у його справедливість!!! Як не вмер Данило, то болячка задавила! Може вже досить дурити народ! Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
filnick |
Дата: Ср, 09.12.2009, 11:26 | Повідомлення № 376 |
Мудрий вчитель
| Quote (volevikt) Поставили перед фактом: по всім предметам замовлені підручники рівень Стандарт, а з укр. мови, історії та англ. мови - половина від кількості - по академічному рівню (плануються профільні класи). Близько місяця тому я згадував про підручники на наступний рік. Саме тоді довелося робити т.з. "замовлення". Це при тому, що достеменно невідомо ні кількість учнів, які підуть до 10 класу, ні кількість відповідних профілів. І фактично маємо повну рулетку з самими майбутніми підручниками. Щоб розібратися з рівнями, можливо допоможе цей наказ МОНУ №66 від 5.02.2009 р.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Ср, 09.12.2009, 14:15 | Повідомлення № 377 |
Лідер форуму
| NMK, Ви бачили яка якість типографського друку Ваших підручників? Ви не пробували подати до суду на типографію? Адже діти можуть втратити зір, читаючи таку книжку.
|
|
| | |
Шакотько |
Дата: Чт, 10.12.2009, 23:38 | Повідомлення № 378 |
Новий користувач
| Quote (filnick) Щоб розібратися з рівнями, можливо допоможе цей наказ МОНУ №66 від 5.02.2009 р. Можливо більш цікавими будуть додатки до цього наказу Думаю, що всім школам слід активно включитись в замовлення - бо можна на найближчі 6-7 років отримати не ті підручники - я маю на увазі за рівнями. І нагадую, що є універсальний профіль на противагу екзотичним, про які вже йшла мова З повагою В.Шакотько
Відредаговано: Шакотько - Чт, 10.12.2009, 23:39 |
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пт, 11.12.2009, 17:36 | Повідомлення № 379 |
Лідер форуму
| Я детально проаналізував якість малюнків у підручнику Морзе і зробив сенсаційний висновок! Типографія у розмазні не винна! По перше, типографія друкувала із готових діапозитивів, як відзначено на першій сторінці даного підручника. Не винна і контора, що створювала діапозитиви. Точніше частково винна, адже "куди очі дивилися"! По друге, якщо уважно подивитися на всі малюнки, то можна зробити висновок, що розмазані не всі малюнки, а лише копії екрана! Придивіться уважно на нижній малюнок. Вказівники, які намальовані вручну (1, 2, 3, 4, 5, 6) чіткі, як має бути. А СкреенШот - повністю не різкий! Я це добре бачу, адже добре розуміюся у комп'ютерній графіці! Помилилися люди котрі витягували копії з екрану та вставляли у текст підручника! Щось не правильно змінили розміри, чи розтягнули і т.д. ті т.п.. Цей факт підтверджує те, що всі копії екрана не чіткі по-різному. Значить похибка ресемблерування зображень була різна! А хто займався цією роботою при наборі підручника і хто повинен був перевірити, чи все гаразд? Здогадайтеся із трьох раз!
|
|
| | |
Oxana_cher |
Дата: Пт, 11.12.2009, 18:50 | Повідомлення № 380 |
Місцева кадра
| Да, уж! И чего может научить учебник, авторы которого не умеют элементарного, вытащить изображение с экрана и вставить в докемент? Да у меня это без проблем делают ученики в 6-м классе!
|
|
| | |
Ковальчук_Олександр |
Дата: Пт, 11.12.2009, 22:36 | Повідомлення № 381 |
Ветеран спілкування
| Просто стандартні методи копіювання Print Screen або Alt+Print Screen не дають хорошого результату, якщо їх масштабувати (збільшувати або зменшувати). Це пов’язано з низькою роздільною здатністю копійованих фрагментів. Щоб цього не сталося, потрібно використовувати спеціалізовані програми для захвату зображень з екрану, той же SnagIT чи подібні. А є й програми, які захвачують область ще гірше ніж Print Screen, зразу в JPEG з високим ступенем стиснення, може й такими автори скористались.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Пт, 11.12.2009, 23:35 | Повідомлення № 382 |
Лідер форуму
| Quote (Ковальчук_Олександр) Просто стандартні методи копіювання Print Screen або Alt+Print Screen не дають хорошого результату Простий Print Screen дає відмінний результат, якщо те що у появиться буфері вставити у новий файл фотошопу і правильно зберегти! Буде якість 1 до 1. Я, особисто користуюся ABBYY Screenshot Reader, він набагато зручніший. Може і текст розпізнати і зображення зберегти і таблицю і т.д.. Quote (Ковальчук_Олександр) А є й програми, які захвачують область ще гірше Напевне такими і користувалися!
|
|
| | |
alex |
Дата: Сб, 12.12.2009, 00:40 | Повідомлення № 383 |
Активний учасник
| Quote (Bandalak) Напевне такими і користувалися! Не знаю чим користувались, але цьогорічний відрукований екземпляр я отримав відмінної якості. Ваша позиція зрозуміла. Підручник Морзе дуже поганий. Пропоную Вам, оскільки Ви маєте майже всі підручники, розмістити розробку декількох уроків на сайті Disted.edu.vn.ua. Нехай Морзе і весь їх авторський колектив повчиться.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Сб, 12.12.2009, 00:53 | Повідомлення № 384 |
Лідер форуму
| Quote (alex) цьогорічний відрукований екземпляр я отримав відмінної якості. Відскануйте сторінку 229, розмістіть тут і ми побачимо яка якість! Quote (alex) Ви маєте майже всі підручники, розмістити розробку декількох уроків на сайті Disted.edu.vn.ua. Нехай Морзе і весь їх авторський колектив повчиться. Я цього року атестуюся, розробок буде багато. Пізніше щось там розміщу, правда не для того щоб вчити Морзе. Кожен повинен займатися своєю справою, один писати підручники, інший вчити дітей! А коли я щось критикую, то не тому що я вважаю що можу зробити це краще від автора, це зовсім не так, а тому що автор не прислухається до порад та не прагне виправити становище!
|
|
| | |
Oxana_cher |
Дата: Сб, 12.12.2009, 00:58 | Повідомлення № 385 |
Місцева кадра
| Quote (alex) відрукований екземпляр я отримав відмінної якості. Хочу увидеть! Quote (Bandalak) Відскануйте сторінку 229, розмістіть тут і ми побачимо яка якість! Да, там Андрей Шевченко искажённый до не узнаваемости! Вообще-то я извиняюсь перед Морзе! Это наверное не она делала копии экрана. Может это лаборант или ещё кто-то! Но нельзя сидеть сложа руки! Я написала акт о невозможности пользования даными учебниками, но библиотекарь и директор отказываются подписывать! Натравлю на них санстанцию!!!!
|
|
| | |
Ковальчук_Олександр |
Дата: Сб, 12.12.2009, 01:05 | Повідомлення № 386 |
Ветеран спілкування
| Quote (alex) але цьогорічний відрукований екземпляр я отримав відмінної якості. Якщо це так, тоді далой поліграфію. Quote (Bandalak) Простий Print Screen дає відмінний результат, якщо те що у появиться буфері вставити у новий файл фотошопу і правильно зберегти! Не спорю, але це ж багато роботи ще й Фотошоп задіювати. Окрім того результат відмінний знову ж таки, якщо не масштабувати. Всі ми знаємо, що відбувається з пікселями при їх збільшенні (зменшенні). Ще й коли копія має низьку роздільну здатність. А може розмір єкрану, на якому робилися копії був 800х600? Тоді на вікно припадає зовсім не багато.
|
|
| | |
Oxana_cher |
Дата: Сб, 12.12.2009, 01:22 | Повідомлення № 387 |
Місцева кадра
| Quote (Ковальчук_Олександр) Якщо це так, тоді далой поліграфію. Да шо не так? Ковальчук_Олександр, Вам лень внимательно посмотреть на страницу? Причём здесь полиграфия. Мой муж экспертом работает в СБУ, он сказал 120% это ляп при вставке изображения в документ! У меня целый стос таких книжек. На всех 1 в 1. Вчера специально посмотрела на базаре, там тоже самое! А вот для 10-го класса у меня есть книга Морзе с тетрадью и диском - там качество отличное!
|
|
| | |
Ковальчук_Олександр |
Дата: Сб, 12.12.2009, 01:27 | Повідомлення № 388 |
Ветеран спілкування
| Oxana_cher, звичайно я дивився уважно і також схиляюся до думки, що неправильно виконані скріншоти. Але відсканованої сторінки для мене не достатньо щоб зробити остаточні стверджувальні висновки. alex сказав, що отримав підручник відмінної якості і якщо він це підтвердить, то наші припущення розвіються і залишиться тільки варіант з поганою типографією. До речі, досить дивний вигляд скріншотів. Зображення наче роздвоюється, присутній кольоровий шум. Таке враження, що ці скріни сильно стискали після копіювання.
|
|
| | |
Bandalak |
Дата: Сб, 12.12.2009, 01:35 | Повідомлення № 389 |
Лідер форуму
| Quote (Ковальчук_Олександр) то наші припущення розвіються і залишиться тільки варіант з поганою типографією. Ні, можливий ще інший варіант. Надрукували велику партію книжок, аж потім помітили ляп з малюнками. Призупинили друк, переробили всі скріншоти заново і дали додрукувати решту підручників. Ящо порівняти книги двох таких (можливих) партій, то можна буде знайти відмінності між точністю підрізання скріншотів! Тоді питання вже буде до МОНу, чому не викинули у брак першу партію? Але це все лише фантастика, вінсканує Алекс сторінку - побачимо!
|
|
| | |
Ковальчук_Олександр |
Дата: Сб, 12.12.2009, 01:46 | Повідомлення № 390 |
Ветеран спілкування
| Quote (Bandalak) Тоді питання вже буде до МОНу, чому не викинули у брак першу партію? Але це все лише фантастика Подібні варіанти не фантастика, а реалії сьогодення. Будемо вважати, що Вам просто не пощастило. Точніше нам всім не пощастило проживати в країні безладу і несправедливості.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2018.  |