|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Задачки-головоломки
| |
Newbie |
Дата: Sa, 10.11.2007, 15:08 | Повідомлення № 1 |
Хелпер
| Задачки-головоломки: ________________________________________________________________________ Троє друзів скинулися по 10 гривень, і купили будильник, який коштував 30 гривень. Продавець пригадав, що будильник насправді коштує 25 гр., і послав помічника віддати 5 гривень решти. Помічник віддав їм по гривні, і залишив дві собі. Разом кожний з трьох товаришів заплатив по 9 гривень. 3 х 9 = 27, плюс дві гривні залишив собі помічник, всього 29 гривень. Де ще гривня? ;) Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
filnick |
Дата: Th, 05.02.2009, 17:47 | Повідомлення № 61 |
Мудрий вчитель
| Quote (alpex) Провести через 9 крапок чотири лінії, не відриваючи олівця і не проходячи по одній лінії двічі: Лінії утворять рівнобедрений прямокутний трикутник з вершиною у кутовий точці та бісектрису, проведену з прямого кута до діаметрально протилежної точки.
|
|
| |
GаrDArik |
Дата: Fr, 04.12.2009, 22:28 | Повідомлення № 62 |
Прописаний назавжди
| ДОПОМОЖІТЬ? Я зараз на курсах підвищення прохожу курси CISCO. Оцінювання - через тести. На деякі питання досить важко знайти відповідь. Якщо я кину сюди питання - допоможете відповісти? Можливо, хтось вже проходив такі? Терміново! Ще тиждень(
|
|
| |
НІКОЛЯ |
Дата: Sa, 05.12.2009, 09:44 | Повідомлення № 63 |
Знавець вірусів
| Quote (GаrDArik) Якщо я кину сюди питання - допоможете відповісти? Можливо, хтось вже проходив такі? А що гугле не справиться з подібною задачею
|
|
| |
Комарик |
Дата: Fr, 29.01.2010, 13:11 | Повідомлення № 64 |
Прописаний назавжди
| хто вміє так множити? p.s. я сам у шоці.
|
|
| |
Andrey123q |
Дата: Fr, 29.01.2010, 15:37 | Повідомлення № 65 |
Досвідчений учасник
| Quote (Комарик) хто вміє так множити? да, классный способ умножения! Хотя если такие произведения цифр больше десяти, то правила немного усложняются, например 35*84. Вытекает метод из соображений: ab*cd=(10a+b)*(10c+d)=100*a*c+10(a*d+b*c)+b*d - т.е. сотни: a*c, десятки: a*d+b*c , единицы: b*d Возьму на заметку!
|
|
| |
vkravchuk |
Дата: Fr, 29.01.2010, 16:08 | Повідомлення № 66 |
Новий користувач
| Це є графічне зображення "звичайного" множення в стовпчик. Зверніть увагу, як утворюються кількість одиниць, десятків і сотень в результаті: кількість точок перетину ліній, які відповідають числу одиниць в обох співмножниках дає кількість одиниць в результаті, кількість точок перетину ліній одиниць одного числа та десятків іншого (таких точок дві групи, і при множенні в стовпчик ці числа підписуються одне під одним та додаються) дає кількість десятків у результаті, а кількість точок перетину ліній десятків - дає кількість сотень у результаті. (У прикладі спеціально підібрано числа, при множенні яких не треба враховувати перехід через десяток у відповідному розряді).
|
|
| |
Andrey123q |
Дата: Fr, 29.01.2010, 18:33 | Повідомлення № 67 |
Досвідчений учасник
| Quote (vkravchuk) Це є графічне зображення "звичайного" множення в стовпчик. ну да, тоже о чем писал и я.  Додано (29.01.2010, 18:33) --------------------------------------------- Логический тест Проверьте, обладаете ли вы логическим мышлением (тест нужно распечатать, а потом следовать инструкциям). Если вы справитесь с тестом за 5 минут, у вас потрясающие способности мыслить логически. Если для выполнения теста вам потребуется 10 минут - ваши способности выше среднего. Удачи! Поставьте "1" в черви так, что бы цифра находилась вне других фигур. Если неправильно отрицать, что "мыши любят сыр", поставьте "2" в область, где пересекаются только бубны и пики, иначе впишите "2" там, где только бубны. Если правильно отрицать тот факт, что "семью восемь - пятьдесят шесть", поставьте "3" под "1", иначе впишите "4" в место, где перекрываются бубны, черви и трефы. Если в алфавите буква "Й" ближе к "Ж", чем "К" к "П", поставьте "5" туда, где пересекаются черви и пики, иначе поставьте цифру там, где только пики. Если "все прямоугольники являются квадратами", впишите "6" в область, где перекрываются черви и бубны, иначе поставьте там "7". Известно, что "все тигры полосатые". Если нелогично отрицать, что "все, что не имеет полосок, не является тигром", поставьте "8" там, где только трефы, иначе зачеркните единицу и впишите вместо нее "9". 
|
|
| |
balamut_13 |
Дата: Sa, 30.01.2010, 18:32 | Повідомлення № 68 |
Часто заходить...
| Пропоную лінгвістичну задачу: складіть якнайдовше слово, що складається з літер, які йдуть підряд у алфавіті (кожну літеру можна використовувати лише один раз).
|
|
| |
volodschool2 |
Дата: Sa, 30.01.2010, 22:02 | Повідомлення № 69 |
Досвідчений учасник
| Quote (balamut_13) складіть якнайдовше слово Колись було таке слово АБВГДЕйка . Пам’ятаєте?
|
|
| |
balamut_13 |
Дата: Su, 31.01.2010, 08:51 | Повідомлення № 70 |
Часто заходить...
| Quote (volodschool2) Колись було таке слово АБВГДЕйка . Пам’ятаєте? Пам'ятаю Але в ньому двічі повторюється літера А
|
|
| |
vkravchuk |
Дата: Su, 31.01.2010, 10:09 | Повідомлення № 71 |
Новий користувач
| Quote (balamut_13) складіть якнайдовше слово, що складається з літер, які йдуть підряд у алфавіті Я знайшов тільки два коротких слова: туф або фут
|
|
| |
balamut_13 |
Дата: Su, 31.01.2010, 11:20 | Повідомлення № 72 |
Часто заходить...
| Quote (vkravchuk) Я знайшов тільки два коротких слова: туф або фут Браво! Але мені відоме слово з 5 літер
|
|
| |
Комарик |
Дата: Su, 31.01.2010, 11:52 | Повідомлення № 73 |
Прописаний назавжди
| аґент
|
|
| |
balamut_13 |
Дата: Su, 31.01.2010, 12:46 | Повідомлення № 74 |
Часто заходить...
| На жаль - не прийнятно: використано літери, які в алфавіті не поряд...
|
|
| |
filnick |
Дата: Su, 31.01.2010, 20:16 | Повідомлення № 75 |
Мудрий вчитель
| Quote (balamut_13) Але мені відоме слово з 5 літер А орфографічому словнику це слово відоме?
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |