У цій темі пропоную поділится досвідом, хто як витратив чи планує витрати ці кошти. Не створюю опитування, бо всі і так знають, куди і як можливо вкласти цю сумму, загальнодержавна статистика відома, хоча все змінюється, термін витрати збільшили від 4 до 5 місяців, окремим категоріям громадян дозволили витрачати на сплату вартості ліків, гуртожитків, очікується ще +500 грн за бустерну дозу і т.д. У цьому світлі було б цікаво дізнатися, як розпорядилися еПіддтримкою учасники форуму.
Я старий пірат і не знаю таких слів, як купити білет у кіно або придбати книгу. Так, є Інтернет і будь-що там можливо знайти.
Була думка сходити на Матрицю 4, але переглянувши цей фільм через відомий сервіс, я пожалкував час, на це потрачений. Матрицю 4 не спасають ні набір талановитих акторів, ні спецефекти, ні посилання на перший фільм.
Їздити або літати кудись з метою витратити час і гроші на туристичні заманухи та підчепити новий екслюзивний штам відомого вірусу мене не приваблює. Досвід рідних та знайомих, які зараз хто у лікарні під апаратурою ШВЛ, хто вдома на лікарняному, комусь земля пухом, мене чомусь не приваблює. Хай дурні вчаться на власних помилках. Не хочу собі єпітафію "Він таки злітав на Кіпр під час пандемії".
На концерти і спектаклі також не тягне. Не приваблює мене творчість Бобула, Зіброва, Монатіка та інших Полякових. Винника та інших "молодих вовчиць" я послухаю, коли мені захочеться поблювати. На жаль, я вже ніколи не сходжу на живі виступи Ронниі Джеймса Діо з "Рейнбов", Віктора Цоя з "Кіно", Олександра Градського зі "Скоморохами", Тарью Турунен з "Найтвишем", Михаила Горшенева з "КіШ". Помірковані виконавці вже давно освоїли Інтернет. З великим задоволенням переглянув виступи груп "ДДТ" та "Evanescence".
Але коли побачив, що є можливість сходити на виступ Митця, я не вагався ні хвилини. Людина, яка близька мені за поглядами, національною свідомістю, іронічним сарказмом (даруйте за тавтологію) у відношенні до життя та властолюбців - ні, я не пропущу цей виступ. Оформити квиток через Інтернет зайняло якихось 10 хв. часу. Вартість 490 грн.
Решту з е100 та доплату за бустер витрачу, коли держава вирішить за доцільне оплату більш нагальних потреб.
Я гроші виві на картку моно В моєму селі сходити на концерт нікуди хіба що в клуб, кіна теж немає, про спотрзал мовчу. а вираватися кудись це та ще історія (хазяйство). Хутів купити канцелярії та не встиг, розгребли. Витратив на книги, скористався ріхноманітними акціями в додатку та від видавництв в сумі з знижками вийшло до 2 тис. Нагріб всього потроху, що було на сайтах в наявності. Тоді під новий рік був ажіотаж Мені були цікаві дві книжки, решту в нагрузку для дітей та знайомих Зараз книгарні поповнилися, але грошей вже немає, залишилося 9 грн. Скористався можливістю купив дві якісні книги, які б напевно сумнівався купувати із за ціни
За комуналку вже можна розплатитись "ковідною тисячею". Хто може скористатись цією можливістю. Термін, за який потрібно витратити гроші також збільшено.
"Ковідна тисяча" за комуналку З 14 лютого люди віком від 60 років можуть витрачати кошти "єПідтримки" на оплату комунальних послуг. Також збільшили термін, за який потрібно витратити гроші.Про це повідомив у соцмережах віцепрем'єр, голова Мінцифри Михайло Федоров. Він також зазначив про зміни, внесені у державну програму.
Гроші можна витрачати протягом 9 місяців "Термін, коли ви можете витратити 1 000 гривень, теж збільшився. Уже не 4 місяці, а 9", – наголосив Федоров.Зазначимо, що люди старші за 60 років, на відміну від молодших вакцинованих українців, можуть за 1000 гривень придбати ліки. Також нещодавно уряд дещо розширив державну програму. Отож розраховуватись за медикаменти можуть також інваліди I та ІІ груп. Тисячею з "єПідтримки" можуть розраховуватись підлітки З 7 лютого тисячею за вакцинацію можуть розраховуватись і підлітки віком від 14 до 18 років. Аби оформити виплату, молодим людям потрібно мати зелений сертифікат вакцинації та відкрити рахунок у банку. Куди можна витратити гроші з "єПідтримки":
У сфері культури та освіти (для здобуття дошкільної, позашкільної освіти, заняття у гуртках, секціях, здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, харчування взакладах освіти, проживання в гуртожитках закладів освіти).
У сфері фізичної культури й спорту.
Для здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом.
Для придбання книжок, друкованих ЗМІ, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських товарів.
Люди у віці від 60 років можуть купувати ліки в аптеках та платити за комунальні послуги.
Added (24.03.2022, 23:04) --------------------------------------------- 20:35 / 24.03.2022СПОВІЩЕННЯ ПРО ЗАРАХУВАННЯ ВІД "ЄПІДТРИМКА" НАДХОДЯТЬ ЛИШЕ ВІД БАНКУ - БЕЗ ЖОДНИХ ДОДАТКОВИХ ПОСИЛАНЬ
Сповіщення про зарахування коштів "єПідтримки" надходять лише від банку - без жодних додаткових посилань, за якими треба перейти.Міністерство цифрової трансформації попереджає про шахраїв під час виплати за програмою "єПідтримка".Про це повідомила прес-служба Мінцифри, інформує unian.ua."Отримали повідомлення про виплату "єПідтримки"? Як не потрапити на гачок шахраїв. Якщо ви отримали повідомлення про зарахування коштів "єПідтримки" з проханням перейти за лінком, щоб її отримати, - знайте, що це шахраї. У жодному разі не переходьте за посиланням. Сповіщення про зарахування коштів "єПідтримки" ви отримаєте тільки від вашого банку. Воно не містить жодних посилань, а лише текстову інформацію", - йдеться в повідомлені.У Мінцифри наголосили, що кошти зараховуються автоматично, а перевірити їх ви можете в інтернет-банкінгу.Нагадаємо, Кабінет міністрів запустив спеціальну програму допомоги, яка передбачає виплату по 6500 гривень. Подати заявку можуть жителі територій, де ведуться активні бойові дії, але лише наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ, та ФОП усіх груп.