Якщо це так, то Ваша місцевість Богом не забута - Він її благословив!
Благословил крутиться как белка в колесе, не жить, а выживать. И что здесь хорошего. Петух клюнет - любой завертится. А жить спокойной жизнью учителя с хорошей зарплатой? Это не в той местности.
Благословив, бо дає людям не рибу, а вудку, аби рибу спіймати! Благословив, тому, що люди щось роблять (нехай і тяжко), а не ледарюють, кажучи, що, пішовши на роботу, втратять соціальні пільги.
В місцевій газеті напечатали ось таку статтю "Людмила Петрановская: Мы готовим детей к позавчерашнему миру"
Суперова стаття! Найбільше мені сподобалося от це:
Идея №3: Нужно копить знания и во всем разбираться
Я говорила про «копить деньги», а теперь буду про «копить знания». Человек должен все знать. Ребенок должен все прочитать. «100 книг, которые обязательно должен прочесть ваш ребенок», «100 фильмов, которые обязательно посмотреть». Музеи по списку обязательно, то обязательно, это обязательно. А представление о том, что важно накопить знания, не релевантно вообще в современности.
Объем информации такой, что накопить его невозможно, при этом доступность этой информации такова, что помнить ее нет никакого смысла. Абсолютно нерелевантно. Школа полностью сидит на этом – накопить знания. Широкая образованность, эрудиция 50 лет назад давали конкурентное преимущество, а сейчас единственное, где вы можете это применить – пойти играть в игру в телевизоре.
На самом деле в современном мире – все об этом говорят – гораздо эффективней ориентироваться в море информации, уметь ее добывать, уметь структурировать, уметь различать достоверную информацию и фейк. Где этому учат? Человек сам научится в интернете. Не в школе, не у родителей. Кто-то научится, а кто-то нет.
На самом деле в современном мире – все об этом говорят – гораздо эффективней ориентироваться в море информации, уметь ее добывать, уметь структурировать, уметь различать достоверную информацию и фейк. Где этому учат? Человек сам научится в интернете. Не в школе, не у родителей. Кто-то научится, а кто-то нет.
Ребенок родился - и ему сразу ноут дать, пусть учится сам себе подгузники менять, и кашку готовить, ибо нефиг. Если дожил до 3 лет пусть сам ИДЕТ в садик, ведь там в инете написано как научиться ходить ребенку. Если осилили это, а ведь не каждый доживет до этого, то впереди школа, готовить ребенок умеет, одежду тоже может пошить, пусть идет в школу посмотрит на других выживших детей, там они не будут "слышать" учителя, а будут кидать друг-другу ссылки, что бы научиться. Кстати учить языки необязательно, ведь надо много запоминать, а запоминать не надо, есть гугл переводчик, и ломаный английский (подставить сюда любой другой язык), память ведь развивается сама по себе, без учебы. А критическое мышление у человека развивается само-собой, во время эволюции... "разбирайся, что можно сократить, а что нужно сделать качественно" - например, не выучил те дурных 4 стишка в младшей школе, а нейроны сами собой натренировались, и развили память человеку, ведь все же по эволюции развивается, само-собой... И таких примеров масса. Но, я не спорю есть некоторые моменты которые не нужны, но это тонкая грань.
Кому ти потрібен, якщо не якісно робиш свою роботу?
Код
Идея №3: Нужно копить знания и во всем разбираться
Без базових знань Розібратися в чомусь. Ну і Ну
Код
Идея №5: Нужно стараться, чтобы усердием добиться успеха
Ну власнику Фейсбука все прийшло в сні.
Код
Но, судя по всему, нас отделяет пять, максимум десять лет от очень хорошо работающего синхронного google-переводчика, после чего все эти часы и годы, потраченные на английский язык, будут просто не нужны. Да, google-переводчик не позволит вам никогда читать Шекспира в подлиннике, наслаждаясь, но какой процент вроде бы знающих английский сейчас это делает? А кто-то все равно будет, почему нет.
2000 рік Для чого вчити друк якщо через пару років буде чудове розпізнавання голосу Зараз 2018 рік. Статтю писала людина далека від техніки, математики, фізики.
В місцевій газеті напечатали ось таку статтю "Людмила Петрановская: Мы готовим детей к позавчерашнему миру"
Це беллетристика, вона говорить очевидні речі, і їх "цінність" у тому що саме ці слова ви й хотіли почути. Її "рекомедації" - всього лише витяг з "навичок ХХІ сторіччя". Школа апріорі не може готувати дитину до "завтрашнього дня", адже ніхто нем знає, яким той день буде.
Майстерність не приходить сама по собі, як правило, це результат багаторазового повторення одних і тих же самих примітивних дій. Знання ніколи не мали значної цінності, більш вартою була ерудиція, як тепер модно казати - компетентність, коли ти ці знання міг використати з користю для себе чи оточуючих. Дитина, у більшості випадків, до 16-17 років не знає ким бути і як реалізувати себе у житті, тому саме батьки тим чи іншим чином стимулюють бажання дитини визначитись з подальшим навчанням, не тупо "ламати через коліно", а допомогти у виборі.
Для роздумів. В Австрії крута школа по програмуванню набирає групу жінок на безкоштовне з стипендією. Після 2 років з 28 залишилося 12 (це просто для розуміння як відсіюють).
Цитатаgromko ()
Знання ніколи не мали значної цінності, більш вартою була ерудиція, як тепер модно казати - компетентність, коли ти ці знання міг використати з користю для себе чи оточуючих.
Простіше сказати теорія + практика + інтуіція. І всі три пункти рівноправні.
Мати свою думку не кидаючись в крайності прочитавши якусь статтю Повторюся. А китайці?
Автор, дев'ятнадцятирічна дівчина веб-розробник, Lydia Hallie, більше відома як «the most hardworking, yet most relaxed person» (дуже працьовита але все-таки розслаблена особа) розповідає про те, як сучасному розробнику справлятися з численними потоками вхідної інформації і зберігати мотивацію до саморозвитку.
Після того, як я опублікувала свою попередню статтю про те, як я стала розробником ПЗ в 19 років, сотні людей писали мені приблизно одне й те саме: «Відміннастаття. Я дуже хочу навчитися програмування, але просто не знаю, з чого почати. Це так засмучує і пригнічує, що я втрачаю мотивацію »
Моє завдання: залучити в світ технологій якомога більше людей, тому дуже важливо зосередитися на тих, хто дійсно мотивований, але просто не знає, з чого почати. Сьогодні існує безліч ресурсів, які «навчать вас програмувати». Однак, це не найголовніше, і стаття не про це. Вирішальне значення має те, як ви будуєте своє життя, обробляєте нову інформацію, зберігаєте мотивацію і фокусуєтесь на головному.
«Все це звучить добре, Лідія», скажете мені ви, «але, відчуваю, це ще одна стаття, яка мотивує мене на 10 хвилин, поки я не повернуся до Netflix!» Перш, ніж я почну, хочу, щоб ви зрозуміли, що ви вже круті, хоча б тому, що вирішили навчитися програмувати. Це означає, що ви можете думати на кілька кроків вперед і здатні вийти із зони комфорту, навіть якщо ще не зробили цього!
Якщо вам подобається вивчати щось нове і складне, ви напевне станете хорошим розробником.
Я багато років була наставником і часто чула від своїх підопічних, що їм не вистачає мотивації. Вони фокусувалися на значній цілі, ігноруючи свої невеликі, але все ж дуже важливі поліпшення. Тому їм здавалося, що вони нікуди не рухаються.
Хоча я знала, як важливо пам'ятати про це при отриманні якогось нового вміння, я сама потрапила в цю пастку, коли починала. Я не відчувала якогось прогресу і думала, що все навколо мене все одно залишаються на голову вище. Мені здавалося, що я ніколи не досягну їх рівня.
Ці думки заважали усвідомити, як багато важливих кроків мені вже вдалося зробити. При цьому я писала код з першого разу, і створювала все більш складні додатки. Продовжуючи порівнювати себе з іншими, більш досвідченими людьми, я не могла побачити свій прогрес. І все, про що я могла думати: «я все ще так далека від своєї мети».
Критичний момент в навчанні програмуванню реальний, і щоб впоратися з ним, потрібно докласти зусиль. Це в більшій чи меншій мірі властиво всім початківцям програмістам і я дійсно хочу допомогти вам подолати цей критичний момент. Це не означає, що все насправді так, як вам здається - можливо, все відбувається виключно у вас в голові. Але сказати простіше, ніж зрозуміти це.
Кожен долає цю по-своєму, але я докладніше зупинюся на найпоширеніших проблемах всіх початківців програмістів: як максимально ефективно працювати з новою інформацією та як зберігати мотивацію. Я не збираюся зупинятися на пошуку кращих сайтів, тому що це дуже суб'єктивно.
Закінчуючи навіть відносно невеликий проект, я відчувала таке щастя! Я багато чому навчилася у процесі і мала можливість попрацювати з технологіями, з якими ніколи раніше не працювала.
Ефективнаробота з новою інформацією
Всі ми різні, і по-різному засвоюємо інформацію. Так, я говорю як Капітан Очевидність, але це не настільки очевидно, як може здатися. Перш, ніж навчитися кодіть, вам доведеться навчитися вчитися.
Скоро ви дізнаєтеся (або, можливо, вже дізналися), що є два типи загальнодоступних інформаційних ресурсів: онлайн-курси і документація. Однак, якщо ви не надлюдина, то просто не запам'ятаєте всю інформацію, переглядаючи курси (навіть не через труднощі з концентрацією уваги, а через те, що вони бувають відверто нудними) або читаючи текст.
Відчувати себе втраченим і заплутатися під час перегляду курсів або читання документації - нормально, кожен долає цю на початку свого шляху. Розробники з працею можуть навчити програмуванню людей, які не дуже в цьому розбираються, не вдаючись до нудним розпливчастим термінам (так-так, це я про вас, Stack Overflow!).
Не важливо, наскільки на вашу думку ви круті, не пропускайте основи. Завжди починайте вчити мову з самого початку і нічого не упускайте. База дуже важлива, і ви обов'язково пошкодуєте про те, що не приділили їй достатньо уваги! Звичайно, завжди можна погуглити, але це тільки сповільнить вашу роботу. Читаючи документацію, починайте з першої сторінки (або з 1.1 в деяких випадках). Комусь це може здатися марною тратою часу, але повірте мені: це не так. Приділяйте увагу всім деталям і в майбутньому ви будете собі вдячні!
Якщо вам важко зрозуміти основи, розслабтеся! Все буде в порядку. Те, як вам зараз важко, ніяк не впливає, наскільки класні ви будете потім.
Кожні 10 хвилин або після кожного прочитаного абзацу поясніть своїми словами, що ви тільки що дізналися. Це може бути досить важко, але скоро ви зрозумієте, які частини ви засвоїли не до кінця. Кращий спосіб вивчити щось: пояснити це комусь іншому, навіть якщо поруч нікого немає!
Уявіть, що ви пояснюєте цю тему комусь іншому, і як тільки зрозумієте, що ні засвоюєте якусь частину, розберіться в ній і запишіть відповідь! Поки будете писати, ви ще раз гарненько обдумаєте інформацію, і тоді її буде легше запам'ятати.
Не просто слухайте курси і читайте документацію: активно користуйтеся новою інформацією в своїх проектах. Впроваджуйте все, чого ви навчилися, навіть якщо це здається вам незначним! Це не так просто, як може здатися, а іноді і досить неприємно, але тільки так ви зрозумієте, що все робите правильно. Розвивати свої навички потрібно в тому числі і на практиці! Повірте, ви будете ставати краще з кожною спробою, навіть якщо не усвідомлюєте цього!
Збереження мотивації
Мене часто запитують, як я змушувала себе писати так багато кожен день. Треба сказати, що мені було потрібно якийсь час, щоб сформулювати, що творилося тоді у мене в голові.
Ми всі любимо грати, не важливо в які ігри. Ігри приносять миттєве задоволення, дозволяють відчувати себе успішним від незначних досягнень. Це ідеальна формула мотивації! Я змогла отримати її в процесі програмування. І це набагато простіше, ніж вам здається.
Ставте собі досяжні цілі. Чи не тому, що ви не прагнете розвиватися, навпаки - тому що ви прагнете розвиватися. Складіть список справ, які ви хочете завершити сьогодні. Може бути, прочитати одну сторінку, переглянути один курс або написати 10 рядків коду. Завершивши свій список, ви відчуєте себе задоволеним і впевненим у своєму успіху. Що звучить краще: «я зробив все, що планував на сьогодні» або «я сьогодні пройшов тільки 2% курсу»? До того ж, навіть якщо ви всього лише прочитали одну сторінку або зробили одне поле введення, це все одно неймовірно важливо усвідомити. Миттєве заохочення!
Постійно нагадуйте собі, як далеко ви просунулися. Це може здатися досить важким, тому що прогрес часто залишається непоміченим. Ви не можете постійно бачити своє зростання, але повірте, якщо ви пишете код кожен день (хоча б трохи), він стає краще.
Хороший спосіб - вести щоденник. Опишіть в одному реченні, з якою проблемою ви зіткнулися сьогодні, і перечитайте через місяць. Є дуже, дуже велика ймовірність, що для вас уже більше не буде існувати такої проблеми! Ви побачите, наскільки сильно виросли за цей час.
Працюйте над особистим проектом, в якому ви дійсно зацікавлені! Чи не над одним з мільйона в списку справ, але над тим, який ви дійсно хотіли б зробити. Я не маю на увазі автомобіль з автопілотом або особистого робота-кухаря, виберіть щось поменше. Освіжіть макет сайту або напишіть маленьку гру. Ви помітите, що мотивація закінчити ці справи буде набагато вище. А коли проект буде завершений, вам буде, що показати, адже ви вже щось зробили!
Зрозумійте, що ви набагато краще, ніж самі думаєте. Це називається синдром самозванця. Вам може здаватися, що люди навколо знають і вміють набагато більше вас, але це неправда. Я не втомлюся повторювати: ви станете хорошим розробником, якщо продовжите інтенсивно працювати. Ви вже довели, що можете кодувати, завдяки тому, що досить мотивовані щоб вчитися цьому, у вас все в порядку.
Речі, про які завжди варто пам'ятати
Ніколи не порівнюйте себе з іншими розробниками. Досить банальний, але дуже важливий рада. Не порівнюйте свою версію першого рівня з чиєїсь версією двадцятого рівня. Ви доберетеся до них набагато швидше, ніж думаєте! Я помістила це фото вище, тому що знаю, що злякалася б, побачивши її 4 місяці тому. Сьогодні я просто сміюся над нею і навіть можу зауважити деякі помилки, які я допустила!
Ви набагато успішніші, ніж думаєте. Ви ростете кожен раз, коли вчіться або практикуєтеся. Просто прийміть це (я знаю, що це складно).
Ви не самотні, всі долають труднощі спочатку, і це не означає, що ви поганий програміст. Те, що ви зараз відчуваєте - нормально, це просто частина навчального процесу. Скоро ви зможете озирнутися назад на цей період і погодитися зі мною!
Якщо у вас є можливість, спробуйте знайти наставника. У мене був наставник, про який я тільки могла мріяти, і я готова стати вашим, якщо забажаєте. Добре, коли ви можете швидко когось запитати і збагатитися мотивацією, це безсумнівно допоможе подолати перші перешкоди.
[admin]Колеги, я часто читаю в "Бесідці" дуже цікаві думки по тим чи іншим питаннням. Було б правильніше, якби різні думки виокремлювати в різні теми, а то коли приходиться щось знайти, то в "Бесідці" можна голову перевернути. Прошу, не жалійте 1-2 хвилини часу, створюйте теми по розділах. Чим більше тем, тим краща структурованість форуму.[/admin]
Цитата DPV ()В місцевій газеті напечатали ось таку статтю "Людмила Петрановская: Мы готовим детей к позавчерашнему миру" Це беллетристика, вона говорить очевидні речі, і їх "цінність" у тому що саме ці слова ви й хотіли почути. Її "рекомедації" - всього лише витяг з "навичок ХХІ сторіччя". Школа апріорі не може готувати дитину до "завтрашнього дня", адже ніхто нем знає, яким той день буде.
Цитатаswetikccc ()
Мати свою думку не кидаючись в крайності прочитавши якусь статтю
Виклавши цей матеріал - 1. Я хотів почути думку форумчан. 2. Показати - це газета, стаття з Інтернету, на основі чого формується "світогляд", тих хто не має Інтернету, яке ставленя, і які висновки будуть зроблені про школу взагалі і про вчителів?