Пт, 10.02.2012, 19:28
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво
Сторінка 3 з 5«12345»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.8 Тестуючі системи » Методика тестування, набори тестових питань... (Шановні колеги! Поговоримо про методику тестування та ...)
Методика тестування, набори тестових питань...
Ковшун Дата: Чт, 08.11.2007, 18:20 | Повідомлення № 1
Адмін
Група: Адміністратори
Нагороди: 1
Шановні колеги!!!
Ми вже багато говорили про різні тестуючі системи.
Пропоную обговорити питання про методику проведення тестування.
Поділіться досвідом роботи з цього питання!
Тести з яких предметів Ви вже маєте у своєму розпорядженні?

Рекомендуємо завантажити матеріал по методиці створення тестів: Завантажити!
Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Відредаговано: WWW - Чт, 05.06.2008, 23:57
Yura_Shrol Дата: Пт, 14.03.2008, 14:39 | Повідомлення № 31
Знаток супутникового інету
Група: VIP-користувачі
Колись більш досвідчений вчитель розказував мені молодому. Для того щоб підібрати час на виконання завдання вчитель повинен виконати це завдання сам, помножити отриманий час на три і саме за такий час з цим завданням повинен справитися учень.
oleg_teacher Дата: Пт, 14.03.2008, 15:00 | Повідомлення № 32
Любитель дискутувати
Нагороди: 0
Quote (Yura_Shrol)
Для того щоб підібрати час на виконання завдання вчитель повинен виконати це завдання сам, помножити отриманий час на три і саме за такий час з цим завданням повинен справитися учень.

Але додаткові завдання мусиш мати завжди!!!
dpi Дата: Пт, 14.03.2008, 15:07 | Повідомлення № 33
Досвідчений вчитель
Помогите найти систему тестирования программ, написанных на С++ или паскале под Windows
Sasyk Дата: Пт, 14.03.2008, 15:12 | Повідомлення № 34
знаток тестуючих систем
Quote (Ковшун)
Чи завжди Ви їх використовуєте для перевірки засвоєння програмового матеріалу?

Використовую майже завжди... Тим більше що тестуюча система, якою я користуюся майже нічим мене не обмежує... можу перетворювати та підлаштовувати навіть практичні завдання...
Тому від цього не відмовляюся... це й час економить і дає максимально обєктивну оцінку...
Та й учні можуть ще раз повторити пройдений на уроці (чи на попередніх уроках) матеріал...
anton_k Дата: Пт, 14.03.2008, 19:03 | Повідомлення № 35
Часто заходить...
Група: Кандидати в VIP
Quote (Ковшун)
На рахунок того, чи є в МОНУ така людина, не знаю!!!
А чи потрібна вона.
Мова йде про розробку і використання тестів у навчальному процесі.

Мабуть в цій гілці форуму моєї котячої пики ще не було.
Отже, щодо людини в МОНУ по тестах, то скажу більше. По тестах є навіть не людина, а цілий відділ в Інституті засобів навчання (мабуть зараз він якось інакше називається, але в Києві його називають «Інститут Бикова»). Так от, там куча народу вивчає питання: коли тестувати? як тестувати? Які запитання і т.д.
Мабуть у них вже мають бути якісь рекомендації. Хто бачив відгукніться.

Додано (14.03.2008, 20:03)
---------------------------------------------

Quote (dpi)
Помогите найти систему тестирования программ, написанных на С++ или паскале под Windows

Кілька разів довелося бути на ЕКОСОФТІ (це такий щорічний чемпіонат серед учнів та студентів щодо розробки ПЗ), так там такого добра сила силенна. Інше запитання про можливості програм,тощо
Yura_Shrol Дата: Ср, 19.03.2008, 20:59 | Повідомлення № 36
Знаток супутникового інету
Все таки, якою шкалою (відсоток-оцінка) слід користуватися при проведенні тестів? Рекомендованою міністерством (наказ № 341 МОН України від 25.04.2001 р) чи більш рівномірною. Розумію, що треба міністерською, але ж тоді результати стануть ще більше невтішними. Коли користувався Ассістом питання не виникало, тому, що нічого змінити не можна було. Тепер переходжу на МіфТест і тому вагаюся.
Порадьте хто якою шкалою користується.
ViktoriaK Дата: Пн, 21.04.2008, 10:08 | Повідомлення № 37
Я тут недавно...
Quote (Sasyk)
Чи завжди Ви їх використовуєте для перевірки засвоєння програмового матеріалу?

Завжди! Дітям більше подобається, та й перевірка займає менше часу, а з компют. тестуванням й перевіряти не потрібно!

Varkan Дата: Пн, 21.04.2008, 10:21 | Повідомлення № 38
Викладач ВУЗу
Quote (ViktoriaK)
Завжди! Дітям більше подобається, та й перевірка займає менше часу, а з компют. тестуванням й перевіряти не потрібно!

На мою думку тестовий контроль тра компонувати з іншими видами.
ViktoriaK Дата: Пн, 21.04.2008, 11:35 | Повідомлення № 39
Я тут недавно...
Тести бувають різних видів!
Махновець_Ігор Дата: Сб, 03.05.2008, 01:48 | Повідомлення № 40
Адмін
Група: Адміністратори
Нагороди: 11
в залежності який тип уроку такі і завдання треба підбирати на тести.
Irina_Mix007 Дата: Вт, 24.02.2009, 20:07 | Повідомлення № 41
Я тут недавно...
Група: Кандидати в VIP
Quote (Ковальчук_Олександр)
в test-w2 для проходження теми "Тематична атестація Excel" виділяється 15 хвилин, а питань аж 50

так, але це тільки база із 50 питань, ви можете відредагувати кількість питань і час. Звичайно, спочатку переглядаю сама, корегую. На уроках test-w2 подобається і дітям і мені (є час журнал записати).
swetikccc Дата: Ср, 25.02.2009, 09:16 | Повідомлення № 42
Ветеран спілкування
Нагороди: 8
Quote (Newbie)
Нехай прибутковий податок 13% вираховується із суми заробітку (комірка Н7) за таких умов: менше 185 грн. - 8%; більше 185 грн. - 13 % з усієї суми. Якою має бути формула для цього випадку?

А коли 185 грн і одна копійка ;) ?
salal Дата: Сб, 21.03.2009, 20:59 | Повідомлення № 43
Прописаний назавжди
Нагороди: 2
Що стосується технологічної складової інформатики (Windows, Word, Excel, Access, PowerPoint, Internet), то в ній основним контролюючим прийомом повинні бути не тести, а вправи, що виконуються кожним учнем після вивчення кожного параграфу теми, і які повинні обов'язково перевірятися і оцінюватися вчителем. Вправи повинні максимально охоплювати як знання, які надає матеріал параграфу так і вміння виконувати певні прийоми, пов'язані з ними.
Що стосується інших тем, наприклад, "Інформатика та інформація", "Алгоритмізація та програмування", то тут тести можуть бути досить корисними як для підсумкового контролю знань учнів з метої виставлення оцінки, так і для самоконтролю учнів після вивчення нового матеріалу.
Що стосується якості тестів, то, на жаль, вона вимагає багато часу та досить серйозної підготовки. Відсоткова оцінка по кількості правильних відповідей в загальному випадку не зовсім відповідає фактичному рівню знань учня, бо не враховує характер та рівень складності різних запитань.
NatVovk Дата: Нд, 22.03.2009, 09:05 | Повідомлення № 44
Гол. ред. "Інформатики"
Група: Друзі форуму
Quote (salal)
Що стосується якості тестів, то, на жаль, вона вимагає багато часу та досить серйозної підготовки. Відсоткова оцінка по кількості правильних відповідей в загальному випадку не зовсім відповідає фактичному рівню знань учня, бо не враховує характер та рівень складності різних запитань

Правильно! Тому я для своїх студентів використовую ьланковий тестовий контроль, де розділені запитання на рейтинги за складністю, тоді й оцінювати можна майже автоматично. Але тести — це обов’язковий рітуал перед виконанням практичних завдань. Практика — це головне.
mouse Дата: Чт, 09.04.2009, 17:35 | Повідомлення № 45
Досвідчений учасник
Група: Друзі форуму
Нагороди: 2
Маю ідею.
Якщо з теми скласти (для тематичної) припустимо 100-150 питань (числа для прикладу). Розділити їх на категорії: прості - 1 бал, середні - 2 бали, складні - 3 бали (категорій можна і більше, і менше).
Але при тестуванні програма вибирає з кожної категорії, наприклад, по 10 питань (для нашого випадку маємо вже 30 питань для учня). Час тестування дорівнює 20-30 хв.
Який результат ми хочемо досягти?
Діти прочитають головні теоретичні стовпи теми (думаю, що 150 питань для цього достатньо, ніхто не заважає збільшити). Об*єктивність зросте. Час на тестування, його важкість для дитини безпосередньо за ПК зменшиться..

Звичайно, для вчителя скласти 150 питань з теми - справа не "десяти" хвилин. Але мета - не формально перевірити і поставити оцінку, а реально дослідити рівень знань дітей. Виявити хто найкращий, хто не засвоїв тему тощо.
Хотілось би почути думки та враження...

Форум інформатиків » РОЗДІЛ I: ІНФОРМАТИКА, ПРОБЛЕМИ, ОБГОВОРЕННЯ, ВИРІШЕННЯ » 1.8 Тестуючі системи » Методика тестування, набори тестових питань... (Шановні колеги! Поговоримо про методику тестування та ...)
Сторінка 3 з 5«12345»
Пошук:

© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz