Ср, 20.09.2017, 06:54
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 14 з 17«12121314151617»
Модератор форуму: Ktara, Bandalak, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.6 Пропозиції видавництва "Деол" - СПД Глинський » Вибираємо мову програмування і візуальне середовище (Вибираємо мову програмування і візуальне середовище)
Вибираємо мову програмування і візуальне середовище
Виберіть мову програмування і візуальне середовище для 11 класу
1.1. Pascal (for Windows) i Delphi[ 28 ][51.85%]
2.2. Free Pascal i Lazarus[ 4 ][7.41%]
3.3. Visual Basic (в MS Office)[ 8 ][14.81%]
4.4. Visual Basic .NET (у MS Visual Studio)[ 3 ][5.56%]
5.5. C# (у MS Visual Studio) тощо[ 10 ][18.52%]
6.6. Інше[ 1 ][1.85%]
Усього відповідей: 54
Глинський__Ярослав Дата: Вт, 22.06.2010, 23:46 | Повідомлення № 1
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Не вдаючись у дискусії щодо методичної доцільності використання блок-схем, НАМ, Java та всякої екзотики, прошу висловити побажання щодо мови програмування і візуального середовища для курсу інформатики в 11-му класі (нова програма) і бажано обгрунтуйте його.

Усю шкільну нову програму можна шикарно виконати у Visual Basic в MS Office. Тільки уявіть, відкриваєте MS Word чи Excell 2003, 2007 чи 2010, переходите в редактор Visual Basic і розв'язуєте будь-яку задачу курсу. Переваги - все дуже просто. Не виникають проблеми з ліцензіями. Доступний вдома кожному учню. Недоліки також є, але вони блідніють перед перевагами. Тому я голосую за п.3 (жалко що не понумерував).

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

swetikccc Дата: Сб, 07.08.2010, 10:02 | Повідомлення № 196
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3855
Нагороди: 24
Рейтинг: 341
Встаеновив MS Visual Studio 2010 рус, для тих хто читаэ мови підтримані нею питання вирішене. :)
Сподобалася закладочка навчання на прикладах
alex Дата: Сб, 07.08.2010, 13:36 | Повідомлення № 197
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (LVV)
Олимпиады ведь для избранных. Быдло, с одним часом информатики в неделю, в них не участвует.

Для чого ж так спотворювати висказане п. Пасіховим.
Спортивні олімпіади теж проводяться для обраних, тих хто досяг відмінних результатів.
І ніхто бидлом тих, хто навіть фізкультурою не займається не називає .
Існування єдиної не зовсім хорошої програми, яка розрахована на середньостатистичного учня,
обмежує розвиток тих хто дійсно може розвиватись. При совдепії уже старалися виховати
особливий тип людини " радянську людину". Що в підсумку отримали ми бачили.

Іменно казарменний підхід до вивчення основ наук в школі і призводить
до биделізму.

Відредаговано: alex - Сб, 07.08.2010, 13:38
LVV Дата: Сб, 07.08.2010, 20:24 | Повідомлення № 198
Прописаний назавжди
Повідомлень: 414
Нагороди: 5
Рейтинг: 107
Quote (alex)
При совдепії уже старалися виховати особливий тип людини " радянську людину". Що в підсумку отримали ми бачили.

При совдепії,доречі, Радянська наука і освіта була на передових позиціях, а не так, як зараз в Україні, яка за розвитком знаходиться на якомусь там 143 місці (а на 142-ма Гондурас) .
Та я не за совдепію. Я за якісну загальну освіту для усіх бажаючих, а не для обраних. Чим завинив учень, у якого інформатика - одна година на тиждень? І чим заслужив учень чотири-п'ять годин на тиждень? Виявляється в наш час усе залежить навіть не від МОН (воно давно цей процес "демократизувало" - тобто пустило на самотік) а від директора та вчителя, які не завжди є творчими і думаючими... і кількість талановитих і думаючих дітей у школі не відіграє тут ніякої ролі.

А перед Пасіховим, я вибачаюсь, якщо чимось образив. Просто він у повідомлені № 190 спотворив мої вислови щодо відсутності системи в освіті (зокрема в інформатиці) , от і я дещо спотворив у відношенні оліпіад... і "слухняних" вчителів...

Додано (07.08.2010, 19:24)
---------------------------------------------

Quote (swetikccc)
Встаеновив MS Visual Studio 2010 рус

Дайте ссылочку, пожалуйста. Я использую MS Visual Studio 2008 Exspress Edition Rus.
Но справочная система (использование локального MSDN) там, по моему инению, очень неудобна. Я частенько прибегаю к справке MS Visual Studio 2003 Standard. Там всё гораздо доходчивее. Хотелось бі посмотреть как в Studio 2010 єто сделано.

Відредаговано: LVV - Сб, 07.08.2010, 20:28
Ковальчук_Олександр Дата: Сб, 07.08.2010, 21:33 | Повідомлення № 199
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3621
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
LVV, тут
gromko Дата: Сб, 07.08.2010, 22:34 | Повідомлення № 200
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Quote (LVV)
При совдепії,доречі, Радянська наука і освіта була на передових позиціях

И при СССР наука не была на "передовых" позициях - была только демагогия для своего народа. Да, не спорю, были самородки, одаренные личности, но государственная машина перемалывала их. А так - атомная бомба - по шпионским сводкам, ракеты - по работам В. фон Брауна, самый популярный автомобиль - старенький "Фиат", компьютеры, со второй половины 60-ых - перелицованые IBM. Хотя бы посмотреть количество нобелевских лауреатов - у "них" человек оценивается по роботе, у нас - по связям (простите за лирическое отступление).

Щодо шкільної інформатики, то маю "крамольну" думку - а чи потрібна інформатика, як окремий предмет навчального плану, у своєму теперішньому стані? Одна година протягом трьох років (9-11 класи) - 105 годин. Для порівняння в середині 90-их - 10-11 класи (по дві години, "машинний" варіант) - 136 годин.

alex Дата: Сб, 07.08.2010, 22:46 | Повідомлення № 201
Активний учасник
Повідомлень: 586
Нагороди: 1
Рейтинг: 17
Quote (gromko)
И при СССР наука не была на "передовых" позициях - была только демагогия для своего народа.

Згоден на 1000 %

Quote (gromko)
Щодо шкільної інформатики, то маю "крамольну" думку - а чи потрібна інформатика, як окремий предмет навчального плану, у своєму теперішньому стані?

І в цьому підтримую. Якщо робити погано то краще не робити взагалі.

PS.Пробував кілька разів зайти на сайт міністерства освіти Vstup.info.
Напевно його роботу забезпечують ті , хто вчився у відповідності з міністерськими програмами. ;)

Відредаговано: alex - Нд, 08.08.2010, 09:19
Ковшун Дата: Пн, 09.08.2010, 17:47 | Повідомлення № 202
Досвідчений учасник
Повідомлень: 1462
Нагороди: 1
Рейтинг: 25
Quote (alex)
І в цьому підтримую. Якщо робити погано то краще не робити взагалі.

Погоджуюсь, але давайте бути оптимістами і надіятись на краще!

Quote (alex)
PS.Пробував кілька разів зайти на сайт міністерства освіти Vstup.info.
Напевно його роботу забезпечують ті , хто вчився у відповідності з міністерськими програмами. ;)

Це точно! ;)
gromko Дата: Пн, 09.08.2010, 18:37 | Повідомлення № 203
Лінуксоїд
Повідомлень: 2524
Нагороди: 25
Рейтинг: 325
Quote (alex)
Пробував кілька разів зайти на сайт міністерства освіти Vstup.info. Напевно його роботу забезпечують ті , хто вчився у відповідності з міністерськими програмами.

Не варто гудити адміністраторів того сайту - який сайт витримає таку кількість запитів від абітурієнтів (заходять не тільки з ПК, а й з мобільників), зі сторони це схоже на DDoS-атаку (про що подумали в МОНУ й в СБУ), але треба було просто більш потужний сервер поставити.
Глинський__Ярослав Дата: Вт, 07.09.2010, 22:47 | Повідомлення № 204
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Прошу бажаючих продовжити обговорення теми саме тут.
Прошу продовжити тут голосування.
vladyka Дата: Вт, 01.02.2011, 23:21 | Повідомлення № 205
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Бачу, тема померла... Надіюсь, що хтось, все ж таки сюди зайде. У мене до вас прохання, шановні інформатики. Я на сайті його вже писав, але не отримав відповіді. Я пишу дипломну роботу по темі "Розвиток інтелектуальних умінь учнів при вивченні основ ООП". В окремих питаннях потрібно розповісти про особливості використання Visual Basic 6 для навчання учнів ООП, про формування інтелектуальних умінь засобами VB6, а також порівняти VB6 із Delphi (питання стоїть про вибір середовища для школи). Чи не підкажете ресурси, де можна почитати компетентні статті? Чи, можливо, ви підкажете якусь інформацію?
Глинський__Ярослав Дата: Ср, 02.02.2011, 00:14 | Повідомлення № 206
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Що Ви розумієте під ООП? З одних позицій робота з елементами керування на формі - це вже ООП. З інших ООП починається лише тоді, коли користувач створює власні класи, ієрархії класів, реально використовує інкапсуляцію, наслідування і поліморфізм у власних кодах, а не користується готовими класами у візуальному середовищі. Без відповіді на це питання ми не просунемося далі.

Додано (01.02.2011, 23:14)
---------------------------------------------
Якщо Ви хочете порівнювати VB6 i Delphi (для школи), то це невдячне завдання. По перше, оба продукти захищені ліцензіями і не можуть використовуватися в школі. По друге, оба продукти дуже старі і сьогодні просто вийшли з моди. У першому повідомленні я писав, що перспективним для школи може бути використання Visual Basic у варіанті VBA (див. перше повідомлення). ПЕрспективним є Visual Basic .NET у різних середовищах Visual Studio (VS) від 2003 до 2010. ВУзи отримали майкрософтівську ліцензію на VS 2008. Студенти в захваті. Ефективність навчання висока (вища, ніж була на Delphi). ВАжливо те, що працювати легше (відпочиваєш, а невтомлюєшся). Компілятор виловлює помилки відразу і толково пояснює, як їх виправити. ТОму краще чуть поміняйте тему. Замість VB6 напишіть просто VB, а під ним можете розуміти і VBA і VB .NET і VB6. Тема Вашої дипломної роботи "Розвиток інтелектуальних умінь учнів при вивченні основ ООП" вимагає творчого підходу. Боюсь, що Вам буде складно знайти готовий матеріал, але шукайте, він має бути, може не росіських ресурсах. Заодно зробите дисертацію для свого керівника. Якщо знайдете, напишіть що знайшли. Ми за Вас будемо вболівати.

Відредаговано: Глинський__Ярослав - Ср, 02.02.2011, 00:16
SLKuty Дата: Ср, 02.02.2011, 12:25 | Повідомлення № 207
Монтажер
Повідомлень: 805
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
На обласній олімпіаді з інформатики дозволили використовувати Дельфі тільки в консольному режимі, а це майже той самий Паскаль. І для чого я вчив дітей властивості компонентів, якщо їх не можна використовувати? Заставляють дітей користуватися лопатою в той час коли вже давно і снує екскаватор.

Відредаговано: SLKuty - Ср, 02.02.2011, 12:42
Глинський__Ярослав Дата: Ср, 02.02.2011, 22:51 | Повідомлення № 208
Видавець посібників
Повідомлень: 347
Нагороди: 3
Рейтинг: 25
Чим швидше ми повикидаємо лопати, тим буде краще і цікавіше для дітей.
Quote (SLKuty)
І для чого я вчив дітей властивості компонентів, якщо їх не можна використовувати?

Надіюсь учням це сподобалось більше, ніж робота в консольному режимі.
vladyka Дата: Ср, 02.02.2011, 23:52 | Повідомлення № 209
Новий користувач
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (SLKuty)
Якщо Ви хочете порівнювати VB6 i Delphi (для школи), то це невдячне завдання. По перше, оба продукти захищені ліцензіями і не можуть використовуватися в школі. По друге, оба продукти дуже старі і сьогодні просто вийшли з моди. У першому повідомленні я писав, що перспективним для школи може бути використання Visual Basic у варіанті VBA (див. перше повідомлення). ПЕрспективним є Visual Basic .NET у різних середовищах Visual Studio (VS) від 2003 до 2010. ВУзи отримали майкрософтівську ліцензію на VS 2008. Студенти в захваті. Ефективність навчання висока (вища, ніж була на Delphi). ВАжливо те, що працювати легше (відпочиваєш, а невтомлюєшся). Компілятор виловлює помилки відразу і толково пояснює, як їх виправити. ТОму краще чуть поміняйте тему. Замість VB6 напишіть просто VB, а під ним можете розуміти і VBA і VB .NET і VB6. Тема Вашої дипломної роботи "Розвиток інтелектуальних умінь учнів при вивченні основ ООП" вимагає творчого підходу. Боюсь, що Вам буде складно знайти готовий матеріал, але шукайте, він має бути, може не росіських ресурсах. Заодно зробите дисертацію для свого керівника. Якщо знайдете, напишіть що знайшли. Ми за Вас будемо вболівати.

Дякую за відповідь. Чому VB6 і Delphi? Тому що ми їх вивчали в університеті.
Так, у питанні можна розглянути не конкретно ВБ6, а взагалі ВБ, проте все рівно інформації майже нема. Тому буду дуже вдячний учасникам форуму за будь-які матеріали по VB...

serbor Дата: Чт, 03.02.2011, 00:20 | Повідомлення № 210
Наполегливий учасник
Повідомлень: 946
Нагороди: 2
Рейтинг: 46
Quote (vladyka)
Чому VB6 і Delphi? Тому що ми їх вивчали в університеті

Вот так делают некоторые преподаватели. Что изучал в университете, то еще 20 лет будет преподавать своим ученикам.
vladyka, а самому расти над собой слабо? Оценивать реалии и самообразовываться вас не учили в университете?
Форум інформатиків » РОЗДІЛ ІІ: ЛІТЕРАТУРА З ІНФОРМАТИКИ » 2.6 Пропозиції видавництва "Деол" - СПД Глинський » Вибираємо мову програмування і візуальне середовище (Вибираємо мову програмування і візуальне середовище)
Сторінка 14 з 17«12121314151617»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.