|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Вибираємо мову програмування і візуальне середовище | |
| |
| Глинський__Ярослав |
Дата: Вт, 22.06.2010, 21:46 | Повідомлення № 1 |
|
Видавець посібників
Група: Друзі форуму
| Не вдаючись у дискусії щодо методичної доцільності використання блок-схем, НАМ, Java та всякої екзотики, прошу висловити побажання щодо мови програмування і візуального середовища для курсу інформатики в 11-му класі (нова програма) і бажано обгрунтуйте його. Усю шкільну нову програму можна шикарно виконати у Visual Basic в MS Office. Тільки уявіть, відкриваєте MS Word чи Excell 2003, 2007 чи 2010, переходите в редактор Visual Basic і розв'язуєте будь-яку задачу курсу. Переваги - все дуже просто. Не виникають проблеми з ліцензіями. Доступний вдома кожному учню. Недоліки також є, але вони блідніють перед перевагами. Тому я голосую за п.3 (жалко що не понумерував). Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| Глинський__Ярослав |
Дата: Пн, 12.07.2010, 07:28 | Повідомлення № 166 |
|
Видавець посібників
| Quote (gromko) "Візуальне" програмування у запропонованому вигляді є значно простішим ніж звичне Правильніше сказати - набагато цікавіше і вмотивоване.
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 12.07.2010, 09:41 | Повідомлення № 167 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (zava) А як ви пропонуєте зробити -32 години? Я думаю, надо рассматривать не как втиснуть 11 и 12 класс в 32 часа, а перекроить 10, 11 и 12 и втиснуть их в 64 часа. Жаль, конечно учебники для 10 класса уже сделаны. Но я думаю, если суждено терять часы, то часам 10 класса тоже следует подвинуться.
|
|
| | |
| skif |
Дата: Пн, 12.07.2010, 10:12 | Повідомлення № 168 |
|
Часто заходить...
Група: Кандидати в VIP
| Quote (Ковальчук_Олександр) моральноустарівшого середовища Турбо Паскаль і т.д. Хоча особисто я кілька останніх років використовував Pascal ABC і був ним повністю задоволений. "Середовище Pascal ABC призначене виключно для цілей навчання і писати на ній реальні програми, взагалі кажучи, не можна. Хоч би тому, що компілятор Pascal ABC є компілятором переднього плану (front-end), а це означає, що він не генерує виконуваний код у вигляді .exe-файла, а створює в результаті компіляції дерево програми в пам'яті, яке потім виконується за допомогою вбудованого інтерпретатора. У результаті, швидкість роботи програми приблизно в 20 разів повільніша за швидкість роботи цієї ж програми, що відкомпілювалася в середовищі Borland Pascal, і в 50 разів повільніше за цю програму, що відкомпілювалася в середовищі Borland Delphi. Але, ось для початківців, Pascal ABC разом зі своєю досить солідною російськомовною (що важливо для новачків) довідковою системою, може бути дуже і дуже корисним." - знайшов в неті про це середовище. Сам перший рік працював в швидкому Бейсику, другий рік в досівському паскалі 7.0, чомусь в ABC деякі програми не працюють, на відміну від надійного класичного Паскаля
|
|
| | |
| volevikt |
Дата: Пн, 12.07.2010, 10:17 | Повідомлення № 169 |
|
Перспективна вчителька
Група: Модератори
| 12 сторінок обговорення - і кожен залишиться при своїй думці. Думаю, що ці дебати ні до чого не приведуть. Якщо вчитель має стійке переконання щодо вивчення тієї чи іншої мови програмування, то жодне обговорення не переконає його в протилежному. Це чітко прослідковується у повідомленнях цієї гілки.
|
|
| | |
| Глинський__Ярослав |
Дата: Пн, 12.07.2010, 10:42 | Повідомлення № 170 |
|
Видавець посібників
| Пропоную називати це першим етапом обговорення. Пропоную також повернутися до цієї теми в кінці серпня, на початку вересня. Вчителі повернуться з відпусток, прочитають повідомлення і скажуть свою думку. Всім бажаю хорошого літнього відпочинку.
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пн, 12.07.2010, 19:37 | Повідомлення № 171 |
|
Ветеран спілкування
Група: VIP-користувачі
| Free Pascal и Lazarus: Учебник по программированию http://www.altlinux.org/Books:FreePascal
|
|
| | |
| alex |
Дата: Пн, 12.07.2010, 19:43 | Повідомлення № 172 |
|
Активний учасник
| Quote (Ковальчук_Олександр) готувати олімпіадників має спеціально підготовлений вчитель з району, якому за цю роботу платитимуть гроші, Про гроші зрозуміло. Взагальному випадку ніхто платити не буде. А премія в 200 гривен настільки велике матеріальне заохочення, що виникає боязнь її не відпрацювати. Більш важлива друга проблема пошуку спеціально підготовленого вчителя. Хто і де його буде готувати та як буде в дипломі називатись ця спеціальність? Як будуть приймати участь в підготовці до олімпіад учні , що проживають на відстані 40-50 км від учителя?
Відредаговано: alex - Пн, 12.07.2010, 19:45 |
|
| | |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Пн, 12.07.2010, 20:28 | Повідомлення № 173 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| Згоден. І єдиним рішенням цієї проблеми є кожному вчителю інформатики з головою поглинути у освоєння олімпіадного програмування, щоб в майбутньому, років через 3 інтенсивного навчання можливо отримати премію 200 грн. Говорячи за майбутнє, де програмування в смішній кількості годи (1/10 курсу) і то не таке як на олімпіадах перспективи в цьому для себе не бачу, хто бачить - вперед, я заздрю вашому ентузіазму. А я надалі буду докладати максимум зусиль для покрещення методики викладання, намагатимусь сумлінно готуватись до уроків і робити свій прямий обов’язок - навчати дітей, а не готувати олімпіадників.
|
|
| | |
| PanPete |
Дата: Вт, 13.07.2010, 00:52 | Повідомлення № 174 |
|
Наполегливий учасник
| Для тих, хто має починати з "нуля" раджу пройти дистанційний курс "C# для школьников" (автор: М. Дрейер) на http://www.intuit.ru/department/school/cs4kids/ Информация о курсе Эта книга знакомит юного читателя (предполагаемый возраст - 12-16 лет) с объектно-ориентированным программированием на примере реальных программ в среде Windows. Новый язык программирования Microsoft C# - очень мощный и в то же время простой в использовании. Он высоко ценится современными ИТ-специалистами и является хорошим выбором для тех, кто только ступает на путь программирования. Лекции 1. Первое знакомство Вводная лекция. В лекции рассматривается платформа Microsoft .Net Framework 3.5, а также практические примеры консольных приложений на данной платформе. 2. Учимся общаться с компьютером В лекции рассматриваются классы, объекты, свойства, события. Приведены практические примеры. 3. Методы класса Данная лекция посвящена методам, конструкторам, событиям и обработчикам событий языка программирования С#. Приведены практические примеры. 4. Пространства имен и почтовая служба Материалы данной лекции посвящены пространствам имен. Описаны пространства имен языка С# и пространства имен, которые может создавать программист. 5. Программирование в .NET Framework В лекции подробно рассматривается среда программирования .Net Framework. Приведены примеры программ с использованием формы и компонентов. 6. Базы данных и XML В лекции рассматривается работа с базами данных на SQL и применение XML в базах данных. Рассматриваются особенности разных СУБД. 7. За рамками этого курса Данная лекция завершает курс программирования на C# для школьников. Содержит некоторые наставления для тех, кто желает научиться профессиональному программированию на C#.
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 19.07.2010, 03:01 | Повідомлення № 175 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (PanPete) Для тих, хто має починати з "нуля" раджу пройти дистанційний курс "C# для школьников" А я рекомендую Детский уголок: Учебники по программированию от Microsoft http://msdn.microsoft.com/ru-ru/beginner/ee344863.aspx
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Пн, 19.07.2010, 06:28 | Повідомлення № 176 |
|
Досвідчений вчитель
| Мысли о Шарпе я забросил года три назад. Вы что действительно собрались знакомить детей с программирование на С#, где первой темой должны быть классы. Обычно в школе все учат до них, а не начиная с них.
|
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 19.07.2010, 11:57 | Повідомлення № 177 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (dpi) Вы что действительно собрались знакомить детей с программирование на С#, где первой темой должны быть классы. Наличие хорошей электронной литературы - это большая помощь прежде всего учителю и некоторым ученикам. А учебную программу по информатике, я считаю, мы обязаны выполнять. И естественно, используя весь предыдущий опыт изучения языков программирования. А классов вообще в программе уровня стандарта нет. Quote (dpi) собрались знакомить детей И не знакомить, а изучать, иначе зачем это возня нужна. Quote (PanPete) Эта книга знакомит юного читателя (предполагаемый возраст - 12-16 лет) Для того кому 50 лет тоже подходит. Очень даже хорошая книга. И обратите внимание: в детском уголке от Майкрософт эта же книга более высокого качества и цветная.
Відредаговано: serbor - Пн, 19.07.2010, 11:58 |
|
| | |
| Ковальчук_Олександр |
Дата: Пн, 19.07.2010, 13:14 | Повідомлення № 178 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| serbor, спасибо за ссылку. Книга "C# для школьников" понравилась, на мой взгляд просто и доступно. Жаль, что по Visual Basic нет в pdf.
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Пн, 19.07.2010, 16:27 | Повідомлення № 179 |
|
Досвідчений вчитель
| serbor и Ковальчук_Олександр, учебник не плохой. Но вы то смотрите на него глазами людей, знающих программирование. Дети не знают ни какого языка и их такой простотой не прошибешь. Простотой объяснения классов, имею ввиду.
Відредаговано: dpi - Пн, 19.07.2010, 16:32 |
|
| | |
| serbor |
Дата: Пн, 19.07.2010, 21:07 | Повідомлення № 180 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (dpi) учебник не плохой. Но вы то смотрите на него глазами людей, знающих программирование. Да я его оцениваю именно как учебник для себя. Очень хороший. А для начинающих, для детей действительно сложноват. Ну а мы для чего. Поможем детям.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|