|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Чи потрібні робочі зошити з інформатики? | |
| |
| Глинський__Ярослав |
Дата: Чт, 27.05.2010, 20:27 | Повідомлення № 1 |
|
Видавець посібників
Група: Друзі форуму
| Прошу вчителів висловитися з цього питання, а також поділитися враженнями щодо відомих Вам робочих зошитів. Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
| volevikt |
Дата: Вт, 01.06.2010, 11:21 | Повідомлення № 46 |
|
Перспективна вчителька
Група: Модератори
| Дякую, Євгене Анатолійовичу! В мене є Ваш зошит. Ви мені його надіслали в подарунок разом з підручником в минулому році. Я мала на увазі знайомство широкого загалу із друкованими зошитами.
|
|
| | |
| NataliyG |
Дата: Вт, 01.06.2010, 12:14 | Повідомлення № 47 |
|
Прописаний назавжди
Група: VIP-користувачі
| Моя думка - робочі зошити не потрібні! Я наприклад створюю якісь завдання, практичні тематичні сама! Чому не потрібно: 1. Quote (Yura_Shrol) Ціна. 30 грн - дорого, 2. Quote (volevikt) При використанні робочих зошитів вчитель втрачає свій індивідуальний стиль
|
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Вт, 01.06.2010, 14:42 | Повідомлення № 48 |
|
Видавець посібників
| Quote (Bandalak) Шестопалов, по вищезгаданих лінках є тільки опис зошитів та планування. А хотілося б побачити парочку конкретних сторіночок Будь ласка! Перші 4 роботи.Додано (01.06.2010, 15:23) ---------------------------------------------
Quote (volevikt) В мене є Ваш зошит. Ви мені його надіслали в подарунок разом з підручником в минулому році. Ну і що в них "поганого"?Додано (01.06.2010, 15:42) ---------------------------------------------
Quote (NataliyG) Ціна. 30 грн. - дорого, А за 6 грн.?
|
|
| | |
| volevikt |
Дата: Вт, 01.06.2010, 20:57 | Повідомлення № 49 |
|
Перспективна вчителька
| Quote (Шестопалов) Ну і що в них "поганого"? Не думаю, що Вас цікавить моя особиста думка, але відповім. Свої пропозиції по підручнику я Вам надіслала минулого літа. Що стосується зошита: 1. Я категорично проти "дряпання ручкою" на уроці інформатики (!) щоб Quote (Шестопалов) об’єктивно і документовано (для "мамів" і начальства!) оцінити знання та навички учнів. Бюрократії в наших школах і так вистачає. 2. Відсутні цікаві, творчі завдання.
|
|
| | |
| volodschool2 |
Дата: Вт, 01.06.2010, 21:04 | Повідомлення № 50 |
|
Наполегливий учасник
| Quote (Шестопалов) А за 6 грн.? Дуже приваблива ціна. Я б купив. Але щось не можу пригадати, скільки зараз коштує звичайний учнівський зошит на 96 сторінок. Мабуть, вигідніше учням буде купляти Ваш робочий зошит, аніж звичайні чисті. Чи не залишитесь в накладі при такій ціні?
|
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Ср, 02.06.2010, 09:17 | Повідомлення № 51 |
|
Видавець посібників
| Quote (volevikt) Я категорично проти "дряпання ручкою" на уроці інформатики (!) Мене вже цитують! Колись я так говорив, але часи міняються. Quote (volevikt) Відсутні цікаві, творчі завдання. 25 хв. на практику: 8 хв. - тест + 17 хв. - 6 практичних завдань. Такі реалії і ми їх дотримуємося! Quote (volodschool2) Дуже приваблива ціна. Я б купив. Але щось не можу пригадати, скільки зараз коштує звичайний учнівський зошит на 96 сторінок. Мабуть, вигідніше учням буде купляти Ваш робочий зошит, аніж звичайні чисті. Чи не залишитесь в накладі при такій ціні? "А Вы попробуйте!" Додано (02.06.2010, 10:17) --------------------------------------------- — Как вам сапоги? — Очень вызывающие, я бы такие не надела. — Значит, хорошие сапоги, надо брать. (к-ф "Служебный роман")
Відредаговано: Шестопалов - Ср, 02.06.2010, 09:22 |
|
| | |
| pasichov |
Дата: Ср, 02.06.2010, 13:21 | Повідомлення № 52 |
|
Наполегливий учасник
| Шестопалов, у меня крутится в голове старій анекдот. - А что у вас на сладкое ? (посетитель - официантке в ресторане) - Ромовая баба! - А можно ром отдельно, а бабу отдельно? Нельзя "срастить" в любовном экстазе методическую целесообразность (или нецелесообразность, как мне кажется) рабочих тетрадей на уроке информатики и бизнес-проект...
|
|
| | |
| Yura_Shrol |
Дата: Ср, 02.06.2010, 14:30 | Повідомлення № 53 |
|
Знаток супутникового інету
| Quote (zava) Якщо батькам скрутно, я рекомендував би вчителю купити екземпляр для себе і брати звідти ті чи інші завдання. Наприклад, Yura_Shrol, наскільки я зрозумів, із видання почерпнув багато корисного. Планую деякі завдання перенести в тестову систему, використовуючи MyTest та навчальний режим роботи, з вказівками правильних відповідей, поясненням помилок, використанням підказок і нарахуванням штрафних балів за їх використання. Оцінку використовувати не стільки для виставлення в журнал, скільки для аналізу знань учнів. Вважаю, що писанини на уроці інформатики повинно бути мінімум.
|
|
| | |
| Глинський__Ярослав |
Дата: Ср, 02.06.2010, 17:52 | Повідомлення № 54 |
|
Видавець посібників
| У обговоренні піднятого питання нас усіх має зблизити фраза: Quote (Newbie) зошити бувають різні, так само як і підручники, вчителі, учні, умови в кабінеті і т.д. Ось тут потрібні відгуки вчителів подібні до повідомлення 31 У голосуванні я бачу триважний сигнал - значна частина вчителів не застосовують ні підручник, ні зошит! Якщо голосування вважати з деякою натяжкою репрезентативним, тоді це дуже погано. І не тому, що коли так далі піде, то може збанкрутувати моє видавництво чи інше, а тому, що учня треба привчати до роботи з книжкою, треба заставити його вчитися чи навчити вчитися. Бо інакше виходить (якщо навчання без підручника) що на уроці працює головно вчитель, а учні в той час пишуть смс-ки.
Відредаговано: Глинський__Ярослав - Ср, 02.06.2010, 22:36 |
|
| | |
| alex |
Дата: Ср, 02.06.2010, 20:02 | Повідомлення № 55 |
|
Активний учасник
| Quote (Глинський__Ярослав) заставити його вчитися Слово "заставити" чимось нагадує совдепію. Якщо суспільство не потребує освічених, високопрофесійних кадрів то про яке навчання може йти мова.
|
|
| | |
| svbor |
Дата: Чт, 03.06.2010, 10:40 | Повідомлення № 56 |
|
Прописаний назавжди
| Свою думку, спочатку хочу висловити як мама. За час навчання мого сина в мене накопичилось робочих зошитів ( з багатьох предметів, фізика, хімія, англ і т.д.) досить велика кількість. В одних списано листок, в інших половину зошита списано. Є такі - які взагалі навіть не відкривались жодного разу. Є такі, без яких можно було б обійтись, обмежитись звичайним зошитом. А за ці зошити заплачено гроші. Хтось на подібних речах заробляє, а комусь в вересні місяці навіть на хліб не вистачає - бо дитина пішла в школу.. А як вчитель, хочу сказати, я робочі зошити використовую лише для себе, щоб взяти якусь ідею, якусь цікаву роботу і на основі неї розробити свої завдання. Для себе я купую багато робочих зошитів. Але лише для себе, учням не пропоную купувати. Жодного робочого зашита я не бачила такого, щоб учні могли його 100% використати. Тим більше є різні класи, з різним рівнем підготовки, і тільки я сама можу зробити диференційований підхід для розробки завдань для своїх учнів. Я дуже дякую розробникам робочих зошитів, дякую за їх працю, але учням я їх не розповсюджую.
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Чт, 03.06.2010, 11:08 | Повідомлення № 57 |
|
Досвідчений вчитель
| Quote (Глинський__Ярослав) У голосуванні я бачу триважний сигнал Многие изучают информатику со 2-5 класса - по своему плану. Quote (alex) Слово "заставити" чимось нагадує совдепію. На другой веточке мы с Вами спорили на эту тему. Хороший учитель любым способом заставит учиться. А способов десятки. Quote (svbor) А як вчитель, хочу сказати, я робочі зошити використовую лише для себе, щоб взяти якусь ідею, якусь цікаву роботу і на основі неї розробити свої завдання. Для себе я купую багато робочих зошитів. Але лише для себе, учням не пропоную купувати. Жодного робочого зашита я не бачила такого, щоб учні могли його 100% використати. Тим більше є різні класи, з різним рівнем підготовки, і тільки я сама можу зробити диференційований підхід для розробки завдань для своїх учнів. Я дуже дякую розробникам робочих зошитів, дякую за їх працю, але учням я їх не розповсюджую. 100%
|
|
| | |
| Ktara |
Дата: Чт, 03.06.2010, 11:34 | Повідомлення № 58 |
|
Перспективна вчителька
| согласна с svbor. Я тоже беру тетради для себя. С учетом того сколько у меня есть тетрадей по информатике с уверенностью могу сказать - 100% мне не подходит ни один Так что я ими пользуюсь избирательно компонуя из них что-то детям Я благодарна всем авторам тетрадей, но они их делают больше под свои нужды. Под нужды всех просто нереально издать. У нас у всех разные дети, с разными возможностями, с разным уровнем и т.д. И если все говорят о дифференциальном подходе, то использование для всех одной тетради (имею ввиду купили для всех одни тетради) аж никак под него не попадает. К тому же по Закону я не имею права никого заставлять покупать тетради. Если у кого согласны родители на покупку - то хорошо. Не согласны - это их право. Это мое ИМХО
|
|
| | |
| vladim |
Дата: Чт, 03.06.2010, 16:10 | Повідомлення № 59 |
|
Я тут недавно...
Група: користувачі
| Тетради использую для себя, иногда черпаю в них какую-нибудь идею. Для учеников предпочитаю создавать свой раздаточный материал. Представьте себя на месте родителей, которые вынуждены покупать большое количество рабочих тетрадей, которые "облегчают жизнь" учителям и не всегда подходят их детям. Учебник для нас написали, тетрадь тоже составили. А зачем тогда учитель информатики? С таким богатым арсеналом урок информатики может провести любой учитель, который имеет навыки работы на компьютере. Считаю, что такие рабочие тетради больше всего подходят молодым учителям, которые пришли в школу и не знают с чего начать. В любом случае, согласен с предшественниками: Quote (svbor) Я дуже дякую розробникам робочих зошитів, дякую за їх працю, але учням я їх не розповсюджую.
|
|
| | |
| Глинський__Ярослав |
Дата: Пт, 04.06.2010, 09:16 | Повідомлення № 60 |
|
Видавець посібників
| Для мене як видавця таке обговорення на форумі чи не вперше стало корисним. Воно дало змогу вчасно зупинити всі технологічні процеси, пов'язані зі створенням робочого зошиту для 9-го класу. Як автор я бачу доцільність робочого зошиту лише для декількох тем, найбільше "Алгоритмізації і програмування" і то, якщо учні мають мою "Інформатику. Ч.1. Алгоритмізація і програмування", то зошит є зайвим, а якщо немають, то він буде корисний. Все інше варто розглядати лише з позицій методичних матеріалів для вчителя.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|