Вт, 24.10.2017, 01:21
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 2 з 2«12
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.3 Радіоаматорство » Друге життя старої техніки (Чи потрібно викидати морально-застарілу техніку на сміття)
Друге життя старої техніки
Bandalak Дата: Пт, 28.03.2008, 02:03 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
У багатьох школах були класи типу "Корвет". Там був дуже суперовий стабілізатор напруги на 5 кВт. Ще був магнітофон, різні шнури і всяка корисна дрібниця.

У нас поблизості постійно працює електрозварювальна техніка, комп'ютери час-від часу перегружаються. Поставили старий стабілізатор. Тепер все Ок.

Магнітофон ми приладнали замість додаткової активної колонки, яку поставили у глибині класу, щоб було краще чути озвучення.

А як кожен із вас використовує стару техніку? Чи її вже давно викинули?

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Bandalak Дата: Ср, 07.01.2009, 21:15 | Повідомлення № 16
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (fizikas)
Ніхто не забутий, ніщо не забуто

Добре, що у школі є місце для розміщення такої кількості класів! У нашій школі приміщення катастрофічно не вистачає!

Quote (Newbie)
тобто теоретично їх на смітник?

Якщо здати конденсатори типу "ЭТО" та подібні на цінні метали, то можна добру суму назбирати!
Nicola Дата: Вт, 24.03.2009, 12:01 | Повідомлення № 17
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Попав до мене ноутбук Compaq ARMADA 7790DMT. Акумулятор здох (його викинули). Чи можна ноут запускати без акумулятора через блок живлення? Чи можна його запустити від окремого блока живлення, які напруги і куди подавати(може хто мав подібні проблеми)? В інеті шукав відповіді і поки що нажаль не знайшов.
PanPete Дата: Вт, 24.03.2009, 12:23 | Повідомлення № 18
Наполегливий учасник
Повідомлень: 797
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Незнаю чи варто вам гратись з цим динозавром:
The Armada 7790DMT includes an Intel 233MHz Pentium MMX processor with 512K L:2 Cache, a 13.3" TFT color display panel and a removable 5GB SMART Hard drive. This unit also includes 32MB of EDO memory expandable to 144MB, a Li-Ion battery, 1.44MB floppy drive, 20x CD-ROM drive and an integrated 33.6Kbps Data/14.4 Kbps Fax modem.* (*Not available in some countries)
Проте якщо бажаєте - живлення можна подати від штатного блока живлення, якщо його нема - підберіть з врахуванням характеристик акумулятора, що використовувався в цьому ноуті -
Тип батареи COMPAQ Armada 7790DMT: li-ion
Напряжение COMPAQ Armada 7790DMT: 14.40V
Емкость COMPAQ Armada 7790DMT: 3600mAh
Размеры COMPAQ Armada 7790DMT: 138.00x88.00x26.00mm
Nicola Дата: Ср, 01.04.2009, 23:35 | Повідомлення № 19
Прописаний назавжди
Повідомлень: 337
Нагороди: 2
Рейтинг: 13
Підключив до 220. Замість акумулятора поки що поставив батарейки через діод бо память не зберігалась. Думаю замість xp sp2 поставити w98. Так собі трохи пограюсь. Може чогось навчусь поки не має с.г робіт. :)
detektuv Дата: Ср, 03.06.2009, 14:08 | Повідомлення № 20
Новий користувач
Повідомлень: 8
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
З оверхед проектора(графопроектора )
можна зробити проектор для компютера (http://www.thg.ru/howto/20041118/index.html)
Вчитель Дата: Сб, 06.06.2009, 14:57 | Повідомлення № 21
Прописаний назавжди
Повідомлень: 317
Нагороди: 1
Рейтинг: 13
Quote (Newbie)
вони на обліку не стоять, тобто теоретично їх на смітник?

386 - мабуть таки туди, хіба що повитягати з них блоки живлення і віддати фізику в кабінет - якщо в того є руки і голова. Можна парочку занести в гараж, заряджати акумулятор (з"єднати послідовно 5 В і 12 В!). Не викидайте флопіки - УСБ флоповоди дорогі, а нові машини йтимуть (та вже й ідуть!) без них. У мене зараз горе - викинув на смітних 486 з 5" флоповодом, а старі версії програм - на 5". Для історії треба перегнати на КД, а немає на чому!
Термінальний клас можна будувати ТІЛЬКИ на тонких клієнтах, не ГІРШИХ за MMX, і за наявності ШВИДКОЇ локалки, але те - окрема тема!
detektuv Дата: Ср, 24.06.2009, 18:49 | Повідомлення № 22
Новий користувач
Повідомлень: 8
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
хтось зацікавився

Quote (detektuv)
з оверхед проектора(графопроектора ) можна зробити проектор для компютера (http://www.thg.ru/howto/20041118/index.html)

Додано (24.06.2009, 17:37)
---------------------------------------------
Bandalak,

Quote (detektuv)
з оверхед проектора(графопроектора ) можна зробити проектор для компютера (http://www.thg.ru/howto/20041118/index.html)

Додано (24.06.2009, 17:49)
---------------------------------------------
Bandalak,
http://informatic.org.ua/forum/41-1001-1

Bandalak Дата: Ср, 24.06.2009, 19:13 | Повідомлення № 23
Лідер форуму
Повідомлень: 5437
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (detektuv)
Bandalak,

Цитата (detektuv )
з оверхед проектора(графопроектора ) можна зробити проектор для компютера (http://www.thg.ru/howto/20041118/index.html)

Цікава стаття. Але графопроектори у більшості вже розікрали і яскравість такого приладу буде така, що можна побачити зображення лише уночі!

detektuv Дата: Чт, 25.06.2009, 11:44 | Повідомлення № 24
Новий користувач
Повідомлень: 8
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Ну не скажіть

Якщо поставити лампу 400 ват можна досить якісно дивитися і вдень

http://diyprojector.info

http://diyprojector.info/forum

Відредаговано: detektuv - Чт, 25.06.2009, 13:25
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.3 Радіоаматорство » Друге життя старої техніки (Чи потрібно викидати морально-застарілу техніку на сміття)
Сторінка 2 з 2«12
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.