Ср, 18.10.2017, 15:48
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 212»
Модератор форуму: Bandalak, Ktara, НІКОЛЯ, volevikt 
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.3 Радіоаматорство » Ремонтуємо офісну техніку самостійно (Несправності, що можна усунути самому з паяльником у руках)
Ремонтуємо офісну техніку самостійно
Bandalak Дата: Пт, 28.03.2008, 01:50 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Наприклад, перегорів запобіжник, або не контаче вимикач чи штекер.
Або крутіше, задимів трансформатор блока живлення, чи корпус комп'ютера "б'є на масу"!
Фонить звукова карта, а у моніторі пропав один колір, хоч бери шприц і фарбу туди заливай!

Так, що це все нам нести у сервісний центр за власні гроші! Чи думаємо головою і беремо паяльник у руки.
Я впевнений, що у кожному дрібному ремонті є свій секрет. Давайте поділимося такими секретами із власного досвіду!

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!

Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 28.03.2008, 03:06 | Повідомлення № 2
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
У школі є проблема із CRT монітором Sumtron 17".
Він почав час від часу (приблизно раз на тиждень) вимикатися. Помагало повторне натискання на кнопку вмикання/вимикання. Далі він почав вимикатися все частіше і частіше. Дійшло до того, що взагалі потух. І що саме цікаве, працює, якщо натиснути на кнопку і не відпускати. До цих пір не розібрався в поломці, але вирішив проблему тим, що за допомогою невеличкого кусочка алюмінієвої пластинки, закріпив кнопку вмикання/вимикання живлення. Тепер цей монітор вимикається і вмикається при вимкненні і ввімкненні рубильника. Зате вже пів року працює постійно ввімкненим вдень. Налаштував комп’ютер на вимкнення монітору при простої 5 хвилин і все до цих пір нормально.
Bandalak Дата: Пт, 28.03.2008, 23:13 | Повідомлення № 3
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (Ковальчук_Олександр)
До цих пір не розібрався в поломці, але вирішив проблему тим, що за допомогою невеличкого кусочка алюмінієвої пластинки, закріпив кнопку вмикання/вимикання живлення.

Тут несправнысть очевидна. Треба поставити монытор екраном до низу на м'яку поверхню, відкрутити два торцові болти і плоскою викруткою видавити дві защолки. Далі зняти кришку і добратися до вимикача. Уважно оглянути його стан. Скоріше за все його треба поміняти. Подібних вимикачів повно на будь-якому радіоринку. Якщо вимакача Ви не можете знайти можна просто його виключити із схеми, відпаявши і припаявши дроти напряму. Монітор вимикати не обов'язково. У наших 2-х класах я ще жоден монітор ніразу не вимикав! В черговому режимі він бере якісь мікровати на мигання світлодіода і все.
Хоча я знаю один приклад, коли монітори треба вимкнути. Це коли все приготовлено на екранах для відкритого уроку, щоб діти з переживання щось не втнули не те! Все включено, крім моніторів. Потім по команді діти натискають кнопку на моніторі і все ок!
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 02.04.2008, 04:00 | Повідомлення № 4
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Bandalak, дякую за досить детальні роз’яснення.
Монітор вже досить давно працює з утисненою кнопкою. Пластину я вклав досить акуратно, особливо вигляд вона не портить. Коротше, простіше сфотографувати і викласти на форумі. А чи варто розкручувати монітор і мучитись (в плані зусиль і затрати часу) не знаю. Поки що, не буду.
Yura_Shrol Дата: Ср, 02.04.2008, 10:16 | Повідомлення № 5
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
В мене вдома монітор LG Flatron 710PH. Так з самого початку (більше 3 років) при завантаженні комп’ютера, а саме при переході в 100 Гц-вий режим, монітор не запускається (чорний екран). Потрібно вимкнути і знови ввімкнути. При перезавантаженні як коли, часом вмикається часом ні. На іншому комп’ютері перевіряв - працює нормально. Інших претензій до роботи нема.
Я так думаю, що це якась несумісність обладнання.
Ковальчук_Олександр Дата: Ср, 02.04.2008, 23:54 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
До речі, питання до тих, хто користується флешками. Моя прослужила 1,5 року і накрилася. Просто її комп не виявляє, індикатор роботи не світиться. Чесно кажучи, я думав, флешки проживуть більше. Читав, що на флеш-пам’ять можна записувати інформацію близько 10 тис. разів. Я записував не більше 1000.
Викидати? Чи є ще якісь варіанти?
Yura_Shrol Дата: Чт, 03.04.2008, 13:28 | Повідомлення № 7
Знаток супутникового інету
Повідомлень: 521
Нагороди: 1
Рейтинг: 45
Може в місцях з’єднання появилась мікротріщинка. Поворушить добряче, продзвонити тестером з’єднання плати з контактами. Може навіть на комп’ютері чи подовжувачу USB.
Ковальчук_Олександр Дата: Чт, 03.04.2008, 22:14 | Повідомлення № 8
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (Yura_Shrol)
Може навіть на комп’ютері чи подовжувачу USB.

Ні, це флешка накрилась. Вона не працює ні на якому комп’ютері. До того ж нагрівається, коли ввімнена в USB. Або попалась не надійна, або флешки такий короткий термін служби мають. Скоріше друге.
igor Дата: Пт, 04.04.2008, 01:26 | Повідомлення № 9
Новий користувач
Повідомлень: 10
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (Yura_Shrol)
В мене вдома монітор LG Flatron 710PH.

Монітор LG Flatron 710PH по характеристиці не 100Гц, а 90-95Гц. Це проявляється на деяких відеокартах. Спробуй зменшити частоту або вмикай монітор після завантаження системника. З таким нюансом зіткнувся як тільки зявилися такі монітори, в цілому монітор хороший як на його ціну

Додано (04.04.2008, 00:26)
---------------------------------------------

Quote (Ковальчук_Олександр)
Ні, це флешка накрилась.

А якої фірми флешка і який обєм? Розберіть її, може є замикання внаслідок обриву або деформації чи удару, може получиться відремонтувати або купити нову, флешки подешешали. В мене Apacer 2Gb вже більше року і працює відмінно, користуюся нею майже щодня.
Oxana_cher Дата: Пт, 04.04.2008, 19:32 | Повідомлення № 10
Місцева кадра
Повідомлень: 390
Нагороди: 2
Рейтинг: 44
Quote (igor)
А якої фірми флешка і який обєм?

У меня Transendent JF150 2 Гига.
Уже 2 года без проблем. Покупала ещё за 85 вечно зелёных!
Ковальчук_Олександр Дата: Пт, 04.04.2008, 22:32 | Повідомлення № 11
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3620
Нагороди: 17
Рейтинг: 192
Quote (igor)
А якої фірми флешка і який обєм?

Transend, 1 Гіг. Купував за 160 грн. Зараз така вдвічі дешевша.
Quote (igor)
може є замикання внаслідок обриву або деформації чи удару, може получиться відремонтувати

Не падала. Працювала нормально і одного прекрасного разу, вставляю в комп, лампочка не світиться. Очевидно там щось перегоріло, бо гріється. Я її не викидаю, буде для демонстрації.
Quote (igor)
або купити нову

Дякую за чудову пораду! happy
SLKuty Дата: Сб, 05.04.2008, 02:15 | Повідомлення № 12
Монтажер
Повідомлень: 806
Нагороди: 6
Рейтинг: 103
новий компютерний клас
ЮСБ дирки на вчительському компі спереду
флешки в мене тоді небуло і я всі файли носив своїм фотоапаратом Олімпус
підключаю апарат в НОВИЙ вчительський помп - чекаю таблички - немає - мій компютер - немає - згорів апарат
на щастя не повністю, а тільки то місце де підключається до компа - не працює по нині
пройшов час...
і я вставив в той самий комп свій новий кардрідер з карточкою від фотоапарата - згорів кардрідер - купив новий
і тоді аж до мене дойшло - неправильно зібрані системні блоки - переплутані ЮСБ проводи

Мораль: не вставляйте флешки ні спереду ні збоку в незнайомий компютер, а тільки ззаду - там ЮСБ припаяне до мами.

Інший комп - немає різкості на моніторі - але через деякий (3-4 місяці) появилася ніхто нічого не робив.
Ще один комп в тому самому класі - не запускається - я послухав в тишині, що він не правильно гуде і немає вібрації характерної - не працює вінчестер. Всюди пломби - не розбереш. Я виломав заглушки спереду де має бути СДРОМ - засунув руку в "черево" залізного монстра, посмикав за дроти і вінт запрацював.
(таким способом можна вибрати половину деталей з запломбованого компа так я підключав один сідіром почерзі до всіх, щоб поміняти віндовз. А як ще можна поставити ХР без СДРОМ?)
Ще до того всього непрацювала мережа. Вона працювала коли залишити 3 компютери, а всі решту повисмикувати штекери. Щоб рознести файли з центру по компах - треба було добре побігати по класі.

Це був опис компютерного класу, поставленого київськими хлопцями в сільську школу на Прикарпатті.
(вони напевно думають, що тут системні адміністратори і наладчики живуть в кожній хаті)
Я в тій школі працював аж цілий рік.

Bandalak Дата: Сб, 05.04.2008, 12:37 | Повідомлення № 13
Лідер форуму
Повідомлень: 5432
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Quote (SLKuty)
А як ще можна поставити ХР без СДРОМ?)

Створюєте Акронісом образ чистої системи на любому компі, доступному з мережі. Робите Акронісом загрузочну флешку і загружаєте з неї комп, на який треба поставити ХР. відновлюєте через мережу (попередньо треба дати доступ до папки з файлами архіву)
igor Дата: Нд, 13.04.2008, 02:20 | Повідомлення № 14
Новий користувач
Повідомлень: 10
Нагороди: 0
Рейтинг: 0
Quote (SLKuty)
Всюди пломби - не розбереш.

В новому компютерному класі через півтора місяця після отримання майже у всіх компах по черзі з інтервалом 3-4 дні запищала оперативка.Системні блоки були запломбовані.Відвіз першого на гарантію,достатньо було вийняти і поставити оперативку на місце.Мені поставщики дозволили зривати пломби, всеодно всі деталі ідуть по серійних номерах, а пломбують системники щоб ніхто під час транспортування не мудрив.Це вони сказали самі.Так що я мають вільний доступ в середину і не турбую нікого по дрібницям, лише гарантійний обмін.Гарантія збереглася повністю.
serg Дата: Нд, 13.04.2008, 03:26 | Повідомлення № 15
Я тут недавно...
Повідомлень: 43
Нагороди: 0
Рейтинг: 3
Я також вгробив дві флешки.
Найчастіше флешки горять через неправильне підєднання додаткового USB порту. Там можна на материнці підєднати будь якою стороною. Отоді флешка і гріється, після чого прийдеться купувати нову.
Форум інформатиків » РОЗДІЛ VІІ: ДОЗВІЛЛЯ, ЗАРОБІТОК ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ » 7.3 Радіоаматорство » Ремонтуємо офісну техніку самостійно (Несправності, що можна усунути самому з паяльником у руках)
Сторінка 1 з 212»
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.