mouse, я тоже подумала об этом так как согласно этой программе мы знакомим студентов что вы можете делать то-то и то-то , но не по этой программе. Программа чисто ознакомительная а не учебная
Это точно. 10 пар на программирование. Еще бы туда принципы ООП запихнули. (хотя частично таки они там есть). Напоминает повторение. Лучше бы дали больше часов. Растянули на 2 года. А то в Решении коллегии пишут одно, а в программе другое. То ли авторы под себя писали... а не под всю Украину.
mouse, со мной администрация согласилась что это повторение поэтому мн дали право ее немного подкорректировать под себя, найдя аргументацию почему так а не иначе
Вітаю вас, шановні форумчани, справді нова програма для ВНЗ 1-2 р.а. відповідає 10 та 11 класу ЗОШ, але як ви ставитеся до великої кількості годин, відведеної для вивчення програмування. Я викладаю інформатику у мистецькому навчальному закладі і з досвіду знаю про несприйняття цієї теми студентами, при тому, що вивчення програмного забезпечення та профільного ПЗ йде на ура. Можливо підкажете, чи можна скоротити кількість годин на вивчення цієї теми. Дякую
Додано (09.09.2010, 18:53) --------------------------------------------- Підкажіть яка тема в цій програмі під пунктом 4. В орієнтовному переліку пункту 4 немає, можливо пункт 5 це 4 і т. д. Бо в тексті програми на пункт 4 посилаються, а де він незрозуміло. Дякую.
Погоджуюся з вашим обуренням, тепер НАВЧИТИ студентів бути грамотним користувачем не вдасться. Будемо імітувати навчання
alya, во все времена у преподавателя было право изменить программу не более чем на 15%. так что в этих процентах вы можете изменить кол-во часов. Также внимательно читайте программу - та м разрешено изменять кол-во часов в зависимости от профилизации учебного заведения. Вот и воспользуйтесь своими правами. Внимательно прочтите всю программу - найдите пару фраз, которые вам дадут возможность аргументировать изменение кол-ва часов - пишем свою рабочую программу
Там с нумерацией напряженка - видать кто набирал тест - как раз и учился по этой программе Сие чудо нумерации в спойлере
1 Основні поняття інформатики 1.1. Інформатика та інформація 1.2. Інформаційна система її структура
2 Програмне забезпечення персональних комп’ютерів. 2.1. Системне програмне забезпечення. Файлова система 2.2. Операційна система Windows’ XX.
3 Текстовий процесор
5 Комп’ютерні презентації та публікації 5.1 Створення й показ комп’ютерних презентацій. 5.2 Основи створення комп’ютерних публікацій.
6 Служби Інтернету 6.1 Електронна пошта 6.2 Інтерактивне спілкування
7 Інформаційні технології у навчанні
8 Основи програмування 8.1 Засоби візуальної розробки програм 8.2 Основи структурного програмування
9 Системи обробки табличної інформації 9.1 Електронні таблиці. Табличний процесор 9.2 Аналіз даних у середовищі табличного процесора
10 Бази даних
11 Створення, публікація веб-ресурсів 11.1 Основи веб-дизайну 11.2 Автоматизоване створення й публікація веб-ресурсів
12 Основи інформаційної безпеки
13 Інформаційні технології у проектній діяльності 13.1 Інтегроване використання засобів обробки документів 13.2 Спільна робота з документами. Розробка колективного проекту з використанням кількох інформаційних технологій
Дякую за пораду. Я шукаю вихід і надіюся, що мені це вдасться. Просто хочеться навчити, особливо коли бачиш, що ці знання потрібні студентам, але напевне, з цього навчального року не вийде. Хоча будемо старатися і хитрувати, без цього ніяк.
Додано (14.09.2010, 12:17) --------------------------------------------- Шановні викладачі, у програмі за якою працюють в 10-11 кл. на тему "Графічний редактор" виділено 4 години (в 9 класі на подібну тему "Комп'ютерна графіка" виділено 7 годин). У програмі для ВНЗ таких тем немає взагалі. Я викладаю у мистецькому навчальному закладі і було би непогано мати хоча б мінімальну кількість годин з цієї теми. Хоча у програмі для ВНЗ про тему "Комп'ютерна графіка" йде мова у "Особливостях організації курсу..." (написано, що вона може бути розширена і т.д.), але годин не передбачено, ТО ЦЕ ЯК? Напишіть, якщо маєте якісь міркування з цього питання. P.S. Дивилася вже навіть оновлену програму з інформатики від 11.09.2010
alya, согласна с mouse для администрации главное чтоб в журнале были записи соответственно программе. А уж давайте так, как считаете нужным. Типа это впервой Нам не оставляют другого выбора