|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Методика оцінювання в 2008/2009 н.р. |
| PanPete |
Дата: Пн, 25.05.2009, 09:55 | Повідомлення № 16 |
|
Наполегливий учасник
Група: VIP-користувачі
| mouse, цитата, приведена вами нічого не пояснює: Quote Якщо учень (учениця) був(ла) відсутній(я) на уроках протягом семестру, у відповідну клітинку замість оцінки........ - Відсутній на всіх уроках, відсутній на частині уроків, якщо так, то скільки пропусків вважати недопустимими?
Відредаговано: PanPete - Пн, 25.05.2009, 10:00 |
|
| | |
| salal |
Дата: Пн, 25.05.2009, 10:06 | Повідомлення № 17 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (mouse) Не можу привестим документ, але э таке положення з практичних робіт з інформаткик - Практичні роботи є обов*язкові до виконання! Це частина навчального плану. Якщо їх нема, то нема і виконання. На мою думку, виставляється за семестр н\а. А далі складається комісія, і він,учень, перездає. Питання складаються по всьому курсу за семестр. Принаймі у нас так. На основі якого документу все це таким чином допустимо організовувати? Той, що ви навели у повідомленні №15 не підходить, бо стосується лише тих, хто пропустив весь семестр.
|
|
| | |
| ihor_hontar |
Дата: Пн, 25.05.2009, 10:10 | Повідомлення № 18 |
|
Досвідчений вчитель
Група: Друзі форуму
| Quote (mouse) у відповідну клітинку замість оцінки за І семестр чи ІІ семестр виставляється н/а (не атестований(а)).Семестрова оцінка може підлягати коригуванню Якщо за семестр н/а, то ту питань немає. В документації описано все чітко. Проблема в тому, що н/а за тему, тобто розділ (н/а+9+н/а)/3=3 чи 9. Є різні думки. Одні кажуть, що н/а - це позначка, а інші - н/а - 0. Ось тут розбіжності. Чіткого документального оформлення не має. З одної сторони в "Інструкції про організацію і проведення контролю семестрової системи оцінювання навчальних досягнень учнів у 5-11 класах ЗНЗ" п. 3.2.3 Семестровий бал має бути наближеним до середнього арифметичного від суми тематитчних балів.... А де написано, що н/а - це позначка, я не находжу документально, єдине словесне тлумачення, що ми маємо 12-и бальну систему оцінювання.
|
|
| | |
| nadya_hontar |
Дата: Пн, 25.05.2009, 14:34 | Повідомлення № 19 |
|
Я тут недавно...
Група: Кандидати в VIP
| Quote (salal) В подібних випадках, коли я незгоден з перевіряючим, вимагаю посилання на нормативні документи, які регулюють питання, що виникло. Те, що думає сам перевіряючий - це одне, а як це регулюється документом - зовсім інше. Якщо ж документ питання не регулює, то воно вирішується на розсуд виконавця. А я цілком Вас підтримую.
|
|
| | |
| Andrey123q |
Дата: Пн, 25.05.2009, 23:57 | Повідомлення № 20 |
|
Досвідчений учасник
| В принципе с той точки зрения, когда подсчитывают показатели абсол. успеваемости и качества знаний, считают что н/а это позначка, и не учитывают ее при подсчете этих показателей для класса, группы, потока - наверное верно. А вот для итоговой оценки - выходит неопределенность..... В принципе верно, ведь н/а это не цифра, и никаких интерпретаций по поводу того, что ее нужно считать 0 в интрукциях нет, так что тут выдумывать не следует, хотя именно так и было бы логично. Кто его знает... Кредитно-модульная система может была бы выходом из таких ситуаций? Может переходить на нее - каковы там инструкции? Да что-то наших детей настолько уже в привелигированные демократические условия ставят, что скоро они за нас себе оценки будут ставить. А сами будут лишь тупеть и тупеть.
Відредаговано: Andrey123q - Вт, 26.05.2009, 00:01 |
|
| | |
| salal |
Дата: Вт, 26.05.2009, 06:39 | Повідомлення № 21 |
|
Прописаний назавжди
| А може "змилуватися" над учнем - поставити йому замість н/а 1 бал - та й проблема зникне. 1 бал завжди можна знайти за що поставити.
|
|
| | |
| Andrey123q |
Дата: Вт, 26.05.2009, 09:22 | Повідомлення № 22 |
|
Досвідчений учасник
| Да, я б тоже им колы ставил.
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 26.05.2009, 16:33 | Повідомлення № 23 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (salal) 1 бал завжди можна знайти за що поставити. Quote (Andrey123q) Да, я б тоже им колы ставил. Ви це серйозно?
|
|
| | |
| salal |
Дата: Вт, 26.05.2009, 17:26 | Повідомлення № 24 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (filnick) Ви це серйозно? А Ви серйозно будете ставити за семестр 9 при схемі (н/а+9+н/а)? Додано (26.05.2009, 18:26) --------------------------------------------- Quote (Andrey123q) Да, я б тоже им колы ставил. Справа не в тому, щоб когось покарати. Дехто н/а отримує з поважної причини. Справа в тому, щоб підсумкова оцінка була об'єктивною. А яка оцінка об'єктивніша: (н/а+9+н/а=9) чи (н/а+9+н/а=3)? І, взагалі, 12-бальну систему оцінювання слід оптимізувати і ввести оцінку 0. Усі знають, що будь-яка шкала починається з 0. Тоді і зникне ця проблема. І не прийдеться дискутувати та викручуватися із ситуації, що склалася. А "н/а" взагалі слід прибрати з використання, бо це невизначеність. Для цього слід оцінку розуміти не як кількісну характеристику якості знань та навичок (або, як зараз модно казати, компетенцій), а як кількісну характеристику продемонстрованих знань та навичок. В цьому випадку зникне невизначеність типу: "а ось я знаю на 10, а у мене стоїть 8". На 8 продемонстрував - 8 і стоїть, взагалі не продемонстрував - стоїть 0.
Відредаговано: salal - Вт, 26.05.2009, 18:00 |
|
| | |
| mouse |
Дата: Вт, 26.05.2009, 17:35 | Повідомлення № 25 |
|
Досвідчений учасник
| Я мав на увазі як у нас. Прийнято в коледжі положення на всі курси: якщо студент не здав практичне обов*язкове заняття, то йомо тематична ставиться як н\а.
|
|
| | |
| Andrey123q |
Дата: Вт, 26.05.2009, 19:29 | Повідомлення № 26 |
|
Досвідчений учасник
| Мне кажется без н/а не обойтись. Например, студент долго болел - оценить его уровень нет возможности ни нулем ни единицей. Относительно введения нуля я против, и система была бы уже 13и бальной. Просто может единицу определили б как абсолютный ноль. Хотя можно было бы и отрицательные оценки еще ввести потому что иногда такие кадры попадаются ... -273 по цельсию это точно.....
|
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 26.05.2009, 19:32 | Повідомлення № 27 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (salal) А Ви серйозно будете ставити за семестр 9 при схемі (н/а+9+н/а)? Буду. Дитина пролежала два місяці у лікарні (пропустила ряд тем). З якої підстави я їй поставлю 3 бали за семестр, якщо за першу тему вона мала 9.
|
|
| | |
| Andrey123q |
Дата: Вт, 26.05.2009, 19:55 | Повідомлення № 28 |
|
Досвідчений учасник
| Quote (filnick) Буду. Дитина пролежала два місяці у лікарні (пропустила ряд тем). З якої підстави я їй поставлю 3 бали за семестр, якщо за першу тему вона мала 9. Но получается в таком случае этому ребенку не нужно сдавать эти темы и фактически он останется без знаний, но зато с оценкой? Ведь при низшей оценке у него был бы мотив выучить и повысить оценку, а так...
Відредаговано: Andrey123q - Вт, 26.05.2009, 19:56 |
|
| | |
| filnick |
Дата: Вт, 26.05.2009, 21:10 | Повідомлення № 29 |
|
Мудрий вчитель
| Quote (Andrey123q) Ведь при низшей оценке у него был бы мотив выучить и повысить оценку, а так... До цього року так і було. Тематична атестація передбачала можливість перездачі. Добре це чи погано - можна сперечатися. Але з цього року перездача тем відмінена. А чи захоче дитина перездавати семестрову оцінку - це її право вибору, а не вчителя.
|
|
| | |
| salal |
Дата: Ср, 27.05.2009, 07:56 | Повідомлення № 30 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (filnick) Буду. Дитина пролежала два місяці у лікарні (пропустила ряд тем). З якої підстави я їй поставлю 3 бали за семестр, якщо за першу тему вона мала 9. А Ви дитині дайте можливість апелювати. Вона вивчить матеріал, здасть апеляцію і матиме знання та відповідну максимально об'єктивну оцінку, що їм відповідає. А так виходить, що Ви оцінюєте не рівень знань, а рівень здоров'я учня. Оцінка повинна максимально об'єктивно відображати рівень знань учня при будь-яких умовах. І хвороба тут ні до чого. До того ж в 12-бальній системі не існує поняття "караючої оцінки", навіть 1 є позитивною оцінкою. Важливо тільки, щоб оцінка максимально точно характеризувала знання та навички, які дійсно має учень. Додано (26.05.2009, 22:22) --------------------------------------------- Quote (Andrey123q) Но получается в таком случае этому ребенку не нужно сдавать эти темы и фактически он останется без знаний, но зато с оценкой? Ведь при низшей оценке у него был бы мотив выучить и повысить оценку, а так... Повністю згоден. Я часто помічаю, що багато вителів, не кажучи вже про учнів, не повністю усвідомлюють поняття "оцінка" і його роль у навчальному процесі. А роль ця досить значна. І виставлення оцінок - це дуже тонка справа, яка здатна регулювати навчальний процес. Якщо учитель в цьому десь має прогалину, то деякі учні її швидко знайдуть і будуть нею користуватися. Додано (27.05.2009, 08:56) --------------------------------------------- Quote (Andrey123q) Мне кажется без н/а не обойтись. Например, студент долго болел - оценить его уровень нет возможности ни нулем ни единицей. Ясли студент долго болел, то в это время он не получал знаний, следовательно они равны 0. Вот Вам и 0. А, если он при этом занимался самообразованием, и таким образом получил знания, то он должен их показать и получить определенную оценку. А н/а - это очень удобно для тех, кто не хочет себе морочить голову и быть для всех хорошим.
Відредаговано: salal - Ср, 27.05.2009, 09:08 |
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|