|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Назви файлів і папок |
| Viktoriya |
Дата: Пт, 04.04.2008, 19:18 | Повідомлення № 1 |
|
Часто заходить...
Група: VIP-користувачі
| У мене таке запитання, якою мовою у вас "школа-класи-прізвища учнів-папок-назви файлів"? Чи доцільно привчати, щоб писали латинницею? І взагалі, навіщо дітям трансліт, особливо в молодшій школі? Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - Вт, 03.06.2008, 23:57 |
|
| | |
| Махновець_Ігор |
Дата: Сб, 03.05.2008, 02:44 | Повідомлення № 16 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| "школа-класи-прізвища учнів-папок-назви файлів" ми називаєм в основному кирилицею, але і від латиниці теж не відмовляємось
|
|
| | |
| Jokerz |
Дата: Сб, 03.05.2008, 06:43 | Повідомлення № 17 |
|
Хостер
Група: Друзі форуму
| как сисадмин скажу что правельней будет называть все латинией потому как потом в дальнейшем это не будет вызывать трудностей в работе с другими ОС или программами. Потому как система изначально расчинана под трайслит
|
|
| | |
| Anatoli |
Дата: Сб, 03.05.2008, 08:40 | Повідомлення № 18 |
|
Тут живе...
| Звичайний користувач назве файл так, як йому зручно і зрозуміло. Саме для цього операційні системи і навчили розуміти назви усілякими мовами. Пропозицію писати завжди латиницею учні сприймуть як примху, так само, як і пропозицію обмежувати довжину імені 8-ма літерами. Переважна більшсть на практиці цього застосовувати не буде. Втім, коли справа доходить до паскаля, легко пояснити причини і мати розуміння з боку учнів. (Сам я даю назви англійською, хаха)
|
|
| | |
| Jokerz |
Дата: Сб, 03.05.2008, 09:00 | Повідомлення № 19 |
|
Хостер
| Quote (Anatoli) Звичайний користувач назве файл так, як йому зручно і зрозуміло. Саме для цього операційні системи і навчили розуміти назви усілякими мовами. Все ОС работают коректно только с латиницей, вы мне еще тут попробуйте докажите обратное Quote (Anatoli) Пропозицію писати завжди латиницею учні сприймуть як примху Необходимо не заставлять а объяснить зачем это делается. Quote (Anatoli) так само, як і пропозицію обмежувати довжину імені 8-ма літерами У Вас что DOS ? Quote (Anatoli) Переважна більшсть на практиці цього застосовувати не буде Будут в том случае если есть необходимость в этом, если они будут писать сайт к примеру на html и когда он у них не будет работать веселый однако Quote (Anatoli) Втім, коли справа доходить до паскаля, Вероятно Вы кроме Windows со стороны юзера и паскаля ничего не видели, потому и утверждаете такое.
|
|
| | |
| nadya_hontar |
Дата: Сб, 03.05.2008, 09:47 | Повідомлення № 20 |
|
Я тут недавно...
Група: Кандидати в VIP
| Я теж стараюся привчати дітей до латиниці. Сама так роблю і іншим рекомендую. Але якщо пишуть робочі документи кирилецею не заперечую. Головне, щоб діти орієтувалися, де, як і коли потрібно писати. Оскільки, в мене ще не супер комп'ютери (OC Windows-98 більше не витягує), то приходиться писати більшість латинецею.
|
|
| | |
| Jokerz |
Дата: Сб, 03.05.2008, 09:55 | Повідомлення № 21 |
|
Хостер
| Дело даже не в мощности комьютера, латиница есть латиница ее понимает любая ОС, а русский тут уже кодирока основная проблема, например для пользователя он видит одно а система может видеть другое потому все окнфиги пишут на латинице.
|
|
| | |
| Anatoli |
Дата: Сб, 03.05.2008, 10:57 | Повідомлення № 22 |
|
Тут живе...
| Quote (Jokerz) Вероятно Вы кроме Windows со стороны юзера и паскаля ничего не видели, потому и утверждаете такое. Я і їх бачив тільки здаля. Quote (Jokerz) , а русский тут уже кодирока основная проблема Русскої в мене в класі навіть розкладки клавіатури немає.
Відредаговано: Anatoli - Сб, 03.05.2008, 11:01 |
|
| | |
| Jokerz |
Дата: Сб, 03.05.2008, 15:13 | Повідомлення № 23 |
|
Хостер
| Quote (Anatoli) Русскої в мене в класі навіть розкладки клавіатури немає. я имею ввиду любую отличную от латиници Quote (Anatoli) Я і їх бачив тільки здаля. тогда как Вы утверждаете что : Quote (Anatoli) Саме для цього операційні системи і навчили розуміти назви усілякими мовами Не пойму я Вас, как пожно говорить про то с чем не работал
|
|
| | |
| Anatoli |
Дата: Сб, 03.05.2008, 16:15 | Повідомлення № 24 |
|
Тут живе...
| Я про те, що звичайний користувач назве свою папку "Документи", а свій файл "Звіт за 3 квартал". І я запевняю, що звичайний користувач, який, звісно, "нічого не бачив крім Windows", а паскаля і в страшному сні ніколи і не побачить, - так і робить. От і все. Тому на дітей давити в цьому сенсі не варто. Звичайно, як тільки мова дійде до програмування, все буде трохи по-іншому. Дооооооо речі. мене бісять русифіковані функції в Excel. СУММ, СРДЗНЧ, КОРЕНЬ, хаха.Отут я б просто заборонив оті покручі. В україномовному Office все нормально - латиниця і функції як у людей. SUM. AVG, SQRT. Хай живе латиниця!
|
|
| | |
| argun |
Дата: Сб, 03.05.2008, 16:40 | Повідомлення № 25 |
|
Прописаний назавжди
| Quote (Varkan) Сам називаю латиницею (напевне пережитки того, що починав з досу) Подібна ситуація. Але згоден з тими, хто вважає - що назва файлу може бути любою мовою, крім тих файлів, які можуть використовуватись на межнародному рівні. Тобто - Веб-сторінки, програмні файли та ін. Важливо, щоб учні розуміли - коли можливо використовувати кирилицю, а коли - тільки латиницю.
|
|
| | |
| Jokerz |
Дата: Сб, 03.05.2008, 16:48 | Повідомлення № 26 |
|
Хостер
| Quote (argun) Важливо, щоб учні розуміли - коли можливо використовувати кирилицю, а коли - тільки латиницю. вот тут на все 100% согласен
|
|
| | |
| Махновець_Ігор |
Дата: Вт, 03.06.2008, 09:41 | Повідомлення № 27 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| правильно, треба дітей привчати набирати назви папок та файлів як латиницею так і кирилицею, а там вони використають дані знання про назви файлів та папок
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 03.06.2008, 12:30 | Повідомлення № 28 |
|
Досвідчений вчитель
| Одна из модных профессий - системный администратор. И вам будет не легко объяснить детям, почему они не знают ДОС и транслит.
|
|
| | |
| Morpheuz |
Дата: Вт, 03.06.2008, 20:16 | Повідомлення № 29 |
|
Я тут недавно...
| Вообще-то сейчас вовсю внедряеться юникод и глубоко плавно как писать, сейчас даже в интеренете можно использовать кирилицу. Тут больше вопрос привычки. Я б поэтому вопросу не заморачивался. Если у вас nt, или никс системы которые поддерживают юникод пускай дети называют как хотят. А почему при программированиии нельзя использовать не анси символы? можно, даже в паскале( с маленькой оговоркой, что среда будет делфи 8 и више). Опять же это дело привички милионов программистов.
|
|
| | |
| Lviza |
Дата: Вт, 03.06.2008, 22:25 | Повідомлення № 30 |
|
Тут живе...
| Quote (Anatoli) Дооооооо речі. мене бісять русифіковані функції в Excel. СУММ, СРДЗНЧ, КОРЕНЬ, хаха.Отут я б просто заборонив оті покручі. Да ви - русофоб, батенька! Не можна зациклюватися на чомусь одному! В початкових класах для папок - кирилиця, в старших - латинниця. Украінська версія офіса, звичайно краща для навчального процесу. На уроці пояснюєш українською, як діло доходить до практичних прикладів - іде "суржик", тому що команди - російські. Правильно казав один мій учень: "Треба працювати з англійською версією Windows", але ж тут питання якості освіти з іноземних мов. Тому залишаємося з російськомовним офісом і транслітерацією для папок (поки що
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|