|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Відкритий урок
| |
INKA |
Дата: We, 28.11.2007, 17:51 | Повідомлення № 1 |
Новий користувач
| Привіт. Я тут новичок..як і новичок у викладацькій діяльності. Тільки з вересня викладаю в ліцеї. Тільки но розібралась що і як, а тут відкритий урок намалювався.. Порадьте щось цікаве, що б можна було зробити на уроці, щоб і дітям цікаво та і всім присутнім. Тема уроку буде, мабуть, комп'ютерна графіка, але можу й поміняти.. Спасибі ;) Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: WWW - We, 04.06.2008, 00:54 |
|
| |
filnick |
Дата: We, 04.06.2008, 19:26 | Повідомлення № 31 |
Мудрий вчитель
| Quote (Newbie) в такому разі ставимо веб-камери в кабінети і спостерігаємо Якщо спостерігаємо - то вже відкритий урок (можна вважати REALITY SHOW)
|
|
| |
Newbie |
Дата: Th, 05.06.2008, 14:14 | Повідомлення № 32 |
Хелпер
| Quote (filnick) Якщо спостерігаємо - то вже відкритий урок (можна вважати REALITY SHOW) я маю на увазі, що камера стоїть стаціонарно, на кожному уроці. тоді єдиний варіант - ВСІ уроки готувати як ВІДКРИТІ хоча при цьому виникає дуже багато етичних питань, тому навряд-чи таке буде зреалізовано
|
|
| |
W-w-W |
Дата: Su, 08.06.2008, 07:25 | Повідомлення № 33 |
| Quote (Newbie) я маю на увазі, що камера стоїть стаціонарно, на кожному уроці. тоді єдиний варіант - ВСІ уроки готувати як ВІДКРИТІ хоча при цьому виникає дуже багато етичних питань, тому навряд-чи таке буде зреалізовано я вважаю, що камери не потрібні на уроках, це явище сковує вчителя на уроці, сам відкритий урок повинен показувати звичайніську обстановку на уроці, тобто як він проходить в звичайному режимі. Адже урок будь-який є творчим і показує той рівень вчителя та його підготовку.
|
|
| |
Pentiume |
Дата: We, 11.06.2008, 17:35 | Повідомлення № 34 |
Тут живе...
| Quote (WWW) сам відкритий урок повинен показувати звичайніську обстановку на уроці, тобто як він проходить в звичайному режимі. Повныстю погоджуюсь із www, бо якщо готувати це як реаліті шоу то після кожного відкритого уроку вчитель і учні ще "відходитимуть" тиждень , а це трохи збиватиме ритм навчання. Питання до всіх: Як ви вважаєте коли, і як вигодніше проводити відкритий урок, щоб результат був найвищим. (час , місяць , клас). Якщо можете обгрунтуйте це з наукової точки зору. 
|
|
| |
filnick |
Дата: We, 11.06.2008, 17:47 | Повідомлення № 35 |
Мудрий вчитель
| Quote (Pentiume) Питання до всіх: Як ви вважаєте коли, і як вигодніше проводити відкритий урок, щоб результат був найвищим. (час , місяць , клас) У відомій байці Крилова звірята-музиканти для кращого виконання мінялися місцями у квартеті. Але, як відомо, результат виявлявся однаковим. Тому пробувати науково обгрунтовувати місце, час та клас проведення уроку - значить вдаватися до згаданого квартету. Все вирішує майстерність та бажання вчителя.
|
|
| |
Newbie |
Дата: We, 11.06.2008, 18:29 | Повідомлення № 36 |
Хелпер
| Quote (Pentiume) Повныстю погоджуюсь із www, бо якщо готувати це як реаліті шоу то після кожного відкритого уроку вчитель і учні ще "відходитимуть" тиждень , а це трохи збиватиме ритм навчання. я власне мала на увазі те, щоб не готуватись, а просто вести урок... ну але це надто складно - господині до приходу гостей прибирають вдома, солдати до приїзду генерала фарбують траву, а вчителі - репетирують відкриті уроки...
|
|
| |
NataliyG |
Дата: Sa, 06.09.2008, 14:33 | Повідомлення № 37 |
Активний учасник
| Quote (filnick) то вже відкритий урок (можна вважати REALITY SHOW) 100% відкритий урок - це REALITI SHOW. Але, якщо когось запросити і не готуватися, тоді це буде позорисько. Я була на такому відкритому уроці, краше, коли вчитель і учні готові, повірте. Відкритий урок має бути підготовленим, просто такою виставою, вчитель показує свої ідеї, розробки, які можна використовувати при проведенні звичайних уроків. Quote (Pentiume) коли, і як вигодніше проводити відкритий урок 1. До відкритого уроку треба готуватися - однозначно. 2. Не проводити урок в вересні, грудні, січні, у другій половині квітня і в травні, бо то вже для учні Рамадан.
|
|
| |
TetyanaT |
Дата: Sa, 06.09.2008, 21:30 | Повідомлення № 38 |
Тут живе...
| Знайшла навіть свою статтю http://festival.1september.ru/articles/101505/ Деякі елементи можна використовувати на відкритому уроці 
|
|
| |
filnick |
Дата: Sa, 06.09.2008, 22:54 | Повідомлення № 39 |
Мудрий вчитель
| Quote (NataliyG) Відкритий урок має бути підготовленим, Мені здається, що в ідеалі кожний урок повинен бути підготовленим.
|
|
| |
NataliyG |
Дата: Tu, 09.09.2008, 08:55 | Повідомлення № 40 |
Активний учасник
| Quote (filnick) Мені здається, що в ідеалі кожний урок повинен бути підготовленим. Я згідна, але мала на увазі, що відкритий має бути трохи більше підготовлений, тобто до відкритого уроку треба готувати ще і дітей.
|
|
| |
Boris_A |
Дата: Tu, 09.09.2008, 22:38 | Повідомлення № 41 |
Я тут недавно...
| я за веб камеру в каждом классе, каждый урок информатики анализируется на этом форуме.
Відредаговано: WWW - Tu, 09.09.2008, 23:20 |
|
| |
zirochka |
Дата: Tu, 07.10.2008, 19:48 | Повідомлення № 42 |
Новий користувач
| Відкритий урок треба проводити в двох випадках: - в якості майстер-класу для колег (поділитися творчими знахідками, доробками) - для отримання допомоги від більш досвідчених (випробування нових ідей) Але в обох випадках необхідне бажання самого вчителя, а не за необхідністю.
|
|
| |
nas99 |
Дата: Tu, 07.10.2008, 20:55 | Повідомлення № 43 |
Новий користувач
| Я в цьому році аьтестуюсь на вищу. Методист з районо сказала, що замість двох відкритих уроків на район краще провести один путній семінар для вчителів. Я з нею повністю згодна. Тепер міркую над темою
|
|
| |
filnick |
Дата: Tu, 07.10.2008, 21:20 | Повідомлення № 44 |
Мудрий вчитель
| Quote (nas99) Тепер міркую над темою Над темою семінару чи уроку?
|
|
| |
Lydysya |
Дата: We, 08.10.2008, 13:22 | Повідомлення № 45 |
Часто заходить...
| Я вже кілька разів проводила відкриті урокі і на семінарах, і на атестації. Дуже добре виходять інтегровані уроки. Наприклад, 6 клас, інтегрований урок з географією "Сонячна система". Взяли проектор, затемнили вікна, я зробила відео про всі планети, вчителька географії пояснювала під час нього. Потім на комп'ютері діти виконували такі завдання: "Космічний художник" (розфарбовували чорно-білий малюнок на космічну тему в Paint), "Впізнай планету" (я створила програму, де під фото планет треба було вибрати їхні назви), і тести по матеріалу уроку. Дуже класно вийшло!!!
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |