Пт, 22.09.2017, 00:25
Форум інформатиків України
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Вітання на форумі
Незнайомець
Вітаємо на форумі,
Незнайомцю!

   
зареєструйтесь
Перед реєстрацією обов’язково прочитайте:
Оновлення Учасники Пошук
Особисті повідомлення
Видавництво ’’Аспект’’ Видавництво

Сторінка 1 з 11
Модератор форуму: Ktara, НІКОЛЯ, Bandalak, volevikt 
Форум інформатиків » АРХІВ » Архів форуму » ДПА-2010 Варіант-18 (Обговорюємо Варіант-18)
ДПА-2010 Варіант-18
Bandalak Дата: Сб, 17.04.2010, 21:30 | Повідомлення № 1
Лідер форуму
Повідомлень: 5384
Нагороди: 37
Рейтинг: 247
Для тих, у кого немає збірника завдань з диском та відповідями, тут можна скачати:
Перша та друга частина, усі варіанти (12,95 Mb);
Третя частина, усі варіанти (6,59 Mb);
Додаткові фали до третьої частини, усі варіанти (16,38 Mb);
Відповіді авторів до 1-ї та 2-ї частин, усі варіанти. Бланк відповідей та протокол ДПА (272 kb).
Дякуємо за сканування - yanasklyar, за відповіді - Ktara, за упорядкування матеріалів - volodschool2 та bandalak.

Шановні форумчани!!!!!
Повідомлення, які не відповідають темі, або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!



Відредаговано: Ktara - Ср, 21.04.2010, 16:26
KulAlex Дата: Нд, 18.04.2010, 10:40 | Повідомлення № 2
Знаток програмування
Повідомлень: 326
Нагороди: 6
Рейтинг: 19
var x,y:integer;
begin
readln(x,y);
if (x=0) and (y=0) then writeln('O(0,0)') else
if x=0 then writeln('Ox')else
if y=0 then writeln('Oy');
if (x>0) and (y>0) then writeln('I');
if (x<0) and (y>0) then writeln('II');
if (x<0) and (y<0) then writeln('III');
if (x>0) and (y<0) then writeln('IV')
end.
Arim Дата: Нд, 18.04.2010, 16:57 | Повідомлення № 3
Тут живе...
Повідомлень: 102
Нагороди: 1
Рейтинг: 16
Питання 1
Відповідь D

Питання 2
Відповідь C

Питання 3
Відповідь C

Питання 4
Відповідь B

Питання 5
Відповідь B

Питання 6
Відповідь A

Питання 7
Відповідь A

Питання 8
Відповідь D

Питання 9
Відповідь B

Питання 10
Відповідь C

Питання 11
Відповідь A

Питання 12
Відповідь A

Питання 13
Відповідь 1

Питання 14
Відповідь А під питанням та C

Питання 15
Відповідь =$C2*(D3+C4)/3

Питання 16
Відповідь Параметри сторінки

Питання 17
Відповідь жоден

Питання 18
Відповідь CDBAE

volevikt Дата: Нд, 18.04.2010, 18:00 | Повідомлення № 4
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1776
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Quote (Arim)
Питання 14
Відповідь А під питанням та C

Мій варіант відповіді: A-D-B-C
Символ "*" означає будь-яку кількість будь-яких символів в імені та розширенні файла.
Символ "?" означає один довільний символ або його відсутність.

Додано (18.04.2010, 17:00)
---------------------------------------------

Quote (Arim)
Питання 17
Відповідь жоден

Перевірила засобами MS Access. Як не дивно, запит видає 3 записи.
Леена Дата: Нд, 18.04.2010, 18:03 | Повідомлення № 5
Часто заходить...
Повідомлень: 78
Нагороди: 5
Рейтинг: 17
Quote (Arim)
Питання 14
Відповідь А під питанням та C

відповідь А підходить, так як маска має вигляд: ??р*.а?? Під * може бути будь-який символ, а може взагалі не бути.

swetikccc Дата: Нд, 18.04.2010, 19:40 | Повідомлення № 6
Ветеран спілкування
Повідомлень: 3859
Нагороди: 25
Рейтинг: 346
Quote (Arim)
Питання 14
Відповідь А під питанням та C

Відповідь АС
Quote (volevikt)
Перевірила засобами MS Access. Як не дивно, запит видає 3 записи.

Другій умові ніщо не відповідає

Додано (18.04.2010, 18:40)
---------------------------------------------

Quote (Arim)
Питання 14
Відповідь А під питанням та C

Відповідь АС
Quote (volevikt)
Перевірила засобами MS Access. Як не дивно, запит видає 3 записи.

Другій умові ніщо не відповідає
volevikt Дата: Нд, 18.04.2010, 20:13 | Повідомлення № 7
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1776
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Мій варіант відповіді: A-D-B-C
Якщо ви вже погоджуєтеся, з варіантами A і C, то поясню свої міркування на рахунок варіантів D і В. :)
Отже, шаблон ??p*.a?? позначає всі файли, в імені яких допускаються попереду літери "р" 2 будь-які символи (можливо 1 або взагалі жодного, оскільки символ "?" означає один довільний символ або його відсутність), розширення файлу починається з літери "а", за якою можуть слідувати 2 будь-які символи (можливо 1 або взагалі жодного).
А тепер проаналізуйте подані імена файлів згідно вказаного шаблону:
B ipod.a1
D cpss.asd
Леена Дата: Нд, 18.04.2010, 21:56 | Повідомлення № 8
Часто заходить...
Повідомлень: 78
Нагороди: 5
Рейтинг: 17
Не совсем. Знак ? подразумевает один любой символ, но никогда не слышала про его отсутствие. Таким образом р - 3-й символ. Ответы В и D не подходят. Только у звездочки столь свободное толкование.
volevikt Дата: Нд, 18.04.2010, 23:36 | Повідомлення № 9
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1776
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Quote (Леена)
Знак ? подразумевает один любой символ, но никогда не слышала про его отсутствие.

"Великий довідник школяра: Природничі науки: 5-11 (12) класи. - 3-тє вид., випр. та доп. - Харків: ВД "ШКОЛА", 2008. - 896 с.", ст. 173.
... "Символ "?" означає один довільний символ або його відсутність."
svbor Дата: Пн, 19.04.2010, 10:18 | Повідомлення № 10
Прописаний назавжди
Повідомлень: 265
Нагороди: 5
Рейтинг: 21
Quote (Леена)
... "Символ "?" означає один довільний символ або його відсутність."

Цілком згідна. на протязі багатьох років даю таке визначення дітям.
Але...
Це означення суперечить тому, що знак ? не буде відрізнятись від знака *.
і коли проробила експерементально, задала пошук файлів ??р* то знайшло лише файли, де літера р тільки на другому місці. Отже висновок - лише АС.

Додано (19.04.2010, 09:18)
---------------------------------------------
volevikt, хоча з Вами і погоджуюсь

volevikt Дата: Пн, 19.04.2010, 10:30 | Повідомлення № 11
Перспективна вчителька
Повідомлень: 1776
Нагороди: 24
Рейтинг: 182
Quote (svbor)
Це означення суперечить тому, що знак ? не буде відрізнятись від знака *.

"*" - будь-яка кількість символів, а наприклад "???" - максимум 3 символи. :)
svbor Дата: Пн, 19.04.2010, 10:36 | Повідомлення № 12
Прописаний назавжди
Повідомлень: 265
Нагороди: 5
Рейтинг: 21
Quote (volevikt)
"*" - будь-яка кількість символів, а наприклад "???" - максимум 3 символи.

я зрозуміла.
Форум інформатиків » АРХІВ » Архів форуму » ДПА-2010 Варіант-18 (Обговорюємо Варіант-18)
Сторінка 1 з 11
Пошук:


© Форум інформатиків України, 2007-2017.