|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Російська чи українська?
|
Ktara |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:36 | Повідомлення № 1 |
Перспективна вчителька
| З останніх дописів зрозуміла, що необхідно створити нову тему. Але не перетворюємо цю тему в політичну дискусію. Маючи досвід "політичного" життя, можу сказати, що політика - це дуже "брудна" гра Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| | |
alex |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:37 | Повідомлення № 2 |
Активний учасник
| Он знімуть Вакарчука і знов повернемось до конкурсу гаманців. А жаль. Все так хорошо починалось. Напевно Табачнику і К зменшились доходи в Вузі от і повертаються до старого.
|
|
| | |
pasichov |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:37 | Повідомлення № 3 |
Наполегливий учасник
| Quote (alex) Он знімуть Вакарчука і знов повернемось до конкурсу гаманців. А жаль. Все так хорошо починалось. Напевно Табачнику і К зменшились доходи в Вузі от і повертаються до старого. Знімуть. Але тестування залишиться, адже почали його вводити раніше, ще при Табачнику. Внесуть де-які зміни, мабуть будуть враховувати середній шкільний бал з атестата (є такий проект), можливо де-яким ВУЗАМ буде дозволено ДОДАТКОВО проводити свої іспити. Звичайно, частково це поверне ситуацію з гаманцями, на жаль. найгірше, що це стало інструментом політичної боротьби. Але це відповідь на те, що Вакарчук з наступного року планував ВСІ тестування проводити лише українською, незалежно від того, якою мовою навчалась дитина. Коли призидент Угорщини букв в Україні, він це різко засудив (на Закарпатті багато угорських шкіл та румунських шкіл), засудила міська рада Севастополя. Екстремізм породжує екстремізм.
Відредаговано: pasichov - Чт, 25.06.2009, 09:16 |
|
| | |
ihor_hontar |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:37 | Повідомлення № 4 |
Досвідчений вчитель
| Quote (pasichov) Вакарчук з наступного року планував ВСІ тестування проводити лише українською Я думаю, що до такого не дійде. Українську мову, я згідний, здавати ЗНО всім потрібно, а ось інші предмети, то це мало б бути на вибір учнів.
|
|
| | |
dpi |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:37 | Повідомлення № 5 |
Досвідчений вчитель
| С языками как ни будь разберемся и без него. А вот это тупость или борзость о своем сыне в учебниках писать?
|
|
| | |
pasichov |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:37 | Повідомлення № 6 |
Наполегливий учасник
| Quote (ihor_hontar) Я думаю, що до такого не дійде. Українську мову, я згідний, здавати ЗНО всім потрібно, а ось інші предмети, то це мало б бути на вибір учнів. Та вже є наказ! І в цьому ж наказі сказано, що з предметів ЗНО в школах, де викладання мовами нацменшин, в 10-12 класі відповідні (де є ЗНО) предмети викладати українською мовою. Це дуже сколихнуло (заслужено, ІХМО), проти Вакарчука.Додано (24.06.2009, 13:26) ---------------------------------------------
Quote (dpi) А вот это тупость или борзость о своем сыне в учебниках писать? Писал не он, а блюдолизы, он милостиво "не заметил" :-) И мемтечко ректорское себе держит во Львове - конкурс не проводит...
|
|
| | |
ihor_hontar |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:37 | Повідомлення № 7 |
Досвідчений вчитель
| Quote (pasichov) з предметів ЗНО в школах, де викладання мовами нацменшин, в 10-12 класі відповідні (де є ЗНО) предмети викладати українською мовою. З одної сторони і тут є доля правди. Чомусь в Англії на іспанськцій, португальській, французській мовах не навчаються. Якщо ми живемо на Україні, значить говоримо на українській мові. А іншу мову вибирай яку бажаєш. І чим більше мов знаєш, тим краще. Якщо я розумію і говорю російською, польською, мадярською, англійською, швецькою, то це моя справа. Але я живу на Україні і розмовляю українською. Багато приїжджих з Врменії, Грузії, Китаю, Кореї і які намірині жити (тимчасово чи постійно) і працювати в Україні, прекрасно говорять українською мовою, враховуючи специфіку їхньої рідної мови. І це не поодинокі випадки. То чуму українцям, які прожили два-три і більше поколінь не говорити українською мовою.
|
|
| | |
dpi |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:38 | Повідомлення № 8 |
Досвідчений вчитель
| Если вы знаете много языков да еще были заграницей, вы должны очень хорошо понимать - среда обитания, окружение говорящих на каком то языке, это основное условие знания языка. А не название страны. Что делать тем кто слышал украинский язык только на уроках в школах? Каждое лето по три месяца отдыхать в Карпатах? Имейте в виду я не о себе, язык знаю хорошо и даже преподаю на украинском.
|
|
| | |
alex |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:38 | Повідомлення № 9 |
Активний учасник
| Quote (dpi) Что делать тем кто слышал украинский язык только на уроках в школах? Вчити. Так як вчать англійський, ті хто приїхав в Англію, Німецький ті , хто приїхав в Німечину. Проблема більше надумана , ніж реальна. Пан Янукович достатньо швидко навчився розмовляти українською. І нічого не сталося. В цьомі році громадянка Росії здавала тести з української мови, і від неї я не почув ніякої претензії. А деякі українські громадяни немовби 5 колона готові похоронити і національні традиції і мову.
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:38 | Повідомлення № 10 |
Перспективна вчителька
| Давайте не будем длит людей на тех. кто говорит по украински и на тех. кто не говорит. Я из семьи военнослужащего. Поэтому в каких бы республиках Советского Союза мы не были, мы были освобождены от изучения языков. Например, я несмотря на это учила украинский язык, но определяли нас только в русские школы. И вот мне поступать, и тут принимают решение - вступительные экзамены только на украинском. тяжело сдавать биологию (которую учил на русском) на украинском. Многих тогда на этом просто завалили. Давайте будем помнить о тех людях, которые по разным причинам не смогут сдать ЗНО на украинском. Это все равно что зная английский попробовать перевести чисто технический текст. Технический язык отличается от основного Quote (dpi) Имейте в виду я не о себе, язык знаю хорошо и даже преподаю на украинском. хорошо говорю, пишу и преподаю на украинском, но у меня в группе есть 20% детей, которые учились в русских школах. Им очень тяжело
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:38 | Повідомлення № 11 |
Перспективна вчителька
| Я согласна с тем, что украинский нужно учить всем, ну вот пусть тогда ВСЕ школы будут только украинскими. А то школы разные, а экзамен только на одном языке? Не кажется что начинать надо не с ЗНО, а со школ?
|
|
| | |
alex |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:38 | Повідомлення № 12 |
Активний учасник
| Quote (Ktara) Не кажется что начинать надо не с ЗНО, а со школ? Іменно ЗНО і буде тим стимулом, який буде спонукати до більш серйозного відношення в питанні вивчення державної мови. Як бачимо ні закон про мову, ні постанови не дають очікуваного результату.
|
|
| | |
Ktara |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:38 | Повідомлення № 13 |
Перспективна вчителька
| Quote (alex) Іменно ЗНО і буде тим стимулом, який буде спонукати до більш серйозного відношення в питанні вивчення державної мови. Як бачимо ні закон про мову, ні постанови не дають очікуваного результату. Вы не поняли что я хотела сказать. Когда преподавание ВСЕХ предметов идет на русском, не сдать этот предмет на украинском. Надо менять сначала подход в школе. Есть еще одно, если проучился несколько лет в русской школе - не берут в украинскую, так как изучение всех предметов шло на русском языке. Мы просто ставим этих детей в совсем другое положение. Нельзя так. Снчала переходим во ВСЕХ школах на преподавание на украинском, а уж потом вводим изменение в ЗНО
|
|
| | |
dpi |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:39 | Повідомлення № 14 |
Досвідчений вчитель
| Quote (alex) Як бачимо ні закон про мову, ні постанови не дають очікуваного результату. Насильно мил не будешь.
|
|
| | |
argun |
Дата: Чт, 25.06.2009, 19:39 | Повідомлення № 15 |
Активний учасник
| Quote (Ktara) Когда преподавание ВСЕХ предметов идет на русском, не сдать этот предмет на украинском. Повністю згоден. Я працюю в російськомовній школі і коли спробували з учнями розглянути тести з деяких предметів на українській мові - вони не розуміли в багатьох випадках про що йдеться у питанні. Quote (dpi) Насильно мил не будешь. Дивно. Якщо людина відїжа на ПМЖ за кордон, перше що вона робить - йде на курси вивчати мову тієї країни. Добровільно. Бо на іншій мові держава з нею спілкуватись не буде. А у нас, вивчати мову країни в якій живеш - насилля. Парадокс.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2021.  |