|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
| Перспективний план видавництва "Аспект" |
| Ковшун |
Дата: Пн, 16.02.2009, 07:51 | Повідомлення № 1 |
|
Адмін
Група: Адміністратори
| В залежності від професійної наполегливості вчителя інформатики, активності директора і фінансових можливостей школи навчання інформатики вперше можуть починати: - з 2 класу силами вчителів початкових класів; - з 5 класу; - з 7 класу; - з 9 класу обов’язковий курс. Для кожного класу пропонується логічна послідовність навчання без пропусків і дублювання. Для безпроблемного впровадження інформатики з 2, 5, 7 або 9 класів пропонуються засоби навчання у складі: - календарні та поурочні плани, план-конспекти; - навчальні посібники та робочі зошити; - тренажери та засоби тестування з банком тестів до кожного уроку. __________________________________________________________________________________ 2-4 класи. Початковий курс. Основні поняття інформатики, практична діяльність на комп’ютері, розвиток пам’яті, уяви... 5-6 класи. Пропедевтичний курс. Поняття алгоритму та виконавця, команди управління черепашкою, обробка подій, проекти... 7-9 класи. Базовий курс. Знання, уміння та навички роботи з комп’ютером, операційною системою та офісними програмами для успішного навчання в 10-12 класах. У додаткові години вводиться Web-дизайн та програмування. __________________________________________________________________________________ 1 0-12 класи. Профільні курси за вибором. "Основи комп’ютерної графіки"; "Основи створення комп’ютерних презентацій"; "Основи інтернету"; "Основи Web-дизайну"; "Основи комп’ютерної безпеки"; "Основи візуального програмування"; "Інформаційні технології проектування"; "Сучасні офісні інформаційні технології".
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Пн, 16.02.2009, 10:29 | Повідомлення № 2 |
|
Досвідчений вчитель
Група: VIP-користувачі
| Quote (Ковшун) 5-6 класи. Пропедевтичний курс. Поняття алгоритму та виконавця, команди управління черепашкою, обробка подій, проекти... Тогда уж назовите и программу, рекомендованную МОН. (Законодательную базу). Кроме "Вступления к информатике" 5-6 классы Морзе и Мостипан, у меня ничего нет. Наверное отстал от жизни.
Відредаговано: dpi - Пн, 16.02.2009, 10:29 |
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Пн, 16.02.2009, 10:52 | Повідомлення № 3 |
|
Видавець посібників
Група: Друзі форуму
| Quote (dpi) Тогда уж назовите и программу, рекомендованную МОН. (Законодательную базу). Кроме "Вступления к информатике" 5-6 классы Морзе и Мостипан, у меня ничего нет. В который раз повторяю: ПЕРЕЛІК програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах з навчанням українською мовою у 2008/2009 навчальному році детальніше див. http://www.mon.gov.ua/main.php?query=education/average/per_n_pr/ И ещё подробнее: 931. Програма пропедевтичного курсу «Вступ до програмування мовою Лого. 5 клас» (авт.: Пахомова Г.В.) Ж-л "Інформатика та інформаційні технології в навчальних закладах", №3, 2006 945. Вступ до програмування мовою Лого. 5 клас (навчальний посібник), Пахомова Г.М., "Аспект", 2007 Подробнее ознакомиться с изданиями "Аспект" по левой ссылке на главной странице форума.
Відредаговано: Шестопалов - Пн, 16.02.2009, 10:58 |
|
| | |
| dpi |
Дата: Вт, 17.02.2009, 18:57 | Повідомлення № 4 |
|
Досвідчений вчитель
| Караул!!! Помогите! Сколько мне не повторяют и куда меня не отправляют, не нашел программы для 5-7 х, или для 5-го (не Лого!),6-го классов, кроме "Вступления к информатике" 5-6 классы Морзе и Мостипан, факультатив. Конечно обхожусь и этой, но может еще что есть?Додано (17.02.2009, 19:57) --------------------------------------------- Все понял, помощь уже не нужна. С 1999 года преподаю информатику с 5 класса.
|
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Сб, 21.02.2009, 10:07 | Повідомлення № 5 |
|
Видавець посібників
| Quote (dpi) С 1999 года преподаю информатику с 5 класса. Надеюсь Вы преподаёте в 5-6 классах не "Word-Paint", иначе Вашим школярам будет не интересно учиться в 7-9 классах, повторно изучая те же темы.
Відредаговано: Шестопалов - Сб, 21.02.2009, 10:09 |
|
| | |
| dpi |
Дата: Нд, 22.02.2009, 20:40 | Повідомлення № 6 |
|
Досвідчений вчитель
| 5 класс - інформаційна система та її складові 2 - програмне забезпечення 2 - клавіатурний тренажер 4 - операційна система Windows 6 - графичений редактор Paint 8 - алгоритми та виконавці 10 - резерв 3 Всього: 35 6 класс - повторення 2 - клавіатурний тренажер 4 - текстовий редактор 10 - алгоритми та виконавці 14 - резерв 5 Всього: 35
|
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Пн, 23.02.2009, 06:41 | Повідомлення № 7 |
|
Видавець посібників
| Quote (dpi) 5 класс - інформаційна система та її складові 2 - програмне забезпечення 2 - клавіатурний тренажер 4 - операційна система Windows 6 - графичений редактор Paint 8 - алгоритми та виконавці 10 - резерв 3 Всього: 35 6 класс - повторення 2 - клавіатурний тренажер 4 - текстовий редактор 10 - алгоритми та виконавці 14 - резерв 5 Всього: 35 Не пора ли переходить на более современные средства и методику по примеру других учителей? Не учить всему понемногу, а дать цельный курс начального программирования и проектирования! Например, Запорожская и Одесская области ввели эти средства в 5-6 классах и даже провели несколько семинаров по использованию ЛогоМиры. Много энтузиастов Лого и в другтх областях. Есть программа и учебники, рекомендованные МОН Украины! И не нужно выдумывать велосипед, готовить учебный материал, на каждый урок распечатывать листки. Каждому ученику - недорогой учебник, в нём рабочие листы. Учителю остаётся на уроке "пить кофе и читать газету". А школяры загружены интересной работой на уроке и при желании дома. Предлагаемые средства логично и последовательно вписываются в общую схему изучения информатики в 2-12 классах. См. переспективный план издательства "Аспект" выше. Подробнее см. сайт http://aspekt-edu.kiev.ua Там же можно заказ сделать.
Відредаговано: Шестопалов - Пн, 23.02.2009, 06:51 |
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пн, 23.02.2009, 08:13 | Повідомлення № 8 |
|
Ветеран спілкування
| Quote (Шестопалов) Не пора ли переходить на более современные средства и методику по примеру других учителей? Не учить всему понемногу, а дать цельный курс начального программирования и проектирования! Например, Запорожская и Одесская области ввели эти средства в 5-6 классах и даже провели несколько семинаров по использованию ЛогоМиры. Много энтузиастов Лого и в другтх областях. Есть программа и учебники, рекомендованные МОН Украины! И не нужно выдумывать велосипед, готовить учебный материал, на каждый урок распечатывать листки. Каждому ученику - недорогой учебник, в нём рабочие листы. Учителю остаётся на уроке "пить кофе и читать газету". А школяры загружены интересной работой на уроке и при желании дома. Предлагаемые средства логично и последовательно вписываются в общую схему изучения информатики в 2-12 классах. См. переспективный план издательства "Аспект" выше. 1 Де взяти ліцензійне Лого? 2 Всіх під один гребінець така Ваша пропозиція пане Шестопалов?
|
|
| | |
| dpi |
Дата: Пн, 23.02.2009, 09:07 | Повідомлення № 9 |
|
Досвідчений вчитель
| Quote (Шестопалов) Не пора ли переходить на более современные средства и методику по примеру других учителей? Не учить всему понемногу, а дать цельный курс начального программирования и проектирования! Имитируем выполнение программы "Вступления к информатике" 5-6 классы Морзе и Мостипан. Да и как бы детям не стало скучно от одной темы на год. У моих учеников результаты не плохие (3,4 места на области), методику менять не собираюсь.
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Пн, 23.02.2009, 10:02 | Повідомлення № 10 |
|
Ветеран спілкування
| Quote (dpi) Имитируем выполнение программы "Вступления к информатике" 5-6 классы Морзе и Мостипан. Да и как бы детям не стало скучно от одной темы на год. У моих учеников результаты не плохие (3,4 места на области), методику менять не собираюсь. И мне нравится методика Володиных где все темы стыкуются и постоянно к ним возвращаются на более высоком уровне И лого надо было лет 10 тому толкать а сейчас есть скреч который действительно обьектний. И выпускать книги не по Visual Basic (он бесплатен токо 5се) а по Visual Basic .NET который к тому же русский уже. И не толкать КОРЕЛ, КТО ЕГО КУПИТ?
Відредаговано: swetikccc - Пн, 23.02.2009, 10:10 |
|
| | |
| Newbie |
Дата: Пн, 23.02.2009, 10:02 | Повідомлення № 11 |
|
Хелпер
| Quote (dpi) Имитируем выполнение программы "Вступления к информатике" 5-6 классы Морзе и Мостипан. Да и как бы детям не стало скучно от одной темы на год. я такої ж думки програмувати дітям цікаво, але не 2 роки поспіль. максимум, що витримують мої - 1 семестр. далі починають просити щось інше. не бачу сенсу змушувати їх робити те, що нецікаво - це тільки відвадить їх від програмування. а за того підходу, коли всього потрошки - вони вчать програмування всіх класах від 6 по 11, і з задоволенням
|
|
| | |
| Oxana_cher |
Дата: Пн, 23.02.2009, 20:53 | Повідомлення № 12 |
|
Місцева кадра
| Quote (Шестопалов) Не пора ли переходить на более современные средства и методику по примеру других учителей? Не учить всему понемногу, а дать цельный курс начального программирования и проектирования! Кто-то на форуме уже говорил, что ПРОГРАМИРОВАНИЕ должно быть оттдельным предметом! Я тоже за то. Вступление в програмирование на основе Лого-подобных программ в нашей гимназии изучаеться с 5-го класса. Конкретной программы нет, всё моя самодеятельность. Зато к 9-му классу с детей выростают призёры олимпиал 4-го этапа! Но это в гимназиии, а общеобразовательные школы не имеют такой возможности из за недостатка часов! Шестопалов, я немогу понять чем Вы не угодили нашим Черновицким методистам, что они с 2008-2009 года уже не предлагают Ваши действительно неплохие книжки, а переключились на других авторов? Даже в рекомендациях на 2008-2009 год, в редакции обласного института, Вашей фамилии уже небыло!
|
|
| | |
| Шестопалов |
Дата: Пн, 23.02.2009, 22:06 | Повідомлення № 13 |
|
Видавець посібників
| Quote (Oxana_cher) я не могу понять, чем Вы не угодили нашим Черновицким методистам Quote (Oxana_cher) Даже в рекомендациях на 2008-2009 год, в редакции обласного института, Вашей фамилии уже не было! И это не взирая на то, что в списке рекомендованой литературы МОН Украины больше всего рекомендовано учебников по информатике от издательства "Аспект". Тайна сия великая есть!
|
|
| | |
| Bandalak |
Дата: Вт, 24.02.2009, 10:50 | Повідомлення № 14 |
|
Модератор
Група: Модератори
| Quote (Oxana_cher) Кто-то на форуме уже говорил, что ПРОГРАМИРОВАНИЕ должно быть оттдельным предметом! Це я казав. Я переконаний у цьому! От чому алгебра і геометрія починаючи з 7-класу окремі предмети? Навіть історія України та всесвітня історія - окремі предмети! А в предмет "Інформатика" впхали НЕВПИХУЄМОЄ!
|
|
| | |
| swetikccc |
Дата: Вт, 24.02.2009, 16:02 | Повідомлення № 15 |
|
Ветеран спілкування
| Quote (Bandalak) Це я казав. Я переконаний у цьому! От чому алгебра і геометрія починаючи з 7-класу окремі предмети? Навіть історія України та всесвітня історія - окремі предмети! А в предмет "Інформатика" впхали НЕВПИХУЄМОЄ! А тому що алгебра і геометрія потрібна всім а програмування одиницям. Радуємося що ще не награлися з інформатикою.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2012. Хостинг від uCoz
|