Вечер добрый. Уважаемые, хотелось бы поговорить в этой ветке о начислениях заработной платы учителям в школах. В нашем регионе информация эта весьма туманна - в сверке, в статье доходов значится только одна статья. Иногда прибавляется вторая - премия или еще что-нибудь. Сколько раз пытались добиться в бухгалтерии ГОРОО полный расклад - в ответ тишина. Итак, за что мы получаем зарплату? Сколько стоит один час специалиста, учителя 2-ой категории и т.д? Сколько доплачивают за кабинет? Платят ли, в частности, информатикам за проверку тетрадей, практических работ и т.д? Платят ли сейчас выслугу лет? [admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
З вересня нам почали доплачувати 5% від ставки за обслуговування ПК (завдяки директору).
Та не завдяки директору... На цей рахунок є відповідна постанова! А от роль директора якраз і полягала в тому, щоб довести цю постанову до ума бухгалтерії. Це святий обов’язок директора школи! І ніяк не геройський вчинок.
Так, все ніби зрозуміло - не більше 50% робочого часу. А як бути із ввімкненими 15-16 моніторами на протязі 6-7 уроків? (я особисто вимикаю і дитячі, і свій монітор на перервах і коли теор. частина.).
А як бути із ввімкненими 15-16 моніторами на протязі 6-7 уроків?
Поставте режим вимкнення моніторів через 5 хв. бездіяльності на комп'ютері! Але мої монітори від цього не погаснуть, я постійно працюю за комп'ютером і на теоретичній частині і на практичній і на перерві і після уроків! Я думаю і більшість з вас так!
Quote (valia)
Щодо оплати за шкідливість, прочитайте роз'яснення і тому цікаво, як вимірювався час роботи вчителя за дисплеєм
Следовательно, учитывая, что основной рабо- той учителя информатики является препо- давание предмета «Основы информатики и вычислительной техники», а за дисплеем он работает не более 50 % рабочего времени, ему не устанавливается дополнительная оплата за неблагоприятные условия труда в учрежде- ниях системы образования согласно п. 1.164 Пе- речня работ с неблагоприятными условиями труда (разд. 1 приложения 9 к Инструкции о порядке исчисления заработной платы работников образо- вания, утвержденной приказом Минобразования от 15.04.93 г. № 102, далее – Приказ № 102). Чи є серед нас хоч один, що працює за монітором менше 50% робочого часу?
Постанова КМУ № 1188 від 11.11.09 року Деякі питання оплати праці керівних, наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників, професіоналів, фахівців та інших працівників установ та закладів освіти
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
№ 1188 від 11 листопада 2009 року
Деякі питання оплати праці керівних, наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників, професіоналів, фахівців та інших працівників установ та закладів освіти
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. З метою недопущення зниження рівня соціальної захищеності працівників установ та закладів освіти в умовах поширення епідемії грипу типу А/Н1NI/Каліфорнія/04/09 та гострих респіраторних захворювань серед населення: установити, що на період канікул з 2 листопада 2009 р. на три тижні в усіх навчальних і дитячих дошкільних закладах незалежно від форми власності заробітна плата керівним, науковим, науково-педагогічним, педагогічним працівникам, професіоналам, фахівцям та іншим працівникам установ та закладів освіти виплачується в обсязі, який вони отримували до початку канікул; заборонити керівникам установ і закладів освіти на цей період надавати зазначеним працівникам відпустку без збереження заробітної плати за ініціативою керівника.
2. Міністерству освіти і науки, іншим центральним органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать установи та заклади освіти, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити фінансування оплати праці працівників установ та закладів освіти в повному обсязі.
filnick, у мене спойлери перестали відкриватися у цій темі, незнаю це глюк мого компа, чи Юказа. Зробіть повідомлення №440 без спойлера, якщо не важко.
А мені за ці 5%, що за обслуговування комп'ютерів, намагалися напарити ще 7 компів адміністрації, бухгалтерії тощо. Достали! Сказала. Тепер намагаються психологічно давити на мене (зауваження і невдоволення на кожній нараді, перерві і будь-якій нагоді та намагання налаштувати колектив проти мене). Як тут нормально працювати?
А мені за ці 5%, що за обслуговування комп'ютерів, намагалися напарити ще 7 компів адміністрації, бухгалтерії тощо. Достали! Сказала. Тепер намагаються психологічно давити на мене (зауваження і невдоволення на кожній нараді, перерві і будь-якій нагоді та намагання налаштувати колектив проти мене). Як тут нормально працювати?
Невже так важко виконати роботи по обслуговуванню? Я теж це роблю і труднощів ніяких не відчуваю. Не дуже часто доводиться виконувати ці роботи.
На халяву нехай обслуговують комп’ютери самі. Я теж в свій час обслуговував комп’ютери по повній, і робив різні бумажки (на халяву) а заробив те, що маю найменшу кількість годин в школі. А на моє питання чому так відповідь одна - а де взяти? А де взяли для інших??? Ну розумієш... А тепер сказав хватить. Бумажки не роблю - поганий, комп’ютери не обслуговую (ті що не в кабінеті інформатики) - поганий, бо з чотирьох працює лише один, і то кульгає. І все на так роблю. А я в умі собі думаю - пішли ви ... до спціалістів, нехай вам поможуть. Так що як казав мій тато - за дарма тільки домкрат тримає.