|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Заміна факультативів, курсів за вибором
| |
Oliver81 |
Дата: Вт, 14.05.2013, 14:45 | Повідомлення № 1 |
Я тут недавно...
| Доброго дня. В мене запитання до експертів. "Шукачі скарбів" - це пропедавтичний курс, тобто курс за вибором. Факультатив, курс за вибором - це варіативна частина навчального плану. З усіма наслідками. Тобто: - чіткий перелік факультативних курсів чи предметів; - наявність затвердженої МОНУ програми; - запис проведених занять у класному журналі, а не в окремому; - нарахування заробітної плати, як за години основної спеціальності, відповідно до категорії.
А тепер декілька запитань: як здійснюється оплата праці за проведені уроки з курсу"Шукачі скабрів" в період відсутності тарифікованого на ці години вчителя(вчитель поїхав на курси), чи ставляться заміни іншому вчителю?
Чи здійснюється оплата по таких замінах?
Вчитель знаходився на лікарняному більше 3 місяців, чи потрібно здійснювати перетарифікацію на іншого вчителя, як здійснюється оплата за замінені уроки з даного курсу!!!! Бухгалтерія каже, що це факультатив і він по заміні неоплачується!!! Якщо можна чітку відповідь з нормативними і правовими документами і силками на них. [admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
Відредаговано: W-w-W - Сб, 26.12.2015, 19:08 |
|
| |
NataliyG |
Дата: Ср, 15.05.2013, 16:43 | Повідомлення № 2 |
Активний учасник
| Цитата (Oliver81) А тепер декілька запитань: як здійснюється оплата праці за проведені уроки Ключове слово тут урок - не гурток і не факультатив, це урок значить заміна повинна оплачуватися як за звичайний урок тобто погодинно. Цитата (Oliver81) Вчитель знаходився на лікарняному більше 3 місяців Перетарифікація вчителя здійснюється у період відсутності вчителя більше як 6м. Цитата (Oliver81) Якщо можна чітку відповідь з нормативними і правовими документами і силками на них. Про організацію та порядок оплати праці за заміну тимчасово відсутніх учителівЛист МОН № 1/9-770 від 28.11.2008 року http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/2397/
|
|
| |
Oliver81 |
Дата: Чт, 16.05.2013, 19:37 | Повідомлення № 3 |
Я тут недавно...
| Цитата (Oliver81) "Шукачі скарбів" - це пропедавтичний курс, тобто курс за вибором. Факультатив, курс за вибором - це варіативна частина навчального плану. Бухгалтерія вважає, що оскільки це варіативна складова прирівнює курс за вибором до факультативу! І говорить що за заміну факультативів оплата не здійснюється. Цитата (NataliyG) Лист МОН № 1/9-770 від 28.11.2008 Я читав там нічого не сказано про оплату чи заміну курси за вибором чи факультативів, тільки про уроки.Додано (16.05.2013, 19:37) ---------------------------------------------
Цитата (NataliyG) Перетарифікація вчителя здійснюється у період відсутності вчителя більше як 6м. Тут ви не праві, відповідно до Цитата Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці вчителів провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Інструкція № 102, тобто за тарифікацією.
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2023.  |