|
Вітаю Вас, Гість · RSS |
 |
Зменшення кількості годин інформатики в 12-річній школі
| |
kom_adm |
Дата: Fr, 04.06.2010, 17:30 | Повідомлення № 1 |
Ветеран спілкування
| Цього року у мене було 20 годин інформатики за рахунок 10-11 класів (4 класи, 8 груп, 16 годин) і 9-х класів (2 класи, 4 групи, 4 години), а на наступний н.р. ситуація погіршується зарахунок зменшення годин в 12-річній школі. Так у мене виходить: 11 класи (2 класи, 4 групи, 8 годин), 9-10 класи (4 класи, 8 груп, 8 годин). Тобто загальна кількість годин становитиме 16. Це ще не критично, може підкинуть факультатив. Але моя школа досить велика (500 учнів), боюсь в малих школах ситуація критична. Як у вас з цим, колеги? P.S. Я можу помилитись з прогнозом щодо 10-х класів, так як не впевнений, що їх там залишиться >=16.
[admin]Шановні форумчани!!!!! Повідомлення, які не відповідають темі або несуть некорисний зміст будуть видалятись без попередження!!!
|
|
| |
Bandalak |
Дата: Mo, 07.06.2010, 11:03 | Повідомлення № 16 |
Лідер форуму
| Quote (Newbie) а на що тоді збираються відводити варіативну частину у вас? На російську мову. Є таке усне розпорядження міністра. Quote (volevikt) На те, щоб довантажити вчителів до ставки. У нас до ставки довантажити вже не можливо. Закривається багато класів, наповнюваність вже не 33 а 37. Всі масово написали заяви про згоду працювати на неповну ставку.
|
|
| |
Маргарита |
Дата: Mo, 07.06.2010, 12:50 | Повідомлення № 17 |
Юний талант
| Н А К А З МОН N 928 від 04.06.2010 Про затвердження Нормативів наповнюваності касів та груп учнями.
Відредаговано: Маргарита - Mo, 07.06.2010, 12:57 |
|
| |
Bandalak |
Дата: Mo, 07.06.2010, 13:09 | Повідомлення № 18 |
Лідер форуму
| Маргарита, а чи не суперечить цей наказ санітарним нормам? http://mozdocs.kiev.ua/view.php?id=2407
|
|
| |
Newbie |
Дата: Mo, 07.06.2010, 14:28 | Повідомлення № 19 |
Хелпер
| Quote (Bandalak) На російську мову. Є таке усне розпорядження міністра. а у нас - на християську етику. теж чиєсь усне розпорядження в нашому випадку батьки беруть активну участь у виборі предметів, і інформатика - один з пріоритетів (поряд з мовою українською та англійською) Quote (volevikt) На те, щоб довантажити вчителів до ставки. теж потрібна справа, але тоді треба визначатись із пріоритетами: якісна освіта учня чи соціальний захист вчителя. шкода, що в даній ситуації це або/або
|
|
| |
volevikt |
Дата: Mo, 07.06.2010, 14:44 | Повідомлення № 20 |
Перспективна вчителька
| Quote (Newbie) на християську етику Quote (Bandalak) На російську мову. на спецкурси з історії (маємо 3 вчителів історії) і т. і. От цим і довантажують. З 5 класу діти вивчають дві іноземні мови: англійську та німецьку. Саме тому в деяких класах середньої ланки на інформатику виділили не 1 год. на тиждень, а 0,5 год. (1 год. ділимо з рос. мовою)
|
|
| |
Oxana_cher |
Дата: Mo, 07.06.2010, 22:36 | Повідомлення № 21 |
Місцева кадра
| Quote (Маргарита) Н А К А З МОН N 928 від 04.06.2010 Я слышала сегодня по телевизору, что этот указ не успели напечатать в "Голосі України" и он приостановлен сегодня по решению Голосиевского районного суда. Так что пока расслабтесь! Но по отделах образования указ успели разослать. Наш директор сегодня с утра был в шоке! Пол школы надо без ставки оставить, или уволить треть учителей!
|
|
| |
volevikt |
Дата: We, 09.06.2010, 08:59 | Повідомлення № 22 |
Перспективна вчителька
| Quote (Маргарита) Н А К А З МОН N 928 від 04.06.2010 Про затвердження Нормативів наповнюваності касів та груп учнями. Прикріплення: MON_928.rar(9Kb) Шановна Маргарита! Звідки Ви його "витягли"? На сайті МОН його й близько немає.
|
|
| |
Scorpion |
Дата: We, 09.06.2010, 09:22 | Повідомлення № 23 |
Часто заходить...
| Да! Налякали ви всіх добре!
|
|
| |
argun |
Дата: We, 09.06.2010, 11:12 | Повідомлення № 24 |
Активний учасник
| Quote (volevikt) На сайті МОН його й близько немає. Може з цієї причини Quote (Oxana_cher) Я слышала сегодня по телевизору, что этот указ не успели напечатать в "Голосі України" и он приостановлен сегодня по решению Голосиевского районного суда.
|
|
| |
volevikt |
Дата: We, 09.06.2010, 11:18 | Повідомлення № 25 |
Перспективна вчителька
| Quote (argun) Може з цієї причини Зайдіть на сайт МОН і подивіться номери останніх наказів. Як на мене, то метою "липових наказів" є сіяння паніки, і комусь це потрібно. А ситуація на сьогоднішнй день дійсно невтішна. У відділі освіти повідомили, що з варіативної години жодної години виділятися не буде. Сьогодні шкільне засідання по тарифікації. Поки що теоретично втрачаю 8 год.
|
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: We, 09.06.2010, 15:59 | Повідомлення № 26 |
Прописаний назавжди
| Quote (volevikt) На сайті МОН його й близько немає. Есть! См.
|
|
| |
grebenchukov |
Дата: We, 09.06.2010, 16:25 | Повідомлення № 27 |
Прописаний назавжди
| Quote (Вчитель-з-Києва) Есть! См. Вибачте, але скиньте ссилку безпосередньо на сайт
|
|
| |
Вчитель-з-Києва |
Дата: We, 09.06.2010, 18:46 | Повідомлення № 28 |
Прописаний назавжди
| Залишається 11-річна школа! Таке рішення щойно прийняла Верховна Рада.
|
|
| |
argun |
Дата: We, 09.06.2010, 18:48 | Повідомлення № 29 |
Активний учасник
| Quote (volevikt) Зайдіть на сайт МОН і подивіться номери останніх наказів. На сайті дійсно нема. Можливу причину я вказав. І я не думаю, що Маргарита, взяла цей наказ зі стелі. Quote (volevikt) У відділі освіти повідомили, що з варіативної години жодної години виділятися не буде. Сьогодні шкільне засідання по тарифікації. Поки що теоретично втрачаю 8 год. У нас засідання по тарифікації вже відбулося. І з варіативної частини я не втратив жодної години(інформитика з 2-го класу)
|
|
| |
Bandalak |
Дата: We, 09.06.2010, 23:34 | Повідомлення № 30 |
Лідер форуму
| Quote (volevikt) Шановна Маргарита! Звідки Ви його "витягли"? Quote (Oxana_cher) Я слышала сегодня по телевизору, что этот указ не успели напечатать в "Голосі України" и он приостановлен сегодня по решению Голосиевского районного суда. Так что пока расслабтесь! Я особисто бачив у вівторок зранку цей наказ на сайті МОН. Його номер дійсно не стандартний. Цьому є пояснення. Він готувався не як наказ, а як закон. (Звідси і номер). Але закони як усім відомо повинна затверджувати Верховна Рада. В останній момент чомусь МОН засомнівався, що ВР затвердить цей закон, тому вирішили оприлюднити його як наказ. А номер забули поміняти. {По матеріалах 5-го каналу} Дуже добре, що наша доблесна профспілка не побоялася подати цей наказ у суд, і суд прийняв вірне рішення - призупинити дію наказу. Так що до серпневої конференції можемо розслабитися, а потім чекаймо сюрпризи! Готується новий закон про загальну середню освіту! Quote (grebenchukov) Вибачте, але скиньте ссилку безпосередньо на сайт Ссилки вже немає! Quote (argun) Можливу причину я вказав. І я не думаю, що Маргарита, взяла цей наказ зі стелі. У нас країна чудес!
|
|
| |
© Форум інформатиків України, 2007-2022.  |